Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
Re: Hálózati audio lejátszók
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Újra kellett telepítenem a Volumio-t a Raspberry-mre, mert leállt és nem reagált semmire.
DE nem tudom hogyan kell pontosan beállítani a Nas-om címét. A meghajtó hozzáadásánál megtalálja program a NAS-t, ami egy D-Link DNS-323, de az utvonalnál már problémája van. A "Volume_1" nem működik. Egyszer már megoldottam, nem nem emlékszem rá hogyan pontosan. Valahogy máshogy kell az útvonalat megadni, de a linux-os útvonal sem jó mnt/HD_a2.
Használ valaki DNS nas-t Volumio-val?
Segítséget szeretnék kérni. Újra kellett telepítenem a Volumio-t a Raspberry-mre, mert leállt és nem reagált semmire.
DE nem tudom hogyan kell pontosan beállítani a Nas-om címét. A meghajtó hozzáadásánál megtalálja program a NAS-t, ami egy D-Link DNS-323, de az utvonalnál már problémája van. A "Volume_1" nem működik. Egyszer már megoldottam, nem nem emlékszem rá hogyan pontosan. Valahogy máshogy kell az útvonalat megadni, de a linux-os útvonal sem jó mnt/HD_a2.
Használ valaki DNS nas-t Volumio-val?
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
Hosszabb magyarázat itt: http://www.avx.hu/forum/viewtopic.php?f ... 5#p2289485
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6354
Ha ugyanazt a sávszélességet biztosítja, akkor nem rosszabb. Valószínű, hogy még jobb is.BLX írta: ↑2018.10.07., vas. 20:43Valaki kicsit kitudná fejteni, hogy ha pl. wifi-n keresztül hallgatunk Tidal-t, az miért rosszabb mintha háló kábelen keresztül tennénk mindezt? Az adott számot elég gyorsan teljesen letölti és úgy játsza ki nem?study írta: ↑2018.10.07., vas. 20:14De szerintem a Tidal-al is van baj, mert nálam pl. Spotify premium sokkal problémamentesen fut.
Nyilván a nagyobb sávszélességhez több adat kel mint a gyenge Spotyfy-hoz.Wifi a hifiben csak gyengébb eredményt adhat. Amióta kábellel csatlakozom azóta elégedett vagyok a Tidal minőségével.![]()
Hosszabb magyarázat itt: http://www.avx.hu/forum/viewtopic.php?f ... 5#p2289485
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Akkor jó, már azt hittem további leépítések történtek a rendszeredben.kimber írta: ↑2018.10.08., hétf. 14:48Persze, de azt írtam is korábban, hogy egy Onkyo hálózati lejátszóm van.Kabóca írta: ↑2018.10.08., hétf. 09:16Kikapcsolt készülékről nincs lejátszás, szerintem egy Chromecast kompatibilis eszközről szól a zene és a tablet ilyenkor szinte csak távirányítókén funkcionál, egy kiválasztott album indítása után valóban kikacsolható, ettől függetlenül szól tovább.kimber írta: ↑2018.10.08., hétf. 08:12Én egy 2-3 éves Asus tabletet vettem a Tidal használatára, amin csak ez megy, nem ezzel nezetek, hanem egy laptoppal. Elindítom a tableten a zent,majd félrerakom, és csak akkor nyúlok hozzá, ha lejárt az album, és újat kell indítanom. Az utolsó lemeznél pedig ahogy elindult a lejátszás rögtön ki is kapcsolom a tabletet, a lejátszás meg megy tovább.
Köszönöm a tanácsokat,végig probálom ezeket,bele érve hogy a szolgáltatoval is beszélek.
Kikapcsolt készülékről nincs lejátszás, szerintem egy Chromecast kompatibilis eszközről szól a zene és a tablet ilyenkor szinte csak távirányítókén funkcionál, egy kiválasztott album indítása után valóban kikacsolható, ettől függetlenül szól tovább.kimber írta: ↑2018.10.08., hétf. 08:12Én egy 2-3 éves Asus tabletet vettem a Tidal használatára, amin csak ez megy, nem ezzel nezetek, hanem egy laptoppal. Elindítom a tableten a zent,majd félrerakom, és csak akkor nyúlok hozzá, ha lejárt az album, és újat kell indítanom. Az utolsó lemeznél pedig ahogy elindult a lejátszás rögtön ki is kapcsolom a tabletet, a lejátszás meg megy tovább.
na ebből megint arra jöttem rá, hogy nagyon hülye vagyok a technológiai részéhez a dolognak
elvileg egyébként valóban simán le kellene tölteni előbb, ilyenkor valószínű az történik, hogy nem tölti le, csak egy darabig jut, és ha idő közben nem sikerül további anyagot letölteni akkor megáll az adott ponton. De remél van hozzáértőbb aki jobban érti ezt az n laikus okoskodásomnál.
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
- BLX
- Törzsvendég

- Értékelés: 1057
Valaki kicsit kitudná fejteni, hogy ha pl. wifi-n keresztül hallgatunk Tidal-t, az miért rosszabb mintha háló kábelen keresztül tennénk mindezt? Az adott számot elég gyorsan teljesen letölti és úgy játsza ki nem?study írta: ↑2018.10.07., vas. 20:14De szerintem a Tidal-al is van baj, mert nálam pl. Spotify premium sokkal problémamentesen fut.
Nyilván a nagyobb sávszélességhez több adat kel mint a gyenge Spotyfy-hoz.Wifi a hifiben csak gyengébb eredményt adhat. Amióta kábellel csatlakozom azóta elégedett vagyok a Tidal minőségével.
tök igaz, most esett le, hogy az RPI is azért szól akadás nélkül, vagy legalább is jóval kevesebbel, mint a laptop, mert az RPI kábelen van bekötve, a laptop meg wifi-t használ..
Éss igen Tidal eleve több adat ez is baromi igaz. Mea culpa Tidal.
- study
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 47
De szerintem a Tidal-al is van baj, mert nálam pl. Spotify premium sokkal problémamentesen fut.
Nyilván a nagyobb sávszélességhez több adat kel mint a gyenge Spotyfy-hoz.Wifi a hifiben csak gyengébb eredményt adhat. Amióta kábellel csatlakozom azóta elégedett vagyok a Tidal minőségével.
BODOR AUDIO HTPC ,M2TECH HIFACE EVO TWO UNIVERSAL D-TO-D CONVERTER, C.E.C.CD 3800 , Audio Analogue Crescendo, Focal-JMLab Chorius 726, Sennheiser HD600,HIVOX CUPROPENIS
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF
HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF
HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i
A laptopok drótnélküli hálózati eszközeinél, az energiagazdálkodásnál szokott lenni olyan opció, hogy a WindowsSSS írta: ↑2018.10.07., vas. 17:05Nálam is van/volt hasonló probléma. Próbáltam az alább javasolt megoldást, az nekem nem működött. Gondolom Tkomos interneted van...? Nekem az volt, állandóan szakadozott vele a Tidal, legyeréltem digire ezzel valamivel jobb, de ezzel is majd minden lemeznél megáll legalább egyszer 1-2mp-re ha laptopról megy. Ha az RPI3-ról megy akkor valamivel jobb a helyzet.
kikapcsolhatja ezt az eszközt, hogy energiát takarítson meg. Na innen érdemes kivenni a pipát. BT-nél szintúgy.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
Nálam is van/volt hasonló probléma. Próbáltam az alább javasolt megoldást, az nekem nem működött. Gondolom Tkomos interneted van...? Nekem az volt, állandóan szakadozott vele a Tidal, legyeréltem digire ezzel valamivel jobb, de ezzel is majd minden lemeznél megáll legalább egyszer 1-2mp-re ha laptopról megy. Ha az RPI3-ról megy akkor valamivel jobb a helyzet.
Vicces módon a Telenor mobil net-el majdnem tökéletesen működik, és úgy tudom a UPC előfizetőknek sincs gondjuk.
Nem tudom mi eszi meg a sávszélességet, de tény, hogy valahol eltűnik. Digisek kijöttek, és megmérték kábelen, egy unixot futtató gépen. Állításuk szerint már windows is lezabál egy csomót..(?) lényeg, hogy így mérve tényleg majdnem hozta az előírt szintet, míg a telón, vagy a wifin csatlakoztatott laptopon meg sokkal rosszabbat mérek.
De szerintem a Tidal-al is van baj, mert nálam pl. Spotify premium sokkal problémamentesen fut.
Vicces módon a Telenor mobil net-el majdnem tökéletesen működik, és úgy tudom a UPC előfizetőknek sincs gondjuk.
Nem tudom mi eszi meg a sávszélességet, de tény, hogy valahol eltűnik. Digisek kijöttek, és megmérték kábelen, egy unixot futtató gépen. Állításuk szerint már windows is lezabál egy csomót..(?) lényeg, hogy így mérve tényleg majdnem hozta az előírt szintet, míg a telón, vagy a wifin csatlakoztatott laptopon meg sokkal rosszabbat mérek.
ludy írta: ↑2018.10.07., vas. 11:28Tanácsot szeretnék kérni !
Tidalt hallgatok kb egy éve,és most sajnos egyes külömböző elöadoknál megáll a lejátszás
kb tiz másodpercre, majd ujra indul,és ezt folyamatosan csinálja.
Nem tudom hogy hol lehet a hiba,a Tidálnál,a zenelejátszonál,vagy a Wifi-nél ?
Aki tapasztalt már hasonlot és megoldotta a problémát kérem irja meg.
A zenelejátszom tipusa Pro-Ject stream box DS,az internet szolgáltató,Telecom
Elöre is köszönettel:
ludy
Néhány ügyfelünknél az vált be, hogy a routerben a szolgáltató DNS szervercimeit átállítottuk a Google publikus DNS szervereire (8.8.8.8 és 8.8.4.4).ludy írta: ↑2018.10.07., vas. 11:28Tanácsot szeretnék kérni !
Tidalt hallgatok kb egy éve,és most sajnos egyes külömböző elöadoknál megáll a lejátszás
Elöre is köszönettel:
ludy
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Szia András !
Kösz a tanácsot,este meg próbálom.
Kösz a tanácsot,este meg próbálom.
Szia,
A kapcsolat minőségével lesz gond. Router 15mp áramtalanítása után is nézd meg, hogy mit csinál, illetve valami lehet, hogy "zabálja" a sávszélességet!
András
A kapcsolat minőségével lesz gond. Router 15mp áramtalanítása után is nézd meg, hogy mit csinál, illetve valami lehet, hogy "zabálja" a sávszélességet!
András
ludy írta: ↑2018.10.07., vas. 11:28Tanácsot szeretnék kérni !
Elöre is köszönettel:
ludy
www.nanoenergizer.hu
Mozi: Zidoo - Optoma 4K - ARCAM AV40 - Sunfire Grand Cinema X2 - Klipsch THX Ultra2 7.2.4
Audio 1: Synthesis A50T - Micromega M-One - XTZ 100.49 Divine - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV
Audio 2: Carver CT7 - Forté Audio - Thiel CS2.4 - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV
Mozi: Zidoo - Optoma 4K - ARCAM AV40 - Sunfire Grand Cinema X2 - Klipsch THX Ultra2 7.2.4
Audio 1: Synthesis A50T - Micromega M-One - XTZ 100.49 Divine - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV
Audio 2: Carver CT7 - Forté Audio - Thiel CS2.4 - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV
Tanácsot szeretnék kérni !
Elöre is köszönettel:
ludy
Elöre is köszönettel:
ludy
Bevallom férfiasan, hogy én nem látomnagy értelmét PCM-et DSD-be konvertálni, bár a “Roon-ready” Oppóm azt is “megeszi”... csak kérdés, hogy van-e értelme.
No majd meglátjuk.
Köszi mégegyszer! Király vagy!
- Aszpirin
- V.I.P.

Köszönömrobi20064 írta: ↑2018.10.05., pén. 22:14Ezek a DSP funkciok vannak jelenleg:
- Headroom management
- Sample rate conversion
- Crossfeed
- Parametric EQ
- Audeze presets
- Speaker setup (room correction)
Ezek kozul a sample rate conversion / upsampling az biztosan eroforras igenyes ha DSD-be szeretnel felkonvertalni, a tobbi szerintem kevesbe. En Audeze preset-et es DSD64 upsamplinget egyszerre be tudtam kapcsolni egy regi Core2 Duo-s Macbook-on, de az ki is maxolta a CPU-t. DSD128 mar csak bizonyos szamoknal volt hajlando mukodni onmagaban. Egyetlen "hatranya" volt eddig, sajnos elultette a bogarat a fulemben hogy kellene egy viszonylag eros dedikalt szerver HQPlayer-nek es Roon Core-nak es akkor mehet minden DSD256-ba :)
Bevallom férfiasan, hogy én nem látomnagy értelmét PCM-et DSD-be konvertálni, bár a “Roon-ready” Oppóm azt is “megeszi”... csak kérdés, hogy van-e értelme.
Én erre buktam rá... meg a felületére, a demók videók alapján.Egy masik elony (bar ez szubjektiv hogy ki ertekeli es kinek felesleges) hogy az eloadokrol, szamokrol egy rakas meta adatot tolt le a szerverukrol pl bio-t meg talan szamszoveget is stb. A viszonylag magas elofizetesi konstrukcio reszben ezert van hogy ezt biztositani tudjak.
Köszi mégegyszer! Király vagy!
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Egyebként köszi, akkor megpróbálom a trialt.
- Aszpirin
- V.I.P.

Az upsampling egyáltalan nem fontos, a(z egyéb) DSP meg ugye nagyon számításigényes... tapasztalatok alapján érdemes használni? Mit fed a DSP a Roon esetében?robi20064 írta: ↑2018.10.05., pén. 21:30Attol fugg mit szeretnel Roon-on belul hasznalni. Ha a DSP es upsampling nem fontos akkor menni fog minden jol. Altalaban ssd-t szoktak az adatbazisahoz ajanlani, de megy hdd-vel is hacsak nincs 100-200e szamod. A trialt szerintem erdemes kiprobalni, utana meg mindig donthetsz.Aszpirin írta: ↑2018.10.05., pén. 21:22Sziasztok! A Roon Core-nak milyen minimális hardverigénye van (számítógépen)? Sajnos nem találom a Roon oldalán ezt az infót... Itthon egy 2009 évvégi iMac-em van az akkori legjobb kiszerelésben (Core2 Duo 3GHz, 8GB RAM, 1 TB HDD, Radeon mittoménmi, még ujan vettem akkor, p...adrágán, és eddig nem volt ingerem lecserélni...), legújabb MacOS High Sierrával. Ez már elavult lenne neki? (bocs a lámer kérdésért).
Egyebként köszi, akkor megpróbálom a trialt.
- Aszpirin
- V.I.P.

Sziasztok! A Roon Core-nak milyen minimális hardverigénye van (számítógépen)? Sajnos nem találom a Roon oldalán ezt az infót... Itthon egy 2009 évvégi iMac-em van az akkori legjobb kiszerelésben (Core2 Duo 3GHz, 8GB RAM, 1 TB HDD, Radeon mittoménmi, még ujan vettem akkor, p...adrágán, és eddig nem volt ingerem lecserélni...), MacOS High Sierrával. Ez már elavult lenne neki? (bocs a lámer kérdésért).
Hát, az ipari igények sokszor nem találkoznak az otthoniakkal, és meglepetésre az otthoniak a magasabbak. Jelen esetben biztosan így van, csak máshol van a hangsúly az otthoni igényen. Otthon reális az igény egy toroid tápra némi szűréssel meg pufferrel, akár kifejezetten audio felhasználásra gyártott alkatrészekből. Ipari felhasználásnál egy kapcsolóüzemű táp tökre megteszi, ha jól van árnyékolva, mert kompakt, nem fogyaszt sokat és olcsó.
Ezzel nem leszólni akarom a gépet, de nézd meg, hogy pl. itt miből faragtak audiofil switch-et.
https://www.audiophil-online.com/test/a ... -by-aqvox/
Egy tök mezei, otthoni gépből... Egyik nagy pozitívuma a külső táp volt - mert szép ívben repült az első mozdulattal, hogy egy másik helyettesíthesse.
Ezzel nem leszólni akarom a gépet, de nézd meg, hogy pl. itt miből faragtak audiofil switch-et.
https://www.audiophil-online.com/test/a ... -by-aqvox/
Egy tök mezei, otthoni gépből... Egyik nagy pozitívuma a külső táp volt - mert szép ívben repült az első mozdulattal, hogy egy másik helyettesíthesse.
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 741
A Cisco vagy Juniper eszközök ipari felhasználásra készültek, azaz pénzt keresnek velük. Ezért a legfontosabb jellemzőik a stabilitás és a performancia. Ezen tuningolással maximum ronthatsz.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Nekem a belső táp miatt nagyjából el is vérzett: így nem lehet változtatni, tuningolni stb... Külső táposnál a legkönnyebb egy másik tápra rádugni, és megnézni, változik-e a hang, esetleg stabilabb lesz-e (valószínűleg igen).ThorSteinar írta: ↑2018.10.05., pén. 12:22A Cisco Catalyst 2960-8TC egy felső kategóriás switch, jobb táppal (házon belül van) és kiváló adatátvitellel.
Szintén fémházas, ha ez számít egyáltalán valamit, azon felül hogy növeli a bizalmat iránta.
Az említett 8-15 ezres switchek-hez képest (ott általában egy külső adapterrel van a tápolás megoldva) ennek az új ára anno valahol 124.000 HUF volt újonnan, így minőségibb alkatrészeket tudtak bele "pakolni". Senkit sem akarok rábeszélni, de aki már tartott a kezében egy ilyet, az ugyanennyiért inkább talán ezt a Cisco-t választaná használtan, mint egy hasonlóan árazott új switchet. Nem próbálgattam végig több switchet és nem is fogok, mindössze a UPC routerrel hasonlítottam össze és nekem attól (az én rendszeremben) egyértelműen jobb volt.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1719
100 ezer forint egy switchre otthoni felhasználásra?
Nóóórmális?
- ThorSteinar
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 25
Valószínűleg a portok száma miatt, ami 8 db. Ez egy vállalati eszköz szintjén tényleg kevés (tehát belépőszintű), de otthoni alkalmazásban bőven elegendő. Sőt, óva intenék bárkit a 48 portos Cisco switch megvásárlásától, mert annak beépített ventilátora van.Quetz írta: ↑2018.10.05., pén. 15:45ThorSteinar írta: ↑2018.10.05., pén. 12:22A Cisco Catalyst 2960-8TC egy felső kategóriás switch, jobb táppal (házon belül van) és kiváló adatátvitellel.![]()
Ez egy felső kategóriás switch?Érdekes, a Cisco szerint ez belépő szintű vállalati eszköz.
Core Audio Daido Barebone Entry alapú PC|SOtM sMS-200ultra,Etherregen,sPS-500|Ayre QX-5 Twenty|Ayre KX-5 Twenty|ATC SCM150 ASLT|Isotek EVO3 Titan, GII Sigmas, LessLoss C-MARC/Reference,ValhallA Aurora V1 XLR,LessLoss Homage to Time XLR,Curious USB,Audioquest Vodka ethernet