Ki húzta le? Vajon mi volt a célja a lehúzással? Mérés alapján vagy szubjektív vélemény? Milyen rendszerben stb..nadtom írta: ↑2020.02.14., pén. 12:39Én egy Bodor Audio Pc - Audiobyte Hydra Z usb bridge - Hegel HD12 dac/előfok - NADM25 végfokkal hallgattam a zenét.tunerman írta: ↑2020.02.14., pén. 07:56Egy szónak száz a vége - olyan előerősítő nem létezik ami javít a hangzáson.![]()
Az már hihetőbb kijelentés lenne, hogy az egyik komponens karakterét egy ellenkező tulajdonságú másik berendezéssel "kompenzáljuk"...de ne áltassuk magunkat, minden passzív és aktív alkatrész alapvető fizikai tulajdonsága, hogy "ront" a hangminőségen. Amennyiben valakinek van tudomása ennek az ellenkezőjéről, az kérem ossza meg velünk.![]()
TJ.
A HD12-ről, mint dac nagyon jókat írtak, de az előfok részèt lehúzták. Vettem ezért egy Hegel P20-as előfokot, így a HD12-t csak dac üzemmódban használtam.
Meglepetésemre a P20 nélkül jobb volt a hang, pedig nem így kellett volna lenni a papírforma szerint...![]()
Mi az a papírforma ami alapján jobb egy P20 mint egy HD12 ilyen célra?
Azért kiváncsi lennék, hogy a Hegel által megadott S/N adatok mennyire valósak mert ilyen -130-140, esetenként -150 dB arányokról mesélnek jel-zaj viszonylatban, ami valljuk be kicsit utopisztikusnak hat.