Én is így gondoltam ahogyan írtad, de több végfokkal (csövessel, hibriddel is ) és két DAC-al is kipróbáltam, és erre jutottam. Az előfok mindig ugyanaz volt. Nem akarok senkit meggyőzni, biztos vagyok benne, hogy lehet ellenpéldát is felhozni, de ez az én tapasztalatom.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2775
Re: Sztereó erősitők
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Egy extrém példa, hogy egy analóg előfok mennyit is tud "javítani" a hangon potom 1700 Dollárért. Oké, hogy ez egy DAC is, de előfoknak ajánlja a gyártó dícsérve az analóg szabályzást. Csak erős idegzetűeknek
:
https://www.audiosciencereview.com/foru ... -dac.9273/
https://www.audiosciencereview.com/foru ... -dac.9273/
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 2968
Ez tévedés, félreinformálás - minden vezeték/csatlakozó/kapcsoló/potméter és az aktiv eszközök is a zenei minőséget befolyásolják. Gyakorlati tapasztalataim alapjánbitrograde írta: ↑2020.02.14., pén. 08:36Sajátos filozófia, de a másik végéről nézve a dolgot, az egymáshoz illesztett komponensek nélkül nem lenne hang, tehát nem lenne mit rontani sem. Akkor a komponensek azt a hangot rontják el, melyet ők maguk állítanak elő? Azt meg hogy? Melyik hang a referencia, amihez képest a komponensek rontanak az általuk előállított hangon?tunerman írta: ↑2020.02.14., pén. 07:56Egy szónak száz a vége - olyan előerősítő nem létezik ami javít a hangzáson.![]()
Az már hihetőbb kijelentés lenne, hogy az egyik komponens karakterét egy ellenkező tulajdonságú másik berendezéssel "kompenzáljuk"...de ne áltassuk magunkat, minden passzív és aktív alkatrész alapvető fizikai tulajdonsága, hogy "ront" a hangminőségen. Amennyiben valakinek van tudomása ennek az ellenkezőjéről, az kérem ossza meg velünk.![]()
TJ.
Tetszetősen hangzik a kijelentésed, de sajnos az a helyzet, hogy csak egy a sok lehetséges elgondolás közül az audiorendszerek működésére, és nem is a legkonzekvensebb, mert rendszer helyett diszkrét elemek láncolatával számol, méghozzá egy külső referenciapont, "a" hang feltételezésével, stb.
De mindegy is, mert ettől még marad az a tapasztalati tény, hogy vannak előfokok, melyek közbeiktatásával a rendszer jobban fog szólni.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- gyongyhalas
- Fórumlakó

- Értékelés: 326
Sziasztok !
Mondom Én "ahány ház annyi szokás"....
.
A tutit senki sem tudja csak azt gondolja magáról esetleg....
Üdv.
Mondom Én "ahány ház annyi szokás"....
A tutit senki sem tudja csak azt gondolja magáról esetleg....
Üdv.
Már pedig szerencsések azok, akik vidáman elvannak a jó hangzással mindenféle előfok, illesztő bizgentyűk nélkül, sőt, esetemben analóg hangerő állító nélkül is. A képen látható a DAC egyetlen analóg jellel foglalkozó áramköre, oldalanként egyetlen IC, egy OPA, LT1363. Előtte az R2R létra, a kimenete a J3-as csatlakozón egyenesen a DAC RCA kimenetére, onnan a csövesem bemenetére megy. Ráadásul a csöves első fokozata egy teljesítmény DHT, PX25M trióda. Az LT1363 és a trióda között semmi analóg szűrő, kimenő trafó, esetleg csatoló kondi. Ha lenne, azok mind hozzá adnák a "saját" hangjukat a muzsikához.bitrograde írta: ↑2020.02.14., pén. 08:36Sajátos filozófia, de a másik végéről nézve a dolgot, az egymáshoz illesztett komponensek nélkül nem lenne hang, tehát nem lenne mit rontani sem. Akkor a komponensek azt a hangot rontják el, melyet ők maguk állítanak elő? Azt meg hogy? Melyik hang a referencia, amihez képest a komponensek rontanak az általuk előállított hangon?tunerman írta: ↑2020.02.14., pén. 07:56Egy szónak száz a vége - olyan előerősítő nem létezik ami javít a hangzáson.![]()
Az már hihetőbb kijelentés lenne, hogy az egyik komponens karakterét egy ellenkező tulajdonságú másik berendezéssel "kompenzáljuk"...de ne áltassuk magunkat, minden passzív és aktív alkatrész alapvető fizikai tulajdonsága, hogy "ront" a hangminőségen. Amennyiben valakinek van tudomása ennek az ellenkezőjéről, az kérem ossza meg velünk.![]()
TJ.
Tetszetősen hangzik a kijelentésed, de sajnos az a helyzet, hogy csak egy a sok lehetséges elgondolás közül az audiorendszerek működésére, és nem is a legkonzekvensebb, mert rendszer helyett diszkrét elemek láncolatával számol, méghozzá egy külső referenciapont, "a" hang feltételezésével, stb.
De mindegy is, mert ettől még marad az a tapasztalati tény, hogy vannak előfokok, melyek közbeiktatásával a rendszer jobban fog szólni.
- Csatolmányok
-
- DSCF2017.JPG (1.56 MiB) Megtekintve 2527 alkalommal
senkiként (monjduk Jenö elektronikai ismeretei/tapasztalatai -hoz kepest) kb. evvel ertek egyetwittao írta: ↑2020.02.14., pén. 08:47Lehet abbol az iranybol megkozeliteni ezt a dolgot, hogy megnezzuk a sok lehetoseg kozul:
a., jol illesztett dac + elofok + vegfok
b., rosszul illesztett dac + elofok + vegfok
c., jol illesztett dac + vegfok
d., rosszul illesztett dac + vegfok
Valoszinu ahol rossz illesztesekkel talalkozunk, annal barmelyik jol illsztett rendszer jobban fog szolni, hiaba a rovidebb jelut.
illesztesen segithet, ami bizonyos komponensek eseten lehet nelküle is jo, akkor nem kell,
de lehet eset, amikor nagyon kellhet, mert nelküle "kinlodnak" a komponensek
..esetleg azt tudom elkepzelni, hogy aki azt irja, hogy sosem segithet, hogy szerinte amit Ö forrasnak / erösitönek tekint (a többi az f..s, azokkal foglalkozni sem érdemes), azok eleve nem igenyelnek "extra" segitseget az illesztesben (jelszint es impedancia), mert eleve ugy vannak tervezve (illeszkedik is, meg nagyobb a toleranciajuk=szelesebb (ki-be impedancia, jelszint) tartomanyban szuperül együttmüködnek
csak azért kérdezlek, hogy biztosabban megértselek ! mivel 2 hsz is, ezert mar billentyüzetet ragadtam.
nem okozhat-e jobb illesztes (pl. "megfelelöbb" kimeneti impedanciaval, mint a forrasnak van) ?
csak kerdezek, hogy jobban értselek. köszönöm.
már ezen is gondolkodtam: komoly-e vagy szarkasztikus-e; tényleg érdekel a véleményed - ha nem akarsz hullamokat gerjeszteni, akár privátban is
szerinted illesztöként sem ? ha a forrás olyat ad ki, aminek paramétereivel nehezebben müködik (jol/optimalisan) ? nem csak jelszint (kimenö fesz vs. bemeneti erzekenyseg), hanem kimenö es bemeneti impedanciak illeszkedese. vagy egy szerinted jo forraskeszülektöl egyertelmüen jo kimenö impedanciat lat egy jo erösitö ? annyira "egysegesitve" van ? es müködik sokfele IC kabelre (hosszra, elektromos tulajdonsagra) ? vagy "normalis, jo" IC-vel ez sem merül fel ?tunerman írta: ↑2020.02.14., pén. 07:56Egy szónak száz a vége - olyan előerősítő nem létezik ami javít a hangzáson.![]()
TJ.
nem okozhat-e jobb illesztes (pl. "megfelelöbb" kimeneti impedanciaval, mint a forrasnak van) ?
csak kerdezek, hogy jobban értselek. köszönöm.
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Sajátos filozófia, de a másik végéről nézve a dolgot, az egymáshoz illesztett komponensek nélkül nem lenne hang, tehát nem lenne mit rontani sem. Akkor a komponensek azt a hangot rontják el, melyet ők maguk állítanak elő? Azt meg hogy? Melyik hang a referencia, amihez képest a komponensek rontanak az általuk előállított hangon?tunerman írta: ↑2020.02.14., pén. 07:56Egy szónak száz a vége - olyan előerősítő nem létezik ami javít a hangzáson.![]()
TJ.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
- gyongyhalas
- Fórumlakó

Ott a pont !tunerman írta: ↑2020.02.14., pén. 07:56Egy szónak száz a vége - olyan előerősítő nem létezik ami javít a hangzáson.![]()
TJ.
Üdv.
- gyongyhalas
- Fórumlakó

Sziasztok !Tctronic írta: ↑2020.02.13., csüt. 19:57Az én tapasztalatom előfokkal vagy nélküle kapcsolatban. Integrált erősítők után külön elő-végfokok felé vettem az irányt.
Volt olyan dacom (Benchmark Dac1) aminek szabályozható kimenete is volt, kézenfekvő volt, hogy nem kell ide előfok elég csak a végfok. Mert ugye ha kihagyom (gondoltam) azzal, csak nyerni lehet. Ráadásul többen azt nyilatkozták, hogy elég jó a szabályozott kimenete.
Első hangra szuper. Minden tiszta élénk. Huh ez jó. Később , mintha túl fényes lenne, nem volt annyira realisztikus (?) valami kicsit fura volt, de nem igazából tudtam megmondani. De úgy éreztem a pozitívumok többségben vannak, maradt jó ideig ez a felállás.
Aztán volt lehetőségem venni egy jobbnak mondott előfokot. Na gondoltam, ezzel most nagyon jónak kell lennie.
Bekötöttem. Elsőre kicsit fakó minden, mintha vissza behúzták volna a függönyt, nem annyira élénk... Szóval nem tetszett. Emlékszem oda vissza kötögettem, és kicsit el is keseredtem. El kellett telni elég sok időnek, mire rájöttem, és a fülem is megszokta, elhitte hogy az arányok viszont most kerültek nagyon a helyére. Minden realisztikusabbá vált, megszűnt az a zavaró érzés, eltűnt az él, sarkosság, és nagyon megszerettem.
Szóval a sok rizsának az a lényege, hogy mindkét verziót lehet szeretni, (előfokkal vagy nélküle) de én egyértelműen az előfokos verzióra szavazok. Az élet kompromisszumok halmaza. Azért nem árt jól megnézni, és hosszan meghallgatni megválogatni az előfokot. Ott is vannak azért jelentős eltérések.
Azóta jó párszor megkíséreltem újra kihagyni az előfokot de mindig visszakerült a helyére.
Nem akarok ünneprontó lenni ....
Szerintem és tapasztalatom is az ,hogy bármelyik komponens cseréje már másképpen szól egy adott rendszerben.
Ez független a jó hallástól ,inkább a jó rendszer a lényeg,,,,, amiben meghallod a cseréket....
Sajnos készülékek vagy kábelek változtatásánál is elmehetünk rossz irányba ,nem beszélve akusztikai sajátosságoktól...
Na innen lesz egy örökös változtatásra kényszer nevezzük kis bogárnak..
A tutit sajna senki nem tudja vagy sok a tuti........ sok fajta hangzás rendszer lehet a megfelelő adott személynek.
Így van ez jól ,lehet kísérletezni vagy megállapodni .....Rajtad (m) áll.
Üdv.
- tunerman
- V.I.P.

Egy szónak száz a vége - olyan előerősítő nem létezik ami javít a hangzáson.
Az már hihetőbb kijelentés lenne, hogy az egyik komponens karakterét egy ellenkező tulajdonságú másik berendezéssel "kompenzáljuk"...de ne áltassuk magunkat, minden passzív és aktív alkatrész alapvető fizikai tulajdonsága, hogy "ront" a hangminőségen. Amennyiben valakinek van tudomása ennek az ellenkezőjéről, az kérem ossza meg velünk.
TJ.
Az már hihetőbb kijelentés lenne, hogy az egyik komponens karakterét egy ellenkező tulajdonságú másik berendezéssel "kompenzáljuk"...de ne áltassuk magunkat, minden passzív és aktív alkatrész alapvető fizikai tulajdonsága, hogy "ront" a hangminőségen. Amennyiben valakinek van tudomása ennek az ellenkezőjéről, az kérem ossza meg velünk.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2775
Az én tapasztalatom előfokkal vagy nélküle kapcsolatban. Integrált erősítők után külön elő-végfokok felé vettem az irányt.
Volt olyan dacom (Benchmark Dac1) aminek szabályozható kimenete is volt, kézenfekvő volt, hogy nem kell ide előfok elég csak a végfok. Mert ugye ha kihagyom (gondoltam) azzal, csak nyerni lehet. Ráadásul többen azt nyilatkozták, hogy elég jó a szabályozott kimenete.
Első hangra szuper. Minden tiszta élénk. Huh ez jó. Később , mintha túl fényes lenne, nem volt annyira realisztikus (?) valami kicsit fura volt, de nem igazából tudtam megmondani. De úgy éreztem a pozitívumok többségben vannak, maradt jó ideig ez a felállás.
Aztán volt lehetőségem venni egy jobbnak mondott előfokot. Na gondoltam, ezzel most nagyon jónak kell lennie.
Bekötöttem. Elsőre kicsit fakó minden, mintha vissza behúzták volna a függönyt, nem annyira élénk... Szóval nem tetszett. Emlékszem oda vissza kötögettem, és kicsit el is keseredtem. El kellett telni elég sok időnek, mire rájöttem, és a fülem is megszokta, elhitte hogy az arányok viszont most kerültek nagyon a helyére. Minden realisztikusabbá vált, megszűnt az a zavaró érzés, eltűnt az él, sarkosság, és nagyon megszerettem.
Szóval a sok rizsának az a lényege, hogy mindkét verziót lehet szeretni, (előfokkal vagy nélküle) de én egyértelműen az előfokos verzióra szavazok. Az élet kompromisszumok halmaza. Azért nem árt jól megnézni, és hosszan meghallgatni megválogatni az előfokot. Ott is vannak azért jelentős eltérések.
Azóta jó párszor megkíséreltem újra kihagyni az előfokot de mindig visszakerült a helyére.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Jelenleg inkább végfokban gondolkodom.....Urban legend szerint a legcsövesebb hangja a Heed tranzisztosonak van....Bár csövesemmel elvagyok....de hát a hifi bogár....
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Naim Uniti Atom
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- bitrograde
- Beköltözött

Az....
Itt vidéken is van egy eladó darab ezekből a furaságokból (egy másik TVC váltotta), csak sajnos nem nagyon ismerik őket, és így nem igazán kelendők. Pedig falura, parasztnak - kiváló.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
- bitrograde
- Beköltözött

Hallottam egyszer azt a Coppert az aláírásodból saját rendszerben.alto írta: ↑2020.02.13., csüt. 09:43Az ilyen trafós passzív előfoknak az a trükkje, hogy szintén impedanciát illeszt. Persze nagyon jó minőségű trafó kell hozzá, és minőségi belső kábelezés, ami nem teszi olcsóvá. Ezt a Promitheust nem ismerem, a Music First Audio-val jó tapasztalataim voltak. Érdekes mellékhatása, hogy az IC kábeleket közötti hangzásbeli különbségeket elég drasztikusan lecsökkenti. Sajnos itthon erre minimális volt a fizetőképes érdeklődés.bitrograde írta: ↑2020.02.13., csüt. 09:28Egy jó előfok bizony elég drasztikus változást tud hozni a hangban. Nekem is hangerőszabályzó volt bekötve, aztán lett egy ehhez hasonló. És hiába próbáltam utána kikötni komolyabb DAC-előfok beiktatásával, maradt a fix kimenet. És marad a TVC.6c33c írta: ↑2020.02.13., csüt. 08:53Első alkalommal azért megpróbálnám PC-s hangerő szabályzóval direkt rákötni a DAC-ot a végfokra. Utána kérnék kölcsön egy előfokot. Az előfok nem csak hangerőt szabályoz, impedanciát is illeszt. Használtam LP - phono - végfok láncot, nem volt rossz. Utána beraktam egy Heed előfokot, sokkal jobb lett a hangja. Annak ellenére, hogy Huszti Zsolt eléggé szkeptikus volt amikor elvittem próbára, mert nem csöves elé tervezte. De más az elmélet és más a gyakorlat.
![]()

Az ilyen trafós passzív előfoknak az a trükkje, hogy szintén impedanciát illeszt. Persze nagyon jó minőségű trafó kell hozzá, és minőségi belső kábelezés, ami nem teszi olcsóvá. Ezt a Promitheust nem ismerem, a Music First Audio-val jó tapasztalataim voltak. Érdekes mellékhatása, hogy az IC kábeleket közötti hangzásbeli különbségeket elég drasztikusan lecsökkenti. Sajnos itthon erre minimális volt a fizetőképes érdeklődés.bitrograde írta: ↑2020.02.13., csüt. 09:28Egy jó előfok bizony elég drasztikus változást tud hozni a hangban. Nekem is hangerőszabályzó volt bekötve, aztán lett egy ehhez hasonló. És hiába próbáltam utána kikötni komolyabb DAC-előfok beiktatásával, maradt a fix kimenet. És marad a TVC.6c33c írta: ↑2020.02.13., csüt. 08:53Első alkalommal azért megpróbálnám PC-s hangerő szabályzóval direkt rákötni a DAC-ot a végfokra. Utána kérnék kölcsön egy előfokot. Az előfok nem csak hangerőt szabályoz, impedanciát is illeszt. Használtam LP - phono - végfok láncot, nem volt rossz. Utána beraktam egy Heed előfokot, sokkal jobb lett a hangja. Annak ellenére, hogy Huszti Zsolt eléggé szkeptikus volt amikor elvittem próbára, mert nem csöves elé tervezte. De más az elmélet és más a gyakorlat.
![]()
BARTIMEX AUDIO Honlap
- tunerman
- V.I.P.

Javaslom még egy Heed előfok beiktatásat rendszeredbe - akkor még további javulást tapasztalhatsz
TJ.
TJ.
- bitrograde
- Beköltözött

Egy jó előfok bizony elég drasztikus változást tud hozni a hangban. Nekem is hangerőszabályzó volt bekötve, aztán lett egy ehhez hasonló. És hiába próbáltam utána kikötni komolyabb DAC-előfok beiktatásával, maradt a fix kimenet. És marad a TVC.6c33c írta: ↑2020.02.13., csüt. 08:53Első alkalommal azért megpróbálnám PC-s hangerő szabályzóval direkt rákötni a DAC-ot a végfokra. Utána kérnék kölcsön egy előfokot. Az előfok nem csak hangerőt szabályoz, impedanciát is illeszt. Használtam LP - phono - végfok láncot, nem volt rossz. Utána beraktam egy Heed előfokot, sokkal jobb lett a hangja. Annak ellenére, hogy Huszti Zsolt eléggé szkeptikus volt amikor elvittem próbára, mert nem csöves elé tervezte. De más az elmélet és más a gyakorlat.

Próba - cseresznye. Árát elnézve sokat nem buksz rajta. Első alkalommal azért megpróbálnám PC-s hangerő szabályzóval diekt rákötni a DAC-ot a végfokra. Utána kérnék kölcsön egy előfokot. Az előfok ne csak hangerőt szabályoz, impedanciát is illeszt. Használtam LP - phono - végfok láncot, nem volt rossz. Utána beraktam egy Heed előfokot, sokkal jobb lett a hangja. Annak ellenére, hogy Huszti Zsolt eléggé szkeptikus volt amikor elvittem próbára, mert nem csöves elé tervezte. De más az elmélet és más a gyakorlat.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
Naim Uniti Atom
- Az-X
- Fórumlakó

- Értékelés: 61
Erről esetleg vélemény?
#Aliexpress HUF 9,817.37 | SURE PGA2311 Digital Volume Control Pre-fever Amplified Tone Board 12V Finished HIFI
https://a.aliexpress.com/_se318e
#Aliexpress HUF 9,817.37 | SURE PGA2311 Digital Volume Control Pre-fever Amplified Tone Board 12V Finished HIFI
https://a.aliexpress.com/_se318e
kelero írta: ↑2020.02.09., vas. 21:19Az-X írta: ↑2020.02.09., vas. 01:53Sziasztok,
Hosszas keresgélés, próbálgatás... után végre úgy tűnik megtaláltam az erősítőmet egy Rotel RB-850 személyében.
2 dolog volna amivel kapcsolatban lenne kérdésem.
- Mivel DAC-ot használok, így bemenet választásra nincs szükségem. Hangszín, balance... szintén felesleges nekem. Egyedül a hangerő szabályzás hiányzik. De csak emiatt nem iktatnék be egy előfokot. Neten találtam leírásokat ellenállásokból összerakott hangerőszabályzóról, de nem szívesen állok neki, mert nem csináltam még ilyet. Keresnék valakit aki tud ebben segíteni, illetve megfelelő javadalmazás fejében megcsinálná nekem.
- Illetve mivel most úgy érzem hogy sokáig barátok leszünk a kis Rotel-lel, szeretném kihozni belőle a maxot. A hangerő szabályzó miatt gondolom az Rca bemenetet mindenképp cserélni kell. A tápcsatit valaki előttem már lecserélte. Ha valaki tuningolt már ilyen erősítőt, vagy ránézésre látja hogy érdemes valamihez hozzányúlni benne, keressen meg. Lentebb csatolok pár képet.
K_IMG_6650.jpg
K_IMG_6651.jpg
K_IMG_6652.jpg
K_IMG_6653.jpg
K_IMG_6654.jpg
K_IMG_6658.jpg
Az-X írta: ↑2020.02.09., vas. 01:53Sziasztok,
Hosszas keresgélés, próbálgatás... után végre úgy tűnik megtaláltam az erősítőmet egy Rotel RB-850 személyében.
2 dolog volna amivel kapcsolatban lenne kérdésem.
- Mivel DAC-ot használok, így bemenet választásra nincs szükségem. Hangszín, balance... szintén felesleges nekem. Egyedül a hangerő szabályzás hiányzik. De csak emiatt nem iktatnék be egy előfokot. Neten találtam leírásokat ellenállásokból összerakott hangerőszabályzóról, de nem szívesen állok neki, mert nem csináltam még ilyet. Keresnék valakit aki tud ebben segíteni, illetve megfelelő javadalmazás fejében megcsinálná nekem.
- Illetve mivel most úgy érzem hogy sokáig barátok leszünk a kis Rotel-lel, szeretném kihozni belőle a maxot. A hangerő szabályzó miatt gondolom az Rca bemenetet mindenképp cserélni kell. A tápcsatit valaki előttem már lecserélte. Ha valaki tuningolt már ilyen erősítőt, vagy ránézésre látja hogy érdemes valamihez hozzányúlni benne, keressen meg. Lentebb csatolok pár képet.
K_IMG_6650.jpg
K_IMG_6651.jpg
K_IMG_6652.jpg
K_IMG_6653.jpg
K_IMG_6654.jpg
K_IMG_6658.jpg
Nem. A PC-ből USB-n jövök ki. Külön D/A konverterem van. Nem analóg a hangerőszabályozás, hanem a digitális jelben van benne a hangerő információ.
Az-X írta: ↑2020.02.09., vas. 20:55Azért ezzel kapcsolatban merül ám még fel pár kérdés.
A PC végzi a DA konverziót?
Ha igen akkor a hangerő szabályzást az Ő műveleti erősitője oldja meg.
Ha nem akkor milyen hanganyaggal próbáltad? És a PC és DAC közötti átvitel milyen bitrátán történik?
Stb stb...
De ez lassan már kezd egy másik topik témája lenni :)