akvapark írta: ↑2024.10.20., vas. 08:44
vazze írta:
Egyébként volt Supernait-om. 1-es és 2-es is.
Annyira azért én nem estem hanyatt tőle. A hengerőszabályzása meg katasztrófa. Egy kicsit rábiggyesztesz a távra és már ordít. Akkor lefelé egy picit és elhallgat. Ilyen az 5i és az xs is.
Én a NAIM távszabályzóval azt tapasztaltam, hogy kétféle lehetőséget nyújt. "Rábiggyesztve" gyorsan teker, hosszabban nyomva lassan szabályozza a hangerőt. Praktikus volt. Lehet ez megszűnt?
Sajnos túl gyakori jelenség ez, az erősítőfokozatok, különösen a végerősítők feszültségerősítését (gain) egyszerűen a hétköznapi környezet hangosításához messze túlméretezik, mintha egy kisebb koncerttermet kellene állandóan betöltenie a viszonylag érzéketlen hangfalakkal. A Naim-nél 29 dB a gain. Az eredmény az lesz, hogy az előfok, legyen szó aktív, vagy passzív verzióról valójában előhalkít a bejövő jelen, hogy a végfok bődületes erősítése normális hangerőt eredményezzen.
Párszor beszámoltam már a tapasztalataimról a Süti által épített 0dB feszültségerősítésű kimenő fokozataimmal, amelyek a DAC-ok kimenő fokozatairól közvetlenül hajtva is meglepően virgonc hangzást eredményeznek a i.) megfelelően kivezérelt felvételekkel, ii.) a saját, kis légtérben, majdhogynem közeltérizve hallgatva, a iii.) meglehetősen érzéketlen Harbeth-ekkel. De egy 12 dB erősítésű csöves előfokkal hallgatva végképp minden korlát eltűnik, a hangerőszabályzó finoman működtethető a tartománya felső felében, harmadában.