A tesztet elvégeztétek már?
http://abx.digitalfeed.net/spotify-hq.html

Írj nekik egy panaszlevelet :)suminator968 írta: ↑2021.12.16., csüt. 20:14Továbbra sem értem :)suminator968 írta: ↑2021.12.04., szomb. 16:26Hát , nagy a katyvasz.
Engem már 27.-én vissza rakott a sima hifire, ennek ellenére roonban többször találkoztam olyannal, hogy mqa albumot játszott le, olyan is volt, hogy 88/24-ben.![]()
Erre varjatok gombot![]()
Hab a tortán, hogy végpont az IPhone, amire usb-n csatlakozik a Deva :)
B1BA4A17-CE6A-4582-A8DD-B5A627A7FB18.jpeg

Továbbra sem értem :)suminator968 írta: ↑2021.12.04., szomb. 16:26Hát , nagy a katyvasz.
Engem már 27.-én vissza rakott a sima hifire, ennek ellenére roonban többször találkoztam olyannal, hogy mqa albumot játszott le, olyan is volt, hogy 88/24-ben.![]()
A t lemaradt, elnézést! Mobil szörf.audioline írta: ↑2021.12.10., pén. 08:10EzT a tesztet elvégeztétek már becsülettel?
http://abx.digitalfeed.net/spotify-hq.html

Fura. Nálunk működik az 1+5. Ha az email címek különböznek, el kéne fogadnia.

No, ez se semmi! Majd a soron következő tranzakció fényt derít a dologra...suminator968 írta: ↑2021.12.04., szomb. 16:26Hát , nagy a katyvasz.

Hű, igaz. Még a HiFi plus-ban vagyok. 12.09-én tesznek át. A settingbe át tudom tenni a pipát HiFi-re. Akkor minden album 16/44 Flac. Úgy voltam vele, ugyanazt fogom hallani kilencedike után. Elvileg azt kéne.Aszpirin írta: ↑2021.12.04., szomb. 14:45Az 1500 forintos HiFi csomagod van? Vagyis "downgrade"-eltél? Ha igen, mikor? (nekem is korábban a HiFi-nek nevezett csomagom volt, 3000 forintért, a múlt hónapban downgrade-eltem az új HiFi-csomagra, de csak tegnap történt meg a downgrade, mert ki kellett fusson előbb a korábbi előfizetés, tehát csak tegnaptól "hallom" az új HiFi-előfizetést). Egyébként én sem MQA-képes DAC-kal hallgattam korábban a "nagy" rendszeren.audioline írta: ↑2021.12.04., szomb. 14:40Nálam Mconnect HD/ipad/OPPO-val teljesen rendben van a HiFi csomag. Az MQA albumok is CD-sen hangzanak. Igaz nincs MQA-t natívan kezelő eszközöm, de a Master felvételek - ha átállítom a menüben a felbontást - nálam nem kóser. Valami mesterkéltség féle üti fel a fejét... Szóval a mezei HiFi csomag ebből a szempontból számomra kielégítő. A Deezer-el is összevetettem, és végül a Tidalnál maradok. Jobban hangzik. Nincs sok különbség, kicsit dinamikusabb, megfogottabb hang. Ízlés dolga lehet...

Az 1500 forintos HiFi csomagod van? Vagyis "downgrade"-eltél? Ha igen, mikor? (nekem is korábban a HiFi-nek nevezett csomagom volt, 3000 forintért, a múlt hónapban downgrade-eltem az új HiFi-csomagra, de csak tegnap történt meg a downgrade, mert ki kellett fusson előbb a korábbi előfizetés, tehát csak tegnaptól "hallom" az új HiFi-előfizetést). Egyébként én sem MQA-képes DAC-kal hallgattam korábban a "nagy" rendszeren.audioline írta: ↑2021.12.04., szomb. 14:40Nálam Mconnect HD/ipad/OPPO-val teljesen rendben van a HiFi csomag. Az MQA albumok is CD-sen hangzanak. Igaz nincs MQA-t natívan kezelő eszközöm, de a Master felvételek - ha átállítom a menüben a felbontást - nálam nem kóser. Valami mesterkéltség féle üti fel a fejét... Szóval a mezei HiFi csomag ebből a szempontból számomra kielégítő. A Deezer-el is összevetettem, és végül a Tidalnál maradok. Jobban hangzik. Nincs sok különbség, kicsit dinamikusabb, megfogottabb hang. Ízlés dolga lehet...

Amennyiben egy zenész egyik évben még több százezer Forint éves jogdijat kapott, majd következő évben ugyanazért meg kb. 30e Ft-ot, és ez a párhuzamos valóság, akkor igen.fapaci írta: ↑2021.12.02., csüt. 18:59Ha ezt írtad és ez történt, akkor nincs mit tenni. Léteznek párhuzamos valóságok.Alex_Aston írta: ↑2021.12.02., csüt. 08:04Azt írtam, a lemez melletti rádiós, és egyéb (éttermek, boltok háttérben, stb.) jogdijak csökkentek kb. a tizedere a 2000-es évek közepe táján.

Ha ezt írtad és ez történt, akkor nincs mit tenni. Léteznek párhuzamos valóságok.Alex_Aston írta: ↑2021.12.02., csüt. 08:04Azt írtam, a lemez melletti rádiós, és egyéb (éttermek, boltok háttérben, stb.) jogdijak csökkentek kb. a tizedere a 2000-es évek közepe táján.

Azt írtam, a lemez melletti rádiós, és egyéb (éttermek, boltok háttérben, stb.) jogdijak csökkentek kb. a tizedere a 2000-es évek közepe táján. Akkor egy nem is országosan ismert DJ évi tibb százezer Ft-ot kapott a lemezeladásokon felül. Az ismertek, és nagyon sokat játszott zenészek pedig milliókat. Utána indult be a koncert biznisz pótolandó ezt a nem kis kiesést.

Engem a térde nagyon zavar, rajta hagyhatta volna a ruhát

Ha jól tudod, esetleg sorolhatnád a lemezeladásból meggazdagodott hazai zenészeket. Lemezkiadáshoz kötődő jogdíjváltozásról én nem tudok. A koncertek utáni jogdíj elszámolás módja és kategóriái változtak 5-6 évvel ezelőtt, leginkább a DJ-k miatt. De ez itt már nagyon off-topic.Alex_Aston írta: ↑2021.12.02., csüt. 00:00Ha jól tudom, pár évvel ezelőttig, amikor megváltoztatták a jogdíjakat idehaza, addig egész jól megéltek a lemez eladásbol és mellé a rádió, meg egyéb jogdíjakból. Aztán (gondolom) mivel ez túl jó volt a zenészeknek, megváltoztatták.

Ha jól tudom, pár évvel ezelőttig, amikor megváltoztatták a jogdíjakat idehaza, addig egész jól megéltek a lemez eladásbol és mellé a rádió, meg egyéb jogdíjakból. Aztán (gondolom) mivel ez túl jó volt a zenészeknek, megváltoztatták.

Mikor volt ebben az országban olyan korszak, amikor egy nem TOP10 előadó jól megélt a lemezkiadásból? Tudtommal soha, sem az LP, sem a CD korszakban. És amikor ezek már annyi pénzt sem hoztak, mint korábban, aki tehette, felpörgette a koncertezést. 2012 és 2016 között kb duplájára emelkedett a turnék és az eladott koncertjegyek száma nálunk és világszerte is, a teljes iparág átszerveződött, mert az emberek nem vettek már lemezeket, de szívesen mentek koncertekre. Ekkor jöttek létre és nőttek fel a nagy zenei fesztiválok is. A Covid előtt volt ebben az országban kb 10 "könnyűzenei" csapat, akik jól megéltek a koncertezésből és mondjuk 50, akik eltengődtek belőle, az összes többi másból kereste kenyerét. (A komolyzenét most hagyjuk, mert ott minden másként működik!) Javaslom, jelenlegi számításaitoknál ezt vegyétek alapul, ne valami idealizált zenészmennyországot! Ha létezik is olyan, az pont a streaming miatt lehet, ami stabil bevételt hoz a zenészeknek, ellenben a torrent korszakkal, amikor egy fillért sem kaptak. Fura módon mégis most aggódtok a muzsikusokért.Aszpirin írta: ↑2021.12.01., szer. 23:05Nagyon szép számok, viszont ebből még akkor ekkora hallgatósággal és ekkora hallgatottsággal sem lehet megélni, ha mondjuk ezt az idén gyűjtötte össze (picit több, mint bruttó 2.046 dollár - egy hónapra még elmenne, de ha ez már egy egész évi “termés” akkor nagyon kevés. Még akkor sem sok, ha mondjuk még 5 streaming platformról jön ugyanennyi…
Igen, közben kikerestem és ezek az éves számok.Aszpirin írta: ↑2021.12.01., szer. 23:05Nagyon szép számok, viszont ebből még akkor ekkora hallgatósággal és ekkora hallgatottsággal sem lehet megélni, ha mondjuk ezt az idén gyűjtötte össze (picit több, mint bruttó 2.046 dollár - egy hónapra még elmenne, de ha ez már egy egész évi “termés” akkor nagyon kevés. Még akkor sem sok, ha mondjuk még 5 streaming platformról jön ugyanennyi…

Nagyon szép számok, viszont ebből még akkor ekkora hallgatósággal és ekkora hallgatottsággal sem lehet megélni, ha mondjuk ezt az idén gyűjtötte össze (picit több, mint bruttó 2.046 dollár - egy hónapra még elmenne, de ha ez már egy egész évi “termés” akkor nagyon kevés. Még akkor sem sokviktorke írta: ↑2021.12.01., szer. 22:46Csak érdekesség, de a korábbi számokkal el lehet játszani...!
Egy feltörekvő magyar előadó, aki mivel angolul énekel, így nemzetközi hallgatókkal is rendelkezik, az alábbi Spotify hallgatottsági statisztikát osztott épp ma meg. Saya Noé idei (vagy eddigi? - ez nem világos számomra...) számai:
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 3754620716
FB_IMG_1638394977349.jpg