Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3213

Re: Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...

Hozzászólás Szerző: audioline »

Spoti HiFi csomagról még semmi? Nagy a titkolózás. Most a prémium csomag három hó ingyé', beneveztem. Fülelgetem az elvileg OGG 320kbps "rendkívüli" opcióval, és nem vészes. Kb. annyi a különbség a Tidal HiFi-hez képest, mint amikor fülelni kell egy kábecsere kapcsán. Igen, van difi, de szinte marginális. Az app-juk viszont messze a legjobb. Szerintem.

A tesztet elvégeztétek már? :D

http://abx.digitalfeed.net/spotify-hq.html
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6383

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

suminator968 írta:
2021.12.16., csüt. 20:14
suminator968 írta:
2021.12.04., szomb. 16:26
Hát , nagy a katyvasz.
Engem már 27.-én vissza rakott a sima hifire, ennek ellenére roonban többször találkoztam olyannal, hogy mqa albumot játszott le, olyan is volt, hogy 88/24-ben. gondolkodik.gif
Erre varjatok gombot 31_1_21.gif
Továbbra sem értem :)
Hab a tortán, hogy végpont az IPhone, amire usb-n csatlakozik a Deva :)
B1BA4A17-CE6A-4582-A8DD-B5A627A7FB18.jpeg
Írj nekik egy panaszlevelet :)
31_1_21.gif
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1082

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

suminator968 írta:
Hát , nagy a katyvasz.
Engem már 27.-én vissza rakott a sima hifire, ennek ellenére roonban többször találkoztam olyannal, hogy mqa albumot játszott le, olyan is volt, hogy 88/24-ben. gondolkodik.gif
Továbbra sem értem :)
Hab a tortán, hogy végpont az IPhone, amire usb-n csatlakozik a Deva :)
B1BA4A17-CE6A-4582-A8DD-B5A627A7FB18.jpeg
B1BA4A17-CE6A-4582-A8DD-B5A627A7FB18.jpeg (260.04 KiB) Megtekintve 1771 alkalommal
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

audioline
V.I.P.
V.I.P.

audioline írta:
2021.12.10., pén. 08:10
EzT a tesztet elvégeztétek már becsülettel? :D

A t lemaradt, elnézést! Mobil szörf.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Ez a tesztet elvégeztétek már becsülettel? :D

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3964

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Valószínű csak nekem újdonság, mint friss felhasználónak, de nagyon sok regebbi előadónál találok "Deluxe" kiadású albumot. Azon kívül, hogy ezek általában Remastered kiadásúak, az album végén nem egyszer akár 15-20 zeneszámot is tartalmaznak, melyek egy részét tudtommal nem adták ki korábban. Tök jó, nekem ez nagyon tetszik. Most épp bömbölnek az unplugged George Michael általam eddig nem hallott felvételek 😁

És csak érdekesség, hogy George Michael albumok közül kb. 2x annyi van Deezer alatt elérhető, mint Tidalon.
Depeche Mode esetében is több a választék, bár ott nem ekkora a különbség.
Más tapasztalt ilyet más előadónál?
Csak a Marantz! :-D

audioline
V.I.P.
V.I.P.

PgSpa írta:
2021.12.05., vas. 16:49
Tidal Family családfőket kérdeznék: azt írják, hogy akár öt személy integrálható. Nekem most azt mutatja, hogy rajtam kívül három személynél üzemel. Egy barátomat pluszban fel szeretném venni, de hiába küldök neki meghívót, nem kapja meg. Mi lehet az ok?
Fura. Nálunk működik az 1+5. Ha az email címek különböznek, el kéne fogadnia. gondolkodik.gif

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 450

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Tidal Family családfőket kérdeznék: azt írják, hogy akár öt személy integrálható. Nekem most azt mutatja, hogy rajtam kívül három személynél üzemel. Egy barátomat pluszban fel szeretném venni, de hiába küldök neki meghívót, nem kapja meg. Mi lehet az ok?

audioline
V.I.P.
V.I.P.

suminator968 írta:
Hát , nagy a katyvasz.
No, ez se semmi! Majd a soron következő tranzakció fényt derít a dologra... :D

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1082

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Hát , nagy a katyvasz.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2021.12.04., szomb. 14:45
audioline írta:
2021.12.04., szomb. 14:40
Nálam Mconnect HD/ipad/OPPO-val teljesen rendben van a HiFi csomag. Az MQA albumok is CD-sen hangzanak. Igaz nincs MQA-t natívan kezelő eszközöm, de a Master felvételek - ha átállítom a menüben a felbontást - nálam nem kóser. Valami mesterkéltség féle üti fel a fejét... Szóval a mezei HiFi csomag ebből a szempontból számomra kielégítő. A Deezer-el is összevetettem, és végül a Tidalnál maradok. Jobban hangzik. Nincs sok különbség, kicsit dinamikusabb, megfogottabb hang. Ízlés dolga lehet...
Az 1500 forintos HiFi csomagod van? Vagyis "downgrade"-eltél? Ha igen, mikor? (nekem is korábban a HiFi-nek nevezett csomagom volt, 3000 forintért, a múlt hónapban downgrade-eltem az új HiFi-csomagra, de csak tegnap történt meg a downgrade, mert ki kellett fusson előbb a korábbi előfizetés, tehát csak tegnaptól "hallom" az új HiFi-előfizetést). Egyébként én sem MQA-képes DAC-kal hallgattam korábban a "nagy" rendszeren.
Hű, igaz. Még a HiFi plus-ban vagyok. 12.09-én tesznek át. A settingbe át tudom tenni a pipát HiFi-re. Akkor minden album 16/44 Flac. Úgy voltam vele, ugyanazt fogom hallani kilencedike után. Elvileg azt kéne. gondolkodik.gif Hát majd kiderül...

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

audioline írta:
2021.12.04., szomb. 14:40
Nálam Mconnect HD/ipad/OPPO-val teljesen rendben van a HiFi csomag. Az MQA albumok is CD-sen hangzanak. Igaz nincs MQA-t natívan kezelő eszközöm, de a Master felvételek - ha átállítom a menüben a felbontást - nálam nem kóser. Valami mesterkéltség féle üti fel a fejét... Szóval a mezei HiFi csomag ebből a szempontból számomra kielégítő. A Deezer-el is összevetettem, és végül a Tidalnál maradok. Jobban hangzik. Nincs sok különbség, kicsit dinamikusabb, megfogottabb hang. Ízlés dolga lehet...
Az 1500 forintos HiFi csomagod van? Vagyis "downgrade"-eltél? Ha igen, mikor? (nekem is korábban a HiFi-nek nevezett csomagom volt, 3000 forintért, a múlt hónapban downgrade-eltem az új HiFi-csomagra, de csak tegnap történt meg a downgrade, mert ki kellett fusson előbb a korábbi előfizetés, tehát csak tegnaptól "hallom" az új HiFi-előfizetést). Egyébként én sem MQA-képes DAC-kal hallgattam korábban a "nagy" rendszeren.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

Érdekes tapasztalat a Tidal új, 1500 forintos "HiFi" előfizetésével, ami szerintem másokat is fog érdekelni.
Ugye ebben a csomagban nincs MQA...
A Tidal felajénlja az MQA kódoslású lemezeket is. Ha valamiből van MQA-kódolású és nem-MQA kódolású változat is, akkor mindkettőt. Az MQA kódolásúaknál ebben a csomagban is megjelenik az MQA logó.
DE ha nekiállok streamelni egy ilyen csomagot, akkor már "sima" FLAC-ot kapok, amely mellett nem jelenik meg (mint korábban) az MQA logója az Audirvanában. Vagyis valahogy az MQA-streameket "MQA-tlanítja" a Tidal szerver oldalon.
Attól tartok, hogy ez egyszerűen az a bizonyos 4 bit kinullázásával történik, vagyis tul.képpen 12bites zenét ad ilyenkor a Tidal. Nyilván ezt nem tudom egyszerűen megállapítani, de összehasonlítottam egy MQA-s és egy nem-MQA-s változatot ugyanabból az albumból (ma már elég nehéz ilyent találni a Tidalon), és az én fülemnek egyértelműen a nem-MQA-változat teszett jobban (az MQA-s változatnak nem "szépek" a magasai).
Vagyis: az 1500 Ft-os előfizetéssel egyelőre úgy tűnik, hogy nem CD-minőségűek az MQA-s albumok, és pl. Springsteen-nek minden fönn lévő nagylemeze MQA-s...

A "kevesebb pénzért alacsonyabb minőség" így sajnos beüt, legalábbis most őgy érzékelem. Még tesztelem az 1500 forintos csomagot, de egyelőre úgy tűnik, igaza volt robi20064-nek, hogy csodákat ne várjak.
Csatolmányok
Screenshot 2021-12-04 at 13.56.04.jpg
Screenshot 2021-12-04 at 13.56.04.jpg (2.04 MiB) Megtekintve 2058 alkalommal
Screenshot 2021-12-04 at 13.28.33.jpg
Screenshot 2021-12-04 at 13.28.33.jpg (1.68 MiB) Megtekintve 2062 alkalommal

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

fapaci írta:
2021.12.02., csüt. 18:59
Alex_Aston írta:
2021.12.02., csüt. 08:04
Azt írtam, a lemez melletti rádiós, és egyéb (éttermek, boltok háttérben, stb.) jogdijak csökkentek kb. a tizedere a 2000-es évek közepe táján.
Ha ezt írtad és ez történt, akkor nincs mit tenni. Léteznek párhuzamos valóságok.
Amennyiben egy zenész egyik évben még több százezer Forint éves jogdijat kapott, majd következő évben ugyanazért meg kb. 30e Ft-ot, és ez a párhuzamos valóság, akkor igen.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11334
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Alex_Aston írta:
2021.12.02., csüt. 08:04
Azt írtam, a lemez melletti rádiós, és egyéb (éttermek, boltok háttérben, stb.) jogdijak csökkentek kb. a tizedere a 2000-es évek közepe táján.
Ha ezt írtad és ez történt, akkor nincs mit tenni. Léteznek párhuzamos valóságok.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

fapaci írta:
2021.12.02., csüt. 00:25

Ha jól tudod, esetleg sorolhatnád a lemezeladásból meggazdagodott hazai zenészeket.
Azt írtam, a lemez melletti rádiós, és egyéb (éttermek, boltok háttérben, stb.) jogdijak csökkentek kb. a tizedere a 2000-es évek közepe táján. Akkor egy nem is országosan ismert DJ évi tibb százezer Ft-ot kapott a lemezeladásokon felül. Az ismertek, és nagyon sokat játszott zenészek pedig milliókat. Utána indult be a koncert biznisz pótolandó ezt a nem kis kiesést.

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 694
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

viktorke írta:
2021.12.01., szer. 23:12
Több képet nem tervezek idetenni a témában, elnézést ezekért is azoktól akiket zavart 😊
Engem a térde nagyon zavar, rajta hagyhatta volna a ruhát
Egyébként jó kép is lehetett volna :)
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Alex_Aston írta:
2021.12.02., csüt. 00:00
Ha jól tudom, pár évvel ezelőttig, amikor megváltoztatták a jogdíjakat idehaza, addig egész jól megéltek a lemez eladásbol és mellé a rádió, meg egyéb jogdíjakból. Aztán (gondolom) mivel ez túl jó volt a zenészeknek, megváltoztatták.
Ha jól tudod, esetleg sorolhatnád a lemezeladásból meggazdagodott hazai zenészeket. Lemezkiadáshoz kötődő jogdíjváltozásról én nem tudok. A koncertek utáni jogdíj elszámolás módja és kategóriái változtak 5-6 évvel ezelőtt, leginkább a DJ-k miatt. De ez itt már nagyon off-topic.

Egy Margaret Island szintű C kategóriás zenekarnak (akik egyébként nagyon cukik és tehetségesek) a Spotify-tól kapott 3-4 M forint bevételhez kb 20 ezer CD-t kellene eladniuk. Ez most gyakorlatilag lehetetlen, de 10 évvel ezelőtt is az volt.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

fapaci írta:
2021.12.01., szer. 23:52

Mikor volt ebben az országban olyan korszak, amikor egy nem TOP10 előadó jól megélt a lemezkiadásból? Tudtommal soha, sem az LP, sem a CD korszakban.
Ha jól tudom, pár évvel ezelőttig, amikor megváltoztatták a jogdíjakat idehaza, addig egész jól megéltek a lemez eladásbol és mellé a rádió, meg egyéb jogdíjakból. Aztán (gondolom) mivel ez túl jó volt a zenészeknek, megváltoztatták.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Aszpirin írta:
2021.12.01., szer. 23:05
Nagyon szép számok, viszont ebből még akkor ekkora hallgatósággal és ekkora hallgatottsággal sem lehet megélni, ha mondjuk ezt az idén gyűjtötte össze (picit több, mint bruttó 2.046 dollár - egy hónapra még elmenne, de ha ez már egy egész évi “termés” akkor nagyon kevés. Még akkor sem sok sad.gif , ha mondjuk még 5 streaming platformról jön ugyanennyi…
Mikor volt ebben az országban olyan korszak, amikor egy nem TOP10 előadó jól megélt a lemezkiadásból? Tudtommal soha, sem az LP, sem a CD korszakban. És amikor ezek már annyi pénzt sem hoztak, mint korábban, aki tehette, felpörgette a koncertezést. 2012 és 2016 között kb duplájára emelkedett a turnék és az eladott koncertjegyek száma nálunk és világszerte is, a teljes iparág átszerveződött, mert az emberek nem vettek már lemezeket, de szívesen mentek koncertekre. Ekkor jöttek létre és nőttek fel a nagy zenei fesztiválok is. A Covid előtt volt ebben az országban kb 10 "könnyűzenei" csapat, akik jól megéltek a koncertezésből és mondjuk 50, akik eltengődtek belőle, az összes többi másból kereste kenyerét. (A komolyzenét most hagyjuk, mert ott minden másként működik!) Javaslom, jelenlegi számításaitoknál ezt vegyétek alapul, ne valami idealizált zenészmennyországot! Ha létezik is olyan, az pont a streaming miatt lehet, ami stabil bevételt hoz a zenészeknek, ellenben a torrent korszakkal, amikor egy fillért sem kaptak. Fura módon mégis most aggódtok a muzsikusokért.

Bedobnék egy szempontot, amit eddig nem igazán vetett fel senki. Régen megvettünk egy lemezt a boltban, az árából párszáz forint ment az előadóknak, szerzőknek, ezzel véget is ért a történet. Akkor is ennyit kaptak, ha egyszer játszottam le a korongot és akkor is, ha rongyosra hallgattam. Most a streaming világában meghallgatás után csorog a pénz. Ha az én (talán extrém) példámat nézzük, csak novemberben 383 Deep Purple számot játszottam le a Tidal-en. Ez után a zenekarhoz kb 3 USD csorog, ami több, mint amennyit egy eladott CD után kapnának. És ez csak egyetlen hónap! Elég valószínű, hogy máskor is fogom a zenekar felvételeit hallgatni, amiért folyamatosan kapják majd a jutalékot, mindenki örömére. Csak a Tidal lesz szomorú, velem nem jártak jól, mert keményen költöm a pénzüket, de a felhasználók többsége nyilván nem hallgat annyi zenét, mint én.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Luxor Audio 2021.12.02., csüt. 00:00-kor.

viktorke
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 17

Hozzászólás Szerző: viktorke »

Aszpirin írta:
2021.12.01., szer. 23:05
Nagyon szép számok, viszont ebből még akkor ekkora hallgatósággal és ekkora hallgatottsággal sem lehet megélni, ha mondjuk ezt az idén gyűjtötte össze (picit több, mint bruttó 2.046 dollár - egy hónapra még elmenne, de ha ez már egy egész évi “termés” akkor nagyon kevés. Még akkor sem sok sad.gif , ha mondjuk még 5 streaming platformról jön ugyanennyi…
Igen, közben kikerestem és ezek az éves számok.
Így fest egy közepesen ismert, de trendi külföldi énekesnő esetében évről évre:
newsmeb_20211201_230650_0.jpg
newsmeb_20211201_230650_0.jpg (142.26 KiB) Megtekintve 2291 alkalommal
Több képet nem tervezek idetenni a témában, elnézést ezekért is azoktól akiket zavart 😊

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

viktorke írta:
2021.12.01., szer. 22:46
Csak érdekesség, de a korábbi számokkal el lehet játszani...!
Egy feltörekvő magyar előadó, aki mivel angolul énekel, így nemzetközi hallgatókkal is rendelkezik, az alábbi Spotify hallgatottsági statisztikát osztott épp ma meg. Saya Noé idei (vagy eddigi? - ez nem világos számomra...) számai:
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 3754620716

FB_IMG_1638394977349.jpg

viktorke
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 17

Hozzászólás Szerző: viktorke »

Csak érdekesség, de a korábbi számokkal el lehet játszani...
Egy feltörekvő magyar előadó, aki mivel angolul énekel, így nemzetközi hallgatókkal is rendelkezik, az alábbi Spotify hallgatottsági statisztikát osztotta épp ma meg.
Saya Noé idei (vagy eddigi? - ez nem világos számomra...) számai:
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 3754620716
FB_IMG_1638394977349.jpg
FB_IMG_1638394977349.jpg (49.69 KiB) Megtekintve 2228 alkalommal
Szerk. találtam még egyet, Margaret Island 😊
margaretislandofficial_20211201_225310_0.jpg
margaretislandofficial_20211201_225310_0.jpg (97.07 KiB) Megtekintve 2221 alkalommal

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”