Tévhit a minél vastagabb.....az Élet más területén fontos lehet!

Inkább úgy kérdezd az adott kábelek milyen hangbéli változásokat tudnak okozni egy adott rendszerben.Az előző kérdésedre azt válaszolnám: 2,3,1.Én mint kezdő hifi-s a hangfalkábelt cseréltem elsőnek mert akkor abban az időben azt tartottam a leggyengébbnek aztán jöttek az IC kábelek most a legvégén meg a tápkábelek.Manapság már szinte ofc kábelek az alap színt, az alatt nem is beszélhetünk hifiről, az hogy feljebb mi van vagy mi vár azt jobb saját szinteden megtapasztalni, nyilván a készülékek erősen meghatározóak-e téren. Amit tapasztalok vagy látok az hogy IC meg a hangfalkábel már mindenhol megvannak. A tápkábeleknél meg van ez a zsákbamacska effektus,mindenki próbálkozik valamivel kissebb nagyobb sikerrel.DonThomasino írta: ↑2019.02.27., szer. 12:20Így tiszta a dolog.
Ha csak fülére hagyatkozik az ember, egy teljes kábelezésnél a már említett trio ( hangfal, IC, táp)
célszerű azonos márkából hasonló anyaghasználatból nézelődni, vagy bármilyen irányba mehet az ember ?
Gondolok itt az anyagnél réz, ezüst, szén kábelre.
Másfél hete egy hasonló kérdésre ezt válaszoltam:DonThomasino írta: ↑2019.02.27., szer. 10:10Ha sorrendbe kéne a rakni a kábeleket, mennyire határozzák meg a rendszert,
mondhatjuk ezt ?
1. hangfalkábel
2. IC
3. tápkábel
Hangsúlyozom, az eredeti kérdés kicsit másképp hangzott, és arra vonatkozott, hogy melyik kábel cseréje esetén hallható leginkább a változás?Mindnél jól hallható (a csere), a "wow" faktor mértéke attól függ inkább, hogy milyen kábel helyére kerül.Ha rangsorolnom kellene, talán a tápkábelt tenném a sor elejére, utána az IC és a végén a HF - de szoros a verseny.
Fontos viszont, hogy az IC csak megfelelő rca-val mutatja meg magát.
Alapvetően nincs sok értelme, ilyen sorrendet felállítani. Mindegyik fontos része egy rendszernek és leginkább a szinergia a cél. Már az is jó, ha nem a kábel a szűk keresztmetszet.DonThomasino írta: ↑2019.02.27., szer. 10:10Ha sorrendbe kéne a rakni a kábeleket, mennyire határozzák meg a rendszert,
mondhatjuk ezt ?
1. hangfalkábel
2. IC
3. tápkábel
Most megfogtál és tényleg van szimetrikus meg aszimetrikus.
Fogadd meg jozsibazsi szavait: csak a fülednek higyj, a teszteket - minimum - kezeld fenntartással. Iránymutatónak jók lehetnek, csakúgy mint a fórumos tanácsok, de hinni csak a saját ízlésednek!
A kettő között elég nagy az ár, de ha van lehetőséged akkor yukon.Valaki az XLR-re esküszik hogy jobb.
A múlt hétre visszakötöttem a Type2-est, még mindig kellemes hang, de már nem tudtam annyira szeretni.mishow írta: ↑2019.02.18., hétf. 08:47Most azt gondolom (ami inkább megérzés), hogy az ideális kábelméret valahol a 0,8-1mm átmérő körül van, az általam eddig - megelégedéssel - használt AudioQuest Type2 az összesodort 2x2 érrel 1,33-at ad ki, azzal pl ellennék - csakhogy a vékony DNM után látom (hallom) a "függönyt", amit a zene elé húz.
És az Audio Consulting igen kiváló ezüst drótjai sem.Ear írta: ↑2019.02.21., csüt. 09:37Ha már vékony és egyeres, ne maradjanak ki a 47 Lab drótocskái sem a nagyon vicces RCA csatlakozókkal.mishow írta: ↑2019.02.18., hétf. 08:47
Azt nem ismerem, csak a fórumon olvastam róla, általában jó volt a vélemény.
Mostanában tudtam szerezni újra eredeti régi DNM kábelt, a szalagszerű kivitelt, 2x0,65-ös érrel.
Előtte kaptam Kupeckétől Eichmann Express2 kábelt kölcsön, abban asszimetrikus ér van, 1x1 (+) és 1+1,5 (-) tömör vezetővel (bár nem mértem utána, de a nagyságrend stimmel) jumpernek pedig a háromeres kivitelből maradt darabkából készült 0,8-as erek vannak.