Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2316

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: cables »

Pl. így

wbtsocketrobbantott.jpg
wbtsocketrobbantott.jpg (16.4 KiB) Megtekintve 2962 alkalommal

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2168

Hozzászólás Szerző: Shimano »

cables írta:
2020.04.14., kedd 11:26
Ha már az aljzatok szóba kerültek talán érdemes pár szót vesztegetni a jel vezeték aljzatokra is.
Ezekben az rca aljzatokban hogyan van elhelyezve az érintkező felület?Nézegettem a neten,de csak külső képeket találtam,a szemem meg már rég nem olyan,hogy egy itthoniba belenézve lássam is.

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: mgus »

istvan01 írta:
2020.04.14., kedd 14:27
mgus írta:
2020.04.14., kedd 13:06

Szerintem a magyarok sose gyártottak ezüstözött iec aljzatot, :D de egyébként teljesen igaz amit állítasz nekem pont a furutech aljzat jött be. :D
Ebben te biztos vagy? A villamos iparban régen és még ma is, persze ma már fillérb@szósan használnak ezüstöt, felület bevonatként, ötvözetként. Mivel nagyon jó vezető és oxidja is változatlanul jól vezet, ezért ahol kell a megbízhatóság és tartósság is .. tehát
Régóta figyelem a hazai termékeket, hacsak nem valami kft gyártotta egyedi rendelésre de kétlem, nekünk tökéletes a gyári nikkeles csatlakozás. Legalább is én még nem láttam ezüstözött iec csatlakozót itthon.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3523

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

mgus írta:
2020.04.14., kedd 13:06

Szerintem a magyarok sose gyártottak ezüstözött iec aljzatot, :D de egyébként teljesen igaz amit állítasz nekem pont a furutech aljzat jött be. :D
Ebben te biztos vagy? A villamos iparban régen és még ma is, persze ma már fillérb@szósan használnak ezüstöt, felület bevonatként, ötvözetként. Mivel nagyon jó vezető és oxidja is változatlanul jól vezet, ezért ahol kell a megbízhatóság és tartósság is .. tehát

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: mgus »

arzachel írta:
2020.04.14., kedd 11:58
bazzs írta:
2020.04.13., hétf. 12:52
vazze írta:
2020.04.12., vas. 19:36
Eszembe jutott még valami.
A Furutech-ről azt írják , hogy 0,5mm-es kontaktusa van ami 8mm-es hosszban fogja a dugót.
Erre vonatkozólag érdekelne , hogy a sima egyszerű amit bárhol lehet kapni azok is ilyenek vagy ez egyedi találmány?
Kicsit skeptikus vagyok mert nehéz elhinni , hogy ők legyártanak egy konnektort ami mindennél jobb.
Inkább olyan érzésem van mintha legyártatnák valakivel (például kínában...) és írnak hozzá egy jó kis termékismertetőt.
Persze lehet csak tévedek és butaságokat zagyválok és valójában ebből a konnektorból jön ki a világot is megváltó minőségű bizserr :D
Nekem furutech fali aljzatot kellett kenyszerbol cserelnem. Kiprobaltam a lengyel Gigawatt aljzatat, ami az elso pillanattol kezdve meggyozobb volt, mint az elotte negy evig hasznalt furutech. Csak ajanlani tudom a Gigawatt-ot!
Felepitesre gyengebb mint a furutech, de sokkal egysegesebb, termeszetesebb hangu aljzat.
Én a monoblokkjaimon cseréltem le a furutech foszforbronz IEC aljzatot régi magyar ezüstözött IEC aljzatra.A pregnáns kemény hangzás megszünt.Nem is hittem volna, hogy egy rosszul megválasztott IEC aljzat ennyire félre viszi a hangzást.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 749

Hozzászólás Szerző: arzachel »

bazzs írta:
2020.04.13., hétf. 12:52
vazze írta:
A Furutech-ről azt írják , hogy 0,5mm-es kontaktusa van ami 8mm-es hosszban fogja a dugót.
Erre vonatkozólag érdekelne , hogy a sima egyszerű amit bárhol lehet kapni azok is ilyenek vagy ez egyedi találmány?
Kicsit skeptikus vagyok mert nehéz elhinni , hogy ők legyártanak egy konnektort ami mindennél jobb.
Inkább olyan érzésem van mintha legyártatnák valakivel (például kínában...) és írnak hozzá egy jó kis termékismertetőt.
Persze lehet csak tévedek és butaságokat zagyválok és valójában ebből a konnektorból jön ki a világot is megváltó minőségű bizserr :D
Nekem furutech fali aljzatot kellett kenyszerbol cserelnem. Kiprobaltam a lengyel Gigawatt aljzatat, ami az elso pillanattol kezdve meggyozobb volt, mint az elotte negy evig hasznalt furutech. Csak ajanlani tudom a Gigawatt-ot!
Felepitesre gyengebb mint a furutech, de sokkal egysegesebb, termeszetesebb hangu aljzat.
Én a monoblokkjaimon cseréltem le a furutech foszforbronz IEC aljzatot régi magyar ezüstözött IEC aljzatra.A pregnáns kemény hangzás megszünt.Nem is hittem volna, hogy egy rosszul megválasztott IEC aljzat ennyire félre viszi a hangzást.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2316

Hozzászólás Szerző: cables »

Ha már az aljzatok szóba kerültek talán érdemes pár szót vesztegetni a jel vezeték aljzatokra is. A KÁCSÁban járva több esteben is érdeklődtem, hogy milyen hatásuk van a hangzásra a készüléken lévő aljzatoknak? Mi erről a tapasztalatuk? Minden esetben azt a választ kaptam, hogy többet számit pl. egy RCA aljzat cseréje jobb minőségüre, mintha a dugót cserélnénk. Ezt ugye nem nehéz elképzelni mert a dugókon pl. az RCA vagy Jack dugók hegyén is látható a kopás, ha sokszor csatlakoztatjuk azokat, de az aljzatokba nem látunk bele, pedig ott a kopás mellett még a rugózó érintkező gyengülése is növelheti az átmneti ellenállást.

kopott_aranyozas.jpg
kopott_aranyozas.jpg (24.13 KiB) Megtekintve 2939 alkalommal

Persze az készüléken lévő aljzatok cseréjével már elveszhet az "eredeti állapot", amit sokan elvárnak használt készülék vételekor.

bazzs
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 311

Hozzászólás Szerző: bazzs »

vazze írta:
Finesse !

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Kettőt,és akkor talán még az idézés is fog menni. :D

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

istvan01 írta:
2020.04.13., hétf. 10:40
Shimano írta:
2020.04.13., hétf. 10:28
istvan01 írta:
2020.04.13., hétf. 09:55

Minden csatlakozásnál van egy praktikum az érintkező választásban abban az értelemben, hogy anya-apa lehetőleg legyen azonos anyagú és felületi-bevonat rétegfelépítése.
Ezt azért nem is olyan egyszerű végig vinni a fali aljzattól a készülékek aljzatáig,sőt azon túl is mert ezen logika mentén a készülék aljzatnak is olyan anyagból,és ugyanazon felületkezelésűnek is kellene lennie mint az összes többinek.Nem tudom ér e ez ennyit,és valóban fontos e,de ha már valaki annyi pénzt áldoz rá amennyibe ez kerül,akkor tegyen mindenhová egyforma anyagú,és felületű csatlakozókat.
Ez azért elég húzús is lehet,de mint tudjuk a hifiért mindent. :D
Ha ebből nem tudtad kiolvasni a lényeget, akkor tényleg felesleges.
Amennyiben választási lehetőséged adódik, akkor ez talán még fontosabb szempont mint hogy rhodiumos, aranyozott vagy natúr réz de eltérő anyag-felületű a párosított kontaktus. Igen, ha valaki áldoz végeredményben 100ezer és többet az áram ellátásra, épít, vés, aljzatot és dugót szerel, elosztókat, szűrőket vagy aktív áram javítókat.
Viszont ez az érintkező szimmetria érzékenyebb az analóg kisáramú/feszültségű csatlakozásoknál.

Nem értelek,de rögvest iszok még egy kávét,és akkor lehet beugrik az hogy mit is nem tudtam kiolvasni. :D

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Shimano írta:
2020.04.13., hétf. 10:28
istvan01 írta:

Minden csatlakozásnál van egy praktikum az érintkező választásban abban az értelemben, hogy anya-apa lehetőleg legyen azonos anyagú és felületi-bevonat rétegfelépítése.
Ezt azért nem is olyan egyszerű végig vinni a fali aljzattól a készülékek aljzatáig,sőt azon túl is mert ezen logika mentén a készülék aljzatnak is olyan anyagból,és ugyanazon felületkezelésűnek is kellene lennie mint az összes többinek.Nem tudom ér e ez ennyit,és valóban fontos e,de ha már valaki annyi pénzt áldoz rá amennyibe ez kerül,akkor tegyen mindenhová egyforma anyagú,és felületű csatlakozókat.
Ha ebből nem tudtad kiolvasni a lényeget, akkor tényleg felesleges.
Amennyiben választási lehetőséged adódik, akkor ez talán még fontosabb szempont mint hogy rhodiumos, aranyozott vagy natúr réz de eltérő anyag-felületű a párosított kontaktus. Igen, ha valaki áldoz végeredményben 100ezer és többet az áram ellátásra, épít, vés, aljzatot és dugót szerel, elosztókat, szűrőket vagy aktív áram javítókat.
Viszont ez az érintkező szimmetria érzékenyebb az analóg kisáramú/feszültségű csatlakozásoknál.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

istvan01 írta:

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

vazze írta:
2020.04.13., hétf. 08:06
Köszönöm Viktor !
Akkor azt mondod az aranyozott helyett inkább a Rhodium-ost érdemes keresni?
Minden csatlakozásnál van egy praktikum az érintkező választásban abban az értelemben, hogy anya-apa lehetőleg legyen azonos anyagú és felületi-bevonat rétegfelépítése. Az eltérő fémes anyagfajták egymásra is keresztben hathatnak, ami inkább zavar, mint előny. Szerencsétlen esetben pár milivolt DC feszültséget is képeznek. Ez talán hálózati 230V-nál kevésbé "látszik", de mégis ott lehet zavaró faktorként.

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1422

Hozzászólás Szerző: vazze »

Köszönöm Viktor !
Így elsőre szerintem csak Schneider-t fogok berakni aztán ha találok olyat ami nem nagyon átverés szagú akkor majd kipróbálok egyet.
Akkor azt mondod az aranyozott helyett inkább a Rhodium-ost érdemes keresni?
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1115

Hozzászólás Szerző: denesdr »

vazze írta:
^

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

Halihó sorstársak!

Megint piszmogok a nappalinkban és kábeleket meg villanyt vezetek.
A régi erősítőmhöz egy tömör rézkábel ment a biztosítékszekrényből egyenesen az erősítőbe toldás nélkül.
Most viszont némileg átépítem a dolgokat és ennek a kábelnek a végére kellene két konnektor (egyelőre,később talán három ).
A kérdésem az lenne , hogy érdemes ezekkel a Furutech konnektorokkal foglalkozni vagy csak vegyek valami jobb minőségűt és szereljem be azt.
Nincs semmi tapasztalatom ezekkel.
Esetleg szivesen fogadok ötletet is , hogy mit érdemes venni.
Köszönöm a segítséget előre is :smile53:

Amatőr61
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 117

Hozzászólás Szerző: Amatőr61 »

Kvaterka írta:
2020.04.04., szomb. 15:09
Sziasztok!Ki tudna segíteni egy Senheiser HD201-s fejhallgató újra (külső) kábelezésében?Sajnos több helyen is lenyúzódott a szigetelő anyag a rézről ezért kellene az új kábel.Ki értene hozzá?Várom a megtisztelő válaszokat.
Üdv,
Kvaterka

A Budaörsön található Audio Partner forgalmaz Sennheiser gyári kábeleket: https://audiopartner.hu/szerviz/

evola
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 75

Hozzászólás Szerző: evola »

Tellurium Ultra Silver USB kábelt használ itt valaki?
Érdekelne milyen hangzásvilága van...
Teac VRDS 10, Audio Note Dac 3, ProAc Response D25, Hegel H1, Vibavoice Omega 500
Viard Audio HD20 , Audioquest Rocket 44
AN Isis táp , Audio Note AN-VX,
Guizu Elemento
Feliks Audio Elise + Sennheiser HD800 + Audio GD Reference 5.32 + WireWorld Micro Platinum Eclipse 7 USB, AN Isis RCA + táp

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2112

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Van valami jó kábel (vezeték), mellyel kifejezetten érdemes meghajtani egy super tweeter-t?

Köszönöm előre is!

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1115

Hozzászólás Szerző: denesdr »

PgSpa írta:
2020.04.03., pén. 10:12
Szóval: az az érdekes, hogy nekem ugyanarra a készülékre menne a laptopról, meg a most is hálózaton: egy Yamaha WXC 50. A hálózati kábelre valamennyire ügyeltem: az audio irányúak a switchtől AudioQuest alap modellek. A rendszer Obelisk II+X2, Focal 706s.
Ha hálózaton keresztül megy a dolog akkor a Yami a lejátszó és a DAC is egyben, ha optikai/koax az összekötés akkor pedig a Yami csak a DAC és a laptop a lejátszó. Előbbi megoldás akkor lehet TALÁN jobb, ha a laptop (a lejátszoprogival együtt) csak Directsound-on keresztül tud kapcsolódni a Yamihoz. Persze másnak lehet, hogy más erről a véleménye.

Kvaterka
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: Kvaterka »

Sziasztok!Ki tudna segíteni egy Senheiser HD201-s fejhallgató újra (külső) kábelezésében?Sajnos több helyen is lenyúzódott a szigetelő anyag a rézről ezért kellene az új kábel.Ki értene hozzá?Várom a megtisztelő válaszokat.
Üdv,
Kvaterka
"Sokszor már nem is a zenére figyelnek az emberek,hanem,hogy milyenek a hangok egyenként..Pedig az összhang a lényeg és,hogy mit okoz Neked!"

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 435

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Szóval: az az érdekes, hogy nekem ugyanarra a készülékre menne a laptopról, meg a most is hálózaton: egy Yamaha WXC 50. A hálózati kábelre valamennyire ügyeltem: az audio irányúak a switchtől AudioQuest alap modellek. A rendszer Obelisk II+X2, Focal 706s.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6097

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

PgSpa írta:
2020.04.03., pén. 08:32
Egy fontos kérdés még akad (lehet, hogy kicsit off itt, de logikailag következik): ez a kimenet hangminőségben többet tud, mint a sima DLNA szerver jellegű lejátszás? Ez utóbbi azért sokkal kényelmesebb, mert nem kell fizikai kapcsolat a hálózatin kívül...
A "DLNA-szerver jellegű lejátszás"-t úgy érted, hogy a laptopodon lévő zenei tartalmat a laptopra telepített DLNA szerverrel (esetleg "sima" SMB hálózati fájlmegosztással) osztanád meg a hálózaton, és egy külső lejátszóval játsszatnád le, vagy esetleg egy arra alkalmas progival küldenéd egy DLNA-kliens lejátszóra?
Ha a fentiek közül valamelyik, akkor ennek a kérdésnek sajnos így ebben a formában nincs értelme, ha nem mondod meg, hogy mi van a "DLNA-szerű lejátszás" végén? (vagyis: milyen hálózati lejátszóból akarsz hangot csiholni?)
A DLNA (és az SMB is) IP-alapú hálózati protokoll, ergo a lejátszás minőségét leginkább a lejátszó (DLNA-kliens) határozza meg, nem a szerver. Illetve azt is mondhatjuk, hogy általában nem, egy dedikált hálózati lejátszó általában jobban "szól", mint egy laptop de ezt az "általában"-t a helyén kell kezelni...

Biztos akadnak itt, akik szerint az ethernet-kábel, sőt a router/switchek is bejátszanak ilyenkor a hangminőségbe, ezt én nem tudom sem megerősíteni, sem cáfolni, de ha úgy is van, a kérdésedre adott válasz lényege akkor sem változik.

Szóval: milyen hálózati lejátszót használnál?
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 435

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Köszönöm mindenkinek a segítséget, véleményeket! Annyit kiegészítek, hogy természetesen nem akarok optikai/koax kábelt, hanem a kimenet megnevezése kevert meg. Egy fontos kérdés még akad (lehet, hogy kicsit off itt, de logikailag következik): ez a kimenet hangminőségben többet tud, mint a sima DLNA szerver jellegű lejátszás? Ez utóbbi azért sokkal kényelmesebb, mert nem kell fizikai kapcsolat a hálózatin kívül...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”