nem tudom,hol csináltattam ,de ehhez hasonló helyen
https://mkiplexi.hu/termekek/burak/
ez pl azért kellett, mert valamikor az RS Lab hangkarral használtam és az bazi magas volt (itt már egy rega van benne,de ezt gondolom felismeri mindenki
nem tudom,hol csináltattam ,de ehhez hasonló helyen
csináltass egyet plexis céggel... valamikor nekem csináltak lemezjátszóra és lemezmosóra, ebay árak töredékéért. ahol kábel ment ki,azt is kivágták. skicceltem egy "műhelyrajzot" és megoldották

Én tudok neked segíteni! (Allegro Audio)Szeki2 írta: ↑2026.02.09., hétf. 11:45Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.
Van (de inkább lehetne) egy régóta vágyott NEO PSU-m, viszont nincs hozzá sem tápkábel/tápegység, sem összekötő kábel.
Tudnátok tippet adni, kis hazánkban beszerezhetőek esetleg ezek a Rega kábelek vagy csak külföldi oldalakon tudnám megrendelni?
Rega.JPG
Előre is köszönöm a segítséget!
Jani

Vidd el a teszthangszedőnket egy körre :-)
Tudod, úgy szokott ez lenni, hogy amelyik minden paraméterben hozza, amit szeretnél, az pont 2-3 szorosába kerül...:)melon9106 írta: ↑2026.01.30., pén. 00:45Sziasztok,
Rendkívül tapasztalatlan hifistaként keresek olyan hangszedőt 150-160 ezer Ft-ig bezárólag, ami egy Audio Technica LP140 és egy Pro Ject Phonobox társaságában hű társam lenne electronica és egyéb elektronikus zenék hallgatásához (Daft Punk, Bonobo, Moderat, Maribou State, stb.).
Bármilyen javaslat érdekel, egyelőre a radaron Ortofon 2M Blue, Audio Technica shibata tűs verziók és Mp-150 van, de amit az egyikből hiányolok sokszor, a másikban megvan úgy érzem és vice versa (kellő basszus de kevés magas, máskor szép magasok, vagy balanszolt közepek de visszafogott cinek, stb).
Bármilyen javaslatot szívesen fogadnék. Az Ortofon 2M Black hangja talán tetszett, de nem akarok árban addig felmenni.

Nekem ennek a low verziója van, és én kifejezetten szeretem. Én is azt gondolom róla, hogy szinte minden zenei stílusban jól tud teljesíteni.

az elző sorozat No.2-es volt a rendszeremben (HO változat),egy igazi mindenevő,tetszetős hangszedő volt,számomra is...az No.3 szerepel @Pointe teszprogramjában,kötve hiszem hogy az alma túl messze esne a fájátol

Szerintem a hangkar adatai alapján lenne érdemes hangszedőt keresgetni. Viszont az egész 2M családot kerülném. Ez (is) egy tévút az Ortofontól. Audio Technika 540/740 egész jó hangszedők. Ha passzol a karba, érdemes megfontolni ezen a szinten. 740 állítólag hangra is jobb mint a 2mBlack, mechanikaiag meg pláne.melon9106 írta: ↑2026.01.30., pén. 00:45Sziasztok,
Rendkívül tapasztalatlan hifistaként keresek olyan hangszedőt 150-160 ezer Ft-ig bezárólag, ami egy Audio Technica LP140 és egy Pro Ject Phonobox társaságában hű társam lenne electronica és egyéb elektronikus zenék hallgatásához (Daft Punk, Bonobo, Moderat, Maribou State, stb.).
Bármilyen javaslat érdekel, egyelőre a radaron Ortofon 2M Blue, Audio Technica shibata tűs verziók és Mp-150 van, de amit az egyikből hiányolok sokszor, a másikban megvan úgy érzem és vice versa (kellő basszus de kevés magas, máskor szép magasok, vagy balanszolt közepek de visszafogott cinek, stb).
Bármilyen javaslatot szívesen fogadnék. Az Ortofon 2M Black hangja talán tetszett, de nem akarok árban addig felmenni.
Már vártam ezt az értelmetlen beszólást.

Rosszul sejtetted, természetesen.tunerman írta: ↑2026.01.14., szer. 06:39
Ennek az értelmetlen vitának véget vetve mellékelem az Air Tangent manualt, ahol szépen sorban le van írva az általam is javasolt munkamenet.
Annak a karbakban lévő 3 csavarnak van egy oldalírányú (elfordulást gátló), és a második(!), a tányér felszínével való párhuzamosságot beállító funkciója is.
Tehát az Air Tangent légcsapágyas lineáris karját (és az LP futómű minden részét) ugyanúgy vizszintesen kell beállítani, mint bármely más lemezjátszóét.
TJ.

Rock60 írta: ↑2026.01.13., kedd 23:05Csak most, csak Neked...![]()
![]()
![]()
Nem voltam rest és félórányi keresgélés után előbányásztam a 2b eredeti nyomtatott manual-ját.
1. oldal.
4. A nagy imbusz csavarról azt írja :
" Main Mounting bolt ( underneath ) "
5. A három kis csavarra mutató nyílhoz ez a szöveg tartozik :
" Grip screws ( prevent arm from moving sidevay ) "
Szó nincsen ( itt ) vízszintezésről.
Az fix, hogy íg, gondolják, csak a fotó nem úgy néz ki, mint ahol a falvastagság 0,5mm. De lehet a menetprofil miatt tünik vastagabb falu "csőnek".
A 24 - es lukba kell becsúsztatni a szóban forgó készséget, nem ?
Csak most, csak Neked...
Ja. Nekem is gyanús,hogy ez sztenderddé vált.
Szerintem is.