tunerman írta: ↑2026.01.14., szer. 06:39
Ennek az értelmetlen vitának véget vetve mellékelem az Air Tangent manualt, ahol szépen sorban le van írva az általam is javasolt munkamenet.
Annak a karbakban lévő 3 csavarnak van egy oldalírányú (elfordulást gátló), és a második(!), a tányér felszínével való párhuzamosságot beállító funkciója is.
Tehát az Air Tangent légcsapágyas lineáris karját (és az LP futómű minden részét) ugyanúgy vizszintesen kell beállítani, mint bármely más lemezjátszóét.
TJ.
- [OFF - katt ide ha látni akarod]
- Eddig csak sejtettem, de már biztos vagyok benne, hogy a Te Air Tangent légcsapágyas karod nem megfelelően van installálva.
Rosszul sejtetted, természetesen.
Én értem amit írsz, Te is érted amit én ?
Ahogy mondtam, a Rock - nak állítható a kardeszka vízszintje is és a tányércsapágy függőleges pozíciója is.
És persze a plinth szintezése is állítható.
Nehéz elképzelni olyan terepviszonyokat, ahol ne lehetne a lemezjátszó minden porcikáját vízszintesre és páthuzamosra beállítani, beleértve természetesen az Air - Tangent minden részét is.
Ennél fogva teljesen felesleges és értelmetlen számonra a három csavar " második funkciója " , hogy a tökéletesen vízszintesen és párhuzamosan álló kardeszka és tányér mellett azokkal is mókoljak.
Sajnos, nem túl jó az angolom, de ha az van leírva, amire hivatkozol, akkor is állítom, hogy az egy szerencsétlen kényszermegoldás. ( Leírtam miért.)
Ha valaki olyan peches, hogy a kardeszka és a tányér Nála nem párhuzamos és más állítási lehetősége nincsen, tegyen úgy...
Zárójelben :
Könnyű belátni, hogy másképpen szól a kar, ha az teljes terjedelmével felfekszik a kardeszkára, mint ha - vízszintezési célból - a kis csavarok feszítőerejének engedve valamelyik oldala elemelkedik, miközben permanens ellentétes feszítőerők dolgoznak az egész talapzaton.
( A középső csavarral keményen lehúzod, a kis csavarral/csavarokkal feszíted vissza... Ló...zt. )
Nálam így biztosan soha ne lesz állítva.