A korábbi Audirvana Linux témát alaposabban körbejárva született meg pár leírás amivel az Ubuntu serveren szerintem jobb minőségben lehet zenét hallgatni.hubee írta: ↑2025.10.29., szer. 13:58Ha valaki más is tenne próbát Audirvana-val Raspberryn.. Összeraktam egy guide-ot amivel remélhetőleg más is boldogul (én Raspberry 5-ön használom)
Have fun :)
Audirvana Linux futtatása Raspberry 5-ön
Ubuntu Server + Audirvāna Core Player + Audirvana remote app as headless setup on a Raspberry Pi 5
...
A jelenleg 3 txt filet és bennük a scripteket erre találjátok (a 3. BÉTA! még) :
https://drive.google.com/drive/folders/ ... drive_link
Ezt a kis leírást a doksikhoz, scriptekhez a fenti linken is megtaláljátok:
Nálam kb 1 hete fut ez a lenti setup egy RPI 5-ösön. Csak TIDAL-on hallgatok zenét, de én nem tapasztaltam komolyabb hibákat.
Ez nem jelenti viszont, hogy hibátlan. :) 800MHzes CPU-val lehet, hogy nagyobb felbontású zenék lejátszásakor vagy felskálázáskor hibákba, lassulásokba ütközhetsz. Próbáld meg 1000-1500 MHzre felemelni az órajelet (szerintem a leírásban könnyen megtalálható hol)
Nem titok, hogy a dokumentumok létrehozásához 2-féle AI segítségét vettem igénybe. De így is hetekbe tellett létrehozni, letesztelni...
Have fun! :)
-------------------------------------
Ha az alábbi lépéseket végigcsinálod létrehozol 4 fix aliast amikkel "vezérelheted" később a géped. Valamint válthatsz teljesítmény és zenelejátszásra optimalizált mód közt. (az Ubuntu végül zene módban indul alapértelmezetten)
1.zene: "Zenelejátszásra optimalizált mód" - A CPU powersave módba kerül, 800MHz-es órajelek lesznek. Minden Audirvana szál a 2-3 -as CPU magokra kerül a többi process a 0-1 -es magokon marad. Az Audirvana prioritása jelentősen meg lesz emelve. Kikapcsolja a bluetooth-ot és a wifit. Lefuttatja a lenti network_info.sh scriptet
2.work: "Teljesítmény" mód - A CPU órajelet visszaemeli ondemand-ra (~2000MHz magasságába), bekapcsolja a bluetooth-ot és a wifit, Audirvana prioritást alapállapotra állítja. Lefuttatja a lenti network_info.sh scriptet
3.status: network_info.sh script. Kiírja hogy WORK vagy ZENE módban van-e a gép, a Bluetooth állapotát, a hálózati kártyák IP címeit és ha van error rajtuk, a wifi részletes adatait (ha aktív), CPU hőmérsékletét, CPU órajelet, összes aktív folyamatok számát, összes telepített csomagok számát
4.audirvana: kiírja az Audirvana melyik CPU mago(ok)on fut épp és hány szálon
----
Ui. majd szeretnék kérni egy admint, hogy ellenőrizze így megoszthatom-e a txt-ket. Köszönöm!