Szerintem lehet, hogy tévedsz.Aszpirin írta: ↑2025.11.01., szomb. 09:09Nem éertem, miért írod ezt. Hajlamos vagyok azt hinni, hogy tévedsz.
A komoly kábelgyártók pontos, mérhető, ellenőrizhrtő műszaki specifikációkat tudnak felmutatni a kábeleikez.
Extrém példának itt van a viléág egyik legdrágább kábele (több millió per méter):Ezeket az értékeket együttesen más általam ismert, ennél olcsóbb kábel nem képes hozni. Fontos az "együttesen". Egy-egy paraméterben lehet jobb egy olcsóbb kábel, de az a többi alapján sokkal rosszabb lesz. Tévedés joga fenntartva.General features
Conductors: Silver-plated 99.999999% solid core Oxygen-Free Copper (OFC).
Insulation: High purity class 1.003 extruded Fluorinated Ethylene Propylene (FEP).
Technology: Dual Mono-Filament technology and Total Signal Control (TSC) shielding are used across the line.
Terminations: Proprietary HOLO:PLUG® connectors are used for a variety of connections.
Specific product specifications
Odin 2 Speaker Cables:
Conductors: 24 silver-plated 20 AWG conductors in a flat array.
Capacitance: 8.3 pF/ft (27 pF/m).
Inductance: 0.125 µH/ft (0.41 µH/m).
Velocity of Propagation: 98%.
Odin 2 Power Cord:
Conductors: 7 x 14 AWG conductors.
Capacitance: 9.2pF/ft.
Inductance: 0.15μH/ft.
Velocity of Propagation: 88%.
Odin 2 Analog Interconnects:
Conductors: 10 silver-plated 23 AWG conductors.
Capacitance: 18.5pF/ft (Odin 2 RCA Pair).
Inductance: 0.05μH/ft (Odin 2 RCA Pair).
Shielding: Dual-Layer Shielding.
Az árakért guglizz rá a Nordost Odin 2-re. Lehet vitatkozni azon, hogy van-e értelmük hangminőség szempontjából, illetve hol van a "point of diminishing returns" , de tény, hogy aki abban hisz, hogy a kiemelkedően jó technikai paraméterek kiemelkedően jó hangzáést biztosítanak, és emiatt iilyen kiemelkedően magas objektív (mérhető) minőségű kábelt szeretne, az nagyon mélyen a zsebébe kell nyúljon, mert ezt az objektív jóságot ennél olcsóbban nem kapja meg.
Mert akkor simán meglenne a 'jó kábel' receptje, és a gyártók erre gyúrnának.
Nem teszik.
És az Odin2 vajon mindenhol jó?
Csak kérdem.