Próbáld már megérteni, hogy nem Rudi bá szisztémájával van a baj, és ezért ő senki nem hülyézte le.chord_ írta: ↑2025.10.31., pén. 17:24OK.Luxor Audio írta: ↑2025.10.31., pén. 16:34Konszenzusnak hallgatói, vásárlói oldalon kellene lenni ahhoz, hogy arra egy fejlesztést, esetleg kutatást el lehessen indítani. Tehát szedj össze néhány ezer hobbitársat és keressétek meg azt a kábelt (erősítőt, lejátszót, hangsugárzót, bármit), ami mindenkinek mindenféle rendszerben a legjobb eredményt adja. OK, ilyet biztosan nem fogtok találni, ezért könnyítsünk a feladaton és keressétek meg azt a kábelt (erősítőt, lejátszót, hangsugárzót, bármit), ami mindenkinek a legjobban tetszik egy bizonyos tesztrendszerben. Szerintem ilyet sem fogtok találni, de hajrá!
Ha sejtésemnek megfelelően a vélemények szerteágazóak lesznek, akkor hogyan várható el a tudománytól, hogy alkossa meg a tökéletes receptet?
De akkor minek is a szakértői vagytok?
A nem-konszenzusé?
Egy ennyire szerteágazó mátrixban lehülyézni valakit, aki gondol egy szisztémát? Milyen alapon???
Mindenki úgy fejleszt kábel ahogy akar vagy tud, ki rézből ki ezüstből, ki tömörből ki sodrottból, ki fonva ki egyenesen, ki árnyékolva ki árnyékolásmentesen, ki szigetelve ki csupaszon.
A baj azzal van, ha a fejlesztéseit tudományosnak tűnő, de hamis állításokkal próbálja alátámasztani. Mivel egy mérnökemberről van szó, ezt ügyesen csinálja, és bár egy kívülállónak elsőre furának tűnhet az, hogy a szigetelés (a vezetőt körülvevő dielektrikum) anyaga befolyásolja egy kábel elektromágneses tulajdonságait, a valóságban ez egy tudományosan alátámasztott tény, és egyenesen következik az elektromágnesesség fizikáját leíró már említett Maxwell-egyenletekből.
Azonban az nem következik a Maxwell egyenletekből, és semmilyen más módon tudományosan nem igazolt, hogy a levegő mint dielektrikum használata volna a lehető legjobb egy kábel hangminőségének szempontjából. Tehát tudományosan igazolt tények közé csomagol hamis, valótlan, igazolatlan állításokat.
Engem ez nem azért zavar, merthogy Rudi bá tevékenysége bármilyen módon közvetlenül érintené az üzleti tevékenységemet, vagy sértené az üzleti érdekeimet. Egyszerűen annyira más célcsoportokkal dolgozunk, hogy ez nem oszt, nem szoroz. Azért zavar - ahogy már említettem - mert ez a fajta tudományos maszatolás az egész szakma (ez alatt én most az audio ipart értem) hitelességét rongálja, amellett hogy árt a tudományba vetett közbizalomnak is.