Vettem én is egy Ultrát, leginkább kíváncsiságból. Az elvárásom annyi volt, hogy S/PDIF kimeneten ne legyen rosszabb hangban, mint a Pro a saját, gyári tápjával. Működjön olyan jól + van USB ki bemenete, amit majd kipróbálok és a régi teli-zene winyómat rá tudjam dugni. Utóbbit még nem próbáltam.
Kezdjük azzal ami nem tetszik, és ez az, hogy wifi-n Tidallal akadozik. Qobuz + wifi OK, kábellel OK. Így ezt lenyelem, marad a kábel. S/PDIF- en kb. ugyanaz, mint a Pro, nagy különbség szerintem nincs. Nem A/B teszteltem, nem is volt bejáratva, ha egyáltalán van ilyen jelenség ezeknél.
Kipróbáltam az analóg kimenetét, ami meglepett, mert a Pro csapnivaló.
(Egy VdH coax 75 Ohmos kábelt ugrottam át és egy Denafrips Ares 12th DAC-ot. Direktbe dugtam az előfokra az Ultrát.)
Jó volt. Azért volt visszalépés térben, kevésbé folyékony, de bőven az elvárásain felett muzsikált. Teljesen hallgatható, élvezhető.
Aztán gondoltam egyet, kihagytam az előfokot és rádugtam az Ultrát a végfokra.
(Előfok egy ASL Flora:
https://www.enjoythemusic.com/superiora ... _ex_dt.htm
Végfok diy, az aláírásomban van a link.)
Itt sem vártam semmi jót, mert a Flora megkerülhetetlen, oszlopos tagja a rendszernek.
Na itt csalódtam nagyot, de pozitívan.
Dinamikusabb lett, részletező teljesen jó, simán mutogatnám így is a rendszer hangját.
Hangerő szabályzás jól működik, állítható is az érzékenysége. A DAC + előfok használt áranak is a töredéke az Ultra, és ez az, ami miatt leesett az állam. Úgy is hagytam. Lehet majd később még árnyalódik a kép, de az biztos, hogy jobb, mint vártam. Két nagyon más karakterű dobozzal is kipróbáltam. Ha a wifi nem feltétel, akkor nagyon tudom ajánlani.