rookakoma írta: ↑2025.06.07., szomb. 18:14
...Kezdjük azzal ami nem tetszik, és ez az, hogy wifi-n Tidallal akadozik...
Ahogy mishow-nál, úgy nálam sem tapasztalható semmiféle probléma wifin az Ultrával. Esetleg ha van a routerben QoS, akkor érdemes lehet feljebb húzni a streaminget a prioritási listán. Illetve ha eddig 2,5 GHz-en csatlakoztál volna, és a router tud 5 GHz-et, akkor arra át kell váltani.
Nálam az Ultra pár hónap alatt felborított mindent. Ahogy írod, előfokként is használható. Lehúztam a max. hangerőt 60%-ra, így egyrészt nem durrannak el az aktív dobozaim még véletlenül sem, másrészt a hangerő is finomabb lépésekben használható. Illetve a szobakorrekció már pár fw óta használható kalibrált usb-s mikrofonnal, így laptop nélkül, telefonnal is lehet hangfalhoz igazított eq profilt készíteni pár másodperc alatt.
Én nem gondolkodom high-end rendszerekben. Limitált a szobám, itt bármilyen hangsugárzó járt eddig, mindnek megvolt ugyanaz a hibája. A lakáson belül vannak egyéb prioritások, hamarabb fogok konyhát és fürdőt felújítani, mint nappalit hangszigetelni vagy zeneszobát kialakítani. Addig viszont eladtam a Lua Con Briót, és menni fognak a sztereó erősítők is apróra.
Tetszik ez a minimál megoldás, ami egy Ultrából és egy pár T+A CM Active-ból áll. Hazaérek, megnyomom az egyik gombot az Ultra távirányítóján, és indul a webrádió. Bekapcsolom a tévét, bekapcsol az Ultra, ami kapcsolja a dobozokat. Tidal connect szintén zökkenőmentes. És az egész megállt pár 100 euróból, röhej. Persze elfogadnék egy nagyobb dobozt, valamennyire hiányzik a Lua szélesebb frekvencia-tartománya, de ez független az Ultrától. Jó eszköz ez, és aktív dobozok elé különösen értelmet nyer az integráltsága. Mishow helyében én sem feltétlenül tartanám meg; volt itthon Wiim Pro, lineáris táppal, jófajta dac-kal az egy hagyományos láncba biztosan jobban illeszthető. De a használhatósága, pláne, hogy nappaliban van, veri azt, hogy volt már itthon pár jobb hangú elektronika.
Persze nem tökéletes ez sem, van pár jellemzője, amit érdemes lehet figyelembe venni vásárlás előtt. Egyrészt kicsi a kijelző, így 3-4 méterről a dalcímek már olvashatatlanok. Ígért a Wiim egy fw frissítést, amiben elérhetővé tesznek egy témát nagyobb betűkkel, amit talán messzebbről is lehet majd olvasni. A másik a fejhallgató-erősítő. Na, az használhatatlanul rosszul szól, egy 10 dolláros VE Abigail minden tekintetben jobb. A hangerő poti is olcsó - igaz, olcsó az egész eszköz. Ezekkel együtt is a felhasználói élmény elég kerek.