Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6337

Re: DAC-olás

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Bambula írta:
2024.03.16., szomb. 19:11
nincs valasz gomb , ezert van az ami..
Tessék, itt / ott van (ahol eddig is volt).
Képernyőfelvétel (271).png

A kommunikációdon pedig tényleg finomíthatnál ahogy a kolléga kérte. gondolkodik.gif
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7715

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Bambula írta:
2024.03.16., szomb. 19:45
cafolj meg engem,es akkor kezdetet veheti egy kulturalt beszelgetes,amugy is kerdezhetsz, nem haragszom meg.nem celom masokat megalazni,a celom felhivni a figyelmet , 2024 van.
Mi is tudjuk, hogy 2024 van, nem tőled tudtuk meg. :rolleyes:
Ha így fogsz posztolni, mindet kivágom az OFF-ba. Utoljára kérlek, hogy legyél szíves a netikett betartásával és tisztelettel a többiekre posztolni.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7715

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Bambula írta:
2024.03.16., szomb. 19:01
a supermicro nak csdak egy usb je kepes jo hangminosegre, azt is csak 2cm en beluli usb atvitelnel
Fórumtárs, lassíts kicsit!
Egyrészt nem kell minden mondatnak új bejegyzés, másrészt a kommunikációdon finomíts, kérlek!
Harmadrészt a megfejtéseid ide valók: viewtopic.php?f=28&t=20835

Köszi,
asebestyen
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2615

Hozzászólás Szerző: supravox »

Már bocsi de szerinted rajtad kívül kit érdekel ez?
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Bambula
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Bambula »

a supermicro nak csdak egy usb je kepes jo hangminosegre, azt is csak 2cm en beluli usb atvitelnel. a jo azt jelenti hogy bszarsz mert meg olyat nem hallottal.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bambula 2024.03.16., szomb. 19:07-kor.
Scan-Speak Illuminator D3004/664000 , Scan-Speak Illuminator 18WU 8741,Lite P100 Power regenerator,Audio Gd Monoblocks,R2R Dac modules,Supermicro music server, 70 pcs MP audio Lt3045 regulators,quadro wire low resistance transformers...............

Bambula
Újonc fórumos
Újonc fórumos

jah hogy nem tudod, a supermicro motherboard ,,,van neki egy 5v safe rail, ami befojasolja a hangminoseget, ha ezt nem teszed kulonallova akkor a hang eleg szar lesz.
Scan-Speak Illuminator D3004/664000 , Scan-Speak Illuminator 18WU 8741,Lite P100 Power regenerator,Audio Gd Monoblocks,R2R Dac modules,Supermicro music server, 70 pcs MP audio Lt3045 regulators,quadro wire low resistance transformers...............

Bambula
Újonc fórumos
Újonc fórumos

akkor mond meg mi a supermicro leggyengebb pontja tapellatas szempontjabol

Bambula
Újonc fórumos
Újonc fórumos

NEM !!!! FULELEK, NEM!!!!100 at nem tudsz uberelni, ennyi!!!!!

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5254

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Az LT3045 a tápelnyomásban jeleskedik egészen nagy frekvenciákon is (>1MHz) az alacsony zaj mellett, csak meglehetősen drágán teszi ezt, más áramkörökkel is el lehet érni sokkal olcsóbban -bár több helyet foglal és dolgozni is kell vele.
A fogalmazást én sem értem teljesen, nomen est omen? gondolkodik.gif

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

wittao írta:
2024.03.16., szomb. 17:54
Bambula írta:
2024.03.16., szomb. 17:26
8 eve varom azokat a belso kepeket a DAC ok rol, amikor vannak benne regulatorok sokasaga.ja nem ,mert az draga.persze tudom mennyibe kerul egy lt3045.de van bennuk woodo snake oil semmi, meg egy rakas kondenzator ami semmit nem segit.vedd meg edd meg !!!hat koszonom szepen, en nem kerek belole!!!!
LT3045-ben mi a woodoo, csak úgy kíváncsiságból? Legalacsonyabb tápzajjal rendelkező tápIC a piacon.
Rakás kondenzátor min nem segít? Ezt kifejtenéd?
Ezek szerint te tápIC-nélküli és kondenzátor nélküli dac-ot hallgatsz, megköszönöm ha teszel egy belső képet róla, kíváncsivá tett!
Fú.
Én azt hittem 2000 évente jön a Messiás.
Itt a forumon 3 hetente megjelenik egy.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2087

Hozzászólás Szerző: wittao »

Bambula írta:
2024.03.16., szomb. 17:26
8 eve varom azokat a belso kepeket a DAC ok rol, amikor vannak benne regulatorok sokasaga.ja nem ,mert az draga.persze tudom mennyibe kerul egy lt3045.de van bennuk woodo snake oil semmi, meg egy rakas kondenzator ami semmit nem segit.vedd meg edd meg !!!hat koszonom szepen, en nem kerek belole!!!!
LT3045-ben mi a woodoo, csak úgy kíváncsiságból? Legalacsonyabb tápzajjal rendelkező tápIC a piacon.
Rakás kondenzátor min nem segít? Ezt kifejtenéd?
Ezek szerint te tápIC-nélküli és kondenzátor nélküli dac-ot hallgatsz, megköszönöm ha teszel egy belső képet róla, kíváncsivá tett!
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

Bambula
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Bambula
Újonc fórumos
Újonc fórumos

https://www.youtube.com/watch?v=RyGhTj5r3Gg
Ertheto es vilagos video egy DAC rol.Ha nem hasznal kondenzatort a kimeneten, akkor viszont a tapellatasnak kell nagyon jonak lennie, ami nagyon sokba kerul.(a tapellatasnak mindig jonak kell lennie)
Van mas megoldas is, mert az eloerosito tudja ezt a fokozatot, nem kell kondenzator sem output stage, az eloerosito elvegez mindent, de akkor az eloerositonek nagyon jonak kell lennie!!!!haha es sokkal jobban is fog szolni .

moleszka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: moleszka »

krysz77 írta:
2024.03.13., szer. 11:50
Akkor most nem szabad Bricasti dacot vásárolni vagy tuningolt CD100 -at kell venni? Esetleg a Bricastit kell fel tuningolni a tuning CD100 szintjére?
Biztos, hogy venni kell valamit!
36_1_11.gif

bézd on ironia
Hegel + Dynaudio forever

moleszka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Rock60 írta:
2024.03.12., kedd 05:54
Akkor talált, süllyedt. :tutiok:
Az a gyanúm, hogy több más, alsóbb polcos dedikált dac is lenyomta volna - ha nem is ilyen mértékben - az integrált beépített egységét.
Ez vót "ócsón". Annyira kedvező ajánlatot kaptam, hogy inkább nem eszek, de nem hagyhattam ott. Meg azért ezekből nem is jön túl sűrűn szemben kínálati oldal sem. Mostmár tudok feljebb lépni ha szeretnék erősítő oldalon is a közel távoli jövőben. Elő+végf. Utána meg egy hangfal csere másra nagyobbra...
dollar.gif
Hegel + Dynaudio forever

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

krysz77 írta:
Akkor most nem szabad Bricasti dacot vásárolni vagy tuningolt CD100 -at kell venni? Esetleg a Bricastit kell fel tuningolni a tuning CD100 szintjére?
Én beleérzem az iróniát😁

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2899
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

krysz77 írta:
Azzal már szerintem eldől nagyjából a kérdés, hogy lemezt akarsz hallgatni vagy file-t/streamet. Utobbira a CD100 nem alkalmas.
Ha kizarolag lemezt, akkor van csak értelme megfontolni egy Philips playert.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2087

Hozzászólás Szerző: wittao »

krysz77 írta:
Szerintem hallgasd meg mindkettot es az alapjan donts.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

krysz77
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: krysz77 »

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1456

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Akkor talált, süllyedt. :tutiok:
Az a gyanúm, hogy több más, alsóbb polcos dedikált dac is lenyomta volna - ha nem is ilyen mértékben - az integrált beépített egységét.

moleszka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Komoly kis teszt köszönöm. Mondjuk arra hogy a hegel stream része nem az erőssége arra kellett 2 nap... Annyira Nekem nem volt azért gyenge mert ezek a tesztek erre az eredményre jutottak. Több márkát típust is hallgattam a próbán.Nekem a hegel hangja jött be ott. Pedig mellé volt rakva lingdorf,jbl,fezz összben akkor tetszett a hangja. Nem vettem figyelembe, hogy nem a saját streamerrel volt demozva. A legérdekesebb így visszagondolva mikor kérdeztem hogy van e értelme a dac bővítésen gondolkodni akkor határozott nem volt a válasz. Ha nem jön ez a lehetőség nem bővítettem volna.
Hegel + Dynaudio forever

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1116

Hozzászólás Szerző: denesdr »

moleszka írta:
2024.03.11., hétf. 21:13
És lőn csoda. Ma hoztam el és üzemeltem be. Félelmetes a különbség a hegelhez képest. Nem tudom még leírni mert annyira más az egész. Eddig mintha egy fátyol lett volna a hangfalakon
Na igen a Hegel DAC-ok, pl...:
https://www.audiosciencereview.com/foru ... ier.28435/
Csak azért, hogy ma se maradjon ASR vonatkozás nélkül a topik. :D

moleszka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Rock60 írta:
2024.03.06., szer. 14:33
moleszka írta:
2024.02.29., csüt. 20:20

Látókörömbe került egy Metrum Onyx dac(MQA bővítéssel) vásárlási lehetőség.
Nekem csak egy jóval szerényebb árazású és régebbi Metrum - om van, a NOS II modell.
Ha a konzekvens , következetes flotta - hangból indulunk ki, akkor a Onyx - nak sokkal jobbnak lell lennie a Hegel saját dacjánál, mert szerintem a NOS II is jobb annál.
/ Naturális, stabil, nyugodt hang, talán kicsit túl nyugodt. :D /
Ha az Onyx képességeit teljes mértékben ki akarod aknázni, akkor egy jó/drága coax kábel megvásárlását nem úszod meg. :smile49:
És lőn csoda. Ma hoztam el és üzemeltem be. Félelmetes a különbség a hegelhez képest. Nem tudom még leírni mert annyira más az egész. Eddig mintha egy fátyol lett volna a hangfalakon. Nem gondoltam volna, hogy ekkorát tud dobni egy dac az összképen. Új hangok zajok jönnek elő. Konkrétan mintha más kiadású/felvételű lemezet hallgatnék. Nagyon komoly. 36_3_1.gif
Hegel + Dynaudio forever

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 605

Hozzászólás Szerző: diagnet »

sutemenyx írta:
2024.03.10., vas. 22:28
Tudod egyáltalán, hogy miről akarsz beszélni?
sutemenyx írta:
2024.03.10., vas. 17:51
Mégis miről van szó? Nehezményezed, hogy valakik itthon lépésről-lépésre fejlesztenek készülékeket?
Ugye milyen nehéz követni ha szándékosan szétoffolják az alap témát?
Én csak fülelek fiktív alapokon nyugvó beírásás véleményeztem, de úgy látszik logikailag/etikailag néhányaknak gondot okoz feldolgozni.

A lényeg, hogy mivel: "meg csak hardverfrissites sem szukseges, eleg egy szoftveres belenyulas, egy filter h. maskeppen szoljon egy dac" ezért az aliexpresses megrendelés követen nyugodtan keressétek meg azt a szakit aki segít átfilterezni a kínai dacjaitokat pl. chordra, solutionra vagy valemelyik luminná. Az újabbaknál már menüből is lehet állítgatni. A finomhangoláshoz lineáris tápok, opampok, órák is végtelen variációban elérhetők.
Végre igazat adtak a prohardvereseknek és tényleg nem kell $250 feletti forráskészülékre költeni, mert így már "akármilyen drága láncban is megállják a helyük".
Egy gonddal kevesebb.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2899
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

diagnet írta:
2024.03.10., vas. 21:58
Az elv. Kipécéztek magatoknak egy márkát/típust/korszakot és azt hiszitek-terjesztitek, hogy még jobbá tudjátok tenni, mindezt a konyhaasztal elmélettel indokolva.
Ezzel szemben te viszont azt állítod, hogy.. mit is? Ja, semmit :) Csak hogy szerinted úgy biztos nincs. Taps! bravo.gif
Mellesleg amúgy is fordítva ülsz a lovon. Füleleknek is, tunermannak és nekem is van éppen elég saját tervezésű és fejlesztésű készülékünk, amit bizony 0-ról csináltunk. A DIY topicokban találsz infót, ha akarsz. Az hogy egyikünk sem áll neki CD játszót meg routert is gyártani, azt kérlek bocsásd meg, de valószínűleg nincs hozzá vagy kedvünk vagy lehetőségünk vagy egyik sem. Megelégszünk azzal, hogy egy jónak véltet átalakítunk vélemenyünk szerint mégjobbra. Aztán vagy így van, vagy nem, de hogy te onnan a kanapéról ezt nem ítéled meg, abban biztos lehetsz. End of story.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”