Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1258

Re: AT LP5X + Tangent Ampster II

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Kékszofi írta:
2023.12.11., hétf. 10:27
Sziasztok!

Az elmúlt időkben lemezhallgatás közben, ha hozzáérek a shellhez, karhoz vagy akár a tányérhoz, megráz a lemezjátszó. Olvastam, hogy mással is előfordult már a probléma. Van erre valamiféle orvoslat? Rettentően kellemetlen az egész, kb gyomorideggel cserélem a lemezeket.

AT-LP5X + Tangent Ampster II

Az erősítőn nincs földelési lehetőség. Van viszont antisztatikus belső tasak + kefe a lemezekhez.
Ha máshoz érnél az is megrázna? Pl amikor hozzá kellene érned a lemezjátszóhoz(gondolom pl lemez csere/fordítás) próbáld meg ha mondjuk valamelyik készüléked fém részéhez érj előbb. Ha ott is megráz, az előbbit figyelembevéve, tehát megint lemez fordításkor/cserekor vagy amikor ugye szükséges szokott lenni, szóval menj ki a fürdőbe/konyhába és a csaphoz érj hozzá....
Ha ott is megráz, akkor te töltődsz fel sztatikusan (ruhád, lamimált padló, műanyag szőnyeg, műanyag bútorhuzat, bármivel érintkezve...)
Mivel megy a fűtésszezon, szárazabb egy ideje a levegő a lakásban és ez fokozza a sztatikus feltöltődést. Nekem ez a gyanúm. Ha van páratartalom mérőd azon is láthatod a fűtés előttihez képest a változást.. Szóval szerintem ez miatt van. 60%- ra saccolom, hogy alatta fokozódik a dolog. Központi fűtés akár 30% alá is le tudja tolni a páratartalmat, ja nincs bőséges páraképződés a lakásban a tevékenységek miatt.....

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2822

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Kékszofi írta:
Sziasztok!

Az elmúlt időkben lemezhallgatás közben, ha hozzáérek a shellhez, karhoz vagy akár a tányérhoz, megráz a lemezjátszó. Olvastam, hogy mással is előfordult már a probléma. Van erre valamiféle orvoslat? Rettentően kellemetlen az egész, kb gyomorideggel cserélem a lemezeket.

Az erősítőn nincs földelési lehetőség. Van viszont antisztatikus belső tasak + kefe a lemezekhez.
Dugd be fordítva a hálózati dugóját az aljzatba...ez a legegyszerűbb tanács.
(Akkor is megráz, ha nincs csatlakoztatva az erősítődhőz?)
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7662

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Kékszofi írta:
Sziasztok!

Szia! A kérdésedet átraktam a helyére.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

Kékszofi
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

AT LP5X + Tangent Ampster II

Hozzászólás Szerző: Kékszofi »

Sziasztok!

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6290

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Mivel erősen átment a téma alemezpucoválás irányába ezért átraktam a hsz-eket ide:
viewtopic.php?f=28&t=60582
Kérlek ott folytassátok, köszi.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2880
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Audiomeca J1-re kellene nekem új szíj. Ki milyen megbízható helyet tud ahonnan tutira jóféle szíjat adnak?
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

solarsurfer
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 38

Hozzászólás Szerző: solarsurfer »

pärt írta:
2023.11.28., kedd 15:03
Első körben ezt a rugót kéne ellenőrizni. Ha elfáradt, és kicsit kifelé hajlott, akkor nem jól pozicionálja a kart, kevés lesz az emelés.Screenshot_2023-11-28-14-47-06-01_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12~4.jpg
Kicsit utána olvastam más fórumokon. Egy jó alkoholos szíj és tárcsatisztítás után úgy tűnik megoldódni látszik a probléma.
Valószínűleg szíjcsere lesz, mert megfáradt.
Köszönöm addig is a tippeket!
hang: Tannoy Legacy Arden | erő: Luxman L-590AXII + Aurorasound VIDA MkII | analóg: Thorens TD-1601 + Phasemation PP-300 | digi: Node + Chord Qutest | kábel: Black Rhodium

iistván
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 90

Hozzászólás Szerző: iistván »

mishow írta:
2023.11.29., szer. 12:24
iistván írta:
2023.11.29., szer. 10:32
... tizenéves lányról van szó és nehéz eldönteni, hogy fellángolás, tartós érdeklődés valamint a szülök vágya is benne van-e ...
Szeret kütyüzni, szöszölni, ezért jó irányt nyithat a zene / hifi szeretete felé ...
Lenne tippem, de meghagyom magamnak :rolleyes:
Ebben az esetben lehet, hogy egy BT képes lejátszó felé nyitnék, vagy ez
https://www.arukereso.hu/lemezjatszo-c4 ... 466001364/
vagy kicsivel többért a nagyobb tesója (létezik belőle "csajos" fehér, ha ez szempont)
https://www.arukereso.hu/lemezjatszo-c4 ... 912682857/
Ha meg a dizájn a lényeg és hogy szóljon, akkor ez nagyon dögösen néz ki, és a tesztek szerint ... khm ... szól
https://www.arukereso.hu/lemezjatszo-c4 ... velemenyek

Ezeket tudja hallgatni a gyermek BT fülessel, vagy BT hangszóróval, ilyenek egy kamasz közelében mindig vannak ;)
Az AT-k léteznek "csak" vezetékes változatban is, beépített phonoval, kicsivel olcsóbban.
Ezek alá nem mennék, már ezek is erősen belépő szint, de - főleg az LP3 - hunyorítva legalább lemezjátszónak látszik, a Sony meg tényleg pofás :D
Nagyon köszönöm, összeülünk és meggyőzöm! ;peace;
Digi: DIY Raspberry/Allo Digione signature futómű -> Heed Lagrange-> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2557

Hozzászólás Szerző: mishow »

iistván írta:
2023.11.29., szer. 10:32
... tizenéves lányról van szó és nehéz eldönteni, hogy fellángolás, tartós érdeklődés valamint a szülök vágya is benne van-e ...
Szeret kütyüzni, szöszölni, ezért jó irányt nyithat a zene / hifi szeretete felé ...
Lenne tippem, de meghagyom magamnak :rolleyes:
Ebben az esetben lehet, hogy egy BT képes lejátszó felé nyitnék, vagy ez
https://www.arukereso.hu/lemezjatszo-c4 ... 466001364/
vagy kicsivel többért a nagyobb tesója (létezik belőle "csajos" fehér, ha ez szempont)
https://www.arukereso.hu/lemezjatszo-c4 ... 912682857/
Ha meg a dizájn a lényeg és hogy szóljon, akkor ez nagyon dögösen néz ki, és a tesztek szerint ... khm ... szól
https://www.arukereso.hu/lemezjatszo-c4 ... velemenyek

Ezeket tudja hallgatni a gyermek BT fülessel, vagy BT hangszóróval, ilyenek egy kamasz közelében mindig vannak ;)
Az AT-k léteznek "csak" vezetékes változatban is, beépített phonoval, kicsivel olcsóbban.
Ezek alá nem mennék, már ezek is erősen belépő szint, de - főleg az LP3 - hunyorítva legalább lemezjátszónak látszik, a Sony meg tényleg pofás :D

iistván
Nincs visszaút
Nincs visszaút

mishow írta:
2023.11.29., szer. 08:12
iistván írta:
2023.11.28., kedd 09:45
- egy ismerősöm szeretne a tinédzser gyermekének 100-150 között lemezpörgetőt.
- nem a kiváló hangminőség elérése, hanem inkább a szertartás, hangulat, kütyüzés motiválja.
- otthon eddig Logitech aktív hangszórójuk volt, javasoltam, hogy ennyiért valami all-in-one rendszert kellene.
- Lenco LS-500-at láttam, nem tudom, van-e valami alternatíva?
- az ismerősöd szeretne a gyermeknek LP-t vagy a gyerek szeretne magának?
- ha a gyerek szeretné: miért? (gondolom, mert most divat; sok esetben nem is hallgatják a lemezt csak gyűjtik, főleg a lányok; tényleg: a gyermek fiú vagy lány?)
- ha az ismi szeretné: miért? (gondolom, hátha sikerül a hifi felé terelni a gyerkőcöt)
- van már otthon LP vagy ez lenne az első?
- van-e otthon "nagy" hifi amit esetleg a gyerek is hallgat, vagy a Logitech volt eddig a legkomolyabb hifi élmény?

Ezeket mind tisztázni kell, mert ezeknek megfelelően lehet gondolkodni.
A válasz bármelyik legyen, a Lenco - bár logikus ajánlat a részedről - pont közé lő a céloknak.
Ha csak belekóstolni szeretnének az lp-zésbe, akkor ez a pénz is sok, pláne ha kis idő múlva megunja a gyerek (vagy a szülő), esetleg egyáltalán nem tetszik ez az új hobbi. Ha tényleg szeretnék hallgatni is, akkor meg ez nem az a hang lesz (vélhetően, mert EZT nem hallottam szólni) ami beszippantja.

Sok más alternatíva van. Komoly lemezezési szándék esetén szép állapotú, műszakilag nem leharcolt vintage rendszert építenék a gyereknek, ebből az árból egész korrektet ki lehet hozni. Ehhez kell kicsit kutakodni, akár itt az AVX-en, de nem lehetetlen küldetés. Ha pedig új kell, akkor vannak az AT-nak belépő lejátszói beépített phonoval, amit hozzá lehet csatlakoztatni aktív dobozokhoz RCA-n keresztül, de akár blutooth-on is (tudom-tudom ... de ha csak kütyüzni kell :rolleyes: )

Azt mindenestre az elején el kell dönteni, mennyire komoly a dolog, hiszen mi itt mind jól tudjuk, lejátszót venni csak az első lépés, utána lemezekre, lejátszó fejlesztésre vagyonokat lehet költeni, kérdés ki mit szeretne?
Köszönöm a választ, nagyon jó megállapítások / kérdések! leborulok.gif

Egyébként tizenéves lányról van szó és nehéz eldönteni, hogy fellángolás, tartós érdeklődés valamint a szülök vágya is benne van-e. Utóbbit kérdeztem is, de nem vallják be :D

Szeret kütyüzni, szöszölni, ezért jó irányt nyithat a zene / hifi szeretete felé és gondoltam ne rontsuk el az elején valami hulladékkal. Persze egyetértek, hogy az említett példány még okozhat bőven csalódást.

Mégegyszer köszönöm, dolgozom tovább az ügyön! :rolleyes:
Digi: DIY Raspberry/Allo Digione signature futómű -> Heed Lagrange-> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2557

Hozzászólás Szerző: mishow »

iistván írta:
2023.11.28., kedd 09:45
- egy ismerősöm szeretne a tinédzser gyermekének 100-150 között lemezpörgetőt.
- nem a kiváló hangminőség elérése, hanem inkább a szertartás, hangulat, kütyüzés motiválja.
- otthon eddig Logitech aktív hangszórójuk volt, javasoltam, hogy ennyiért valami all-in-one rendszert kellene.
- Lenco LS-500-at láttam, nem tudom, van-e valami alternatíva?
- az ismerősöd szeretne a gyermeknek LP-t vagy a gyerek szeretne magának?
- ha a gyerek szeretné: miért? (gondolom, mert most divat; sok esetben nem is hallgatják a lemezt csak gyűjtik, főleg a lányok; tényleg: a gyermek fiú vagy lány?)
- ha az ismi szeretné: miért? (gondolom, hátha sikerül a hifi felé terelni a gyerkőcöt)
- van már otthon LP vagy ez lenne az első?
- van-e otthon "nagy" hifi amit esetleg a gyerek is hallgat, vagy a Logitech volt eddig a legkomolyabb hifi élmény?

Ezeket mind tisztázni kell, mert ezeknek megfelelően lehet gondolkodni.
A válasz bármelyik legyen, a Lenco - bár logikus ajánlat a részedről - pont közé lő a céloknak.
Ha csak belekóstolni szeretnének az lp-zésbe, akkor ez a pénz is sok, pláne ha kis idő múlva megunja a gyerek (vagy a szülő), esetleg egyáltalán nem tetszik ez az új hobbi. Ha tényleg szeretnék hallgatni is, akkor meg ez nem az a hang lesz (vélhetően, mert EZT nem hallottam szólni) ami beszippantja.

Sok más alternatíva van. Komoly lemezezési szándék esetén szép állapotú, műszakilag nem leharcolt vintage rendszert építenék a gyereknek, ebből az árból egész korrektet ki lehet hozni. Ehhez kell kicsit kutakodni, akár itt az AVX-en, de nem lehetetlen küldetés. Ha pedig új kell, akkor vannak az AT-nak belépő lejátszói beépített phonoval, amit hozzá lehet csatlakoztatni aktív dobozokhoz RCA-n keresztül, de akár blutooth-on is (tudom-tudom ... de ha csak kütyüzni kell :rolleyes: )

Azt mindenestre az elején el kell dönteni, mennyire komoly a dolog, hiszen mi itt mind jól tudjuk, lejátszót venni csak az első lépés, utána lemezekre, lejátszó fejlesztésre vagyonokat lehet költeni, kérdés ki mit szeretne?

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 5067

Hozzászólás Szerző: pärt »

Első körben ezt a rugót kéne ellenőrizni. Ha elfáradt, és kicsit kifelé hajlott, akkor nem jól pozicionálja a kart, kevés lesz az emelés.
Screenshot_2023-11-28-14-47-06-01_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12~4.jpg
Screenshot_2023-11-28-14-47-06-01_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12~4.jpg (112.36 KiB) Megtekintve 2331 alkalommal

József1960
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 123

Hozzászólás Szerző: József1960 »

solarsurfer írta:
2023.11.28., kedd 10:36
József1960 írta:
2023.11.28., kedd 09:34
Talán rövidebb a szíj a kelleténél. 510mm hosszú kell.
A szíj eredeti ehhez a típushoz és amióta a tulajdonomba került jól hozta a 45-ös fordulatszámot. Csak pár hónapja kezdett el rakoncátlankodni. Esetleg lehetséges, hogy több éves használat után "megengedett" a szíj és a tágulat miatt nem ugrik fel teljesen a szélesebb részre?
Ez is elképzelhető, de meg kellene mérni a szíj hosszát.

solarsurfer
Nincs visszaút
Nincs visszaút

József1960 írta:
2023.11.28., kedd 09:34
A szíj eredeti ehhez a típushoz és amióta a tulajdonomba került jól hozta a 45-ös fordulatszámot. Csak pár hónapja kezdett el rakoncátlankodni. Esetleg lehetséges, hogy több éves használat után "megengedett" a szíj és a tágulat miatt nem ugrik fel teljesen a szélesebb részre?
hang: Tannoy Legacy Arden | erő: Luxman L-590AXII + Aurorasound VIDA MkII | analóg: Thorens TD-1601 + Phasemation PP-300 | digi: Node + Chord Qutest | kábel: Black Rhodium

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 5067

Hozzászólás Szerző: pärt »

solarsurfer írta:
2023.11.26., vas. 15:34
Sziasztok! Tanácsra lenne szükségem. Thorens TD-147 lemezjátszóm tökéletesen hozza a 33 1/3 fordulatot, viszont egy ideje probléma van a 45-el. Egy app-al lemértem és 45-re kapcsolva csak kb 35-ig megy fel a fordulatszám és ott is marad. Esetleg van valakinek hasonló problémával tapasztalata? Kihez érdemes fordulni ezzel?
Esetleg az emelő villa mechanikája elállítódott. Érdemes lenne utánanézni, hogy van-e magasságszabályozási lehetőség, szerintem kell lennie.

iistván
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok!
Egy ismerősöm szeretne a tinédzser gyermekének 100-150 között lemezpörgetőt.
Nem a kiváló hangminőség elérése, hanem inkább a szertartás, hangulat, kütyüzés motiválja.

Mivel otthon eddig Logitech aktív hangszórójuk volt, javasoltam, hogy ennyiért valami all-in-one rendszert kellene.

Tudom-tudom, mélyen küszöb alatti, de ennél nagyobb költség keret nincs.

Van valami tippetek?
Lenco LS-500-at láttam, nem tudom, van-e valami alternatíva?

Köszönöm! leborulok.gif

József1960
Törzsvendég
Törzsvendég

solarsurfer
Nincs visszaút
Nincs visszaút

József1960 írta:
2023.11.26., vas. 15:43
solarsurfer írta:
Sziasztok! Tanácsra lenne szükségem. Thorens TD-147 lemezjátszóm tökéletesen hozza a 33 1/3 fordulatot, viszont egy ideje probléma van a 45-el. Egy app-al lemértem és 45-re kapcsolva csak kb 35-ig megy fel a fordulatszám és ott is marad. Esetleg van valakinek hasonló problémával tapasztalata? Kihez érdemes fordulni ezzel?
Nagy baj nem lehet, mert a sebességváltás itt mechanikus. Egy kar emeli fel a motortárcsán a szíjat egy nagyobb átmérőre. Ha leveszed a tányért,láthatóvá válik.
Megnéztem és sajnos 45-re kapcsolva a szíj nem megy egészen fel a nagyobb átmérőre. Esetleg valaki tudja mi okozhatja a problémát? gondolkodik.gif
Screenshot 2023-11-28 at 9.24.46.png

józsibazsi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 143

Hozzászólás Szerző: józsibazsi »

Köszönöm!

József1960
Törzsvendég
Törzsvendég

Re: Hangszedő

józsibazsi írta:
2023.11.27., hétf. 10:51
Sziasztok! Van két sérült, görbült szàrú mm hangszedőm. Tudtok valakit aki Budapest környékén ràjuk tudna nézni? Tudom hogy biztos utàna tudnék àsni, de màs ügyben úton vagyok, jó lenne ezeket is leadni.
Előre is köszönöm!
Mészáros (Malfox) János

józsibazsi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 143

Hangszedő

Hozzászólás Szerző: józsibazsi »

Sziasztok! Van két sérült, görbült szàrú mm hangszedőm. Tudtok valakit aki Budapest környékén ràjuk tudna nézni? Tudom hogy biztos utàna tudnék àsni, de màs ügyben úton vagyok, jó lenne ezeket is leadni.
Előre is köszönöm!

grindlock
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 17

Re: Bitumen

Hozzászólás Szerző: grindlock »

gomolalaci írta:
2023.11.26., vas. 20:17
grindlock írta:
2023.11.25., szomb. 21:15
Sziasztok
Lelkes amatőrként ma végeztem némi sufnitunongot: a lemeztányér belsejére 2mm-s bitumen rezgéselnyelőt ragasztottam, ennek köszönhetően jobb lett a hangzás.
Vajon érdemes a lemezjátszó testét is kibélelni?
Félek szétszedni, mert nem biztos, hogy össze tudnám rakni 🤣.
Köszi a választ.

CEC BD3200 a gép.
Nyugodtan szedd szét, mint Floki a lábtörlőt :D Egészen biztosan össze is tudod tenni..... A rezgés csillapítása csak hasznos lehet....

nem is a szétkapástól félek, hanem az összerakástól :-) Az a baj, hogy sehol nem találok hozzá szétszedési útmutatót.

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 367

Re: Bitumen

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

grindlock írta:
2023.11.25., szomb. 21:15
Sziasztok
Lelkes amatőrként ma végeztem némi sufnitunongot: a lemeztányér belsejére 2mm-s bitumen rezgéselnyelőt ragasztottam, ennek köszönhetően jobb lett a hangzás.
Vajon érdemes a lemezjátszó testét is kibélelni?
Félek szétszedni, mert nem biztos, hogy össze tudnám rakni 🤣.
Köszi a választ.

CEC BD3200 a gép.
Nyugodtan szedd szét, mint Floki a lábtörlőt :D Egészen biztosan össze is tudod tenni..... A rezgés csillapítása csak hasznos lehet....
A gondolkodás nem megerőltető...

József1960
Törzsvendég
Törzsvendég

solarsurfer írta:
Nagy baj nem lehet, mert a sebességváltás itt mechanikus. Egy kar emeli fel a motortárcsán a szíjat egy nagyobb átmérőre. Ha leveszed a tányért,láthatóvá válik.

solarsurfer
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”