Ha máshoz érnél az is megrázna? Pl amikor hozzá kellene érned a lemezjátszóhoz(gondolom pl lemez csere/fordítás) próbáld meg ha mondjuk valamelyik készüléked fém részéhez érj előbb. Ha ott is megráz, az előbbit figyelembevéve, tehát megint lemez fordításkor/cserekor vagy amikor ugye szükséges szokott lenni, szóval menj ki a fürdőbe/konyhába és a csaphoz érj hozzá....Kékszofi írta: ↑2023.12.11., hétf. 10:27Sziasztok!
Az elmúlt időkben lemezhallgatás közben, ha hozzáérek a shellhez, karhoz vagy akár a tányérhoz, megráz a lemezjátszó. Olvastam, hogy mással is előfordult már a probléma. Van erre valamiféle orvoslat? Rettentően kellemetlen az egész, kb gyomorideggel cserélem a lemezeket.
AT-LP5X + Tangent Ampster II
Az erősítőn nincs földelési lehetőség. Van viszont antisztatikus belső tasak + kefe a lemezekhez.
Ha ott is megráz, akkor te töltődsz fel sztatikusan (ruhád, lamimált padló, műanyag szőnyeg, műanyag bútorhuzat, bármivel érintkezve...)
Mivel megy a fűtésszezon, szárazabb egy ideje a levegő a lakásban és ez fokozza a sztatikus feltöltődést. Nekem ez a gyanúm. Ha van páratartalom mérőd azon is láthatod a fűtés előttihez képest a változást.. Szóval szerintem ez miatt van. 60%- ra saccolom, hogy alatta fokozódik a dolog. Központi fűtés akár 30% alá is le tudja tolni a páratartalmat, ja nincs bőséges páraképződés a lakásban a tevékenységek miatt.....