Jófogáson is van, csak mi a francnak vegyem meg, 2hét múlva úgyis árulgathatnám csak. Egy gyönyörű L85 Lenco volt, de arról lemaradtam, pedig arra beneveztem volna.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2887
- Kapcsolat:
Re: Lemezjátszó
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- tamagaba
- Törzsvendég
- Értékelés: 598
- Kapcsolat:
Németeknél van egy 260 euróért, csak nem mutatja nekem a képeket.
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Én vennék, épp nézegettem egy 6170-est :)
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
- tamagaba
- Törzsvendég
- Értékelés: 598
- Kapcsolat:
Azt hittem már Marantz lemezjátszót vettél

... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2112
Azt javaslom, hogy a gyári tűt kellene inkább pótolni, mint a teljes PU-t. A lemezjátszó képességei sajnos nem indokolnak komolyabb hangszedőt. (de ezzel biztosan tisztában vagytok)sony309 írta: ↑2023.12.12., kedd 10:40Üdvözlet mindenkinek, sziasztok!
Légyszíves segítsetek, ha tudtok, a digitális világban jobban otthon vagyok!
Ismerősömnek van egy Dual P44 lemezjátszója, amiben tűt/hangszedőt szeretne cserélni.
Mit lehetne beletenni?
Előre is köszönöm a segítséget/válaszokat!
Innen kell elindulni:
https://www.vinylengine.com/library/dual/cds-650.shtml
https://www.dacapoaudio.com/2398-Dual-DN-6-styli.html
- sony309
- Fórumlakó
- Értékelés: 29
Üdvözlet mindenkinek, sziasztok!
Ismerősömnek van egy Dual P44 lemezjátszója, amiben tűt/hangszedőt szeretne cserélni.

Mit lehetne beletenni?

Mit lehetne beletenni?
S3x, Hi-Fi & Rock and Roll
-
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 1
Másnál pl. a csapnál nem áll fent a probléma. Az úgymond "tök műszálas ágytakarót" időközben lecseréltem egy pamutra. Tegnap erősítő nélkül ment le pár lemez, akkor nem volt semmi probléma. Egy páratartalom mérőt azonban beszerzek, az amúgy is tervben volt.
- frenki485
- Beköltözött
- Értékelés: 610
Így van, ezek "alap" dolgok, bár nem biztos, hogy mindenkinek. Ezt kell tisztába tenni, aztán ezután már egyszerűbb kinyomozni, hogy hol lehet a baj.
Ethosz CDM Transport/Player(TDA1545A), Ethosz csöves DAC(TDA1541)
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F dobozok,
Technics SL 1210 GR/AudioGold plinth,Achromat, Thorens TD 126 mkII
Palotás féle ARC/Ethosz phono, Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F dobozok,
Technics SL 1210 GR/AudioGold plinth,Achromat, Thorens TD 126 mkII
Palotás féle ARC/Ethosz phono, Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2862
A "megráz" kifejezés hálózati feszültségre utal, és az tartósan fennáll.
A "sztatikus" kisülés egy pillanatig tart - és vége, nincs tovább.
Elsőként azt kellene tisztázni, hogy melyiket éli át a topictársunk...
TJ.
A "sztatikus" kisülés egy pillanatig tart - és vége, nincs tovább.
Elsőként azt kellene tisztázni, hogy melyiket éli át a topictársunk...
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1258
Re: AT LP5X + Tangent Ampster II
Ha máshoz érnél az is megrázna? Pl amikor hozzá kellene érned a lemezjátszóhoz(gondolom pl lemez csere/fordítás) próbáld meg ha mondjuk valamelyik készüléked fém részéhez érj előbb. Ha ott is megráz, az előbbit figyelembevéve, tehát megint lemez fordításkor/cserekor vagy amikor ugye szükséges szokott lenni, szóval menj ki a fürdőbe/konyhába és a csaphoz érj hozzá....Kékszofi írta: ↑2023.12.11., hétf. 10:27Sziasztok!
Az elmúlt időkben lemezhallgatás közben, ha hozzáérek a shellhez, karhoz vagy akár a tányérhoz, megráz a lemezjátszó. Olvastam, hogy mással is előfordult már a probléma. Van erre valamiféle orvoslat? Rettentően kellemetlen az egész, kb gyomorideggel cserélem a lemezeket.
AT-LP5X + Tangent Ampster II
Az erősítőn nincs földelési lehetőség. Van viszont antisztatikus belső tasak + kefe a lemezekhez.
Ha ott is megráz, akkor te töltődsz fel sztatikusan (ruhád, lamimált padló, műanyag szőnyeg, műanyag bútorhuzat, bármivel érintkezve...)
Mivel megy a fűtésszezon, szárazabb egy ideje a levegő a lakásban és ez fokozza a sztatikus feltöltődést. Nekem ez a gyanúm. Ha van páratartalom mérőd azon is láthatod a fűtés előttihez képest a változást.. Szóval szerintem ez miatt van. 60%- ra saccolom, hogy alatta fokozódik a dolog. Központi fűtés akár 30% alá is le tudja tolni a páratartalmat, ja nincs bőséges páraképződés a lakásban a tevékenységek miatt.....
(Akkor is megráz, ha nincs csatlakoztatva az erősítődhőz?)
TJ.
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2862
Dugd be fordítva a hálózati dugóját az aljzatba...ez a legegyszerűbb tanács.Kékszofi írta: ↑2023.12.11., hétf. 10:27Sziasztok!
Az elmúlt időkben lemezhallgatás közben, ha hozzáérek a shellhez, karhoz vagy akár a tányérhoz, megráz a lemezjátszó. Olvastam, hogy mással is előfordult már a probléma. Van erre valamiféle orvoslat? Rettentően kellemetlen az egész, kb gyomorideggel cserélem a lemezeket.
Az erősítőn nincs földelési lehetőség. Van viszont antisztatikus belső tasak + kefe a lemezekhez.
(Akkor is megráz, ha nincs csatlakoztatva az erősítődhőz?)
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7674
Szia! A kérdésedet átraktam a helyére.Kékszofi írta: ↑2023.12.11., hétf. 10:27Sziasztok!
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
-
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 1
AT LP5X + Tangent Ampster II
Sziasztok!
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6310
Mivel erősen átment a téma alemezpucoválás irányába ezért átraktam a hsz-eket ide:
viewtopic.php?f=28&t=60582
Kérlek ott folytassátok, köszi.
viewtopic.php?f=28&t=60582
Kérlek ott folytassátok, köszi.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Audiomeca J1-re kellene nekem új szíj. Ki milyen megbízható helyet tud ahonnan tutira jóféle szíjat adnak?
- solarsurfer
- Nincs visszaút
- Értékelés: 38
Kicsit utána olvastam más fórumokon. Egy jó alkoholos szíj és tárcsatisztítás után úgy tűnik megoldódni látszik a probléma.
Valószínűleg szíjcsere lesz, mert megfáradt.
Köszönöm addig is a tippeket!
hang: Tannoy Legacy Arden | erő: Luxman L-590AXII + Aurorasound VIDA MkII | analóg: Thorens TD-1601 + Phasemation PP-300 | digi: Node + Chord Qutest | kábel: Black Rhodium
Nagyon köszönöm, összeülünk és meggyőzöm!mishow írta: ↑2023.11.29., szer. 12:24Lenne tippem, de meghagyom magamnak![]()
Ebben az esetben lehet, hogy egy BT képes lejátszó felé nyitnék, vagy ez
https://www.arukereso.hu/lemezjatszo-c4 ... 466001364/
vagy kicsivel többért a nagyobb tesója (létezik belőle "csajos" fehér, ha ez szempont)
https://www.arukereso.hu/lemezjatszo-c4 ... 912682857/
Ha meg a dizájn a lényeg és hogy szóljon, akkor ez nagyon dögösen néz ki, és a tesztek szerint ... khm ... szól
https://www.arukereso.hu/lemezjatszo-c4 ... velemenyek
Ezeket tudja hallgatni a gyermek BT fülessel, vagy BT hangszóróval, ilyenek egy kamasz közelében mindig vannak![]()
Az AT-k léteznek "csak" vezetékes változatban is, beépített phonoval, kicsivel olcsóbban.
Ezek alá nem mennék, már ezek is erősen belépő szint, de - főleg az LP3 - hunyorítva legalább lemezjátszónak látszik, a Sony meg tényleg pofás![]()

Digi: DIY Raspberry/Allo Digione signature futómű -> Heed Lagrange-> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2576
Lenne tippem, de meghagyom magamnak

Ebben az esetben lehet, hogy egy BT képes lejátszó felé nyitnék, vagy ez
https://www.arukereso.hu/lemezjatszo-c4 ... 466001364/
vagy kicsivel többért a nagyobb tesója (létezik belőle "csajos" fehér, ha ez szempont)
https://www.arukereso.hu/lemezjatszo-c4 ... 912682857/
Ha meg a dizájn a lényeg és hogy szóljon, akkor ez nagyon dögösen néz ki, és a tesztek szerint ... khm ... szól
https://www.arukereso.hu/lemezjatszo-c4 ... velemenyek
Ezeket tudja hallgatni a gyermek BT fülessel, vagy BT hangszóróval, ilyenek egy kamasz közelében mindig vannak

Az AT-k léteznek "csak" vezetékes változatban is, beépített phonoval, kicsivel olcsóbban.
Ezek alá nem mennék, már ezek is erősen belépő szint, de - főleg az LP3 - hunyorítva legalább lemezjátszónak látszik, a Sony meg tényleg pofás

Köszönöm a választ, nagyon jó megállapítások / kérdések!mishow írta: ↑2023.11.29., szer. 08:12- az ismerősöd szeretne a gyermeknek LP-t vagy a gyerek szeretne magának?iistván írta: ↑2023.11.28., kedd 09:45- egy ismerősöm szeretne a tinédzser gyermekének 100-150 között lemezpörgetőt.
- nem a kiváló hangminőség elérése, hanem inkább a szertartás, hangulat, kütyüzés motiválja.
- otthon eddig Logitech aktív hangszórójuk volt, javasoltam, hogy ennyiért valami all-in-one rendszert kellene.
- Lenco LS-500-at láttam, nem tudom, van-e valami alternatíva?
- ha a gyerek szeretné: miért? (gondolom, mert most divat; sok esetben nem is hallgatják a lemezt csak gyűjtik, főleg a lányok; tényleg: a gyermek fiú vagy lány?)
- ha az ismi szeretné: miért? (gondolom, hátha sikerül a hifi felé terelni a gyerkőcöt)
- van már otthon LP vagy ez lenne az első?
- van-e otthon "nagy" hifi amit esetleg a gyerek is hallgat, vagy a Logitech volt eddig a legkomolyabb hifi élmény?
Ezeket mind tisztázni kell, mert ezeknek megfelelően lehet gondolkodni.
A válasz bármelyik legyen, a Lenco - bár logikus ajánlat a részedről - pont közé lő a céloknak.
Ha csak belekóstolni szeretnének az lp-zésbe, akkor ez a pénz is sok, pláne ha kis idő múlva megunja a gyerek (vagy a szülő), esetleg egyáltalán nem tetszik ez az új hobbi. Ha tényleg szeretnék hallgatni is, akkor meg ez nem az a hang lesz (vélhetően, mert EZT nem hallottam szólni) ami beszippantja.
Sok más alternatíva van. Komoly lemezezési szándék esetén szép állapotú, műszakilag nem leharcolt vintage rendszert építenék a gyereknek, ebből az árból egész korrektet ki lehet hozni. Ehhez kell kicsit kutakodni, akár itt az AVX-en, de nem lehetetlen küldetés. Ha pedig új kell, akkor vannak az AT-nak belépő lejátszói beépített phonoval, amit hozzá lehet csatlakoztatni aktív dobozokhoz RCA-n keresztül, de akár blutooth-on is (tudom-tudom ... de ha csak kütyüzni kell)
Azt mindenestre az elején el kell dönteni, mennyire komoly a dolog, hiszen mi itt mind jól tudjuk, lejátszót venni csak az első lépés, utána lemezekre, lejátszó fejlesztésre vagyonokat lehet költeni, kérdés ki mit szeretne?

Egyébként tizenéves lányról van szó és nehéz eldönteni, hogy fellángolás, tartós érdeklődés valamint a szülök vágya is benne van-e. Utóbbit kérdeztem is, de nem vallják be

Szeret kütyüzni, szöszölni, ezért jó irányt nyithat a zene / hifi szeretete felé és gondoltam ne rontsuk el az elején valami hulladékkal. Persze egyetértek, hogy az említett példány még okozhat bőven csalódást.
Mégegyszer köszönöm, dolgozom tovább az ügyön!

Digi: DIY Raspberry/Allo Digione signature futómű -> Heed Lagrange-> Heed Grand Enigma MKII
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2576
- az ismerősöd szeretne a gyermeknek LP-t vagy a gyerek szeretne magának?iistván írta: ↑2023.11.28., kedd 09:45- egy ismerősöm szeretne a tinédzser gyermekének 100-150 között lemezpörgetőt.
- nem a kiváló hangminőség elérése, hanem inkább a szertartás, hangulat, kütyüzés motiválja.
- otthon eddig Logitech aktív hangszórójuk volt, javasoltam, hogy ennyiért valami all-in-one rendszert kellene.
- Lenco LS-500-at láttam, nem tudom, van-e valami alternatíva?
- ha a gyerek szeretné: miért? (gondolom, mert most divat; sok esetben nem is hallgatják a lemezt csak gyűjtik, főleg a lányok; tényleg: a gyermek fiú vagy lány?)
- ha az ismi szeretné: miért? (gondolom, hátha sikerül a hifi felé terelni a gyerkőcöt)
- van már otthon LP vagy ez lenne az első?
- van-e otthon "nagy" hifi amit esetleg a gyerek is hallgat, vagy a Logitech volt eddig a legkomolyabb hifi élmény?
Ezeket mind tisztázni kell, mert ezeknek megfelelően lehet gondolkodni.
A válasz bármelyik legyen, a Lenco - bár logikus ajánlat a részedről - pont közé lő a céloknak.
Ha csak belekóstolni szeretnének az lp-zésbe, akkor ez a pénz is sok, pláne ha kis idő múlva megunja a gyerek (vagy a szülő), esetleg egyáltalán nem tetszik ez az új hobbi. Ha tényleg szeretnék hallgatni is, akkor meg ez nem az a hang lesz (vélhetően, mert EZT nem hallottam szólni) ami beszippantja.
Sok más alternatíva van. Komoly lemezezési szándék esetén szép állapotú, műszakilag nem leharcolt vintage rendszert építenék a gyereknek, ebből az árból egész korrektet ki lehet hozni. Ehhez kell kicsit kutakodni, akár itt az AVX-en, de nem lehetetlen küldetés. Ha pedig új kell, akkor vannak az AT-nak belépő lejátszói beépített phonoval, amit hozzá lehet csatlakoztatni aktív dobozokhoz RCA-n keresztül, de akár blutooth-on is (tudom-tudom ... de ha csak kütyüzni kell

Azt mindenestre az elején el kell dönteni, mennyire komoly a dolog, hiszen mi itt mind jól tudjuk, lejátszót venni csak az első lépés, utána lemezekre, lejátszó fejlesztésre vagyonokat lehet költeni, kérdés ki mit szeretne?
- pärt
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 5094
Első körben ezt a rugót kéne ellenőrizni. Ha elfáradt, és kicsit kifelé hajlott, akkor nem jól pozicionálja a kart, kevés lesz az emelés.
-
- Törzsvendég
- Értékelés: 124
Ez is elképzelhető, de meg kellene mérni a szíj hosszát.solarsurfer írta: ↑2023.11.28., kedd 10:36A szíj eredeti ehhez a típushoz és amióta a tulajdonomba került jól hozta a 45-ös fordulatszámot. Csak pár hónapja kezdett el rakoncátlankodni. Esetleg lehetséges, hogy több éves használat után "megengedett" a szíj és a tágulat miatt nem ugrik fel teljesen a szélesebb részre?
- solarsurfer
- Nincs visszaút
- Értékelés: 38
A szíj eredeti ehhez a típushoz és amióta a tulajdonomba került jól hozta a 45-ös fordulatszámot. Csak pár hónapja kezdett el rakoncátlankodni. Esetleg lehetséges, hogy több éves használat után "megengedett" a szíj és a tágulat miatt nem ugrik fel teljesen a szélesebb részre?
hang: Tannoy Legacy Arden | erő: Luxman L-590AXII + Aurorasound VIDA MkII | analóg: Thorens TD-1601 + Phasemation PP-300 | digi: Node + Chord Qutest | kábel: Black Rhodium
- pärt
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 5094
Esetleg az emelő villa mechanikája elállítódott. Érdemes lenne utánanézni, hogy van-e magasságszabályozási lehetőség, szerintem kell lennie.solarsurfer írta: ↑2023.11.26., vas. 15:34Sziasztok! Tanácsra lenne szükségem. Thorens TD-147 lemezjátszóm tökéletesen hozza a 33 1/3 fordulatot, viszont egy ideje probléma van a 45-el. Egy app-al lemértem és 45-re kapcsolva csak kb 35-ig megy fel a fordulatszám és ott is marad. Esetleg van valakinek hasonló problémával tapasztalata? Kihez érdemes fordulni ezzel?