Elnézést a kései reakciókért, volt itt közben Joshua Bell, meg hétvégi munkától kezdve minden. Vissza olvasva a topicot, igyekszem sorban (időrendben hátulról) mindenkinek reagálni. Egyébként nem ez az első rendszerem (a lemezjátszó igen), közel egy évtizedve és abban az időszakban volt néhány, csak felszámoltam. Az elmúlt pár évben kezdtem fejlhallgatózni, majd most van az, ami épül mellé.
revox: nem kell kapkodni... meg a falikonzol is ráér. de egy sima asztalkán is lehet a futóművet izolálni. egyébként meg a falat, mint membránt ugyanúgy rángatja a hang, bár tartják legjobb megoldásnak, még sose fúrkáltam... de alapvetően ismerősi körben talán egy embert se tudok mondani, aki konzolozna...
Jómagam is belátom, hogy a hirtelen lelkesedésből kapkodás lett. Időközben visszaültem a helyemre és élvezem, amim van. Elengedtem bármi konzol vagy mosó beszerzését (legalábbis a nagyon közeli jövőre vonatkozóan

).
revox: egyelőre azt se tudjuk, mit lehet állítani a lemezjátszódon. első lépésként azt kellene beállítani. de, ha meglinkeled, mi is ez pontosan, okosabbak leszünk.
Az aláírásomban minden benne van.
Q Acoustics M20 a hangsugárzók, erősítő és DAC szerepét töltik be, a lemezlejátszó pedig egy
Rega Planar 1 Plus. Az aktív hangsugrázóval a praktikum mellett némi szándékosság is vezérelt, elzárva magam a cserélgetés lehetőségétől. Tudom, hogy a hifi erről is szól, de jelenleg (egyéb terveim mellett) egyetlen célom volt a jelen rendszerrel: egy olyan beugró rendszer, amin elég jó zenét hallgatni. Várakozásaimat egyébiránt teljesen felülmúlták, mind a lemezjátszóval együtt.

Később képekért kiáltottál, de azzal már csak azért is várnék, mert a 3000FSi állványokra várok már egy hónapja és ennyi még várhatóan még hátra van. Jelenleg másik szobából áthozott 20 kilós tömörfa éjjeli szekrényeken vannak a dobozok. Ez nem egy fotóbarát kép lenne, de ha végre leszállítják az állványt, akkor készítek. A szoba 20nm (~3.8x6 m). Nem ideális, de a végeredményt tekintve sokkal jobb, mint sejtettem. A szoba közepén kizárásos alapon keresztbe lett elhelyezve a rendszer, egymástól 1.5, tőlem 2.3 m-re. A faltól elhúzva 40-45 cm-re (hátától számítva). Sajnos a bal hangsugárzó mellett egy gardrób szekrény 15 cm-re, jobbra pedig az említett komód, szintén ilyen távolságban a dobozoktól, azon rajta a lemezjátszóval. TV és a szoba multifunkcionalitásából adódóan áthelyezésre nincs lehetség. A lemezjátszó vagy izolálva lesz a konzolon a jövőben, vagy falra kerül (főfal szerencsére).
revox: amúgy ha lejössz debrecenbe, beállítjuk a lemezjátszód és ha hozol pár lemezt, lemoshatod nálam, egy ideig elleszel azokkal. esetleg megnézed az említett kefék hatását és ismerkedsz a jelenséggel, mint lemezjátszó.
300 km-re vagy, de évente 1-2 alkalommal járok arra munka ürügyén. Ha úgy adódik, belefér az időmbe és természetesen a tiédbe is, akkor lehetséges, hogy felkereslek előtte. Mindenekelőtt és nem utolsó sorban pedig köszönöm a meghívást. (Ezzel egyébként csak egy a baj. Megfogadtam, hogy marginálisan magasabb szintű rendszert az enyémtől nem hallgatok meg, mert abból baj lesz.

)
dixie-chicken: a lemeztasak.hu Pro-Ject mosókat használ,és vlszinű a srácok jó begyakorolták a tehnikát,én oda viszek lemezt mostani,ha úgy érzem hogy kell,mert a kapott végeredmény jobb mint amit csináltak nekem régén pl VPI (2 helyen is),vagy Okki-Nokkival(1 hely)...egyedül ami übereli (überelte),az az ultrahangos mosás
Megfogadom a tanácsokat, ahogy írtam feljebb is a mosóval. Legközelebbi budapesti utam alkalmával elviszem magammal a meglévő lemezeim és beiktatom a mosást a lemeztasakosokkal. A lemeztasak tehát ajánlott hely ebből a célból? Ezt az ultrahangost csinálják valahol?
Rock60: Most elkezdhetnénk beszélni a régi és új előadókról, a régi és új lemezfelvételi technikákról, az időutazó lelkesedésével felérő régi tárgyakért való rajongásról, de tök mindegy...
Igazad van, főleg amikor a technikákról írtál és közben gondolunk a mai új lemezek között (mint olvasom) nem ritkán (és magam is tapasztaltam az elsők között) előforduló problémákról. Egyelőre, már csak a tapasztalat hiányából fakadóan is maradok az új lemezéknél, viszont a későbbiekben elképzelhetőenek tartom, hogy fontolóra veszek használt lemezeket.
Rock60: Van itt fórumos körökben egy elismert és kedvelt típus, én is nem régen szereztem be egyet. Nagy Tibor nevű úriember saját gyártmánya.
Hol lehet erről többet megtudni? Szívesen megnézném miről van szó. Az alapján amit pedig később a hangjáról írtál, lehet mégsem.

Ez ugyanaz lenne, amiről alább
akvapark is beszélt?
zoli73: Amúgy merre laksz, hátha tud valamelyikőnk segíteni a lemezmosásban?
Tatabányán, de annyira nem szeretnék nagyon idegenként bekéredzkedni senkihez és még szívességet is kérni.