Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1467

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Igen, kapizsgálod már.
Azt kérdeztem volna apósomtól, hogy mi a bizonyíték arra, hogy az egyik husi finomabb a másiknál, vaktesztben is hajlandó lenne - e rámutatni melyik a finomabb, akár többször is - szerintem igen - és illene mindezt dokumentálnia is.
Mérésekkel is illene alátámasztania, melyikben több a só, a paprika, a kömény vagy a bazsalikom, vagy mit tudom én... Ellenkező esetben nincs joga egyik vagy másik husira azt mondania, hogy finomabb.
/ Egyébbként én is megkóstoltam, tényleg az volt a finomabb./
Senki nem beszélt ízlésről ezeddig. Egyáltalán nem volt téma, most sem az.
Kizárólag a különbség létezése, annak bizonyítása így úgy amúgy, ezzel fárasztasz és okítasz minket, mintha mindenki most jött volna le a falvédőről, csak te vagy helikopter.
Én asszem, most ki is szálok...

ensandor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 122

Hozzászólás Szerző: ensandor »

asebestyen írta:
2023.03.27., hétf. 18:26
Elterjeszthetnéd gyorsan, hogy a wago marha jó, hiába minden műszaki ellenérv, az csak duma, mert jobban szól és kész, én meg elkezdek tuning wago csatlakozókat gyártani 50Ft/db önköltségen és eladom itt akciósan 5e/db és mindenki jól jár, hisz mit kapsz ma 5e Ft-ért, amitől a zenészek a szobádban kezdenek játszani, a tér kinyílik, a 20m2-es szobából Carnegie Hall lesz? :D De lehet stúdió hang is (majd ráírom a dobozára), az 6e/db. :D
Nem vicc, egész pontosan így működik a hifi/házimozi üzletág egy része. :D
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára ensandor 2023.03.28., kedd 14:55-kor.

ensandor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

viri írta:
2023.03.28., kedd 11:59
És vakteszt volt? Vagy ezt csak így szubjektíve? :D Csak vicc volt, nehogy újra kezdjük :D
Köszönöm, hogy megfogalmaztad helyettem, még ha "viccből" is. :D De egyrészt minden viccnek a fele igaz. :) Másrészt soha nem árt az önleellenőrzés, még hangfalkábeleknél sem, ami (analóg lévén) vitán felül áll, hogy mérhető és akár kihallható különbségeket is produkálhat. A mértéke már más kérdés, szerintem erős túlzásokba is belevisz a psziché, ennek tisztázására is jó az, ami nálatok sajnos csak vicc tárgya. :D Peace! :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ensandor 2023.03.28., kedd 14:52-kor.

ensandor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Rock60 írta:
2023.03.28., kedd 13:23
Az ebéd végefelé megjegyezte, hogy az egyik husi mennyivel finomabb volt mint a másik.
Egyből beugrottak az elmúlt három hét eseményei, és szívesen feltettem volna neki egy - két kérdést... :smile49:
Tuti hülyének nézett volna.
Visszatérésre ösztönöztél. :)
Nagyon rossz a példád, pontosabban semmire nem példa. Az "elmúlt három hét eseményeiben", amire gondolsz, vajmi kevés volt az ízlésre vonatkozó passzus, sőt, az "ízlés" egyáltalán nem volt az akkor tárgyalt témák között. Én legalábbis véletlenül sem említettem. Nem az volt a téma. Ízlésről nem vitatkozunk.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Egy kis Off.

Hétvégén apósomékkal elmentünk ebédelni a Tró...ba.
Svédasztal, nagy választék, apósom több húsételt is megkóstolt.
Az ebéd végefelé megjegyezte, hogy az egyik husi mennyivel finomabb volt mint a másik.
Egyből beugrottak az elmúlt három hét eseményei, és szívesen feltettem volna neki egy - két kérdést... :smile49:
Tuti hülyének nézett volna.
A poén kibontását Rátok bízom... :fekverohog:

Egy kis On.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Érdekes, szerkesztettem egyet, de mind a két verzió megjelent... :noproblemo:
/ A másodikban próbáltam árnyaltabban fogalmazni./
Igen, ez a fátyolosság, fedettség nem kizárt, hogy megvan. De nekem olyan szinten elegem lett az ellenkezőjéből - Vdh SCS12 - hogy nagyon élvezem ezt a laza, könnyed, de visszahúzódó, természetes stílust.
Na, ráadásul úgy, hogy a rendszerem többi része is ilyen tónusú/stílusú.
Néha gondolok rá, hogy a "jóból" is megárt a sok, de mikor valamelyik komponenst kicserélem próba képen valami harapósabbra, sarkosabbra, hifibbre, a jelentkező előnyök mellett mindig találok a hangban valamit, ami nem tetszik, valami művit, valami tolakodót.
Gondolom, ha nem azonos kategóriában kotorásznék, több minden megoldódna.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3717

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

viri írta:
2023.03.28., kedd 11:59

És vakteszt volt? Vagy ezt csak így szubjektíve? :D
Csak vicc volt, nehogy újra kezdjük :D
Igen. Feleségem húzogatta, én meg dugdostam... 31_1_21.gif
Csak a Marantz! :-D

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1657

Hozzászólás Szerző: viri »

Alex_Aston írta:
2023.03.28., kedd 10:15
Nálam történt kicsi változás hangfal kábel ügyben.
Megvolt már 2 éve a D352, bajom nem volt vele, hallgattam bármiféle vakaródzás nélkül.
Az egész változás úgy indult, hogy pár hete hallgattam Canare kábeleket egy kedves fórum társunknál, amik drágább kábeleket váltottak ki. Akkor tettem fel itt a kérdést, hogy van e valakinek ilyen kölcsönbe.
Két nagyon kedves fórum társunk is írt, hogy Canare ugyan nincs, de más van, ha kell, nem eladási szándék, hanem csak a próba/tapasztalat miatt.
Szóval így került hozzám egy Supra Ply 3.4, egy AQ Rocket 33, és egy félig meddig DIY kábel is.
Lelövöm a poént, rábeszéltem a kedves sorstársunkat, hogy a tartalék AQ-t adja már el, mert örülnék, ha maradna. :D

Azt tapasztaltam, hogy simább/folyékonyabb a hang, szebb es jobban hallhatóak a részletek. Na persze nem számot tevően, de azért már elsore egyértelműen hallhatóan. Aztán persze hagytam ülepedni a dolgot, eltelt két hét, viszont azt vettem észre, hogy csak hallgatni, és hallgatni akarom a zenéket, mert jobban tetszenek.
Tehát maradt a Rocket 33, és nagyon elégedett vagyok vele.

A Supra is nagyon kellemes, ahogy hallottam. Mondjuk nem éreztem jobbnak, de rosszabbnak sem, mint a 3x annyiert kapható a VDH-hoz képest, így elmondhatjuk, hogy ár/érték arányban jobban passzolna nálam. Másnál meg lehet más lenne a verdikt.

Úgyhogy Canare projekt akkor most már okafogyott lett...

És itt is köszönöm a próba lehetőséget a kedves forumtársaknak, bevallom örömmel töltött el az önzetlen felajanlás. Úgy gondolom az ilyen hozzállás viszi előre ezt a fórumot, nem az, amikor lényegtelen dolgok miatt esnek egymásnak egyesek, vagy nem írnak ide semmit, mert nem akarják, hogy esetleg ne értsenek vele egyet (pedig ez utóbbi tök normális dolog szerintem, ha kulturáltan folyik a dolog).
És vakteszt volt? Vagy ezt csak így szubjektíve? :D
Csak vicc volt, nehogy újra kezdjük :D
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2792

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Rock60 írta:
2023.03.28., kedd 11:19
Nekem Gekko Black Knight - om van. Nem gyári szerelés, Paksi Csaba dugózta fel, Ő a forgalmazója, illetve beszerzője a márkának.
Érdekes, amit mondasz, az AQ - el kapcsolatban.
Egy ismerősömnek van 33 - asa feldugózva. / Talán a Kácsában dugóztál fel./
Elhozta egy próbára, összehasonlítottuk a Gekko - hoz képest.
A Gekko nagyon elporolta. Nyíltabb, teresebb, természetesebb.
Nem igazán találtunk olyan jellemzőt, amiben az AQ jobb lett volna.
Persze, minden rendszerfüggő, de én már nem mentem át hozzá egy ellentesztre, talán egyikünk sem gondolta/remélte hogy különösebben más lenne a végeredmény.
Igen. Innen is látszik, hogy nem minden fekete vagy fehér. Eléggé nagy érzékenységű a rendszerem, 1-2 wattal, de inkább kevesebbel hallgatom általában, nálam a tömör réz kábeleket találtam jobbnak eddig, és többen tőlem függetlenül is erre a véleményre jutottak. Amiben én jobbnak hallottam az AQ-et az egyértelműen a mély tartomány (ez valószínűleg a szerkezetéből adódik, az AQ vastag , tömör, több eres, a Gekko nem tudom milyen de nagyon kis vékonyka, hajlékony vezetőjű , pille könnyű , mintha cérnából lenne. Pont az ellenkezője mint az AQ) , továbbá nálam a Gekko kicsit "fedettnek" "fátyolosnak" tűnt nem volt olyan "friss". De tény és való a Gekko nagyon szép egységes, hiteles megszólalású, tonálisan nagyon jó kábel. Lehet meg is tartottam volna , de rövid is volt.
Ja igen és a Gekkot sajnos csak csatlakozóval tudtam csak próbálni, a nélkül még valszeg még javult volna...
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Nekem Gekko Black Knight - om van. Nem gyári szerelés, Paksi Csaba dugózta fel, Ő a forgalmazója, illetve beszerzője a márkának.
Érdekes, amit mondasz, az AQ - el kapcsolatban.
Egy ismerősömnek van 33 - asa feldugózva. / Talán a Kácsában dugóztál fel./
Elhozta egy próbára, összehasonlítottuk a Gekko - hoz képest.
A Gekko eléggé elporolta.
Nyíltabb, teresebb, természetesebb, kevésbé "hifi".
Nem igazán találtunk olyan jellemzőt, amiben az AQ jobb lett volna.
Persze, /sok/minden rendszerfüggő, de én már nem mentem át hozzá egy ellentesztre - 150 km - és talán egyikünk sem gondolta/remélte hogy különösebben más lenne a végeredmény.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Kinek, mi a lényegtelen...
Annak örülök, hogy bevált az AQ kábel.
Kb. duplájába kerűl, mint a Vdh, illik is, hogy jobb legyen.

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött

Alex_Aston írta:
2023.03.28., kedd 10:15
Megvolt már 2 éve a D352, bajom nem volt vele, hallgattam bármiféle vakaródzás nélkül.
Az egész változás úgy indult, hogy pár hete hallgattam Canare kábeleket egy kedves fórum társunknál, amik drágább kábeleket váltottak ki. Akkor tettem fel itt a kérdést, hogy van e valakinek ilyen kölcsönbe.
Két nagyon kedves fórum társunk is írt, hogy Canare ugyan nincs, de más van, ha kell, nem eladási szándék, hanem csak a próba/tapasztalat miatt.
Szóval így került hozzám egy Supra Ply 3.4, egy AQ Rocket 33, és egy félig meddig DIY kábel is.
Lelövöm a poént, rábeszéltem a kedves sorstársunkat, hogy a tartalék AQ-t adja már el, mert örülnék, ha maradna. :D

Azt tapasztaltam, hogy simább/folyékonyabb a hang, szebb es jobban hallhatóak a részletek. Na persze nem számot tevően, de azért már elsore egyértelműen hallhatóan. Aztán persze hagytam ülepedni a dolgot, eltelt két hét, viszont azt vettem észre, hogy csak hallgatni, és hallgatni akarom a zenéket, mert jobban tetszenek.

A Supra is nagyon kellemes, ahogy hallottam. Mondjuk nem éreztem jobbnak, de rosszabbnak sem, mint a 3x annyiert kapható a VDH-hoz képest, így elmondhatjuk, hogy ár/érték arányban jobban passzolna nálam. Másnál meg lehet más lenne a verdikt.

És itt is köszönöm a próba lehetőséget a kedves forumtársaknak, bevallom örömmel töltött el az önzetlen felajanlás. Úgy gondolom az ilyen hozzállás viszi előre ezt a fórumot, nem az, amikor lényegtelen dolgok miatt esnek egymásnak egyesek, vagy nem írnak ide semmit, mert nem akarják, hogy esetleg ne értsenek vele egyet (pedig ez utóbbi tök normális dolog szerintem, ha kulturáltan folyik a dolog).
Szerintem is egy jó kis kábel az AQ Rocket 33. Régóta ezt használom, nálam bevált. A fura hogy volt nekem Rocket 88 is, igaz hosszabb és feldugózva, de a rövidebb, csatlakozó nélküli 33 nekem jobb volt hiába olcsóbb. (Ugyanolyan hosszban csatlakozó nélkül lehet más lett volna az eredmény de nem akartam szétvágni, mert gyári szerelés volt)
Ami utoljára megszorongatta Gekko Black Knight volt. Valamiben kicsit az egyik volt jobb valamiben a kicsit a másik. De mivel az rövid volt így maradt az AQ, pedig az árát nagyon megérte volna a Gekko. Erősen javaslom kipróbálásra mindenkinek azt is.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3717

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Csak a Marantz! :-D

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

A különböző hangú kábelek alatt azt értettem, hogy nem egyforma a hangjuk - tehát különböző... :D
Pl. a Tiednek, az Isoteknek, vagy a Viabluenak stb, stb is más a hangja, pedig elvileg ugyanaz a funkciójuk.
A bejáratással kapcsolatban nekem más a tapasztalatom.
Készítettem magamnak négy tápkábelt Vdh. SCS 12 alapanyagból. Hangszórókábelnek nem szerettem, így gondoltam kipróbálom. Hármasfonatban készűlt, mint korábban a Kácsás SOCP drótokból készített tápkábel.
A lényeg, hogy a Kácsás dróthoz képest egyértelműen az élénkebb magasai és kisé keményebb hangképe volt jellemző a Vdh-nak. Két hét múlva már feltűnt, hogy mintha ez a jelleg csökkent volna. Kontroll képen visszakötöttem a SOCP drótokat, és valóban a két hangkép nagyon közel került egymáshoz. Szóval járódott, nagyon sokat lágyult a hangja, ahogy a korábban készített SOCP kábeleknek is.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2383

Hozzászólás Szerző: cables »

Rock60 írta:
2023.03.27., hétf. 21:05
Cables, a nagyfrekis zajok csillapításának mi a receptje - ha nem titok ?
Vagy többféle megoldás van, ezért van ennyi különböző hangú kábel ?
Igen titok. Igen többféle megoldás van. A különböző hangú kábel mondatot nem egészen értem.
Minden készüléknek másféle hálózati az optimális. Ezért értelmetlenek azok a kérdések, hogy Mi a vélemény XY hálózati kábelről. Valakinél lehet jó, esetleg szuper, másnál meg csalódás. Mindig mindent, főleg hálózati kábelt a saját készülékhez kell tesztelni. Ha az eladó ezt nem teszi lehetővé, akkor annyi, nem kell venni tőle. A bejáratás dumát meg nem kell komolyan venni. Ami első hallásra nem jó, az később se fog örömet szerezni. Persze, mint minden beírás ez is SZVSZ.

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 446

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Rock60 írta:
2023.03.27., hétf. 14:07
" A Premier, tehát a drágább helyére."
Akkor most már végképp nem értem. Eddig azt feltételeztük, hogy a jobb kábel hatására 'nyílt az olló".
Akkor most az olcsóbb X25 jobb a Premiernél ?
A Premier drágább az Initiumnál, tehát a meglévő drágább helyére került a Viablue.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Cables, a nagyfrekis zajok csillapításának mi a receptje - ha nem titok ?
Vagy többféle megoldás van, ezért van ennyi különböző hangú kábel ?

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Nagyon vicces valaki...
Nem akartam elterjeszteni semmit, csak felvetettem, mint kérdést, nem kell karakírozni. Ha nem jó, nem jó, fel tudom fogni és el tudom fogadni.

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 370

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

viri írta:
2023.03.27., hétf. 11:22
PgSpa írta:
2023.03.27., hétf. 09:40

Még egy kérdés: ha nem lenne pénzetek a komplett tápkábel cserére, hova tennétek a legjobbat? Egy olcsó zavarszűrt elosztóból mennek a kábelek a készülékekbe. Az elejére az elosztó elé, vagy a forráshoz (ahogy most van), vagy az erősítőhöz, vagy a DAC-hoz? Melyik ujjam harapjam?
Az én tapasztalatom az, hogy a legjobb tápkábel, (persze ha nem vékonyabb, kis áramú) az elosztó előtt hoz a legtöbbet. De az az elosztó minimum egy sima minden mentes kontasett legyen, az az olcsó szűrő elosztó nagyon sokat tud rontani az összes készüléke hangján. Próbáld ki!
Még a drága szűrő is!
A gondolkodás nem megerőltető...

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött

arzachel írta:
2023.03.27., hétf. 12:55
PgSpa írta:
2023.03.27., hétf. 12:09

Amire cseréltem, az Viablue X25 silver, de nem gyárilag szerelve, hanem valami kínai ródiumos dugókkal. Így ötödébe került.
Ezek a kínai occó dugók kinyírnak mindent.Sajnos occó húsnak híg a leve...Réznek látszó anyagból vannak,de nem az.
Maximálisan egyetértek. Én gyári Furutech csatlakozókat használok táp kábeleknél mindenütt, több félét, nagyon meg vagyok velük elégedve. Az elosztó előtti villás dugónak a nálam lévők közül a legjobbat raktam Furutech FI-E50R. (máshol van FI-50R IEC) Na ezeknek hallottam a kínai változatát ami ránézésre ugyanaz volt, (Furutech felírat és típusjelzés nélkül) hát a hangja viszont nagyon nem. Fedett maszatos... f.s. Közelében nem volt az eredetiknek.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2383

Hozzászólás Szerző: cables »

----
Mondjuk arra nem ártana gondolni, hogy tápvezetékezés nemcsak a jó áramvezetésről szól, hanem sokkal inkább a zaj elnyomásról. A készülékeink nemcsak kapnak zajt a hálózatról, de adnak is ki a többi készülék felé. A nagyfrekis zajok pár méteren már csillapodnak a hálózati kábeleken, mert azok rossz vezetők nagyfrekis szempontból. Azért jobbak a hosszú hálózati kábelek, mint a rövidek. A sorkapcsos, vagy Wago sines összecsatolás sem éppen jó megoldás.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7811

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Rock60 írta:
2023.03.27., hétf. 14:51
Igen, érdekes dolog ez. Ránézésre én sem nézném ki a Wago-ból, hogy alkalmas bármire is, csak mert erre van kitalálva - mármint több 10 Amper vezetésére - onnan jött az ötlet.
Elterjeszthetnéd gyorsan, hogy a wago marha jó, hiába minden műszaki ellenérv, az csak duma, mert jobban szól és kész, én meg elkezdek tuning wago csatlakozókat gyártani 50Ft/db önköltségen és eladom itt akciósan 5e/db és mindenki jól jár, hisz mit kapsz ma 5e Ft-ért, amitől a zenészek a szobádban kezdenek játszani, a tér kinyílik, a 20m2-es szobából Carnegie Hall lesz? :D De lehet stúdió hang is (majd ráírom a dobozára), az 6e/db. :D
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

"...friss kötés esetén csak a negyedét lehet mérni."
Bocs, ezt most nem értem. A friss kötésnek négyszer nagyobb az ellenállása, vagy egynegyede egy régi kötéshez képest ?
Bármelyik is a jó válasz, a kérdés, hogy miért ?

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Igen, érdekes dolog ez. Ránézésre én sem nézném ki a Wago-ból, hogy alkalmas bármire is, csak mert erre van kitalálva - mármint több 10 Amper vezetésére - onnan jött az ötlet.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5287

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Wago? gondolkodik.gif
A rugó, ami biztosítja a kontaktust króm-nikkel ötvözetű acélból van. Az összekötő elem meg ki tudja milyen réz, vagy réz ötvözet. Bármilyen kis kábel mozgás esetén romlik a kontaktus, nem véletlenül specifikálják 20mOhmra, friss kötés esetén csak a negyedét lehet mérni. Én hifire nem használnám, és a háztartásban a megengedett 21 meg 32 ampert se engednék át rajta semmiképp...
Át lehet ezen lendülni, mint a kábelezésen is... :napsut:

Másfajta spéci hálózati kábel ideális dac/előfokhoz, mint teljesítmény erősítőhöz.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”