Elterjeszthetnéd gyorsan, hogy a wago marha jó, hiába minden műszaki ellenérv, az csak duma, mert jobban szól és kész, én meg elkezdek tuning wago csatlakozókat gyártani 50Ft/db önköltségen és eladom itt akciósan 5e/db és mindenki jól jár, hisz mit kapsz ma 5e Ft-ért, amitől a zenészek a szobádban kezdenek játszani, a tér kinyílik, a 20m2-es szobából Carnegie Hall lesz?
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Kábelezzünk
De lehet stúdió hang is (majd ráírom a dobozára), az 6e/db.
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 7833
Re: Kábelezzünk
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
"...friss kötés esetén csak a negyedét lehet mérni."
Bocs, ezt most nem értem. A friss kötésnek négyszer nagyobb az ellenállása, vagy egynegyede egy régi kötéshez képest ?
Bármelyik is a jó válasz, a kérdés, hogy miért ?
Bocs, ezt most nem értem. A friss kötésnek négyszer nagyobb az ellenállása, vagy egynegyede egy régi kötéshez képest ?
Bármelyik is a jó válasz, a kérdés, hogy miért ?
Igen, érdekes dolog ez. Ránézésre én sem nézném ki a Wago-ból, hogy alkalmas bármire is, csak mert erre van kitalálva - mármint több 10 Amper vezetésére - onnan jött az ötlet.
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5291
Wago?
A rugó, ami biztosítja a kontaktust króm-nikkel ötvözetű acélból van. Az összekötő elem meg ki tudja milyen réz, vagy réz ötvözet. Bármilyen kis kábel mozgás esetén romlik a kontaktus, nem véletlenül specifikálják 20mOhmra, friss kötés esetén csak a negyedét lehet mérni. Én hifire nem használnám, és a háztartásban a megengedett 21 meg 32 ampert se engednék át rajta semmiképp...
Át lehet ezen lendülni, mint a kábelezésen is...
Másfajta spéci hálózati kábel ideális dac/előfokhoz, mint teljesítmény erősítőhöz.
A rugó, ami biztosítja a kontaktust króm-nikkel ötvözetű acélból van. Az összekötő elem meg ki tudja milyen réz, vagy réz ötvözet. Bármilyen kis kábel mozgás esetén romlik a kontaktus, nem véletlenül specifikálják 20mOhmra, friss kötés esetén csak a negyedét lehet mérni. Én hifire nem használnám, és a háztartásban a megengedett 21 meg 32 ampert se engednék át rajta semmiképp...
Át lehet ezen lendülni, mint a kábelezésen is...
Másfajta spéci hálózati kábel ideális dac/előfokhoz, mint teljesítmény erősítőhöz.
- viri
- V.I.P.

- Értékelés: 1661
Már ilyen drága? Én még jóval jobb áron vettem, bár még annyiért is olcsóbb mint a P10
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
- viri
- V.I.P.

Nem olyan vad ez, én megcsináltam egyszer. Pontosan ezen logika mentén, plusz felszabadítottam volna egy rakás furutech dugó árát. De nem jött be. Pedig fogadtam volna rá. Az ösvény végéről leszereltem a drága furutech konnektor és közvetlenül befogattam egy óriás csokiba, vagy nem tudom minek nevezzem. Egy hosszú réz rúd furatokkal, és csavarokkal. Az egyik sínre csavaroztam az összes fázist, a másikra az összes nullát, tehát az összes tápkábel ide futott bele, csatlakozók nélkül. A villanyszerelő elborzadt volna :) Az, hogy rosszabb lett a hang, több minden oka lehet, én leginkább arra gyanakodtam, hogy a rossz minőségű sárgaréz sín csésze el. Jelen esetedben a vagot helyettesítette ez. De próbáld ki, aztán számolj be :)Rock60 írta: ↑2023.03.27., hétf. 13:49Már régóta foglalkoztat egy vad ötlet, most![]()
Annyit beszélünk a méregdrága dugók - és aljzatok - fontosságáról, mi lenne, ha kihagynánk mindkettőt ? Vagy legalább is megfeleznénk a kontaktusokat ?
Az elektromos hálózatban több helyen találunk Wago - t.
Nagy áramos csatlakozására is alkalmas, a forrasztásos kötéseket váltották ki velük. Például a gerincvezetékre is Wago - val van kötve a konnektorokhoz lejövő szál.
Arra gondoltam, hogy egy beállt rendszer komponenseinél, amiket nem kell rendszeresen ki - be húzgálni a konnektorból, miért ne lehetne bekötni a falba a készülékek tápkábelét a filléres Wago - val ?
Kimaradhatna a drága dugó, annak csavaros vagy forrasztásos csatlakozója, a kommersz vagy drága aljzat, annak is a csavaros vagy csiptetős bekötése, valamint a két egység egymáshoz való csatlakozása.
Lenne a Wago, összesen a két profi csatlakozásával.
Nem mondom, hogy szép, de legalább ronda...![]()
Próbálta már valaki ?
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
Az az Octopus több mint 2000 Euróért már tudhat valamit...
Nekem még nem sikerült " rátalálnom ".
Nekem még nem sikerült " rátalálnom ".
" A Premier, tehát a drágább helyére."
Akkor most már végképp nem értem. Eddig azt feltételeztük, hogy a jobb kábel hatására 'nyílt az olló".
Akkor most az olcsóbb X25 jobb a Premiernél ?
Akkor most már végképp nem értem. Eddig azt feltételeztük, hogy a jobb kábel hatására 'nyílt az olló".
Akkor most az olcsóbb X25 jobb a Premiernél ?
- PgSpa
- Fórumlakó

- Értékelés: 446
Köszönöm a választ, nagyon alapos, enciklopédikus megközelítésű. A Premier most a a lemezjátszó tápjában szolgál éppen, de lehet, hogy átteszem a DAC-ba, az dolgozik gyakrabban. Az időtényezőt már kiértékeltem, kb. két hete megy háttérzenékkel, nem odafigyelve a cucc, és komoly meghallgatást most eszközöltem Ennyi kell a bejáratódáshoz, és a türelem rózsát termett, tegnap jött meg a jó hang!mishow írta: ↑2023.03.27., hétf. 12:43Az ajánlás az, hogy a legjobb hangúnak ítélt kábel a forráskészülék előtt legyen és a láncban visszafelé haladva egyszerűsödjenek a kábelek. Persze jól tudjuk, hogy a hifiben a legfőbb szabály, hogy nincs szabály, de azért ez a módszer szokott működni.PgSpa írta: ↑2023.03.27., hétf. 12:09Az elosztó Isotek EVO3 Polaris. Az a "csak ront" kategóriája és cseréljem Kontasetre, vagy maradjon?
Most a többi tápkábelem szintén Isotek, Initium, illetve Premier. Amire cseréltem, az Viablue X25 silver, de nem gyárilag szerelve, hanem valami kínai ródiumos dugókkal. Így ötödébe került. A hatás viszont megdöbbentő. Számomra mindig az a cél, hogy olyan legyen a hang, ami előtt bármeddig el tudok ülni, és ne csak a szuper felvételek legyenek élvezhetők, hanem szinte minden. Tegnap este sorr tettem be a CD-ket, és nem tudtam betelni a zenével, pedig kritikus zenékkel etettem a lejátszót: reneszánsz kórusmuzsika és utána gamba-lant-csembaló. Mindkettő fárasztó tud lenni, főleg így óraátállítás után...
Mivel a hatás az, amit leírtál, így ez a módszer nálad hallhatóan működik, tehát a helyedben így hagynám.
A dac-ba a Premiert tenném, az erősítőbe az Initiumot. Ha ez most nem így van, talán érdemes egy próbát tenni a cserével.
Ilyenkor egyébként nem javasolt egyszerre több változtatás, csak lépésenként haladj, és hagyd, hogy a változások "működjenek", máskülönben összekavarod magad.
Egy-egy felállás legalább 2-3 napig maradjon változatlan, mert a "wow" faktor - ami ha jól értem, nálad most megjelent - pár nap után esetleg visszafordulhat a "sok" irányába, én magam már többször jártam így, de persze ez sincs kőbe vésve.
Az Isotek elosztót nem cserélném Kontasetre, általában nem szeretem a szűrős elosztókat, de azért a Polaris nem egy MM-es villámvédős izé ...
- PgSpa
- Fórumlakó

Itt a fórumon is olyan cuccok tűnnek fel, hogy ez a belépő szint inkább, amúgy az Isotek gyártmánycsaládjánál is.viri írta: ↑2023.03.27., hétf. 13:32Úgy emlékszem, annyit írtál, hogy egy olcsó szűrő elosztó. :) Én egy Tescos elosztóra gondoltam, ezért ajánlottam a kontasettet.PgSpa írta: ↑2023.03.27., hétf. 12:09Az elosztó Isotek EVO3 Polaris. Az a "csak ront" kategóriája és cseréljem Kontasetre, vagy maradjon?
Most a többi tápkábelem szintén Isotek, Initium, illetve Premier. Amire cseréltem, az Viablue X25 silver, de nem gyárilag szerelve, hanem valami kínai ródiumos dugókkal. Így ötödébe került. A hatás viszont megdöbbentő. Számomra mindig az a cél, hogy olyan legyen a hang, ami előtt bármeddig el tudok ülni, és ne csak a szuper felvételek legyenek élvezhetők, hanem szinte minden. Tegnap este sorr tettem be a CD-ket, és nem tudtam betelni a zenével, pedig kritikus zenékkel etettem a lejátszót: reneszánsz kórusmuzsika és utána gamba-lant-csembaló. Mindkettő fárasztó tud lenni, főleg így óraátállítás után...
Egyébként van az a rendszer... Velem pont megtörtént, hogy a PS Audio P10 - et adtam el, mert sztatikusaim voltak, és teljesen megfojtotta a hangját. És egy kontasett lett helyette, amíg nem találtam rá a szűrő nélküli siltech octopusra.
- PgSpa
- Fórumlakó

Nem tudom, nem tűnik annyira gagyinak. Egyébként műszerész barátom kötötte össze az érvégeken gyári Viablue krimpelőkkel, forrasztás nélkül, állítólag most ez legjobb megoldás, de ehhez nem értek.
Már régóta foglalkoztat egy vad ötlet, most
Annyit beszélünk a méregdrága dugók - és aljzatok - fontosságáról, mi lenne, ha kihagynánk mindkettőt ? Vagy legalább is megfeleznénk a kontaktusokat ?
Nagy áramos csatlakozására is alkalmas, a forrasztásos kötéseket váltották ki velük. Például a gerincvezetékre is Wago - val van kötve a konnektorokhoz lejövő szál.
Arra gondoltam, hogy egy beállt rendszer komponenseinél, amiket nem kell rendszeresen ki - be húzgálni a konnektorból, miért ne lehetne bekötni a falba a készülékek tápkábelét a filléres Wago - val ?
Kimaradhatna a drága dugó, annak csavaros vagy forrasztásos csatlakozója, a kommersz vagy drága aljzat, annak is a csavaros vagy csiptetős bekötése, valamint a két egység egymáshoz való csatlakozása.
Nem mondom, hogy szép, de legalább ronda...
Próbálta már valaki ?
Nem mondom, hogy szép, de legalább ronda...
Próbálta már valaki ?
- viri
- V.I.P.

Úgy emlékszem, annyit írtál, hogy egy olcsó szűrő elosztó. :) Én egy Tescos elosztóra gondoltam, ezért ajánlottam a kontasettet.PgSpa írta: ↑2023.03.27., hétf. 12:09Az elosztó Isotek EVO3 Polaris. Az a "csak ront" kategóriája és cseréljem Kontasetre, vagy maradjon?
Egyébként van az a rendszer... Velem pont megtörtént, hogy a PS Audio P10 - et adtam el, mert sztatikusaim voltak, és teljesen megfojtotta a hangját. És egy kontasett lett helyette, amíg nem találtam rá a szűrő nélküli siltech octopusra.
A gyakorlat most azt mutatja, hogy a korábbinál - arra lettem volna kíváncsi, hogy melyik volt az - hogy ez a Viablue akármilyen dugóval még is csak jobb.
Egyébként az alap Legrand dugó is olcsó, és az biztos, hagy ami sárga rajta, az réz...
Egyébként az alap Legrand dugó is olcsó, és az biztos, hagy ami sárga rajta, az réz...
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 771
Ezek a kínai occó dugók kinyírnak mindent.Sajnos occó húsnak híg a leve...Réznek látszó anyagból vannak,de nem az.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2610
Az ajánlás az, hogy a legjobb hangúnak ítélt kábel a forráskészülék előtt legyen és a láncban visszafelé haladva egyszerűsödjenek a kábelek. Persze jól tudjuk, hogy a hifiben a legfőbb szabály, hogy nincs szabály, de azért ez a módszer szokott működni.PgSpa írta: ↑2023.03.27., hétf. 12:09Az elosztó Isotek EVO3 Polaris. Az a "csak ront" kategóriája és cseréljem Kontasetre, vagy maradjon?
Mivel a hatás az, amit leírtál, így ez a módszer nálad hallhatóan működik, tehát a helyedben így hagynám.
A dac-ba a Premiert tenném, az erősítőbe az Initiumot. Ha ez most nem így van, talán érdemes egy próbát tenni a cserével.
Ilyenkor egyébként nem javasolt egyszerre több változtatás, csak lépésenként haladj, és hagyd, hogy a változások "működjenek", máskülönben összekavarod magad.
Egy-egy felállás legalább 2-3 napig maradjon változatlan, mert a "wow" faktor - ami ha jól értem, nálad most megjelent - pár nap után esetleg visszafordulhat a "sok" irányába, én magam már többször jártam így, de persze ez sincs kőbe vésve.
Az Isotek elosztót nem cserélném Kontasetre, általában nem szeretem a szűrős elosztókat, de azért a Polaris nem egy MM-es villámvédős izé ...
A Viablue X25 Silver melyik kábel helyére kerűlt a CD játszóban ?
- PgSpa
- Fórumlakó

Az elosztó Isotek EVO3 Polaris. Az a "csak ront" kategóriája és cseréljem Kontasetre, vagy maradjon?
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2158
Csak a rácsodálkozást nem értetettem.PgSpa írta: ↑2023.03.27., hétf. 09:40Igen, Voyager nem értette a lényeget, az a furcsa, hogy egy bemenő kábel csere a két kimenet hangja között növelte e különbséget. Ahogy Rock 60 írta, a jelenség mögött az állhat, hogy "nyílik az olló" a jobb tápkábel miatt.
Még egy kérdés: ha nem lenne pénzetek a komplett tápkábel cserére, hova tennétek a legjobbat? Egy olcsó zavarszűrt elosztóból mennek a kábelek a készülékekbe. Az elejére az elosztó elé, vagy a forráshoz (ahogy most van), vagy az erősítőhöz, vagy a DAC-hoz? Melyik ujjam harapjam?
Szerintem egy nívósabb láncon, kisebb változtatás is megborítja az addigi állapotot. A Te esetedben a jobb tápolás miatt a futómű többet tud megmutatni magából, amit a külső DAC meghálál. Ez nálam is így van.
- viri
- V.I.P.

Az én tapasztalatom az, hogy a legjobb tápkábel, (persze ha nem vékonyabb, kis áramú) az elosztó előtt hoz a legtöbbet. De az az elosztó minimum egy sima minden mentes kontasett legyen, az az olcsó szűrő elosztó nagyon sokat tud rontani az összes készüléke hangján. Próbáld ki!PgSpa írta: ↑2023.03.27., hétf. 09:40
Még egy kérdés: ha nem lenne pénzetek a komplett tápkábel cserére, hova tennétek a legjobbat? Egy olcsó zavarszűrt elosztóból mennek a kábelek a készülékekbe. Az elejére az elosztó elé, vagy a forráshoz (ahogy most van), vagy az erősítőhöz, vagy a DAC-hoz? Melyik ujjam harapjam?
A hálózati kábel hatás mindig erősebb a készülék közelében. De a változás pár méter hátrább-előrébb hosszon még alig érezhető. Tehát egy adott rendszer erre érzékenységétől is függ, na meg persze a "tesztelő" érzékenységétől.PgSpa írta: ↑2023.03.27., hétf. 09:40Igen, Voyager nem értette a lényeget, az a furcsa, hogy egy bemenő kábel csere a két kimenet hangja között növelte e különbséget. Ahogy Rock 60 írta, a jelenség mögött az állhat, hogy "nyílik az olló" a jobb tápkábel miatt.
- PgSpa
- Fórumlakó

Gondoltam, hátha van valakinek tapasztalata, nekem az elosztó az állvány mögött, nehezen hozzáférhető helyen van, minden próba egy óra szerelés, állvány kiemelés stb. stb.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3772
- PgSpa
- Fórumlakó

Igen, Voyager nem értette a lényeget, az a furcsa, hogy egy bemenő kábel csere a két kimenet hangja között növelte e különbséget. Ahogy Rock 60 írta, a jelenség mögött az állhat, hogy "nyílik az olló" a jobb tápkábel miatt.