Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 627

Re: Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Snipi »

tibi62 írta:
2023.03.22., szer. 13:55
Szervusztok,
Dénes Péter 300B SE monoblokkokat ismeritek? Mi a tapasztalatotok? Minden információnak örülnék! Köszönöm! :)
Jól írta Wittao. :D
Bocsi, de elég pontatlan a kérdés. Milyen hangsugárzóhoz (hangfalhoz, hangizéhez, hogy mindenkinek jó legyen :D )? Milyen zené(k)hez stb ... stb ...
Ja! És melyik monoblokk? Mert Peti több félét is épített tudtommal. (Van ami 1x300B és van ami 2x300B).
Az egyik 9 watt a másik 18watt. (Kb.)
Mondjuk a 300B csőnek van egy elég egyedi hangképe. (Tudom, mert én is sokfélét hallottam, mi több nekem is van egy.) Ha ezt a típusú hangképet valaki nem szereti annak nem ajánlatos megvenni, de ha igen akkor igen. Röviden úgy tudnám leírni, hogy rendkívül lágy hang, viszont benne van az állat. Múltkor úgy jellemeztem az én 300B SE erősítőmet, hogy "alvó oroszlán".
Talán pont ezen fórumon valahol? Már nem emlékszem. Érezni, hogy benne van az állat (az erő) de az valamiért nagyon jólfésülten jön ki belőle. Kb. ennyi.
Nekem 211SE-m volt a Petitől (az elsők egyike még a 90-es évek legeljéről) azt nagyon szerettem amíg meg nem halt, és már nem tudtam megjavíttatni.

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2108

Hozzászólás Szerző: wittao »

tibi62 írta:
2023.03.22., szer. 13:55
Szervusztok,
Dénes Péter 300B SE monoblokkokat ismeritek? Mi a tapasztalatotok? Minden információnak örülnék! Köszönöm! :)
Vedd meg Tibi, egy tapasztalattal több :) :)
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

tibi62
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 283

Hozzászólás Szerző: tibi62 »

Szervusztok,

alfaati

Hozzászólás Szerző: alfaati »

Deenoo írta:
2023.03.08., szer. 18:36
alfaati írta:
2023.03.08., szer. 16:10
Látva azt a tápot - netes képek alapján - nem lehet, hogy az ment tönkre és az minden probléma okozója? Gondolom egy ideje már megvan ez a phono, és gondolom állandóan áram alatt van...
Sem cáfolni/sem megerősíteni nem tudom :)
A tulaj nem tapasztalt melegedést, túlmelegedésre utaló elszíneződés sincs a tápon. 0-24 órában üzemben van, igen. Később töltök fel képet. A táp 500mA terhelhetőségű, a phono kb. 20-30 mA-t vehet fel. 2 ismeretlen (lereszelték a feliratot róluk. Tényleg úgy néz ki!) műveleti erősítővel működik.

Az igért kép(ek)
20230308_182945.jpg
20230308_183323.jpg
20230308_183002.jpg
Az én phonómnak 18V-os DC tápja van. Már egy ideje terveztem, hogy kiiktatom a gagyi kínai tápot mert zajos is és nem szeretnék pórul járni amiatt mert tönkre megy és ezáltal tönkre teszi a phono erősítőt.
Sajnos, ha a tekercs a tápban meghibásodik simán átengedhet nagyobb feszültséget pár Volttal ami már az áramköri specifikációkat túllépi és kialakulhat olyasmi probléma mint nálad illetve az ismerősöd fonójánál.
Sajnos ha a fenti trafó tekercs hiba megvalósul, nem mindíg jár túlmelegedéssel. Ha szétszeded akkor sem biztos, hogy látni fogod a hibát.

Én az ALDI illetve Lidl-ben kapható akkumlátorokkal terveztem kiváltani a tàpot. Boschhoz, Ferrexhez, Parksidehoz van itthon 18 és 20Voltos akksim.

Csütörtökön átalakítottam az egyik Lidl Parkside 2 Ah-s akksit és szuperűl működik vele phono! Elvileg 20 óra zenehallgatást biztosít a kis akksi de a tesztek alapján úgytűnik ez több lesz mert még 100mAh-t sem fogyaszt a phono.

Halkabb lett a phono. Nagyon stabil de a nagy tesztre még nem volt időm. 15 órát teszteltem eddíg.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2134

Hozzászólás Szerző: Voyager »

KakalakiAkka írta:
2023.03.15., szer. 20:12
A Vena II hótsicher, hogy ab osztály és ic. ;)

Ettől még jól szól :)
Igen. Én gondoltam rosszul.

KakalakiAkka
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: KakalakiAkka »

A Vena II hótsicher, hogy ab osztály és ic. ;)

Ettől még jól szól :)

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

vazze írta:
2023.03.14., kedd 20:59
A hangja.
Két pár hangsugárzóval teszteltem. Monitor Audio Silver 100 és Spendor S5e.
A Monitor Audio jobban fekszik neki , ott jobban kinyílik míg a Spendornál érződött , hogy oda bizony kevés az ic-s végfok.
Köszi a beszámolót! :smile32:
Egyébként milyen IC-s végfokról írsz? Ez egy tranzisztoros A-B osztályú erősítő.

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1477

Hozzászólás Szerző: vazze »

Mission 778x

Messziről kell indítanom a dolgot de azért talán nem lesz túl kesze-kusza a sztori.

Van egy Quad 306-os végfokom amit nagyon szivesen hallgatok.
Egy diy sztreamer volt kötve rá ami egy rpi4-ből és Allo Boss-dac kártyából áll. Erra van egy volumio felpakolva és egy az egyben a végfokra kötve. Roon-ból állítható a hangerő (igaz nem a legelegánsabb...) tehát kész a minimalista hifi.
Igen ám de nekem három digit bemenet kellene mert egy a sztreamer (ami mostmár egy Auralic Aries) egy a tv és egy a cd-futómű (ami lejátszik mindenféle lemezt csak hangot nem ad ki de ez egy másik kaland lesz :smile51: ) .

Korábban érdeklődtem itt hátha van valakinek infója az Atoll termékekről de nem sok reakció jött.
Kértem hát kipróbálásra egy HD120-as előfokot.
Hangra nem volt rossz de elég magas volt az alapzaj úgyhogy nem lett hosszú a barátság.
Négy nap után visszaküldtem. A hangjukról (az MA100-as végfokkal együtt) most itt nem értekeznék de szerintem nem rossz , amolyan tisztességes iparosmunka.
Közben már régóta nézegettem a Mission-t de nem volt sehol készleten. Aztán eljött a nap amikor lerakták az ajtóm elé (persze korábban már indítottam egy rendelést így automatikusan kihozták amint készletre került).

Szóval akkor a Mission 778x

Ahhoz , hogy valahol el tudjuk helyezni ezt a készüléket a képzeletbeli polcon tisztáznunk kell , hogy "ez mi ?" és "mi nem".
ELőször is ez nem Cyrus termék! Ez nem egy jóárasított Cyrus 6 , inkább egy újracsomagolt Quad Vena II de ne szaladjunk ennyire előre.
Ahogy azt már korábban fejtegettük a Mission az IAG tulajdona , úgy mint a Quad , Audiolab , Leak ...and so on.
Nem meglepő módon egy kínai befektetőről van szó , manapság már megszokott dolog amint régi európai valaha jónevű márkák távol keleti tulajdonba kerülnek.
A kínai üzletember rendkívül okos , tudja mit csinál és jól csinálja.
Olyan márkaneveket vesz meg és porol le amiknek hallatán nekünk érzelmeink támadnak és nyílik a pénztárcánk.
Így fordulhat elő például , hogy egy régi könnyű angol sportkocsikat gyártó manufaktúra nevével most elektromos autókat lehet venni.
Így fordulhat elő az , hogy egy régen népszerű kisméretű erősítő most újra felbukkan a mai kor igényeinek megfelelő szolgáltatásokkal.
Van benne bluetooth , teljes körű távvezérlés , egész jó dac , phono és annyi teljesítmény ami egy átlag nappaliba bőven elég.
De lépjünk hátrébb egy lépést!
A készülék felszereltsége és belvilába kísértetiesen hasonlít néhány korábbi testvérére úgymint Quad Vena II , Audiolab M-One , Leak Stereo 130.
Nagyon hasonlít a távvezérlő , ugyanaz a végfok ic (LM3886) bár a Mission-t nem szedtem szét , csupán netes rewiew-t olvastam róla.
Audiolab M-one volt nálam és nem nagyon dobtam le tőle az ékszíjat. Quad Vena-t nem hallottam de Leak Stereo 130-at igen. Az olyan egész jó hifi erősítő , de semmi extra.

Ez a kis ujjáéledt "legenda" (égnek áll a maradék hajam is ezektől a legendázásoktól :offtopic: ) az első bekapcsoláskor elég bután szólt. Van két default beállítása amik közül az egyik hamar kihúzta a gyufát. Ha nem hallgatunk semmit akkor húsz perc után automatikusan kikapcsol. Ez szuper ! Csakhogy ha olyan halkan szól , hogy csak egy vagy két led világít a hangerő gomb körül az neki nem zenélés és húsz perc után elalszik. A másik funkció a hangerő gomb körüli ledek csak pár másodpercig világítanak amikor allírjuk a hangerőt. Ez nem rossz de szerencsére nem olyan éles a fénye úgyhogy átkapcsolható ez is.

A hangja.
Két pár hangsugárzóval teszteltem. Monitor Audio Silver 100 és Spendor S5e.
A Monitor Audio jobban fekszik neki , ott jobban kinyílik míg a Spendornál érződött , hogy oda bizony kevés az ic-s végfok.
Mindkét doboznál hiányoltam a szubtartományt. Felső basszusok-nál volt egy kis kiemelés (MA). Kézepek selymesek de határozottak voltak a Monitor Audio-val , az énekes a szoba közepén nekünk tart előadást , mintegy kilépve a zenekar elé. Spendornál ugyanez az énekes a dobozok mögött énekel , kicsit szégyenlősebb.
Magasak a Monitor Audio-val részletesek de nem bántóak, finomak a lecsengések , ami fém annak fémes hangja van. Spendornál megvan a finomság de feljebb kel tekerni a hangerőt , érződik a jelenlét de nem annyira partnerek.
Internet rádiókat hallgatva semmi érdemlegeset nem fedeztem fel , jön belőle a hang és ennyi.
CD vagy annál nagyobb felbontású anyagokkal megindul a tér szélesedni és a dobozok mögött is kezdenek dolgok történni.
Alacsony hangerőnél összemegy a dinamika és elveszneka mélyhangok , ez mondjuk roon-nál ügyesen korrigálható a dsp-vel.

Sajnos nincs jelenleg analóg kimenetű forráskészülékem így nem tudom,hogy amiket tapasztaltam azok a dac miatt olyanok amilyenek vagy az erősítő analóg oldala is nagyjából ugyanerre képes.

Összeségében nem egy rossz darab de nehezen tudom elképzelni , hogy az előd 778 vagy a Cyrus 1 vagy 2 nyomdokaiba tudna lépni. Jó kis erősítő , könnyen használható , sok funkcióval de kb ugyanezt már hallottuk más csomagolásban.

Még annyit , hogy árban viszont elég jó mert nekem 5899.-sek ami kb 525€.
Ennyiért mondjuk nem rossz de gondolom ez csak bevezető ár és tuti később drágább lesz...
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1477

Hozzászólás Szerző: vazze »

Voyager írta:
2023.03.12., vas. 11:59
vazze írta:
2023.03.01., szer. 18:07
dixie-chicken írta:
2022.12.02., pén. 08:02
egy legenda (Mission 778) újraélesztése:

https://www.mission.co.uk/778x/

Ma munkából hazajövet ez várt az ajtó előtt:

FCB4289A-7A2D-4E9B-93C2-025D12C5A9D2.jpeg

Esetleg lenne kedved pár szót írni az erősítőről? Milyennek véled?
Köszi!

Írhatok , de lehet nem lesz rövid.
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

vazze írta:
2023.03.01., szer. 18:07
dixie-chicken írta:
2022.12.02., pén. 08:02
egy legenda (Mission 778) újraélesztése:

https://www.mission.co.uk/778x/

Ma munkából hazajövet ez várt az ajtó előtt:

FCB4289A-7A2D-4E9B-93C2-025D12C5A9D2.jpeg

Esetleg lenne kedved pár szót írni az erősítőről? Milyennek véled?
Köszi!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára asebestyen 2023.03.12., vas. 12:28-kor.
Ok: Idézési hiba javítása

Deenoo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 38

Hozzászólás Szerző: Deenoo »

alfaati írta:
Látva azt a tápot - netes képek alapján - nem lehet, hogy az ment tönkre és az minden probléma okozója? Gondolom egy ideje már megvan ez a phono, és gondolom állandóan áram alatt van...
A tulaj nem tapasztalt melegedést, túlmelegedésre utaló elszíneződés sincs a tápon. 0-24 órában üzemben van, igen. Később töltök fel képet. A táp 500mA terhelhetőségű, a phono kb. 20-30 mA-t vehet fel. 2 ismeretlen (lereszelték a feliratot róluk. Tényleg úgy néz ki!) műveleti erősítővel működik.

Az igért kép(ek)
20230308_182945.jpg
20230308_182945.jpg (2.29 MiB) Megtekintve 2534 alkalommal
20230308_183323.jpg
20230308_183323.jpg (2.32 MiB) Megtekintve 2534 alkalommal
20230308_183002.jpg
20230308_183002.jpg (2.03 MiB) Megtekintve 2534 alkalommal
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára asebestyen 2023.03.08., szer. 21:54-kor.
Ok: Idézési hiba javítása

Deenoo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

alfaati írta:
SoundMania írta:
2023.03.08., szer. 14:28
Voyager írta:
2023.03.08., szer. 11:07

Egyébként miért érzel állandó késztetést arra, hogy megvető módon írj véleményt valakinek egy eszközéről? Miért kell trollkodni?
Ilyen készülékről aztán tényleg mi jót lehetne írni ?! Sajnálom a tulajdonosaikat, akik ilyet vettek . Fa félreérthető volt, nem a tulajdonost volt szándékom bírálni. De mások legalább tanuljanak belőle! Ez az eszköz , még műszakilag is egy nulla, terheletlen táppal nagyobb a fesz, mint a kondik értéke ????? :(

alfaati

Hozzászólás Szerző: alfaati »

SoundMania írta:
Voyager írta:
SoundMania írta:
2023.03.08., szer. 09:55
Kb ez a kategória, ami csak arra jó, hogy elherdáljuk a föld energia és nyersanyag készletét. Már a darálót sem érdemes elindítani érte.
Egyébként miért érzel állandó késztetést arra, hogy megvető módon írj véleményt valakinek egy eszközéről? Miért kell trollkodni?
Ilyen készülékről aztán tényleg mi jót lehetne írni ?! Sajnálom a tulajdonosaikat, akik ilyet vettek . Fa félreérthető volt, nem a tulajdonost volt szándékom bírálni. De mások legalább tanuljanak belőle! Ez az eszköz , még műszakilag is egy nulla, terheletlen táppal nagyobb a fesz, mint a kondik értéke ????? :(

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

SoundMania írta:
Ilyen készülékről aztán tényleg mi jót lehetne írni ?! Sajnálom a tulajdonosaikat, akik ilyet vettek...
De nem is kezdte senki magasztalni, csak azt beszéltük, hogy hogyan kell szétszedni/javítani és mi volt a probléma. Egyébként szerintem Deenoo kolléga is képben van azzal, hogy milyen szintet képvisel a kis zsebfonó. Amúgy nem teregette volna ki ide erről a "szennyest".

Deenoo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

SoundMania írta:
Voyager írta:
SoundMania írta:
Kb ez a kategória, ami csak arra jó, hogy elherdáljuk a föld energia és nyersanyag készletét. Már a darálót sem érdemes elindítani érte.
Jelzem, terhelt táppal nagyobb a feszültség a kondik névleges tűrésénél. Ezt is írtam alább.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1291

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Voyager írta:
SoundMania írta:

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 223

Hozzászólás Szerző: kaboca36 »

Nem véletlen sokan áttértek a DIY világába....... ha jól láttam az a phono $350..... a Salas diy phono meg kb $2-300 még akkor is ha drágább alkatrészekből építjük. Gondolom hangzásban is jócskán jobb.... az első és utolsó vásárlásom 1994-ben volt, akkor kb fél millát hagytam ott.... aztán rájöttem a tized annyiba kerülő vintage cucc jobban szol.
Csatolmányok
phono11617-12-2021.jpg
phono11617-12-2021.jpg (170.62 KiB) Megtekintve 2521 alkalommal
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1248

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Deenoo írta:
2023.03.07., kedd 22:56
folyik is a lé belőlük.
Az a legszomorúbb ebben az egészben, hogy azért ez nem a leggagyibb/legolcsóbb phono, ami a piacon kapható. Meg még a márkanévnek is van (volt?) némi presztizse ezen a piacon.

Aztán olvasom itt alant, hogy "Sokat kellett "dolgozni" azon, hogy így elinflálódjon a hifi." Nem vitatkozom, legfeljebb hozzáteszem, hogy a hifi is.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

-CB- írta:
2023.03.08., szer. 11:57
(L) ássuk be igaza van.
Igen, de kulturáltan is meg lehet(ne) fogalmazni a mondanivalót. Ráadásul most egy javításról van szó, ami éppen azt a célt szolgálja, hogy a fogyasztó ne dobja el stb... (ha már legyártották)

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1285

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Voyager írta:
SoundMania írta:
(L) ássuk be igaza van. De valóban nem a szerencsétlent kellene vele fikázni, hanem a gyártót, aki erre herdálta a föld nyersanyagait. Megjegyzem sajnos erre halad a világ. Díszes köntösbe bújtatott hulladék lassan minden.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

SoundMania írta:

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1291

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Deenoo írta:
2023.03.08., szer. 08:54
Voyager írta:
2023.03.08., szer. 06:29
Deenoo írta:
Könnyen szétjött, 4 ragasztó pötty tartotta a lapot....
Ügyes, ügyes! Örülök a sikerednek. :smile32:

Ja, és köszi a fotókat! Egyébként mi lesz az elképzelés? Jobb trafó az alkatrészek cseréje után, vagy nagyobb kondi?
Sajnos helyszűke van, max. 8x13 mm-es kondi fér be. Ebben a méretben 220uF 35V a legnagyobb érték amit találtam. 330uF 25V a gyári érték, így az első puffer elé soros ellenállást teszek, ezzel ejtem a feszültséget 20-22V környékére. A stabil tápot 78L15/79L15-el oldották meg. Egyenlőre marad az eredeti táptrafó.
20230308_074327.jpg
20230308_074253.jpg

Deenoo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Voyager írta:
2023.03.08., szer. 06:29
Deenoo írta:

Ja, és köszi a fotókat! Egyébként mi lesz az elképzelés? Jobb trafó az alkatrészek cseréje után, vagy nagyobb kondi?
Sajnos helyszűke van, max. 8x13 mm-es kondi fér be. Ebben a méretben 220uF 35V a legnagyobb érték amit találtam. 330uF 25V a gyári érték, így az első puffer elé soros ellenállást teszek, ezzel ejtem a feszültséget 20-22V környékére. A stabil tápot 78L15/79L15-el oldották meg. Egyenlőre marad az eredeti táptrafó.
20230308_074327.jpg
20230308_074327.jpg (3.13 MiB) Megtekintve 2531 alkalommal
20230308_074253.jpg
20230308_074253.jpg (569.33 KiB) Megtekintve 2531 alkalommal

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Deenoo írta:

Deenoo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Voyager írta:
2023.03.04., szomb. 12:59
Deenoo írta:
2023.03.04., szomb. 12:50
Hajszárító vs hőlégfúvó legyen a melegítő?
Köszönöm az eddigi hasznos tanácsokat!
Ha ilyen kényes területen melegítek, akkor mindig használok pl. infrás hőmérőt, hogy lássam mit művelek.
(nehogy leolvadjon minden) :D
Kérdésedre nem tudom a választ, mert hajszárítóra nekem nem nagyon van szükségem, a nejem meg beveri a fejem, ha hozzányúlok a cuccaihoz. Szóval csak a hőlégfúvó, bár ilyen munkákhoz nagyon jó az SMD forrasztóállomás szabályozható hőmérsékletű fúvókája.

ui.: az ifix jó cucc... :smile32:
Könnyen szétjött, 4 ragasztó pötty tartotta a lapot.
Ezek a Clearaudio-sok értik a tréfát! :( A gyárilag 230V/16V-ra specifikált táptrafó terhelten 21,6V váltakozó feszt ad le. Így a 25V!-os tápkondikon 27,5V mérhető, folyik is a lé belőlük.
A táp (egyenirányítás után) CRC szűréssel indul, a + tápban lévő soros 24ohm megszakadt - mert zárlatos lett/kifolyt - az őt követő 25V-os 330uF.
Clearaudio nano.jpg
Clearaudio nano.jpg (2.8 MiB) Megtekintve 2611 alkalommal

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”