Kb ez a kategória, ami csak arra jó, hogy elherdáljuk a föld energia és nyersanyag készletét. Már a darálót sem érdemes elindítani érte.Deenoo írta: ↑2023.03.08., szer. 08:54Sajnos helyszűke van, max. 8x13 mm-es kondi fér be. Ebben a méretben 220uF 35V a legnagyobb érték amit találtam. 330uF 25V a gyári érték, így az első puffer elé soros ellenállást teszek, ezzel ejtem a feszültséget 20-22V környékére. A stabil tápot 78L15/79L15-el oldották meg. Egyenlőre marad az eredeti táptrafó.
20230308_074327.jpg
20230308_074253.jpg
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!
Sztereó erősítők
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1298
Re: Sztereó erősitők
- Deenoo
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 38
Sajnos helyszűke van, max. 8x13 mm-es kondi fér be. Ebben a méretben 220uF 35V a legnagyobb érték amit találtam. 330uF 25V a gyári érték, így az első puffer elé soros ellenállást teszek, ezzel ejtem a feszültséget 20-22V környékére. A stabil tápot 78L15/79L15-el oldották meg. Egyenlőre marad az eredeti táptrafó.
Ezek a Clearaudio-sok értik a tréfát! :( A gyárilag 230V/16V-ra specifikált táptrafó terhelten 21,6V váltakozó feszt ad le. Így a 25V!-os tápkondikon 27,5V mérhető, folyik is a lé belőlük.
A táp (egyenirányítás után) CRC szűréssel indul, a + tápban lévő soros 24ohm megszakadt - mert zárlatos lett/kifolyt - az őt követő 25V-os 330uF.
- Deenoo
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 38
Könnyen szétjött, 4 ragasztó pötty tartotta a lapot.Voyager írta: ↑2023.03.04., szomb. 12:59Ha ilyen kényes területen melegítek, akkor mindig használok pl. infrás hőmérőt, hogy lássam mit művelek.
(nehogy leolvadjon minden)![]()
Kérdésedre nem tudom a választ, mert hajszárítóra nekem nem nagyon van szükségem, a nejem meg beveri a fejem, ha hozzányúlok a cuccaihoz. Szóval csak a hőlégfúvó, bár ilyen munkákhoz nagyon jó az SMD forrasztóállomás szabályozható hőmérsékletű fúvókája.
ui.: az ifix jó cucc...![]()
Ezek a Clearaudio-sok értik a tréfát! :( A gyárilag 230V/16V-ra specifikált táptrafó terhelten 21,6V váltakozó feszt ad le. Így a 25V!-os tápkondikon 27,5V mérhető, folyik is a lé belőlük.
A táp (egyenirányítás után) CRC szűréssel indul, a + tápban lévő soros 24ohm megszakadt - mert zárlatos lett/kifolyt - az őt követő 25V-os 330uF.
A középosztály hifi terén nem a saját pénzügyi helyzete miatt morzsolódott le. Továbbra is meglenne az anyagi hátterük, csak nem kívánnak a jelenlegi középkategóriás termékkínálatba fektetni. Mert rájöttek, hogy a "2 milliós hangfalak" is már a gyerekjáték webáruház színvonalat képviselik. Sikerült annyira behígítani a piacot, hogy a 300e-3m ársávban 99%-ban ugyanazt a semmit kapják. Stagnálnak, vagy tőkeátcsoportosítást végeztek.
A 300e/tranzakció alatti hobbistákat pedig azért nem látod, mert megoszlanak a rengeteg forgalmazó között. Őket egy darabig még lehet hülyíteni a 300 ezres "highend" cuccokkal, legújabb kábelekkel, formátumokkal, kütyükkel, de belőlük már soha nem lesz lojális, tartósan fogyasztó középosztály.
A 10+ milliókért mindent összehordó pénzes prolik is elfogynak egyszer, amint kielégítik megalomán vágyaikat újabb vadászterületek után néznek.
Sokat kellett "dolgozni" azon, hogy így elinflálódjon a hifi. Néhány éven belül kiderül, hogy hosszú távon is megérte-e...
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6524
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- Balage84
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 66
Ez bizonyítvány rólunk vagy bizonyítvány a "piacról"?
Még egy rövid kiegészítés az korábbi gondolatmenethez:
Lehet rajta hitetlenkedni, vagy akár szörnyülködni, de tény hogy egyetlen AV-Online vagy Gedeon youtube videónak nagyságrenddel nagyobb a piacra kifejtett hatása mint ennek a fórumnak.
Lehet rajta hitetlenkedni, vagy akár szörnyülködni, de tény hogy egyetlen AV-Online vagy Gedeon youtube videónak nagyságrenddel nagyobb a piacra kifejtett hatása mint ennek a fórumnak.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Nem probléma, olyat is árulok...gomolalaci írta: ↑2023.03.07., kedd 20:23,, Én legalábbis biztos nem D-osztályban keresgélnék, ha egy high-end erősítőt szeretnék venni"
Én viszont csak abban keresgélnék....
BARTIMEX AUDIO Honlap
-
gomolalaci
- Fórumlakó

- Értékelés: 370
Sztereó erősitők
,, Én legalábbis biztos nem D-osztályban keresgélnék, ha egy high-end erősítőt szeretnék venni"
A gondolkodás nem megerőltető...
Nincs új a Nap alatt.
Csontos is arról beszélt 25 - 30 éve, hogy a legolcsóbb és a legdrágább sávban van csak lényegében kereslet.
Mondjuk, Ő még megtehette azt, hogy csak azokat a termékeket tartotta, amit kifejezetten jónak tartott.
Csontos is arról beszélt 25 - 30 éve, hogy a legolcsóbb és a legdrágább sávban van csak lényegében kereslet.
Mondjuk, Ő még megtehette azt, hogy csak azokat a termékeket tartotta, amit kifejezetten jónak tartott.
Amennyiben elégedett vagy a mostani eredménnyel, akkor élvezd ki azt. Én azt hiszem nem hajtanám a nagyobb teljesítményűt. Max. akkor ha jelentősen jobb minőségű alkatrészek lennének benne és a kapcsolása is "jobb hangú".
Elméletileg a jelenlegi Para is kellően meg tudja hajtani a dobozaidat. Van bármi hiányérzeted egyébként?
- BLX
- Törzsvendég

- Értékelés: 1053
Ha van lehetőséged próbáld ki egymás mellett a két erősítőt.
Amennyiben elégedett vagy a mostani eredménnyel, akkor élvezd ki azt. Én azt hiszem nem hajtanám a nagyobb teljesítményűt. Max. akkor ha jelentősen jobb minőségű alkatrészek lennének benne és a kapcsolása is "jobb hangú".
Elméletileg a jelenlegi Para is kellően meg tudja hajtani a dobozaidat. Van bármi hiányérzeted egyébként?
Nem szándékozom a cégeimet szaporítani, így is egy vagyon az éves könyvelési díj, bank költség, webshop költség, ilyen-olyan sarcok, pl. Parragh adó, de az ötlet nem rossz. A gyakorlatban már így is a forgalmam több mint 80%-a high-end. Nagyképűségnek hangzana ha azt mondanám, hogy szociológiai tanulmányt tudnék írni a társadalmi szerkezet változásairól pusztán az éves árbevétel szerkezetének változása alapján, de tisztán látszik az adatokból a középosztály alsó felének lemorzsolódása, ma előbb adok el 3 pár 2 milliós hangfalat mint egy pár 300ezreset. Az alsó szegmensben lényegében eltűnt a fizetőképes kereslet.
Az hogy mit árulok, csak részben függ attól, hogy én mit szeretek. Nyilván lelkesebben tudom demózni az általam is kedvelt dolgokat, de túl kicsi a magyar piac ahhoz, hogy erre szűkítsem a választékot, tudnom kell nyújtani opciót azoknak is, akik az enyémtől eltérő izlésvilággal, preferenciákkal rendelkeznek.
Erre biztosan sokan felhördülnek, de az árszint egy fontos jelző, sok éves tapasztalat az, hogy a drágább általában jobb is, nyilván mindig vannak kivételek, de az "óriásölő" meglepően olcsó termékek nagyon ritkák.
Mérnökként nem is szeretném kétségbe vonni az objektív mérési eredmények fontosságát különösen a tervezés/fejlesztés és a minőségbiztosítás területén, viszont egy készülék hangminőségéről ezek vajmi keveset árulnak el.
Legkevésbé számít a magazinokban vagy pl. itt a fórumon kialakult általános megítélés, engem ez nem nagyon érdekel, és vevőim is tojnak rá általában. Vagyunk itt jópáran, akik szeretünk erről a hobbiról itt elbeszélgetni, de érdemes szem előtt tartani, hogy ez egy elég zárt információs buborék, sokan nagyobb jelentőséget tulajdonítanak neki a valóságosnál, miközben kereskedelmi szempontból a hatása marginális jelentőségű.
Tényleg OFF, de röviden:juliush írta: ↑2023.03.07., kedd 10:49Általánossága miatt OFF-ba hajló, de azért megkérdezem (alig titkoltan némi provokatív jelleggel és vággyal arra, hogy betekinthessek a kereskedők boszorkánykonyhájába):
Tegyük fel, hogy bizonyos üzletpolitikai céloktól vezérelve kereskedőként úgy döntesz, hogy létrehozol egy spin-off céget BartiMAX néven (stipi-stopi copyrighted, de megegyezhetünk!), kizárólag "high-end" termékekre fókuszálva!
Kint áll a kamion a ház előtt, arra várva, hogy eldöntsd a jelenlegi kínálatodról és az abból felhalmozott készletekből, mi kerüljön a platóra és így átszállításra az új rózsadombi exkluzív bemutatótermetekbe. Hogyan, milyen feltételek mentén fogod a döntést meghozni? Hol húzódik a határ?
- Egy bizonyos árszint felett?
- Objektív mérési eredmények (pl. teljesítmény, sávszélesség, torzítás, jel-zaj viszony) alapján?
- Szubjektív értékítéleted alapján? Akár bevállalva, hogy pár meglepően olcsó termék is átkerül? Ha igen, mi indokolja a rostán esetleg fennakadó drágább eszközök listán tartását?
- A magazinokban, interneten, fórumokon kialakult általános megítélés alapján?
- "Tudományos" alapon, a fentiek szerint pontozva, majd a nézőpontok szerint súlyozott összpont alapján?
Nem szándékozom a cégeimet szaporítani, így is egy vagyon az éves könyvelési díj, bank költség, webshop költség, ilyen-olyan sarcok, pl. Parragh adó, de az ötlet nem rossz. A gyakorlatban már így is a forgalmam több mint 80%-a high-end. Nagyképűségnek hangzana ha azt mondanám, hogy szociológiai tanulmányt tudnék írni a társadalmi szerkezet változásairól pusztán az éves árbevétel szerkezetének változása alapján, de tisztán látszik az adatokból a középosztály alsó felének lemorzsolódása, ma előbb adok el 3 pár 2 milliós hangfalat mint egy pár 300ezreset. Az alsó szegmensben lényegében eltűnt a fizetőképes kereslet.
Az hogy mit árulok, csak részben függ attól, hogy én mit szeretek. Nyilván lelkesebben tudom demózni az általam is kedvelt dolgokat, de túl kicsi a magyar piac ahhoz, hogy erre szűkítsem a választékot, tudnom kell nyújtani opciót azoknak is, akik az enyémtől eltérő izlésvilággal, preferenciákkal rendelkeznek.
Erre biztosan sokan felhördülnek, de az árszint egy fontos jelző, sok éves tapasztalat az, hogy a drágább általában jobb is, nyilván mindig vannak kivételek, de az "óriásölő" meglepően olcsó termékek nagyon ritkák.
Mérnökként nem is szeretném kétségbe vonni az objektív mérési eredmények fontosságát különösen a tervezés/fejlesztés és a minőségbiztosítás területén, viszont egy készülék hangminőségéről ezek vajmi keveset árulnak el.
Legkevésbé számít a magazinokban vagy pl. itt a fórumon kialakult általános megítélés, engem ez nem nagyon érdekel, és vevőim is tojnak rá általában. Vagyunk itt jópáran, akik szeretünk erről a hobbiról itt elbeszélgetni, de érdemes szem előtt tartani, hogy ez egy elég zárt információs buborék, sokan nagyobb jelentőséget tulajdonítanak neki a valóságosnál, miközben kereskedelmi szempontból a hatása marginális jelentőségű.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Mindig van olyan, aki megveszi.
Egyébként egy SUV-nak hol van értelme?
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
De még akkor is…
1400 W minek? Hova?
Kb annyi értelme van mint egy SUV-nak a szűk belvárosi utcákon.
De ha van olyan aki megveszi…
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
Általánossága miatt OFF-ba hajló, de azért megkérdezem (alig titkoltan némi provokatív jelleggel és vággyal arra, hogy betekinthessek a kereskedők boszorkánykonyhájába
Tegyük fel, hogy bizonyos üzletpolitikai céloktól vezérelve kereskedőként úgy döntesz, hogy létrehozol egy spin-off céget BartiMAX néven (stipi-stopi copyrighted, de megegyezhetünk!
Kint áll a kamion a ház előtt, arra várva, hogy eldöntsd a jelenlegi kínálatodról és az abból felhalmozott készletekből, mi kerüljön a platóra és így átszállításra az új rózsadombi exkluzív bemutatótermetekbe. Hogyan, milyen feltételek mentén fogod a döntést meghozni? Hol húzódik a határ?
- Egy bizonyos árszint felett?
- Objektív mérési eredmények (pl. teljesítmény, sávszélesség, torzítás, jel-zaj viszony) alapján?
- Szubjektív értékítéleted alapján? Akár bevállalva, hogy pár meglepően olcsó termék is átkerül? Ha igen, mi indokolja a rostán esetleg fennakadó drágább eszközök listán tartását?
- A magazinokban, interneten, fórumokon kialakult általános megítélés alapján?
- "Tudományos" alapon, a fentiek szerint pontozva, majd a nézőpontok szerint súlyozott összpont alapján?
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
köszönöm a nagyon sok, használható választ! sokkal okosabb lettem, most már tudom, érdemes-e váltanom.
még egyszer köszi, a topik és a sok segítő válasz nélkül nem is tudom, hogyan költöttem volna el ezt a sok pénzt.
még egyszer köszi, a topik és a sok segítő válasz nélkül nem is tudom, hogyan költöttem volna el ezt a sok pénzt.
fine music & cinema: toroid power isolation->>> aurelic femto >> Vincent SV-200 & Rotel RSX 1550 >> JM Lab Tantal & REL T5
A gond csak ezzel az, hogy ncore technológiával lehet ugyan viszonylag korrekt hangú erősítőt építeni, de szerintem a high-end szintet ezzel nem lehet elérni, akármilyen egzotikus körítést kap hozzá. Én legalábbis biztos nem D-osztályban keresgélnék, ha egy high-end erősítőt szeretnék venni, de másnak persze lehet ettől eltérő véleménye is. No meg az 1400Watt, egy többszáz négyzetméteres hodályban jól jöhet, de egy átlagos nappaliban ez értelmetlen.juliush írta: ↑2023.03.07., kedd 09:53Jó eséllyel van benne Hypex NC1200 modul saját kapcsiüzemű tápjával és pár exotikus(nak tűnő/hangzó) "titkos" összetevő, mint valamilyen egyedi, lineárisan tápolt input buffer (valójában nem újdonság, a piacon csak nyolcezren kínálnak ilyesmit spéci opampokkal [lásd Sparkos] vagy épp csövekkel [lásd Rogue Dragon, meg Hydra]), hogy "fűszerezzük" (értsd kellemesen torzítsuk) az egyébként meglehetősen semleges D-osztályú modul hangzását.
Öntsük nyakon még monokristályos, szupertiszta réz kábelezéssel, meg rezgésmentesített házzal és máris el lehet kérni érte egy kisebb vagyont!
BARTIMEX AUDIO Honlap
Jó eséllyel van benne Hypex NC1200 modul saját kapcsiüzemű tápjával és pár exotikus(nak tűnő/hangzó) "titkos" összetevő, mint valamilyen egyedi, lineárisan tápolt input buffer (valójában nem újdonság, a piacon csak nyolcezren kínálnak ilyesmit spéci opampokkal [lásd Sparkos] vagy épp csövekkel [lásd Rogue Dragon, meg Hydra]), hogy "fűszerezzük" (értsd kellemesen torzítsuk
Öntsük nyakon még monokristályos, szupertiszta réz kábelezéssel, meg rezgésmentesített házzal és máris el lehet kérni érte egy kisebb vagyont!
Gyula
Azt hiszem, megvilágosodtam!
Nyitok egy kávézót, ahol nescafét fogok árulni ritka földfémbevonatú kazánban forralt vízzel készítve méregdrágán, olasz design-os, veszteségmentes monokristályos, rezgéscsillapított kerámiacsészékben tálalva ... "híjend íz, vájtnyelvűeknek"
(Minden jog fenntartva!)
Nyitok egy kávézót, ahol nescafét fogok árulni ritka földfémbevonatú kazánban forralt vízzel készítve méregdrágán, olasz design-os, veszteségmentes monokristályos, rezgéscsillapított kerámiacsészékben tálalva ... "híjend íz, vájtnyelvűeknek"
(Minden jog fenntartva!)
Gyula
Igen , pont ez van leírva a linkelt cikkben.
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2159
Van belőle mono változat is ami tudja ezt, így nem értem mi az előnye annak, ha a dual mono-t hidaljuk? Illetve még egy kérdés... Mitől hibrid ez? A tápegysége miatt, miszerint analóg és digitális tápja is van?
9kg , 1400W hidalva 8 ohmon.
Hihetetlen adatok egy ciposdobozbol.
https://www.monoandstereo.com/2023/03/e ... cebook&m=1
Hihetetlen adatok egy ciposdobozbol.
https://www.monoandstereo.com/2023/03/e ... cebook&m=1
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric