Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!

Sztereó erősítők

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1298

Re: Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Deenoo írta:
2023.03.08., szer. 08:54
Voyager írta:
2023.03.08., szer. 06:29
Deenoo írta:
2023.03.07., kedd 22:56
Könnyen szétjött, 4 ragasztó pötty tartotta a lapot....
Ügyes, ügyes! Örülök a sikerednek. :smile32:

Ja, és köszi a fotókat! Egyébként mi lesz az elképzelés? Jobb trafó az alkatrészek cseréje után, vagy nagyobb kondi?
Sajnos helyszűke van, max. 8x13 mm-es kondi fér be. Ebben a méretben 220uF 35V a legnagyobb érték amit találtam. 330uF 25V a gyári érték, így az első puffer elé soros ellenállást teszek, ezzel ejtem a feszültséget 20-22V környékére. A stabil tápot 78L15/79L15-el oldották meg. Egyenlőre marad az eredeti táptrafó.
20230308_074327.jpg
20230308_074253.jpg
Kb ez a kategória, ami csak arra jó, hogy elherdáljuk a föld energia és nyersanyag készletét. Már a darálót sem érdemes elindítani érte.

Deenoo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 38

Hozzászólás Szerző: Deenoo »

Voyager írta:
2023.03.08., szer. 06:29
Deenoo írta:

Ja, és köszi a fotókat! Egyébként mi lesz az elképzelés? Jobb trafó az alkatrészek cseréje után, vagy nagyobb kondi?
Sajnos helyszűke van, max. 8x13 mm-es kondi fér be. Ebben a méretben 220uF 35V a legnagyobb érték amit találtam. 330uF 25V a gyári érték, így az első puffer elé soros ellenállást teszek, ezzel ejtem a feszültséget 20-22V környékére. A stabil tápot 78L15/79L15-el oldották meg. Egyenlőre marad az eredeti táptrafó.
20230308_074327.jpg
20230308_074327.jpg (3.13 MiB) Megtekintve 2535 alkalommal
20230308_074253.jpg
20230308_074253.jpg (569.33 KiB) Megtekintve 2535 alkalommal

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2159

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Deenoo írta:

Deenoo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 38

Hozzászólás Szerző: Deenoo »

Voyager írta:
2023.03.04., szomb. 12:59
Deenoo írta:
2023.03.04., szomb. 12:50
Hajszárító vs hőlégfúvó legyen a melegítő?
Köszönöm az eddigi hasznos tanácsokat!
Ha ilyen kényes területen melegítek, akkor mindig használok pl. infrás hőmérőt, hogy lássam mit művelek.
(nehogy leolvadjon minden) :D
Kérdésedre nem tudom a választ, mert hajszárítóra nekem nem nagyon van szükségem, a nejem meg beveri a fejem, ha hozzányúlok a cuccaihoz. Szóval csak a hőlégfúvó, bár ilyen munkákhoz nagyon jó az SMD forrasztóállomás szabályozható hőmérsékletű fúvókája.

ui.: az ifix jó cucc... :smile32:
Könnyen szétjött, 4 ragasztó pötty tartotta a lapot.
Ezek a Clearaudio-sok értik a tréfát! :( A gyárilag 230V/16V-ra specifikált táptrafó terhelten 21,6V váltakozó feszt ad le. Így a 25V!-os tápkondikon 27,5V mérhető, folyik is a lé belőlük.
A táp (egyenirányítás után) CRC szűréssel indul, a + tápban lévő soros 24ohm megszakadt - mert zárlatos lett/kifolyt - az őt követő 25V-os 330uF.
Clearaudio nano.jpg
Clearaudio nano.jpg (2.8 MiB) Megtekintve 2616 alkalommal

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 611

Hozzászólás Szerző: diagnet »

alto írta:
2023.03.07., kedd 14:17

...tisztán látszik az adatokból a középosztály alsó felének lemorzsolódása, ma előbb adok el 3 pár 2 milliós hangfalat mint egy pár 300ezreset. Az alsó szegmensben lényegében eltűnt a fizetőképes kereslet.
A középosztály hifi terén nem a saját pénzügyi helyzete miatt morzsolódott le. Továbbra is meglenne az anyagi hátterük, csak nem kívánnak a jelenlegi középkategóriás termékkínálatba fektetni. Mert rájöttek, hogy a "2 milliós hangfalak" is már a gyerekjáték webáruház színvonalat képviselik. Sikerült annyira behígítani a piacot, hogy a 300e-3m ársávban 99%-ban ugyanazt a semmit kapják. Stagnálnak, vagy tőkeátcsoportosítást végeztek.

A 300e/tranzakció alatti hobbistákat pedig azért nem látod, mert megoszlanak a rengeteg forgalmazó között. Őket egy darabig még lehet hülyíteni a 300 ezres "highend" cuccokkal, legújabb kábelekkel, formátumokkal, kütyükkel, de belőlük már soha nem lesz lojális, tartósan fogyasztó középosztály.
A 10+ milliókért mindent összehordó pénzes prolik is elfogynak egyszer, amint kielégítik megalomán vágyaikat újabb vadászterületek után néznek.
Sokat kellett "dolgozni" azon, hogy így elinflálódjon a hifi. Néhány éven belül kiderül, hogy hosszú távon is megérte-e...

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6524

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Balage84 írta:
2023.03.07., kedd 21:06
alto írta:
2023.03.07., kedd 20:40
Még egy rövid kiegészítés az korábbi gondolatmenethez:

Lehet rajta hitetlenkedni, vagy akár szörnyülködni, de tény hogy egyetlen AV-Online vagy Gedeon youtube videónak nagyságrenddel nagyobb a piacra kifejtett hatása mint ennek a fórumnak.
Ez bizonyítvány rólunk vagy bizonyítvány a "piacról"? :smile29:
Is... 36_1_5.gif
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Balage84
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 66

Hozzászólás Szerző: Balage84 »

alto írta:

Lehet rajta hitetlenkedni, vagy akár szörnyülködni, de tény hogy egyetlen AV-Online vagy Gedeon youtube videónak nagyságrenddel nagyobb a piacra kifejtett hatása mint ennek a fórumnak.
Ez bizonyítvány rólunk vagy bizonyítvány a "piacról"? :smile29:

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

alto írta:
tény hogy egyetlen AV-Online vagy Gedeon youtube videónak nagyságrenddel nagyobb a piacra kifejtett hatása mint ennek a fórumnak.
Kép

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3345
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

gomolalaci írta:
2023.03.07., kedd 20:23
,, Én legalábbis biztos nem D-osztályban keresgélnék, ha egy high-end erősítőt szeretnék venni"

Én viszont csak abban keresgélnék....
Nem probléma, olyat is árulok... :D
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 370

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

,, Én legalábbis biztos nem D-osztályban keresgélnék, ha egy high-end erősítőt szeretnék venni"

Én viszont csak abban keresgélnék....
A gondolkodás nem megerőltető...

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1482

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Nincs új a Nap alatt.
Csontos is arról beszélt 25 - 30 éve, hogy a legolcsóbb és a legdrágább sávban van csak lényegében kereslet.
Mondjuk, Ő még megtehette azt, hogy csak azokat a termékeket tartotta, amit kifejezetten jónak tartott.

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1053

Hozzászólás Szerző: BLX »

Virgil írta:
2023.03.07., kedd 10:47
köszönöm a nagyon sok, használható választ! sokkal okosabb lettem, most már tudom, érdemes-e váltanom.
még egyszer köszi, a topik és a sok segítő válasz nélkül nem is tudom, hogyan költöttem volna el ezt a sok pénzt.
Ha van lehetőséged próbáld ki egymás mellett a két erősítőt.
Amennyiben elégedett vagy a mostani eredménnyel, akkor élvezd ki azt. Én azt hiszem nem hajtanám a nagyobb teljesítményűt. Max. akkor ha jelentősen jobb minőségű alkatrészek lennének benne és a kapcsolása is "jobb hangú".
Elméletileg a jelenlegi Para is kellően meg tudja hajtani a dobozaidat. Van bármi hiányérzeted egyébként?

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

juliush írta:
2023.03.07., kedd 10:49
alto írta:
2023.03.07., kedd 10:16
...de szerintem a high-end szintet ezzel nem lehet elérni...
Általánossága miatt OFF-ba hajló, de azért megkérdezem (alig titkoltan némi provokatív jelleggel és vággyal arra, hogy betekinthessek a kereskedők boszorkánykonyhájába :D ):
Tegyük fel, hogy bizonyos üzletpolitikai céloktól vezérelve kereskedőként úgy döntesz, hogy létrehozol egy spin-off céget BartiMAX néven (stipi-stopi copyrighted, de megegyezhetünk! ;) ), kizárólag "high-end" termékekre fókuszálva!
Kint áll a kamion a ház előtt, arra várva, hogy eldöntsd a jelenlegi kínálatodról és az abból felhalmozott készletekből, mi kerüljön a platóra és így átszállításra az új rózsadombi exkluzív bemutatótermetekbe. Hogyan, milyen feltételek mentén fogod a döntést meghozni? Hol húzódik a határ?
  • Egy bizonyos árszint felett?
  • Objektív mérési eredmények (pl. teljesítmény, sávszélesség, torzítás, jel-zaj viszony) alapján?
  • Szubjektív értékítéleted alapján? Akár bevállalva, hogy pár meglepően olcsó termék is átkerül? Ha igen, mi indokolja a rostán esetleg fennakadó drágább eszközök listán tartását?
  • A magazinokban, interneten, fórumokon kialakult általános megítélés alapján?
  • "Tudományos" alapon, a fentiek szerint pontozva, majd a nézőpontok szerint súlyozott összpont alapján?
Tényleg OFF, de röviden:
Nem szándékozom a cégeimet szaporítani, így is egy vagyon az éves könyvelési díj, bank költség, webshop költség, ilyen-olyan sarcok, pl. Parragh adó, de az ötlet nem rossz. A gyakorlatban már így is a forgalmam több mint 80%-a high-end. Nagyképűségnek hangzana ha azt mondanám, hogy szociológiai tanulmányt tudnék írni a társadalmi szerkezet változásairól pusztán az éves árbevétel szerkezetének változása alapján, de tisztán látszik az adatokból a középosztály alsó felének lemorzsolódása, ma előbb adok el 3 pár 2 milliós hangfalat mint egy pár 300ezreset. Az alsó szegmensben lényegében eltűnt a fizetőképes kereslet.

Az hogy mit árulok, csak részben függ attól, hogy én mit szeretek. Nyilván lelkesebben tudom demózni az általam is kedvelt dolgokat, de túl kicsi a magyar piac ahhoz, hogy erre szűkítsem a választékot, tudnom kell nyújtani opciót azoknak is, akik az enyémtől eltérő izlésvilággal, preferenciákkal rendelkeznek.

Erre biztosan sokan felhördülnek, de az árszint egy fontos jelző, sok éves tapasztalat az, hogy a drágább általában jobb is, nyilván mindig vannak kivételek, de az "óriásölő" meglepően olcsó termékek nagyon ritkák.

Mérnökként nem is szeretném kétségbe vonni az objektív mérési eredmények fontosságát különösen a tervezés/fejlesztés és a minőségbiztosítás területén, viszont egy készülék hangminőségéről ezek vajmi keveset árulnak el.

Legkevésbé számít a magazinokban vagy pl. itt a fórumon kialakult általános megítélés, engem ez nem nagyon érdekel, és vevőim is tojnak rá általában. Vagyunk itt jópáran, akik szeretünk erről a hobbiról itt elbeszélgetni, de érdemes szem előtt tartani, hogy ez egy elég zárt információs buborék, sokan nagyobb jelentőséget tulajdonítanak neki a valóságosnál, miközben kereskedelmi szempontból a hatása marginális jelentőségű.
BARTIMEX AUDIO Honlap

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1252

Hozzászólás Szerző: pali923 »

vazze írta:
2023.03.07., kedd 12:18
Kb annyi értelme van mint egy SUV-nak a szűk belvárosi utcákon.
De ha van olyan aki megveszi…
Mindig van olyan, aki megveszi.
Egyébként egy SUV-nak hol van értelme? :P :D
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1477

Hozzászólás Szerző: vazze »

Voyager írta:
2023.03.07., kedd 06:55
wittao írta:
2023.03.06., hétf. 20:29
9kg , 1400W hidalva 8 ohmon.
Hihetetlen adatok egy ciposdobozbol.
Van belőle mono változat is ami tudja ezt, így nem értem mi az előnye annak, ha a dual mono-t hidaljuk? Illetve még egy kérdés... Mitől hibrid ez? A tápegysége miatt, miszerint analóg és digitális tápja is van?

Caravaggio__Mono.jpg

De még akkor is…
1400 W minek? Hova?
Kb annyi értelme van mint egy SUV-nak a szűk belvárosi utcákon.
De ha van olyan aki megveszi…
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4178

Hozzászólás Szerző: juliush »

alto írta:
2023.03.07., kedd 10:16
...de szerintem a high-end szintet ezzel nem lehet elérni...
Általánossága miatt OFF-ba hajló, de azért megkérdezem (alig titkoltan némi provokatív jelleggel és vággyal arra, hogy betekinthessek a kereskedők boszorkánykonyhájába :D ):
Tegyük fel, hogy bizonyos üzletpolitikai céloktól vezérelve kereskedőként úgy döntesz, hogy létrehozol egy spin-off céget BartiMAX néven (stipi-stopi copyrighted, de megegyezhetünk! ;) ), kizárólag "high-end" termékekre fókuszálva!
Kint áll a kamion a ház előtt, arra várva, hogy eldöntsd a jelenlegi kínálatodról és az abból felhalmozott készletekből, mi kerüljön a platóra és így átszállításra az új rózsadombi exkluzív bemutatótermetekbe. Hogyan, milyen feltételek mentén fogod a döntést meghozni? Hol húzódik a határ?
  • Egy bizonyos árszint felett?
  • Objektív mérési eredmények (pl. teljesítmény, sávszélesség, torzítás, jel-zaj viszony) alapján?
  • Szubjektív értékítéleted alapján? Akár bevállalva, hogy pár meglepően olcsó termék is átkerül? Ha igen, mi indokolja a rostán esetleg fennakadó drágább eszközök listán tartását?
  • A magazinokban, interneten, fórumokon kialakult általános megítélés alapján?
  • "Tudományos" alapon, a fentiek szerint pontozva, majd a nézőpontok szerint súlyozott összpont alapján?
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Virgil
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 67

Hozzászólás Szerző: Virgil »

köszönöm a nagyon sok, használható választ! sokkal okosabb lettem, most már tudom, érdemes-e váltanom.
még egyszer köszi, a topik és a sok segítő válasz nélkül nem is tudom, hogyan költöttem volna el ezt a sok pénzt.
fine music & cinema: toroid power isolation->>> aurelic femto >> Vincent SV-200 & Rotel RSX 1550 >> JM Lab Tantal & REL T5

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

juliush írta:
2023.03.07., kedd 09:53
Voyager írta:
2023.03.07., kedd 09:16
Érdekes megoldás egyébként, szívesen meghallgatnám.
Jó eséllyel van benne Hypex NC1200 modul saját kapcsiüzemű tápjával és pár exotikus(nak tűnő/hangzó) "titkos" összetevő, mint valamilyen egyedi, lineárisan tápolt input buffer (valójában nem újdonság, a piacon csak nyolcezren kínálnak ilyesmit spéci opampokkal [lásd Sparkos] vagy épp csövekkel [lásd Rogue Dragon, meg Hydra]), hogy "fűszerezzük" (értsd kellemesen torzítsuk ;) ) az egyébként meglehetősen semleges D-osztályú modul hangzását.
Öntsük nyakon még monokristályos, szupertiszta réz kábelezéssel, meg rezgésmentesített házzal és máris el lehet kérni érte egy kisebb vagyont!
A gond csak ezzel az, hogy ncore technológiával lehet ugyan viszonylag korrekt hangú erősítőt építeni, de szerintem a high-end szintet ezzel nem lehet elérni, akármilyen egzotikus körítést kap hozzá. Én legalábbis biztos nem D-osztályban keresgélnék, ha egy high-end erősítőt szeretnék venni, de másnak persze lehet ettől eltérő véleménye is. No meg az 1400Watt, egy többszáz négyzetméteres hodályban jól jöhet, de egy átlagos nappaliban ez értelmetlen.
BARTIMEX AUDIO Honlap

juliush
V.I.P.
V.I.P.

Voyager írta:
2023.03.07., kedd 09:16
Jó eséllyel van benne Hypex NC1200 modul saját kapcsiüzemű tápjával és pár exotikus(nak tűnő/hangzó) "titkos" összetevő, mint valamilyen egyedi, lineárisan tápolt input buffer (valójában nem újdonság, a piacon csak nyolcezren kínálnak ilyesmit spéci opampokkal [lásd Sparkos] vagy épp csövekkel [lásd Rogue Dragon, meg Hydra]), hogy "fűszerezzük" (értsd kellemesen torzítsuk ;) ) az egyébként meglehetősen semleges D-osztályú modul hangzását.
Öntsük nyakon még monokristályos, szupertiszta réz kábelezéssel, meg rezgésmentesített házzal és máris el lehet kérni érte egy kisebb vagyont!
Gyula 

juliush
V.I.P.
V.I.P.

Azt hiszem, megvilágosodtam!
Nyitok egy kávézót, ahol nescafét fogok árulni ritka földfémbevonatú kazánban forralt vízzel készítve méregdrágán, olasz design-os, veszteségmentes monokristályos, rezgéscsillapított kerámiacsészékben tálalva ... "híjend íz, vájtnyelvűeknek"
(Minden jog fenntartva!)
Gyula 

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2023.03.07., kedd 07:50
Igen , pont ez van leírva a linkelt cikkben.
Mi igen? :smile29:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1482

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Igen , pont ez van leírva a linkelt cikkben.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

wittao írta:
2023.03.06., hétf. 20:29
Van belőle mono változat is ami tudja ezt, így nem értem mi az előnye annak, ha a dual mono-t hidaljuk? Illetve még egy kérdés... Mitől hibrid ez? A tápegysége miatt, miszerint analóg és digitális tápja is van?
Caravaggio__Mono.jpg
Caravaggio__Mono.jpg (87.96 KiB) Megtekintve 1538 alkalommal

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2127

Hozzászólás Szerző: wittao »

https://www.monoandstereo.com/2023/03/e ... cebook&m=1
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása