Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1217

Re: Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...

Hozzászólás Szerző: pali923 »

mishow írta:
2022.02.25., pén. 20:27
De ha szerinted ennyivel jobb, mint a Tidal, akkor lehet kipróbálom. Jól tudom, hogy 3 hónap most az ingyenes próba?
Mit veszíthetsz, ha kipróbálod? Egy kis időt, amíg regisztrálsz. Egy próbát biztosan megér, én is 3 hónapos próbaidőre emlékszem. A Deezert is kipróbáltam, a lenti okok miatt maradt nálam a Tidal.

Azért kár, hogy a különböző hardverek és szoftverek gyártói nem tudnak totális választékot nyújtani, valamilyen kompromisszum a legtöbb esetben kell, sajnos.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

pali923
V.I.P.
V.I.P.

Bálint73 írta:
2022.02.25., pén. 19:22
Pedig működik, PC-n és Android-on is, Iphone-on nem tudom, de biztosan ott is.
Lehet, azóta már meg is találtad.
Köszönöm a tippet, sajnos nem találtam meg.
Viszont nálam is maradt a Tidal, hasonló szempont alapján, mint nálad, csak más a hardverem és a szoftverem. Androidos lejátszóban van USB Audio Player, ami elvileg megkerüli az android drivereket, és kiküldi a jelet a DAC-ba, ezért jobban szól (ez a marketing). :D Ebbe a Tidal bele van drótozva, az Amazon meg nincs. Qouboz van még benne, de azt nem sikerült elérnem, próbaidőre sem.

Így tulajdonképpen nem is tudtam igazából összehasonlítani a 2 szolgáltató hangminőségét. Ha változik a hardver, újra fogom gondolni. Amúgy egyelőre elvagyok ezzel a felállással. Egy kicsit furcsának találtam az Amazon választékát is. Pl.: kedvencem Santana. Egy csomó számomra ismeretlen albuma van fenn legalább 30 különböző változatban, de a Santana 3 c. albumot nem találtam meg. Közben nem voltam olyan koncerten, ahol nem erről az albumról játszották a legtöbb számot.

Egyelőre ez van, szerencse, hogy van választási lehetőség.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Bálint73
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 61

Hozzászólás Szerző: Bálint73 »

Szerintem jobb.
Természetesebb, gördülékenyebb a hang, nincs vagy kevesebb a zavaró digitális tüske vagy sár.
A különbség amúgy csekély, de hallható.

Más (érdekesség):
Az utóbbi hetekben több albumot is láttam/hallgattam az Amazon-on Ultra HD-ben (24 bit FLAC), ami a Tidal-on csak 16 bites volt (és nem is volt MQA változata).

Az érdekes ebben, hogy közel 3 hónapja még ugyanazok az albumok voltak nagyfelbontásúak, direkt megnéztem többet is.

Viszont a napokban lejár a 3 hónap és a használhatósága miatt egyelőre a Tidal Hifi Plus marad.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2556

Hozzászólás Szerző: mishow »

Bálint73 írta:
2022.02.25., pén. 19:26
Imént lemaradtak.
Nemrég láttam, hogy az Auralic az egyik utóbbi fw frissítés után dedikált Amazon lejátszó lett. Gondoltam is rá, hogy be kellene regelni egy próbaidőszakra. Csak a lustaságom tart vissza, meg ahogy örexem, egyre kevésbé szeretem a változásokat.
De ha szerinted ennyivel jobb, mint a Tidal, akkor lehet kipróbálom. Jól tudom, hogy 3 hónap most az ingyenes próba?

Kieg: Amúgy nincs bajom a Tidal-el, ahogy kezdem kiismerni. A Spoty hifire várakozást meguntam, az Auralic meg a Deezert nem tudja, úgyhogy igazából megint az a mocsok hifi-bogár ….

Bálint73
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Imént lemaradtak.

Bálint73
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Screenshot_2022-02-25-19-09-33-668_com.amazon.mp3.jpg
Screenshot_2022-02-25-19-09-33-668_com.amazon.mp3.jpg (2.69 MiB) Megtekintve 2662 alkalommal
Screenshot_2022-02-25-19-10-28-694_com.amazon.mp3.jpg
Screenshot_2022-02-25-19-10-28-694_com.amazon.mp3.jpg (2.92 MiB) Megtekintve 2662 alkalommal

Bálint73
Nincs visszaút
Nincs visszaút

pali923 írta:
2022.01.17., hétf. 23:35
Próbálom megkedvelni az amazon lejátszó szoftverét, de nem igazán sikerül. Azért csak megkérdezem, hátha van megoldás.

A terv az lenne, hogy kedvenc előadókat el tudjak menteni. A Tidalnél ez triviálisan adódik, itt viszont nem találok ilyen lehetőséget. Csak olyat találok, hogy mentés a Playlistbe, ami akármi is lehet. ha viszont elmentem valamilyen kedvenc vagy más listába, akkor odarak egy csomó dalt az adott előadótól tetszőleges válogatásban és sorrendben. Én nem ezt szeretném.
Találok olyat is, hogy visszanézhetem a korábbi zenéket, ami jó, de ennél többre vágyom.

Ezt tényleg így gondolta a költő és a fejlesztő, vagy csak én vagyok béna?
Pedig működik, PC-n és Android-on is, Iphone-on nem tudom, de biztosan ott is.

Lehet, azóta már meg is találtad.
Az album alatt jobbra, a piktogramok között a plusz jellel hozzáadod az albumot, közben az előadót automatikusan beveszi a kedvenc előadókhoz.

(Bár erről már írtam):
- szerintem, sokkal jobban szól az Amazon Music HD, mint a Tidal Hifi Plus, mások is így hallják, akik próbálták már és ismerősök nálam is. A különbség egyből hallható. Pedig MQA-s a hálózati lejátszóm és a DAC-om is.

Mégis az Amazon-t mondtam vissza a próbaidő utan és a Tidal Hifi Plus,-hoz visszatértem, de kizárólag kényelmi okokból:

1. A Bluesound Node ugyan támogatja az Amazon-t, de a Tidal-hoz képest kőkorszaki az integrációja, nehéz rajta megtalálni egy lemezt.
2. Nincs Amazon Connect egyelőre, különben a fenti probléma is megoldódna.

Az Amazon PC-s és Android-os alkalmazása amúgy nem rossz, 80-90%-ban hozza a Tidal kezelhetőségét , csak megszokást igényel.

Ha a fentieket megoldják, vissza is térek, mert a hang kiváló volt 16 bites és 24 bites forrásokkal is.

Csatolom a fotókat.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11023
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

csaba203 írta:
2022.02.25., pén. 15:56
A zajkeltő eszközök már megvannak.😂 Én a sreaming appokra kérdeztem rá. De igaz ott is vannak összegbeli különbségek.
Ja vagy úgy!

Nem nagyon tudsz válogatni, mivel minden szolgáltatónak van saját ingyenes applikációja, ami nem használható a másik szolgáltatásával. Univerzális megoldás nincs, csak néhány számítógépes lejátszó szoftver (pl. Audirvana, Roon, Daphile) támogatja a stream zenehallgatást, de az asztali hálózati lejátszó készülékekhez egészen használható applikációt kapsz, amikkel általában több streaming szolgáltatást is tudsz használni.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

mishow írta:
2022.02.25., pén. 15:48
Ezek fontosak lennének, hogy egyáltalán el lehessen indulni az ötleteléssel gondolkodik.gif
Nekem még az sem világos, mi a kérdés. :D

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3457

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

csaba203 írta:
2022.02.25., pén. 15:56
mishow írta:
csaba203 írta:
2022.02.25., pén. 15:04
Üdv Fórumozók!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Most próbálom magad rászoktatni a streamelésre. Kicsit megkésve, de sose késő.😀 Tulajdonképpen a nagy rendszerem kimélése céljából, hálózati kütyüvel fülessel. Hangminőség szempontjából melyik a legjobb. Persze gondolom nem ilyen egyszerű a kérdés, de hátha tud nekem valaki segíteni. Nem nagyon van időm az összeset végig tesztelgetni. Előre is köszönöm a segítséget! Jó hétvégét mindenkinek! Üdv Csaba!
Milyen összeget szánsz rá?
Milyen fülesben gondolkodsz, esetleg az van már meglévő?
Kb milyen a fő zenei csapás?
Ezek fontosak lennének, hogy egyáltalán el lehessen indulni az ötleteléssel gondolkodik.gif
A zajkeltő eszközök már megvannak.😂 Én a sreaming appokra kérdeztem rá. De igaz ott is vannak összegbeli különbségek.
30 napos ingyenes próba van a Deezer és Tidal esetében is. Ennél jobb megoldás szerintem nincsen erre a kérdésre. Így el tudod dönteni, melyik felel meg neked leginkább.
Nekem a Derzer jött be jobban.
Csak a Marantz! :-D

csaba203
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 38

Hozzászólás Szerző: csaba203 »

mishow írta:
csaba203 írta:
Üdv Fórumozók!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Most próbálom magad rászoktatni a streamelésre. Kicsit megkésve, de sose késő.😀 Tulajdonképpen a nagy rendszerem kimélése céljából, hálózati kütyüvel fülessel. Hangminőség szempontjából melyik a legjobb. Persze gondolom nem ilyen egyszerű a kérdés, de hátha tud nekem valaki segíteni. Nem nagyon van időm az összeset végig tesztelgetni. Előre is köszönöm a segítséget! Jó hétvégét mindenkinek! Üdv Csaba!

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2556

Hozzászólás Szerző: mishow »

csaba203 írta:
Üdv Fórumozók!

csaba203
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 38

Hozzászólás Szerző: csaba203 »

Üdv Fórumozók!

Jolida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: Jolida »

Újabb Roon "feature", amit senki se kért és a felhasználók nagy részét -újra- arra serkenti, hogy tiltsanak le minden Roon frissítést. :ohnoohnoohno:
https://community.roonlabs.com/t/upcomi ... /190296/57
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 277

Hozzászólás Szerző: st81 »

Nos, megtaláltam a megoldást. Lefuttattam a szoftverfrissítést a Lindemann-on.
Újraindítás és a tidal újrainstallálása után megjelent a választéklistában a tidal connect rész a Lindemann-nal. Most már ki tudom választani:-)
Japán vonal: Accuphase, Denon
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold

st81
V.I.P.
V.I.P.

fapaci írta:
2022.01.18., kedd 08:00
st81 írta:
2022.01.17., hétf. 21:51
Feltettem pc-re a 90 napos 200 Ft-os verziót a Tidalból. Azonban a hálózati lejátszót nem látja a Tidal, csak a pc hangkártyáját. Jriver-ből lehet a Tidal-t vezérelni, vagy Roon kell ahhoz, hogy a Lindemann-t lejátszó eszközként felismerje?
Tidal applikációban jobbra lent kiabáló hangszóró ikon (Sound Output), ott látod a lehetséges kimeneti eszközöket. Ha a PC és a lejátszód egy hálózaton van, látnod kellene a Lindemann-t is.
Szerintem is így kellene működnie. Jriver-ben látom az eszközt, Tidal-ban viszont nem adja fel választási lehetőségnek. A másik ötletem: a Tidalt a Lindemann-ról indítom. Itt pedig autentikációs hibát ír a lejátszó... gondolkodik.gif

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

st81 írta:
2022.01.17., hétf. 21:51
Feltettem pc-re a 90 napos 200 Ft-os verziót a Tidalból. Azonban a hálózati lejátszót nem látja a Tidal, csak a pc hangkártyáját. Jriver-ből lehet a Tidal-t vezérelni, vagy Roon kell ahhoz, hogy a Lindemann-t lejátszó eszközként felismerje?
Tidal applikációban jobbra lent kiabáló hangszóró ikon (Sound Output), ott látod a lehetséges kimeneti eszközöket. Ha a PC és a lejátszód egy hálózaton van, látnod kellene a Lindemann-t is.

pali923
V.I.P.
V.I.P.

Próbálom megkedvelni az amazon lejátszó szoftverét, de nem igazán sikerül. Azért csak megkérdezem, hátha van megoldás.

A terv az lenne, hogy kedvenc előadókat el tudjak menteni. A Tidalnél ez triviálisan adódik, itt viszont nem találok ilyen lehetőséget. Csak olyat találok, hogy mentés a Playlistbe, ami akármi is lehet. ha viszont elmentem valamilyen kedvenc vagy más listába, akkor odarak egy csomó dalt az adott előadótól tetszőleges válogatásban és sorrendben. Én nem ezt szeretném.
Találok olyat is, hogy visszanézhetem a korábbi zenéket, ami jó, de ennél többre vágyom.

Ezt tényleg így gondolta a költő és a fejlesztő, vagy csak én vagyok béna?

st81
V.I.P.
V.I.P.

Üdv!

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Köszi, köszi! leborulok.gif

paler
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 416

Hozzászólás Szerző: paler »

Screenshot_2022-01-14-18-21-00-559_com.android.chrome.jpg
Screenshot_2022-01-14-18-21-00-559_com.android.chrome.jpg (139.7 KiB) Megtekintve 2119 alkalommal
Screenshot_2022-01-14-18-21-25-426_com.android.chrome.jpg
Screenshot_2022-01-14-18-21-25-426_com.android.chrome.jpg (184 KiB) Megtekintve 2119 alkalommal
Bejelentkezzel a Tidal weboldalára, klikk a Subscripton gombra, és az aktívált csomagodon klikk a Cancel my Subscriptonra.

Úgy látom közben megelőztek :D

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

andarson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 599

Hozzászólás Szerző: andarson »

Alex_Aston írta:
2022.01.14., pén. 17:12
Sziasztok!

Próba miatt regisztráltam a Tidalt. De nem látom, hol a lemondás lehetősége. Meg tudja nekem mondani valaki?
Köszi.
Az alábbi cikk van hozzá: https://support.tidal.com/hc/en-us/arti ... n-or-Trial

Egyébként legegyszerűbben talán ha belépsz a my.tidal.com felületre és ott a subscription menüpont alatt a cancel my subscription hivatkozásra kattintasz. Amúgy nem csodálom ha nem vetted észre, extra kis betümérettel van (pár év múlva már én sem fogom látni :D )

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok!

Próba miatt regisztráltam a Tidalt. De nem látom, hol a lemondás lehetősége. Meg tudja nekem mondani valaki?
Köszi.

paler
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 416

Hozzászólás Szerző: paler »

És szerintem a legjobb appja, ajánlási listái, egyik legnagyobb "ha nem a legnagyobb" zenei gyűjteménye az övék. És hangminőségbe sem érzem nagyon ki azt a különbséget, mint amennyivel jobb maga a platformja a többiekkel szemben. Mondom ezt úgy hogy volt több hónap előfizetésem többek között Deezere, Tidalra (most megint kihasználom a 90nap/200Ft-os akciót), Amazon-ra.

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Hozzászólás Szerző: audioline »

Alex_Aston írta:
2022.01.14., pén. 09:00
A kényelem tényleg ekkora úr, hogy inkább nem váltanak szolgáltatót az emberek, hiába rosszabb minőség? A kérdés persze költői.

https://index.hu/techtud/2022/01/14/meg ... tify-hifi/

Amúgy nem ismerem a Spotytifyt ennyire, de akkor mi a prémium szolgáltatása? Az, hogy nincs reklám? És mindez közel 2000ft-ért?
Nem sokan élnek a földön, akiknek a 320-as OGG hangminőség nem felel meg, kvázi a háklis HiFi-s közösség "maroknyi", a tömegeknek a felhasználói felülelet, a választék előbbre való. Jómagam is használom - Tidal mellett -, háttérzenélésre, munka közben, autóban stb. teljesen megfelel. Egyébként nem ég és föld a különbség, már ami a hangminőséget illeti. Az alja/teteje kicsit gömbölyűbb, de a zene élvezetét képes biztosítani. Igen, természetesen a Deezer és a Tidal "CD" kicsit jobb. Ám vakteszten jó néhány albumnál feladná a leckét - még elhivatott denevérfülű HiFistáknak is. :D
.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”