Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 289

Re: Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...

Hozzászólás Szerző: st81 »

Nos, megtaláltam a megoldást. Lefuttattam a szoftverfrissítést a Lindemann-on.
Újraindítás és a tidal újrainstallálása után megjelent a választéklistában a tidal connect rész a Lindemann-nal. Most már ki tudom választani:-)
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable

st81
V.I.P.
V.I.P.

fapaci írta:
2022.01.18., kedd 08:00
st81 írta:
2022.01.17., hétf. 21:51
Feltettem pc-re a 90 napos 200 Ft-os verziót a Tidalból. Azonban a hálózati lejátszót nem látja a Tidal, csak a pc hangkártyáját. Jriver-ből lehet a Tidal-t vezérelni, vagy Roon kell ahhoz, hogy a Lindemann-t lejátszó eszközként felismerje?
Tidal applikációban jobbra lent kiabáló hangszóró ikon (Sound Output), ott látod a lehetséges kimeneti eszközöket. Ha a PC és a lejátszód egy hálózaton van, látnod kellene a Lindemann-t is.
Szerintem is így kellene működnie. Jriver-ben látom az eszközt, Tidal-ban viszont nem adja fel választási lehetőségnek. A másik ötletem: a Tidalt a Lindemann-ról indítom. Itt pedig autentikációs hibát ír a lejátszó... gondolkodik.gif

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11181
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

st81 írta:
2022.01.17., hétf. 21:51
Feltettem pc-re a 90 napos 200 Ft-os verziót a Tidalból. Azonban a hálózati lejátszót nem látja a Tidal, csak a pc hangkártyáját. Jriver-ből lehet a Tidal-t vezérelni, vagy Roon kell ahhoz, hogy a Lindemann-t lejátszó eszközként felismerje?
Tidal applikációban jobbra lent kiabáló hangszóró ikon (Sound Output), ott látod a lehetséges kimeneti eszközöket. Ha a PC és a lejátszód egy hálózaton van, látnod kellene a Lindemann-t is.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1252

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Próbálom megkedvelni az amazon lejátszó szoftverét, de nem igazán sikerül. Azért csak megkérdezem, hátha van megoldás.

A terv az lenne, hogy kedvenc előadókat el tudjak menteni. A Tidalnél ez triviálisan adódik, itt viszont nem találok ilyen lehetőséget. Csak olyat találok, hogy mentés a Playlistbe, ami akármi is lehet. ha viszont elmentem valamilyen kedvenc vagy más listába, akkor odarak egy csomó dalt az adott előadótól tetszőleges válogatásban és sorrendben. Én nem ezt szeretném.
Találok olyat is, hogy visszanézhetem a korábbi zenéket, ami jó, de ennél többre vágyom.

Ezt tényleg így gondolta a költő és a fejlesztő, vagy csak én vagyok béna?
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

st81
V.I.P.
V.I.P.

Üdv!

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3741

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Köszi, köszi! leborulok.gif
Csak a Marantz! :-D

paler
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 416

Hozzászólás Szerző: paler »

Screenshot_2022-01-14-18-21-00-559_com.android.chrome.jpg
Screenshot_2022-01-14-18-21-00-559_com.android.chrome.jpg (139.7 KiB) Megtekintve 2254 alkalommal
Screenshot_2022-01-14-18-21-25-426_com.android.chrome.jpg
Screenshot_2022-01-14-18-21-25-426_com.android.chrome.jpg (184 KiB) Megtekintve 2254 alkalommal
Bejelentkezzel a Tidal weboldalára, klikk a Subscripton gombra, és az aktívált csomagodon klikk a Cancel my Subscriptonra.

Úgy látom közben megelőztek :D

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

andarson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 607

Hozzászólás Szerző: andarson »

Alex_Aston írta:
2022.01.14., pén. 17:12
Sziasztok!

Próba miatt regisztráltam a Tidalt. De nem látom, hol a lemondás lehetősége. Meg tudja nekem mondani valaki?
Köszi.
Az alábbi cikk van hozzá: https://support.tidal.com/hc/en-us/arti ... n-or-Trial

Egyébként legegyszerűbben talán ha belépsz a my.tidal.com felületre és ott a subscription menüpont alatt a cancel my subscription hivatkozásra kattintasz. Amúgy nem csodálom ha nem vetted észre, extra kis betümérettel van (pár év múlva már én sem fogom látni :D )

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok!

Próba miatt regisztráltam a Tidalt. De nem látom, hol a lemondás lehetősége. Meg tudja nekem mondani valaki?
Köszi.

paler
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 416

Hozzászólás Szerző: paler »

És szerintem a legjobb appja, ajánlási listái, egyik legnagyobb "ha nem a legnagyobb" zenei gyűjteménye az övék. És hangminőségbe sem érzem nagyon ki azt a különbséget, mint amennyivel jobb maga a platformja a többiekkel szemben. Mondom ezt úgy hogy volt több hónap előfizetésem többek között Deezere, Tidalra (most megint kihasználom a 90nap/200Ft-os akciót), Amazon-ra.

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3197

Hozzászólás Szerző: audioline »

Alex_Aston írta:
2022.01.14., pén. 09:00
A kényelem tényleg ekkora úr, hogy inkább nem váltanak szolgáltatót az emberek, hiába rosszabb minőség? A kérdés persze költői.

https://index.hu/techtud/2022/01/14/meg ... tify-hifi/

Amúgy nem ismerem a Spotytifyt ennyire, de akkor mi a prémium szolgáltatása? Az, hogy nincs reklám? És mindez közel 2000ft-ért?
Nem sokan élnek a földön, akiknek a 320-as OGG hangminőség nem felel meg, kvázi a háklis HiFi-s közösség "maroknyi", a tömegeknek a felhasználói felülelet, a választék előbbre való. Jómagam is használom - Tidal mellett -, háttérzenélésre, munka közben, autóban stb. teljesen megfelel. Egyébként nem ég és föld a különbség, már ami a hangminőséget illeti. Az alja/teteje kicsit gömbölyűbb, de a zene élvezetét képes biztosítani. Igen, természetesen a Deezer és a Tidal "CD" kicsit jobb. Ám vakteszten jó néhány albumnál feladná a leckét - még elhivatott denevérfülű HiFistáknak is. :D
.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

A kényelem tényleg ekkora úr, hogy inkább nem váltanak szolgáltatót az emberek, hiába rosszabb minőség? A kérdés persze költői.

https://index.hu/techtud/2022/01/14/meg ... tify-hifi/

Amúgy nem ismerem a Spotytifyt ennyire, de akkor mi a prémium szolgáltatása? Az, hogy nincs reklám? És mindez közel 2000ft-ért?

shany
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 356

Hozzászólás Szerző: shany »

Aszpirin írta:
2022.01.10., hétf. 13:25
fülelek írta:
2022.01.10., hétf. 11:19
shany írta:
2022.01.10., hétf. 09:59
Jobbnak? A saját tapasztalatom szerint fényesebb, definiáltabb, tisztábbnak-, teresebbnek tűnő stb, a hardveres ( MQA dac ) feldolgozás nélkül...
Ha a DAC képes MQA jelfeldolgozásra, akkor eltűnik az extra fény, extra mutatótásság, "jobbság", visszajutunk a nem MQA felvétel hangtónusához....valami különbség még midig marad, ennek a milyenségéről még nem alakult ki a véleményem. Már csak azért sem, mert a használt Roon -> Hqplayer -> NAA lánc nem viszi át a MQA információt ( nekem legalábbis nem sikerült a rászánt idő alatt ezt beállítani ), így kerülöm az MQA felvételeket.
( Persze én csak pórias chifi dacokkal foglalkozom )
Egyetértek shanyval, a tidal hangkártya beállító paneljén van egy passthrough kapcsoló, amivel ki lehet kapcsolni az elsődleges mqa "szűrőt". Kikapcsolt állapotban a nóta hangzása sokkal jobban hasonlít a merevlemezen levő ugyanazon felvételre (16/44.1), és a változás pont olyan, amiről shany írt.
Akiknél az elektronika/hangsugárzó/akusztika/kábelezés rendben van, annál az mqa v i s s z a l é p é s a hangminőségben.
Valószínűleg félreérthetően fogalmaztam. Én NAGYON nem vagyok MQA párti. Ettől függetlenül az, hogy hogyan él meg valaki egy hangminőségbeli változást, véleményem szerint szubjektív lehet. A különbség adott esetben hallható, és ha tudja, hogy jobbnak kell hallja, mert erről szól a marketing, akkor hidd el, jó eséllyel jobbnak fogja hallani. Azért is használtam feltételes módot.

Emellett, nem illene kiemelni az eredeti szövegkörnyezetből azt, amit írtam. Ugye, a mondat úgy kezdődött, hogy "Ha a mobil saját beépített DAC-jával hallgatsz a Tidalról MQA-t tartalmazó FLAC-et...". Na, hogy egy átlag mobiljkészülékbe (telefon, tablet, laptop, stb, de kivéve DAP, ezt is kiemeltem) milyen minőségű DAC áramkört építenek, arról talán nem kell regélnem, de talán egyetértesz velem, ha azt mondom, hogy minimum erősen kompromisszumos. Jómagam azt figyeltem meg, hogy pont az "erősen kompromisszumos" DAC-oknál hallható a leginkább a különbség a nagyobb mintavételezési frekvenciájú forrásanyag javára... márpedig az MQA első kicsomagolása után minimum dupla mintavételezési frekvenciajú PCM megy a DAC-ra. Ennek lehet pozitív hatása az ilyen olcsó (filléres) DAC-áramköröknél. Bár az is lehet, hogy tévedek.

Én egyébként az MQA erőltetése miatt akarok megszabadulni a Tidaltól, ézt itt már többször leírtam. Nem lenne semmi gond, ha a Tidalon fellelhető lenne minden albumnak az MQA- és nem-MQA változata is. De ez sajnos nem így van. Ma már rengeteg kedvencemet csak MQA-ban kínálja a Tidal. Ha pedig az 1500 Ft.-os új előfizetést választom (most erre downgrade-eltem), akkor az MQA jelölésű albumokat (amik ugyanúgy látszanak, sőt az MQA logó is ott van mellettük) igen erős gyanúm alapján egyszerűen nem-MQA-ként küldi el, de egyébként az MQA-toartalommal (avagy az MQA infót hordozó 4 bit csonkolásával), aminek az eredménye az lesz, hogy valójában ezek 12 bites mintavételezésű zeneként szólalnak meg. Ez persze csak erős gyanú, mert bizonyítani nem tudom, csak fülre tudok hagyatkozni, és a fülemnek jobban tetszenek a nem-MQA jelölésű változatok.
Szerintem a feltételes mód miatt használata mellet teljesen nyilvánvaló volt a saját hozzáállásod ez ügyben, nem volt ilyen jellegű torzulás, de ha mégis, úgy elnézésed kérem. ( nem szeretem a - számomra - nem igazán indokolható újra idézésekkel duzzasztani a topikot )
Úgy látom, a hifisták többsége nem a hangfelvételek naturista valóságát, valós tartalmát akarja otthon megszólaltatni, hanem valamilyen saját ízlést, egyéni hangzás ideált leginkább megközelítő hangképet akar előállítani a hangfelvételből, immáron nyersanyagból....Persze, mivel tökéletesen színezetlen, transzparens készüléket lehetetlenség előállítani, így nyilván választani muszáj a különböző színek, árnyalatok, torzítások kompromisszum halmazai közül, de nagyon nem mindegy milyen távolságra megyünk az origótól, hol leljük meg azt a "jól szól" érzést. Mármint egyéni "jól szól" érzést.
Nekem úgy tűnik - bár nem sokat teszteltem - hogy a komplett dekódoláson átesett, teljesen kicsomagolt MQA felvételek bőven beleférnek ebbe a "jól szól" avagy kellemes/természetes/stb hangi kreációk kategóriába, akár egy "érett hifista" is hallhatja jónak. Nem egészen amatőr munka.

alfaati

Hozzászólás Szerző: alfaati »

Legalább végre válaszoltak a felhasználók kérdésére félig-meddig.

https://www.whathifi.com/news/spotify-f ... -hifi-tier

Time is ticking away man!!! Hurry up guys!
Csatolmányok
Screenshot_20220110-193711_Chrome.jpg
Screenshot_20220110-193711_Chrome.jpg (152.38 KiB) Megtekintve 2418 alkalommal
Screenshot_20220110-193025_Chrome.jpg
Screenshot_20220110-193025_Chrome.jpg (135.89 KiB) Megtekintve 2418 alkalommal

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6219

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

fülelek írta:
shany írta:
Aszpirin írta:
2022.01.10., hétf. 09:13
... Ennek ellenére, az 1. lépés megtörténte miatt jobbnak érezheted a hangélményt, mint ugyanazon album nem-MQA változata esetében.
Jobbnak? A saját tapasztalatom szerint fényesebb, definiáltabb, tisztábbnak-, teresebbnek tűnő stb, a hardveres ( MQA dac ) feldolgozás nélkül...
Ha a DAC képes MQA jelfeldolgozásra, akkor eltűnik az extra fény, extra mutatótásság, "jobbság", visszajutunk a nem MQA felvétel hangtónusához....valami különbség még midig marad, ennek a milyenségéről még nem alakult ki a véleményem. Már csak azért sem, mert a használt Roon -> Hqplayer -> NAA lánc nem viszi át a MQA információt ( nekem legalábbis nem sikerült a rászánt idő alatt ezt beállítani ), így kerülöm az MQA felvételeket.
Egyetértek shanyval, a tidal hangkártya beállító paneljén van egy passthrough kapcsoló, amivel ki lehet kapcsolni az elsődleges mqa "szűrőt". Kikapcsolt állapotban a nóta hangzása sokkal jobban hasonlít a merevlemezen levő ugyanazon felvételre (16/44.1), és a változás pont olyan, amiről shany írt.
Akiknél az elektronika/hangsugárzó/akusztika/kábelezés rendben van, annál az mqa v i s s z a l é p é s a hangminőségben.
Valószínűleg félreérthetően fogalmaztam. Én NAGYON nem vagyok MQA párti. Ettől függetlenül az, hogy hogyan él meg valaki egy hangminőségbeli változást, véleményem szerint szubjektív lehet. A különbség adott esetben hallható, és ha tudja, hogy jobbnak kell hallja, mert erről szól a marketing, akkor hidd el, jó eséllyel jobbnak fogja hallani. Azért is használtam feltételes módot.

Emellett, nem illene kiemelni az eredeti szövegkörnyezetből azt, amit írtam. Ugye, a mondat úgy kezdődött, hogy "Ha a mobil saját beépített DAC-jával hallgatsz a Tidalról MQA-t tartalmazó FLAC-et...". Na, hogy egy átlag mobiljkészülékbe (telefon, tablet, laptop, stb, de kivéve DAP, ezt is kiemeltem) milyen minőségű DAC áramkört építenek, arról talán nem kell regélnem, de talán egyetértesz velem, ha azt mondom, hogy minimum erősen kompromisszumos. Jómagam azt figyeltem meg, hogy pont az "erősen kompromisszumos" DAC-oknál hallható a leginkább a különbség a nagyobb mintavételezési frekvenciájú forrásanyag javára... márpedig az MQA első kicsomagolása után minimum dupla mintavételezési frekvenciajú PCM megy a DAC-ra. Ennek lehet pozitív hatása az ilyen olcsó (filléres) DAC-áramköröknél. Bár az is lehet, hogy tévedek.

Én egyébként az MQA erőltetése miatt akarok megszabadulni a Tidaltól, ézt itt már többször leírtam. Nem lenne semmi gond, ha a Tidalon fellelhető lenne minden albumnak az MQA- és nem-MQA változata is. De ez sajnos nem így van. Ma már rengeteg kedvencemet csak MQA-ban kínálja a Tidal. Ha pedig az 1500 Ft.-os új előfizetést választom (most erre downgrade-eltem), akkor az MQA jelölésű albumokat (amik ugyanúgy látszanak, sőt az MQA logó is ott van mellettük) igen erős gyanúm alapján egyszerűen nem-MQA-ként küldi el, de egyébként az MQA-toartalommal (avagy az MQA infót hordozó 4 bit csonkolásával), aminek az eredménye az lesz, hogy valójában ezek 12 bites mintavételezésű zeneként szólalnak meg. Ez persze csak erős gyanú, mert bizonyítani nem tudom, csak fülre tudok hagyatkozni, és a fülemnek jobban tetszenek a nem-MQA jelölésű változatok.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

earforce írta:
2022.01.10., hétf. 12:31

Én nem MQA-zom, viszont ugyanezt tapasztaltam egy, az enyémnél sokkal nívósabb rendszerben.
Egy ideje amúgy is elkerülöm ezeket az ultranagy felbontású felvételeket. Nem attól fog vmi jól szólni hogy milyen felbontású, hanem attól hogy ki vette fel, mivel és hogyan. Nem utolsó sorban attól, hogy milyen zenészek játszottak.
Zenei állományom 98%-a 44/16 és bőven elegendő.
Ez pedig a jó öreg "CD minőség", nemde?

Én a Deezerben ezt hallgatva nem látom értelmét SZÁMOMRA ennél többnek.
Most így gondolom persze, aztán ki tudja, mit hoz a jövő... mondjuk leginkább egyre romló hallást, az tuti :D

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2970

Hozzászólás Szerző: earforce »

fülelek írta:

Én nem MQA-zom, viszont ugyanezt tapasztaltam egy, az enyémnél sokkal nívósabb rendszerben.
Egy ideje amúgy is elkerülöm ezeket az ultranagy felbontású felvételeket. Nem attól fog vmi jól szólni hogy milyen felbontású, hanem attól hogy ki vette fel, mivel és hogyan. Nem utolsó sorban attól, hogy milyen zenészek játszottak.
Zenei állományom 98%-a 44/16 és bőven elegendő.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5288

Hozzászólás Szerző: fülelek »

shany írta:
Aszpirin írta:
... Ennek ellenére, az 1. lépés megtörténte miatt jobbnak érezheted a hangélményt, mint ugyanazon album nem-MQA változata esetében.

shany
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 356

Hozzászólás Szerző: shany »

Aszpirin írta:

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6219

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

fülelek írta:
2022.01.09., vas. 11:00
Nem jól érted.
A mqa funkció a 16bit 44.1/48kHz formátumot nem érinti, azaz nincs semmilyen tömörítés, csak a 24/96 van mqa-val kódolva, amit csak mqa "képes" dac tud kicsomagolni. Viszont a be/kicsomagolás nem mondható veszteségmentesnek, csak egész másképp működik, mint az mp3/ogg.
Veszteségmentes lenne, ha az eredeti (mondjuk 24/96)-os bitfolyamot bitre pontosan vissza lehne állítani belőle. Ha ez nem teljesül, akkor veszteséges. Nem tudom, hogyan értelmezed a “tömörítés” funkciót, de informatikai szempontból a 24/96-os anyag 16 bites, 48 kHz mintavételezeési frekvenciájú mintákban való “tárolása” bizony tömörítést jelent, szóval azt mondani, hogy “nincs semmilyen tömörítés”, teljesen téves.

A kicsomagolás maga két lépéses, ennek első lépése szoftveresen is megoldható, nem kell feltétlenül MQA-képes DAC.

Ha ez az első kibontási lépés nem történik meg, akkor az eddigi információim alapján az MQA tulajdonképpen 16/44.1 vagy 16/48 PCM-ként fogja értelmezni a nem-MQA-képes DAC (és szólni fog, egész jól), de a 16 bites mintaértékek szignifikánsabb 12 bitje hordoz csak “zenét”, a maradék, legkevésbé szignifikáns 4 bit (ami az MQA “lényege”) az MQA-t nem “értő” DAC számára halk “fehérzaj”-ként fog megjelenni. Ha ezt a 4 bitet kinullázzuk (amit egyes lejátszók megfelelő beállítás mellett meg is tesznek), akkor az eredmény lényegében 12/44.1 ill 12/48 PCM lesz.

Ha az első kibontási lépés megtörténik, akkor a DAC-ra már 24 bites minteértékeket tartalmazó, 88.2, 96, 176.4 vagy 192 kHz mintavételezésű frekvenciájú PCM fog menni, akkor is, ha maga a DAC nem “érti” az MQA-t, de a felsorolt mintavételezési frekvenxiákat kezelni tudja. Ebben a kimenő bitfolyamban vélelmezhetően hasonlóan az 1. lépéshez, még mindig lesz néhány bit, ami extra információt hordoz, és az MQA-t nem tudó DAC számára ezek is valószínűleg zajként viselkednek, de a 24 biten már sokkal alacsonyabb zajszintet képvisel. Ezért, ha az első lépés megtörténik, az MQA-ba kódolt zene már (sokak által hallhatóan) jobban szól, mint az első lépés megtörténte nélkül.

Mobilon a Tidal app elvégzi az első kibontást (ezt egészen biztosan állítom, mert kipróbáltam mobilról külső, nem-MQA-képes DAC-kal). Ha a mobil saját beépített DAC-jával hallgatsz a Tidalról MQA-t tartalmazó FLAC-ez, akkor a FLAC-kitömörítés után az első MQA-kbontás is megtörténhet, de - hacsak a mobil nem egy modern DAP-t jelent - a második lépés már nem (tipikusan a konzumer mobilokba épített beoső DAC ezt nem tudja). Ennek ellenére, az 1. lépés megtörténte miatt jobbnak érezheted a hangélményt, mint ugyanazon album nem-MQA változata esetében.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2122

Hozzászólás Szerző: wittao »

Kicsit arnyaltabb a kep:
- MQA stream soran tobbfele .flac fajlt is stream-el a Tidal, aminek a maximum bitrataja (kicsomagolva) 9000kbits is lehet
- 24/352.8 a maximalis felbontas amit kuldenek ilymodon
- bizonyos szoftverek, amelyekbe az MQA renderer es dekoder be van epitve 24/96 illetve 24/192 felbontasig dekodoljak a Tidal Master anyagokat
- ennel feljebb mar a masodik lepcso szukseges, ami csak hardveres uton erheto el, MQA kampatibilis lejatszoval/dac-kal

- megteveszto lehet, hogy van mar un. MQA CD formatum, 16/44.1 felbontassal, es 24/44.1 felbontasu MQA anyagok
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5288

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Nem jól érted.
A mqa funkció a 16bit 44.1/48kHz formátumot nem érinti, azaz nincs semmilyen tömörítés, csak a 24/96 van mqa-val kódolva, amit csak mqa "képes" dac tud kicsomagolni. Viszont a be/kicsomagolás nem mondható veszteségmentesnek, csak egész másképp működik, mint az mp3/ogg.

szalci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 104

Hozzászólás Szerző: szalci »

Azt jól értem, ha valaki Tidalon MQA funkció nélkül streamel az valójában veszteséges tömörített adatfolyamot hallgat? Tehát ha jó - ha nem, az MQA mégis kell, mert a "sima-eredeti" az valójában egy butított verzió? Azaz egy klasszikus DAC-al nem is kap(hat)ja meg az elvi legjobbat?

Picabia
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 109

Hozzászólás Szerző: Picabia »

Különös módját választotta a Spotify a lossless streammal kapcsolatos kommunikációnak.
A community fórumon válaszoltak egy, a témával kapcsolatos 2014-es bejegyzésre.

https://community.spotify.com/t5/Live-I ... 6/page/409

"We know that HiFi quality audio is important to you. We feel the same, and we’re excited to deliver a Spotify HiFi experience to Premium users in the future. But we don’t have timing details to share yet.
We will of course update you here when we can.
"

Ezek szerint a Premium csomagban adnák a lossless stream-et, de fogalmuk sincs mikor.
Nem érzem különösebben biztatónak a helyzetet.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2610

Hozzászólás Szerző: mishow »

tsilver2 írta:
2022.01.08., szomb. 12:22
Spotify elindul (hangerő gomb mellett) összesen 2db eszközt lát 1. Ez a gép, 2. Yamaha erősítő (spotify connect) ,
1.-nél a TV szólal meg , közben mutatja, hogy alapértelmezett a DAC ?????
Na ez így rejtélyes gondolkodik.gif
Nálam is volt, amikor a házban a wifi egyszerre furán kezdett viselkedni.
Kiderült, hogy a tv kavart be, kábellel kellett bekötni és kikapcsolni a tv-n a wifi kapcsolat engedélyezését.
Úgy tűnik, valamiért a tv “betolakodik” a rendszeredbe alapértelmezett hangeszközként, ezt kellene végigkövetni, miért teszi?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”