Most akkor az lesz a befutó, amelyikre több szavazat érkezik? Ha úgyis kipróbálnád saját rendszerben, szvsz ne befolyásoljon a véleményünk, mert bármit is ír bárki pro és kontra, fog .

Ki fogom próbálni vételkor a kábeleket, de azért kértem a hozzászólásaitokat mert nincs választék Fapaciból és Cablesből sem: csak egyféle van. Mégis Fapaciból és Cablesből is sok fogy, különféle rendszerekben használják őket. Tehát Live2 vagy inkább Luxor az ajánlottabb szerintetek? Vagy a saját márkás Kácsa?kupecke írta: ↑2020.06.16., kedd 14:58Mindenhez mást, bocs, mivel nem írtad milyen rendszerbe kell. Sokan leírták korábban, a már ismert studiókábelekkel már el lehet hallgatgatni a rendszert, időről időre más és más a sláger Klotz, Vdc, Belden stb. Ha most ülsz a vonatra, jóideig úgysem lesz megfelelő egyik sem...
Én szemezgetnék azért az apróban a gyári kábelek között is, megdöbbenéssel láttam pl. , hogy gyári szerelt Crystal Copper ic, már 15 ft volt az apróban, néhány éve a fél karom adtam volna érte![]()
Konkrétan, látatlanban az ajánlásom igen olcsón: VDC tápkábel, Klotz Mc5000 ic, Koltz hs kábel, esetleg Belden 4947, Belkin Gold usb
( ezekből - táp és USB kivételével - tudok is adni meghallgatásra , mivel látom Bp. )
Mindenhez mást
Remélem, nem reklám, Fapacival van tapasztalatom: az ő drótjait lehet bátran használni, ár/érték arányban nem fogsz csalódni, és az alkotó is korrekt.
Ez pl sztem Téged vár.Helboar írta: ↑2020.06.15., hétf. 17:01Köszi . A gyari fekete kábelek miért rosszak? Mert Nem elég árnyékolják,így zajt szednek össze , és vékony keresztmetszetű ,rossz minőségű réz vezető van bennük ?lehoako írta: ↑2020.06.15., hétf. 16:48Egymáshoz képest 3 Kácsás tápkábel tesztje. Kb ugyanezt mondtam volnaHelboar írta: ↑2020.06.15., hétf. 11:27Sziasztok, egy jó tápkábel milyen változást hozhat egy dac/amp/preamp készülék javára általánosságban hangban ? Egy általános gyari fekete tapkabelhez képest ? Egyúttal az is érdekel miben gyengébbek /hiányosak/annyira nem alkalmasak műszakilag az általános gyari fekete tapkabelek hifizesre.
Pl ez
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/kacsa- ... abel-1-5-m.
https://www.av-online.hu/egyeb/kacsa-fl ... sztje_2082
Melyik a dac/amp/preamp készülék?
A sima ingyenkábeleket felejtsd el. Sajnos nem audiofil célra készültek, nem is audiofil módon szólnak.
Köszi . A gyari fekete kábelek miért rosszak? Mert Nem elég árnyékolják,így zajt szednek össze , és vékony keresztmetszetű ,rossz minőségű réz vezető van bennük ?lehoako írta: ↑2020.06.15., hétf. 16:48Egymáshoz képest 3 Kácsás tápkábel tesztje. Kb ugyanezt mondtam volnaHelboar írta: ↑2020.06.15., hétf. 11:27Sziasztok, egy jó tápkábel milyen változást hozhat egy dac/amp/preamp készülék javára általánosságban hangban ? Egy általános gyari fekete tapkabelhez képest ? Egyúttal az is érdekel miben gyengébbek /hiányosak/annyira nem alkalmasak műszakilag az általános gyari fekete tapkabelek hifizesre.
Pl ez
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/kacsa- ... abel-1-5-m.
https://www.av-online.hu/egyeb/kacsa-fl ... sztje_2082
Melyik a dac/amp/preamp készülék?
A sima ingyenkábeleket felejtsd el. Sajnos nem audiofil célra készültek, nem is audiofil módon szólnak.
Egymáshoz képest 3 Kácsás tápkábel tesztje. Kb ugyanezt mondtam volnaHelboar írta: ↑2020.06.15., hétf. 11:27Sziasztok, egy jó tápkábel milyen változást hozhat egy dac/amp/preamp készülék javára általánosságban hangban ? Egy általános gyari fekete tapkabelhez képest ? Egyúttal az is érdekel miben gyengébbek /hiányosak/annyira nem alkalmasak műszakilag az általános gyari fekete tapkabelek hifizesre.
Pl ez
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/kacsa- ... abel-1-5-m
Senki sem tud, mindenki pákával csinálja.
Én ugyan ilyet használok csak ródiumosból nálam tökéletesen muzsikálnak, sőt magasba húzó rendszereknél kifejezetten ajánlatos használni.Shimano írta: ↑2020.06.09., kedd 16:38A fene tudja miből van ez,de nekem nem jött be,fárasztó lett vele a hang röviden és tömören fogalmazva.
Van ez ródiumos kivitelben is.BP-6220G.jpgm
A fene tudja miből van ez,de nekem nem jött be,fárasztó lett vele a hang röviden és tömören fogalmazva.
Rezet foszforbronzra akkor, ha jól gondolom... Hát igen, tudom, mit éreztél.
Csak a hibáinkból tanulhatunk. Nemrég ráléptem pár jóakaratú árus tyúkszemére, amikor leírtam, hogy pl nálam egy érzékeny és transzparens rendszer hangját vette el a ródiumos hangfaldrót végére tett villa, az ezüst vagy ezüstözött banándugó viszont ugyanannak a rendszernek szárnyakat adott. Kaptam is faltól-falig az anyázást, nyilván rossz hírét keltettem a bizniszelt motyójuknak. Meg jött a csordauszítás, hogy kábel "kell", hogy megmentse a rendszer hangját, meg inkább vegyek "normális" komponenseket, ne menjünk bele, ne tépjünk fel begyógyult sebeket.Shimano írta: ↑2020.06.09., kedd 15:24Így is lehet,viszont a sok kicsi,azaz olcsóbb próbálkozás idővel összességében nagyra tud duzzadni.
Apróságnak tűnő dolgokon múlik sokszor az hogy jó vagy nem az lesz az eredmény.Egy hálódrótnál,de akár egy hagsugárzókábelnél is nagy szerepet játszhat a végeredményben a rákötött csati minősége,vagy inkább az odavalósága is mint azt hinnénk,és azt megtalálni nem is olyan egyszerű.
Én pl mostanában akartam a régóta használtak helyett "jobb" csatikkal megkínálni a hangsugárzódrótomat,és ez olyan jól sikerült mutatvány lett,hogy csak lestem hogy hová tűnt az eddigi jó hangom.Tehát ezzel a nagy jóakarással sikerült is elqrnom a hangot,szóval nagyon nem mindegy az sem hogy mi lóg a drótok végén,meg az sem hogy az hogyan is van szerelve.
Ezektől függetlenül persze hajrá a diy szekciónak,csak odafigyeléssel műveljük.![]()
Így is lehet,viszont a sok kicsi,azaz olcsóbb próbálkozás idővel összességében nagyra tud duzzadni.
Nézz be a "kábelkészítés házilag"-ba. Kupáld ki Magad a témában, tapasztalj, felesleges, hogy nepperek meg tolvajok lenyúljanak.BLX írta: ↑2020.06.09., kedd 12:16Köszönöm mindenkinek a tippeket és a válaszokat!![]()
2db tápkábel kellene majd összesen, hossz kb. 3m és 5m között, aktív monitorokhoz (2db).
Ha DIY lenne, akkor kisméretű alap csatikkal szerelném, hogy könnyedén elférjen, ezért kellene, hogy a vezeték is rugalmas legyen.
@Kaef2: Köszönöm! Szimmetrikus jelkábel már félkészen van hozzá, Klotz MC5000 + Neutrik csatik, ezért csak a táp lenne a kérdéses.![]()
Szerencsére van egy nagyon nagy választékot felvonultató adásvétel-szekció az AVXen, szerintem onnan a legegyszerűbb választani, vásárlás előtt nyilván kipróbálhatóak a cuccok. PVCvel szigeteltet ne. SZVSZ.BLX írta: ↑2020.06.08., hétf. 18:41Talán rendhagyó lesz az alábbi kérdés, remélem azért tudtok segíteni:
Tudnátok ajánlani olcsó/kedvező árú, rugalmas, kb 3m-4m hosszú, 3x1,5mm2-es tápkábelt? Akár "jó" minőségű PC zsirnór is lehet. Lényeg, hogy a full fapad 3x1mm2-es gyári tápkábelnél valamivel jobb legyen. Kis aktív cucc elé kellene. DIY recept is jöhet.![]()
Én ezt használom pár hónapja,szerintem jó.1.5,3,és 5m-es hosszban kapható.BLX írta: ↑2020.06.08., hétf. 18:41Talán rendhagyó lesz az alábbi kérdés, remélem azért tudtok segíteni:
Tudnátok ajánlani olcsó/kedvező árú, rugalmas, kb 3m-4m hosszú, 3x1,5mm2-es tápkábelt? Akár "jó" minőségű PC zsirnór is lehet. Lényeg, hogy a full fapad 3x1mm2-es gyári tápkábelnél valamivel jobb legyen. Kis aktív cucc elé kellene. DIY recept is jöhet.![]()
Hasonló cipőben járok, nemrég kértem árakat a GEM Kft-től.BLX írta: ↑2020.06.08., hétf. 18:41Talán rendhagyó lesz az alábbi kérdés, remélem azért tudtok segíteni:
Tudnátok ajánlani olcsó/kedvező árú, rugalmas, kb 3m-4m hosszú, 3x1,5mm2-es tápkábelt? Akár "jó" minőségű PC zsinór is lehet. Lényeg, hogy a full fapad 3x1mm2-es gyári tápkábelnél valamivel jobb legyen. Kis aktív cucc elé kellene. DIY recept is jöhet.![]()
A Van Damme kábeleket forgalmazó cégnél a 3x2,5 mm2 Titanex fantázianevű kábel 1000 forint alatt megkapható folyóméterenként.BLX írta: ↑2020.06.08., hétf. 18:41Talán rendhagyó lesz az alábbi kérdés, remélem azért tudtok segíteni:
Ebből van pár méterem, ha jól emlékszem, és pont aktív hangfalakhoz ajánlja a Gotham. Ha érdekel megkeresem és megírom mennyi van.BLX írta: ↑2020.06.08., hétf. 18:41Talán rendhagyó lesz az alábbi kérdés, remélem azért tudtok segíteni: