Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1301

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: kupecke »

gondolkodik.gif
Most akkor az lesz a befutó, amelyikre több szavazat érkezik? Ha úgyis kipróbálnád saját rendszerben, szvsz ne befolyásoljon a véleményünk, mert bármit is ír bárki pro és kontra, fog . :napsut:

chopper
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 60

Hozzászólás Szerző: chopper »

kupecke írta:
2020.06.16., kedd 14:58
chopper írta:
2020.06.16., kedd 11:35
Sziasztok! :smile29:
Teljes kábelszettet (táp, IC, hangfal, USB) szeretnék vásárolni. Mivel a végösszeg nagysága nem közömbös számomra ..
Mindenhez mást :D , bocs, mivel nem írtad milyen rendszerbe kell. Sokan leírták korábban, a már ismert studiókábelekkel már el lehet hallgatgatni a rendszert, időről időre más és más a sláger Klotz, Vdc, Belden stb. Ha most ülsz a vonatra, jóideig úgysem lesz megfelelő egyik sem...
Én szemezgetnék azért az apróban a gyári kábelek között is, megdöbbenéssel láttam pl. , hogy gyári szerelt Crystal Copper ic, már 15 ft volt az apróban, néhány éve a fél karom adtam volna érte :smile29:
Konkrétan, látatlanban az ajánlásom igen olcsón: VDC tápkábel, Klotz Mc5000 ic, Koltz hs kábel, esetleg Belden 4947, Belkin Gold usb
( ezekből - táp és USB kivételével - tudok is adni meghallgatásra , mivel látom Bp. )
Ki fogom próbálni vételkor a kábeleket, de azért kértem a hozzászólásaitokat mert nincs választék Fapaciból és Cablesből sem: csak egyféle van. Mégis Fapaciból és Cablesből is sok fogy, különféle rendszerekben használják őket. Tehát Live2 vagy inkább Luxor az ajánlottabb szerintetek? Vagy a saját márkás Kácsa?

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1301

Hozzászólás Szerző: kupecke »

chopper írta:
Teljes kábelszettet (táp, IC, hangfal, USB) szeretnék vásárolni. Mivel a végösszeg nagysága nem közömbös számomra ..
Mindenhez mást :D , bocs, mivel nem írtad milyen rendszerbe kell. Sokan leírták korábban, a már ismert studiókábelekkel már el lehet hallgatgatni a rendszert, időről időre más és más a sláger Klotz, Vdc, Belden stb. Ha most ülsz a vonatra, jóideig úgysem lesz megfelelő egyik sem...
Én szemezgetnék azért az apróban a gyári kábelek között is, megdöbbenéssel láttam pl. , hogy gyári szerelt Crystal Copper ic, már 15 ft volt az apróban, néhány éve a fél karom adtam volna érte :smile29:
Konkrétan, látatlanban az ajánlásom igen olcsón: VDC tápkábel, Klotz Mc5000 ic, Koltz hs kábel, esetleg Belden 4947, Belkin Gold usb
( ezekből - táp és USB kivételével - tudok is adni meghallgatásra , mivel látom Bp. )

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1211

Hozzászólás Szerző: pali923 »

chopper írta:
Az árszínvonal/hangminőség hányados alapján Cables, Fapaci és a Kácsa saját márkás kábelei kerültek előtérbe.
Remélem, nem reklám, Fapacival van tapasztalatom: az ő drótjait lehet bátran használni, ár/érték arányban nem fogsz csalódni, és az alkotó is korrekt.
Van kácsás drótom is, nekik elég változó minőségű kábeleik vannak, van jobb és rosszabb.
Egy kicsit több pénzért meg Valhalla kábelek is vannak, érdemes próbálkozni velük.
Szerintem.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

chopper
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 60

Hozzászólás Szerző: chopper »

Teljes kábelszettet (táp, IC, hangfal, USB) szeretnék vásárolni. Mivel a végösszeg nagysága nem közömbös számomra ezért hazai kábelgyártóktól gondoltam a beszerzést. Az árszínvonal/hangminőség hányados alapján Cables, Fapaci és a Kácsa saját márkás kábelei kerültek előtérbe. Még mielőtt saját rendszerben kipróbálnám a kábeleket kinek milyen tapasztalata van ezekkel a kábelekkel kapcsolatban :quetionmark: Mit javasoltok :quetionmark: Ti milyen szempontok alapján választanátok :quetionmark: Esetleg más kábelgyártó is képbe jöhet.
Ha nem közérdekű a vélemény, vagy nem akarsz reklámozni privát üzenetben keressél.
A hozzászólásokat előre is köszönöm. leborulok.gif

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Helboar írta:
2020.06.15., hétf. 17:01
lehoako írta:
2020.06.15., hétf. 16:48
Helboar írta:
2020.06.15., hétf. 11:27
Sziasztok, egy jó tápkábel milyen változást hozhat egy dac/amp/preamp készülék javára általánosságban hangban ? Egy általános gyari fekete tapkabelhez képest ? Egyúttal az is érdekel miben gyengébbek /hiányosak/annyira nem alkalmasak műszakilag az általános gyari fekete tapkabelek hifizesre.

Pl ez

https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/kacsa- ... abel-1-5-m
Egymáshoz képest 3 Kácsás tápkábel tesztje. Kb ugyanezt mondtam volna :D .

https://www.av-online.hu/egyeb/kacsa-fl ... sztje_2082

Melyik a dac/amp/preamp készülék?

A sima ingyenkábeleket felejtsd el. Sajnos nem audiofil célra készültek, nem is audiofil módon szólnak.
Köszi . A gyari fekete kábelek miért rosszak? Mert Nem elég árnyékolják,így zajt szednek össze , és vékony keresztmetszetű ,rossz minőségű réz vezető van bennük ?
Ez pl sztem Téged vár.

viewtopic.php?f=64&t=145582

A dugók is vállalhatók rajta, és simán vehetsz hozzá 4mm2-es madzagot, kb 5E/m áron.

Igen, kb azért, amit leírtál. Plusz a vezető jópár esetben mégcsak réz se, és van, amikor csak 0.75-ös... Az árnyékolás is fontos, ez is hat a hangra, de most még ez túl ezoterikusan hangozhat Neked, de fel a fejjel, tapasztalj sokat! :smile32:

Milyen komponensbe menne?

Helboar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: Helboar »

lehoako írta:
2020.06.15., hétf. 16:48
Helboar írta:
Sziasztok, egy jó tápkábel milyen változást hozhat egy dac/amp/preamp készülék javára általánosságban hangban ? Egy általános gyari fekete tapkabelhez képest ? Egyúttal az is érdekel miben gyengébbek /hiányosak/annyira nem alkalmasak műszakilag az általános gyari fekete tapkabelek hifizesre.

Pl ez

A sima ingyenkábeleket felejtsd el. Sajnos nem audiofil célra készültek, nem is audiofil módon szólnak.
Köszi . A gyari fekete kábelek miért rosszak? Mert Nem elég árnyékolják,így zajt szednek össze , és vékony keresztmetszetű ,rossz minőségű réz vezető van bennük ?

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Helboar írta:

Pl ez

Helboar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: Helboar »

Pl ez

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Shimano írta:
2020.06.09., kedd 16:52
Ez lehet még jobb lenne,csak nem tudok forrasztani.
BP-303G-banandugo.jpg
Senki sem tud, mindenki pákával csinálja. :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2020.06.11., csüt. 07:51-kor.
Ok: elsrontott idézetszint javítása

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Shimano írta:
2020.06.09., kedd 16:52
Nekem ez a jó.
BP-6201BG-bfa-banandugo.jpg

BP-303G-banandugo.jpg
Igen, ezek tökjók, Nordost Z-dugó klónok, de miért nem tudsz forrasztani? És nincs a közelben fórumtárs?

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2148

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Nekem ez a jó.
BP-6201BG-bfa-banandugo.jpg
BP-6201BG-bfa-banandugo.jpg (52.36 KiB) Megtekintve 3115 alkalommal
BP-303G-banandugo.jpg
BP-303G-banandugo.jpg (39.3 KiB) Megtekintve 3115 alkalommal

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: mgus »

Shimano írta:
2020.06.09., kedd 16:38
lehoako írta:
2020.06.09., kedd 16:25
Shimano írta:
2020.06.09., kedd 16:12

Nem ródiumos volt.Egy egyszerű z banánt cseréltem egy masszív,olyan van benne anyag bőven típusúra,de nem kellett volna.
Rezet foszforbronzra akkor, ha jól gondolom... Hát igen, tudom, mit éreztél. :D

Ha jól gondolom, főleg a felbontás és a hangsúlyok változtak meg. Ha teheted egyszer, adj egy esélyt egy szett ezüst banándugónak/villának, nagyobb felbontás és pontosság jön vele. :smile32:
A fene tudja miből van ez,de nekem nem jött be,fárasztó lett vele a hang röviden és tömören fogalmazva.
Van ez ródiumos kivitelben is.BP-6220G.jpgm
Én ugyan ilyet használok csak ródiumosból nálam tökéletesen muzsikálnak, sőt magasba húzó rendszereknél kifejezetten ajánlatos használni.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

lehoako írta:
2020.06.09., kedd 16:25
Shimano írta:
lehoako írta:
2020.06.09., kedd 15:45

Nem vallatlak, de nem tökvéletlenül ródiumos csatit tettél a réz hangfaldrót végére, mint én? :D
Nem ródiumos volt.Egy egyszerű z banánt cseréltem egy masszív,olyan van benne anyag bőven típusúra,de nem kellett volna.

Ha jól gondolom, főleg a felbontás és a hangsúlyok változtak meg. Ha teheted egyszer, adj egy esélyt egy szett ezüst banándugónak/villának, nagyobb felbontás és pontosság jön vele. :smile32:
A fene tudja miből van ez,de nekem nem jött be,fárasztó lett vele a hang röviden és tömören fogalmazva.
Van ez ródiumos kivitelben is.
BP-6220G.jpg
BP-6220G.jpg (49.37 KiB) Megtekintve 3050 alkalommal
m

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Shimano írta:
lehoako írta:

Nem vallatlak, de nem tökvéletlenül ródiumos csatit tettél a réz hangfaldrót végére, mint én? :D

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

lehoako írta:

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Shimano írta:
2020.06.09., kedd 15:24
lehoako írta:
2020.06.09., kedd 14:06

Nézz be a "kábelkészítés házilag"-ba. Kupáld ki Magad a témában, tapasztalj, felesleges, hogy nepperek meg tolvajok lenyúljanak. :smile32:
Így is lehet,viszont a sok kicsi,azaz olcsóbb próbálkozás idővel összességében nagyra tud duzzadni.
Apróságnak tűnő dolgokon múlik sokszor az hogy jó vagy nem az lesz az eredmény.Egy hálódrótnál,de akár egy hagsugárzókábelnél is nagy szerepet játszhat a végeredményben a rákötött csati minősége,vagy inkább az odavalósága is mint azt hinnénk,és azt megtalálni nem is olyan egyszerű.
Én pl mostanában akartam a régóta használtak helyett "jobb" csatikkal megkínálni a hangsugárzódrótomat,és ez olyan jól sikerült mutatvány lett,hogy csak lestem hogy hová tűnt az eddigi jó hangom.Tehát ezzel a nagy jóakarással sikerült is elqrnom a hangot,szóval nagyon nem mindegy az sem hogy mi lóg a drótok végén,meg az sem hogy az hogyan is van szerelve.
Ezektől függetlenül persze hajrá a diy szekciónak,csak odafigyeléssel műveljük. :D
Csak a hibáinkból tanulhatunk. Nemrég ráléptem pár jóakaratú árus tyúkszemére, amikor leírtam, hogy pl nálam egy érzékeny és transzparens rendszer hangját vette el a ródiumos hangfaldrót végére tett villa, az ezüst vagy ezüstözött banándugó viszont ugyanannak a rendszernek szárnyakat adott. Kaptam is faltól-falig az anyázást, nyilván rossz hírét keltettem a bizniszelt motyójuknak. Meg jött a csordauszítás, hogy kábel "kell", hogy megmentse a rendszer hangját, meg inkább vegyek "normális" komponenseket, ne menjünk bele, ne tépjünk fel begyógyult sebeket.

El kell olvasni a Kábelkészítés...- topikot, aztán az olvasottakból kitalálni, hogy az ember mire költse a tanulópénzt. Meg rögtön felismerni majd utána, hogy ki volt, aki értékes tanácsot adott, és ki volt, akit más hajtott. Hogy aki bazira ajánlgatja ezt vagy azt a konkrét gyártmányt, amit, mit tesz Isten, épp lehet is nála kapni, korábban hányszor írt pl kábelDIY-os hsz-t, hányszor vett részt kábelteszten, hányszor hallott különbséget kábelek miatt a saját rendszerén, vagy pl mennyi alázat van benne afelé a jelenség felé, hogy attól, hogy ő nem hallja, még más, jobb hallás és jobb rendszer okán hallhatja... Vannak, akik nagy mellénnyel szektázták meg hívőzték azokat, akiknek volt hozzá fülük meg rendszerük, aztán, hipp-hopp, ők is meghallották, és azóta már nemcsak 0ák megy 1esek közlekednek ebben-abban a kábelben, hanem, hogyismondják... zene. :D

Ha bele akarja magát ásni vki, hogy mitől szól jobban ez vagy az a kábel, minden lehetőség a rendelkezésére áll.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

lehoako írta:
2020.06.09., kedd 14:06

Nézz be a "kábelkészítés házilag"-ba. Kupáld ki Magad a témában, tapasztalj, felesleges, hogy nepperek meg tolvajok lenyúljanak. :smile32:
Így is lehet,viszont a sok kicsi,azaz olcsóbb próbálkozás idővel összességében nagyra tud duzzadni.
Apróságnak tűnő dolgokon múlik sokszor az hogy jó vagy nem az lesz az eredmény.Egy hálódrótnál,de akár egy hagsugárzókábelnél is nagy szerepet játszhat a végeredményben a rákötött csati minősége,vagy inkább az odavalósága is mint azt hinnénk,és azt megtalálni nem is olyan egyszerű.
Én pl mostanában akartam a régóta használtak helyett "jobb" csatikkal megkínálni a hangsugárzódrótomat,és ez olyan jól sikerült mutatvány lett,hogy csak lestem hogy hová tűnt az eddigi jó hangom.Tehát ezzel a nagy jóakarással sikerült is elqrnom a hangot,szóval nagyon nem mindegy az sem hogy mi lóg a drótok végén,meg az sem hogy az hogyan is van szerelve.
Ezektől függetlenül persze hajrá a diy szekciónak,csak odafigyeléssel műveljük. :D

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

BLX írta:
2020.06.09., kedd 12:16
Köszönöm mindenkinek a tippeket és a válaszokat! :smile53:
2db tápkábel kellene majd összesen, hossz kb. 3m és 5m között, aktív monitorokhoz (2db).
Ha DIY lenne, akkor kisméretű alap csatikkal szerelném, hogy könnyedén elférjen, ezért kellene, hogy a vezeték is rugalmas legyen.

@Kaef2: Köszönöm! Szimmetrikus jelkábel már félkészen van hozzá, Klotz MC5000 + Neutrik csatik, ezért csak a táp lenne a kérdéses. :smile53:

Milyen teljesítményű dobozok elé kell?

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1022

Hozzászólás Szerző: BLX »

Köszönöm mindenkinek a tippeket és a válaszokat! :smile53:
2db tápkábel kellene majd összesen, hossz kb. 3m és 5m között, aktív monitorokhoz (2db).
Ha DIY lenne, akkor kisméretű alap csatikkal szerelném, hogy könnyedén elférjen, ezért kellene, hogy a vezeték is rugalmas legyen.

@Kaef2: Köszönöm! Szimmetrikus jelkábel már félkészen van hozzá, Klotz MC5000 + Neutrik csatik, ezért csak a táp lenne a kérdéses. :smile53:

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

BLX írta:
2020.06.08., hétf. 18:41
Talán rendhagyó lesz az alábbi kérdés, remélem azért tudtok segíteni:

Tudnátok ajánlani olcsó/kedvező árú, rugalmas, kb 3m-4m hosszú, 3x1,5mm2-es tápkábelt? Akár "jó" minőségű PC zsirnór is lehet. Lényeg, hogy a full fapad 3x1mm2-es gyári tápkábelnél valamivel jobb legyen. Kis aktív cucc elé kellene. DIY recept is jöhet. :smile53:
Szerencsére van egy nagyon nagy választékot felvonultató adásvétel-szekció az AVXen, szerintem onnan a legegyszerűbb választani, vásárlás előtt nyilván kipróbálhatóak a cuccok. PVCvel szigeteltet ne. SZVSZ.

Mi elé kéne?

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

BLX írta:

Tudnátok ajánlani olcsó/kedvező árú, rugalmas, kb 3m-4m hosszú, 3x1,5mm2-es tápkábelt? Akár "jó" minőségű PC zsirnór is lehet. Lényeg, hogy a full fapad 3x1mm2-es gyári tápkábelnél valamivel jobb legyen. Kis aktív cucc elé kellene. DIY recept is jöhet. :smile53:
Én ezt használom pár hónapja,szerintem jó.1.5,3,és 5m-es hosszban kapható.

Oelhbach powercord
res_2da4c91f464d34ac1f9da08162f3e728_450x450_u685.jpg
res_2da4c91f464d34ac1f9da08162f3e728_450x450_u685.jpg (20.28 KiB) Megtekintve 2992 alkalommal

kismikis
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: kismikis »

BLX írta:

Tudnátok ajánlani olcsó/kedvező árú, rugalmas, kb 3m-4m hosszú, 3x1,5mm2-es tápkábelt? Akár "jó" minőségű PC zsinór is lehet. Lényeg, hogy a full fapad 3x1mm2-es gyári tápkábelnél valamivel jobb legyen. Kis aktív cucc elé kellene. DIY recept is jöhet. :smile53:
Hasonló cipőben járok, nemrég kértem árakat a GEM Kft-től.
Titanex 3x1,5 ~654Ft/m, 3x2,5 ~972Ft/m bruttó. Ezek egyszerű H07RN-F gumikábelek, árnyékolatlanok.

A hfp-ről, ha árnyékolt kell:
Lapp Ölflex 110 CY 3X2 - 900-1600Ft/m
Belden 19364 3x2,1 - 2000-2700Ft/m

Egy kábel kell, vagy kettő?
Milyen csatlakozókkal szerelnéd?

feket663
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 265

Hozzászólás Szerző: feket663 »

BLX írta:

A Van Damme kábeleket forgalmazó cégnél a 3x2,5 mm2 Titanex fantázianevű kábel 1000 forint alatt megkapható folyóméterenként.
RPI4B-Allo BOSS V1.2, TPA3255, Canton CT1000/JBL 250 TI Jubilee épülőfélben

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3649

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

BLX írta:

Ebből van pár méterem, ha jól emlékszem, és pont aktív hangfalakhoz ajánlja a Gotham. Ha érdekel megkeresem és megírom mennyi van.

https://gothamcables.com/en/gothamcable ... ower/11510

Ez a GAC4/1 mikrofonkábelük egy 3x 0,75 mm2-es tápkábellel kombinálva. Szerintem jó a hangja.
Csatolmányok
Képernyőfotó 2020-06-08 - 19.39.49.png
Képernyőfotó 2020-06-08 - 19.39.49.png (704.05 KiB) Megtekintve 2932 alkalommal

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”