Köszi . A gyari fekete kábelek miért rosszak? Mert Nem elég árnyékolják,így zajt szednek össze , és vékony keresztmetszetű ,rossz minőségű réz vezető van bennük ?lehoako írta: ↑2020.06.15., hétf. 16:48Egymáshoz képest 3 Kácsás tápkábel tesztje. Kb ugyanezt mondtam volnaHelboar írta: ↑2020.06.15., hétf. 11:27Sziasztok, egy jó tápkábel milyen változást hozhat egy dac/amp/preamp készülék javára általánosságban hangban ? Egy általános gyari fekete tapkabelhez képest ? Egyúttal az is érdekel miben gyengébbek /hiányosak/annyira nem alkalmasak műszakilag az általános gyari fekete tapkabelek hifizesre.
Pl ez
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/kacsa- ... abel-1-5-m.
https://www.av-online.hu/egyeb/kacsa-fl ... sztje_2082
Melyik a dac/amp/preamp készülék?
A sima ingyenkábeleket felejtsd el. Sajnos nem audiofil célra készültek, nem is audiofil módon szólnak.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
Egymáshoz képest 3 Kácsás tápkábel tesztje. Kb ugyanezt mondtam volnaHelboar írta: ↑2020.06.15., hétf. 11:27Sziasztok, egy jó tápkábel milyen változást hozhat egy dac/amp/preamp készülék javára általánosságban hangban ? Egy általános gyari fekete tapkabelhez képest ? Egyúttal az is érdekel miben gyengébbek /hiányosak/annyira nem alkalmasak műszakilag az általános gyari fekete tapkabelek hifizesre.
Pl ez
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/kacsa- ... abel-1-5-m

https://www.av-online.hu/egyeb/kacsa-fl ... sztje_2082
Melyik a dac/amp/preamp készülék?
A sima ingyenkábeleket felejtsd el. Sajnos nem audiofil célra készültek, nem is audiofil módon szólnak.
Sziasztok, egy jó tápkábel milyen változást hozhat egy dac/amp/preamp készülék javára általánosságban hangban ? Egy általános gyari fekete tapkabelhez képest ? Egyúttal az is érdekel miben gyengébbek /hiányosak/annyira nem alkalmasak műszakilag az általános gyari fekete tapkabelek hifizesre.
Pl ez
Pl ez
Senki sem tud, mindenki pákával csinálja.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2020.06.11., csüt. 07:51-kor.
Ok: elsrontott idézetszint javítása
Ok: elsrontott idézetszint javítása
Nekem ez a jó.
Ez lehet még jobb lenne,csak nem tudok forrasztani.
- mgus
- Törzsvendég
- Értékelés: 377
Én ugyan ilyet használok csak ródiumosból nálam tökéletesen muzsikálnak, sőt magasba húzó rendszereknél kifejezetten ajánlatos használni.Shimano írta: ↑2020.06.09., kedd 16:38A fene tudja miből van ez,de nekem nem jött be,fárasztó lett vele a hang röviden és tömören fogalmazva.
Van ez ródiumos kivitelben is.BP-6220G.jpgm
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
A fene tudja miből van ez,de nekem nem jött be,fárasztó lett vele a hang röviden és tömören fogalmazva.
Van ez ródiumos kivitelben is. m
Rezet foszforbronzra akkor, ha jól gondolom... Hát igen, tudom, mit éreztél.

Ha jól gondolom, főleg a felbontás és a hangsúlyok változtak meg. Ha teheted egyszer, adj egy esélyt egy szett ezüst banándugónak/villának, nagyobb felbontás és pontosság jön vele.

Csak a hibáinkból tanulhatunk. Nemrég ráléptem pár jóakaratú árus tyúkszemére, amikor leírtam, hogy pl nálam egy érzékeny és transzparens rendszer hangját vette el a ródiumos hangfaldrót végére tett villa, az ezüst vagy ezüstözött banándugó viszont ugyanannak a rendszernek szárnyakat adott. Kaptam is faltól-falig az anyázást, nyilván rossz hírét keltettem a bizniszelt motyójuknak. Meg jött a csordauszítás, hogy kábel "kell", hogy megmentse a rendszer hangját, meg inkább vegyek "normális" komponenseket, ne menjünk bele, ne tépjünk fel begyógyult sebeket.Shimano írta: ↑2020.06.09., kedd 15:24Így is lehet,viszont a sok kicsi,azaz olcsóbb próbálkozás idővel összességében nagyra tud duzzadni.
Apróságnak tűnő dolgokon múlik sokszor az hogy jó vagy nem az lesz az eredmény.Egy hálódrótnál,de akár egy hagsugárzókábelnél is nagy szerepet játszhat a végeredményben a rákötött csati minősége,vagy inkább az odavalósága is mint azt hinnénk,és azt megtalálni nem is olyan egyszerű.
Én pl mostanában akartam a régóta használtak helyett "jobb" csatikkal megkínálni a hangsugárzódrótomat,és ez olyan jól sikerült mutatvány lett,hogy csak lestem hogy hová tűnt az eddigi jó hangom.Tehát ezzel a nagy jóakarással sikerült is elqrnom a hangot,szóval nagyon nem mindegy az sem hogy mi lóg a drótok végén,meg az sem hogy az hogyan is van szerelve.
Ezektől függetlenül persze hajrá a diy szekciónak,csak odafigyeléssel műveljük.![]()
El kell olvasni a Kábelkészítés...- topikot, aztán az olvasottakból kitalálni, hogy az ember mire költse a tanulópénzt. Meg rögtön felismerni majd utána, hogy ki volt, aki értékes tanácsot adott, és ki volt, akit más hajtott. Hogy aki bazira ajánlgatja ezt vagy azt a konkrét gyártmányt, amit, mit tesz Isten, épp lehet is nála kapni, korábban hányszor írt pl kábelDIY-os hsz-t, hányszor vett részt kábelteszten, hányszor hallott különbséget kábelek miatt a saját rendszerén, vagy pl mennyi alázat van benne afelé a jelenség felé, hogy attól, hogy ő nem hallja, még más, jobb hallás és jobb rendszer okán hallhatja... Vannak, akik nagy mellénnyel szektázták meg hívőzték azokat, akiknek volt hozzá fülük meg rendszerük, aztán, hipp-hopp, ők is meghallották, és azóta már nemcsak 0ák megy 1esek közlekednek ebben-abban a kábelben, hanem, hogyismondják... zene.

Ha bele akarja magát ásni vki, hogy mitől szól jobban ez vagy az a kábel, minden lehetőség a rendelkezésére áll.
Nem vallatlak, de nem tökvéletlenül ródiumos csatit tettél a réz hangfaldrót végére, mint én?

Így is lehet,viszont a sok kicsi,azaz olcsóbb próbálkozás idővel összességében nagyra tud duzzadni.
Apróságnak tűnő dolgokon múlik sokszor az hogy jó vagy nem az lesz az eredmény.Egy hálódrótnál,de akár egy hagsugárzókábelnél is nagy szerepet játszhat a végeredményben a rákötött csati minősége,vagy inkább az odavalósága is mint azt hinnénk,és azt megtalálni nem is olyan egyszerű.
Én pl mostanában akartam a régóta használtak helyett "jobb" csatikkal megkínálni a hangsugárzódrótomat,és ez olyan jól sikerült mutatvány lett,hogy csak lestem hogy hová tűnt az eddigi jó hangom.Tehát ezzel a nagy jóakarással sikerült is elqrnom a hangot,szóval nagyon nem mindegy az sem hogy mi lóg a drótok végén,meg az sem hogy az hogyan is van szerelve.
Ezektől függetlenül persze hajrá a diy szekciónak,csak odafigyeléssel műveljük.

Nézz be a "kábelkészítés házilag"-ba. Kupáld ki Magad a témában, tapasztalj, felesleges, hogy nepperek meg tolvajok lenyúljanak.BLX írta: ↑2020.06.09., kedd 12:16Köszönöm mindenkinek a tippeket és a válaszokat!![]()
2db tápkábel kellene majd összesen, hossz kb. 3m és 5m között, aktív monitorokhoz (2db).
Ha DIY lenne, akkor kisméretű alap csatikkal szerelném, hogy könnyedén elférjen, ezért kellene, hogy a vezeték is rugalmas legyen.
@Kaef2: Köszönöm! Szimmetrikus jelkábel már félkészen van hozzá, Klotz MC5000 + Neutrik csatik, ezért csak a táp lenne a kérdéses.![]()

Milyen teljesítményű dobozok elé kell?
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1024
Köszönöm mindenkinek a tippeket és a válaszokat!
2db tápkábel kellene majd összesen, hossz kb. 3m és 5m között, aktív monitorokhoz (2db).
Ha DIY lenne, akkor kisméretű alap csatikkal szerelném, hogy könnyedén elférjen, ezért kellene, hogy a vezeték is rugalmas legyen.
@Kaef2: Köszönöm! Szimmetrikus jelkábel már félkészen van hozzá, Klotz MC5000 + Neutrik csatik, ezért csak a táp lenne a kérdéses.

@Kaef2: Köszönöm! Szimmetrikus jelkábel már félkészen van hozzá, Klotz MC5000 + Neutrik csatik, ezért csak a táp lenne a kérdéses.

Szerencsére van egy nagyon nagy választékot felvonultató adásvétel-szekció az AVXen, szerintem onnan a legegyszerűbb választani, vásárlás előtt nyilván kipróbálhatóak a cuccok. PVCvel szigeteltet ne. SZVSZ.BLX írta: ↑2020.06.08., hétf. 18:41Talán rendhagyó lesz az alábbi kérdés, remélem azért tudtok segíteni:
Tudnátok ajánlani olcsó/kedvező árú, rugalmas, kb 3m-4m hosszú, 3x1,5mm2-es tápkábelt? Akár "jó" minőségű PC zsirnór is lehet. Lényeg, hogy a full fapad 3x1mm2-es gyári tápkábelnél valamivel jobb legyen. Kis aktív cucc elé kellene. DIY recept is jöhet.![]()
Mi elé kéne?
Én ezt használom pár hónapja,szerintem jó.1.5,3,és 5m-es hosszban kapható.BLX írta: ↑2020.06.08., hétf. 18:41Talán rendhagyó lesz az alábbi kérdés, remélem azért tudtok segíteni:
Tudnátok ajánlani olcsó/kedvező árú, rugalmas, kb 3m-4m hosszú, 3x1,5mm2-es tápkábelt? Akár "jó" minőségű PC zsirnór is lehet. Lényeg, hogy a full fapad 3x1mm2-es gyári tápkábelnél valamivel jobb legyen. Kis aktív cucc elé kellene. DIY recept is jöhet.![]()
Oelhbach powercord
Hasonló cipőben járok, nemrég kértem árakat a GEM Kft-től.BLX írta: ↑2020.06.08., hétf. 18:41Talán rendhagyó lesz az alábbi kérdés, remélem azért tudtok segíteni:
Tudnátok ajánlani olcsó/kedvező árú, rugalmas, kb 3m-4m hosszú, 3x1,5mm2-es tápkábelt? Akár "jó" minőségű PC zsinór is lehet. Lényeg, hogy a full fapad 3x1mm2-es gyári tápkábelnél valamivel jobb legyen. Kis aktív cucc elé kellene. DIY recept is jöhet.![]()
Titanex 3x1,5 ~654Ft/m, 3x2,5 ~972Ft/m bruttó. Ezek egyszerű H07RN-F gumikábelek, árnyékolatlanok.
A hfp-ről, ha árnyékolt kell:
Lapp Ölflex 110 CY 3X2 - 900-1600Ft/m
Belden 19364 3x2,1 - 2000-2700Ft/m
Egy kábel kell, vagy kettő?
Milyen csatlakozókkal szerelnéd?
A Van Damme kábeleket forgalmazó cégnél a 3x2,5 mm2 Titanex fantázianevű kábel 1000 forint alatt megkapható folyóméterenként.BLX írta: ↑2020.06.08., hétf. 18:41Talán rendhagyó lesz az alábbi kérdés, remélem azért tudtok segíteni:
RPI4B-Allo BOSS V1.2, TPA3255, Canton CT1000/JBL 250 TI Jubilee épülőfélben
Ebből van pár méterem, ha jól emlékszem, és pont aktív hangfalakhoz ajánlja a Gotham. Ha érdekel megkeresem és megírom mennyi van.BLX írta: ↑2020.06.08., hétf. 18:41Talán rendhagyó lesz az alábbi kérdés, remélem azért tudtok segíteni:
https://gothamcables.com/en/gothamcable ... ower/11510
Ez a GAC4/1 mikrofonkábelük egy 3x 0,75 mm2-es tápkábellel kombinálva. Szerintem jó a hangja.
- Csatolmányok
-
- Képernyőfotó 2020-06-08 - 19.39.49.png (704.05 KiB) Megtekintve 2934 alkalommal
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1024
Talán rendhagyó lesz az alábbi kérdés, remélem azért tudtok segíteni:
Tudnátok ajánlani olcsó/kedvező árú, rugalmas, kb 3m-4m hosszú, 3x1,5mm2-es tápkábelt? Akár "jó" minőségű PC zsirnór is lehet. Lényeg, hogy a full fapad 3x1mm2-es gyári tápkábelnél valamivel jobb legyen. Kis aktív cucc elé kellene. DIY recept is jöhet.
Tudnátok ajánlani olcsó/kedvező árú, rugalmas, kb 3m-4m hosszú, 3x1,5mm2-es tápkábelt? Akár "jó" minőségű PC zsirnór is lehet. Lényeg, hogy a full fapad 3x1mm2-es gyári tápkábelnél valamivel jobb legyen. Kis aktív cucc elé kellene. DIY recept is jöhet.

Legutóbbi kettő, amit imádtam, Bordor arannyal injektált ezüst, a mostani Valhalla platina-ezüst ötvözet. Mind a 2 tök más karakter, imádnivaló mind a kettő, sajnos nagy árdifi van, nyilván az alapanyagok ritkaságának függvényében.denesdr írta: ↑2020.06.05., pén. 18:42Nyilván, de nem akarok telhetetlennek tűnni, először csak szeretnék mondjuk valami változást hallani. Azt is max azért, hogy egy-két agresszívabb, sziszegős felvételt végig tudjak hallgatni. Ha lenne különbség, ott szerintem meghallanám. Vagy ezen nem tud segíteni egy usb kábel? Pedig olvastam ilyen jelzőket máshol.
Továbbra is várok sima magasú usb a-b kábel ajánlást.
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Részemről is egy up a Suprának, abban az árkategóriában remek kábel. Én amúgy egy PP Redet használok, még mindig, AQ Diamond ellenében is, de ez teljesen irreleváns. Én fülem, én rendszerem. Ha egyszer lesz jó áron eladó, Siltech Classic Anniversary 25 fogja váltani. 

Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7592
Az AQ carbon talán a legrosszabb USB, amim volt. Az AQ kábelekből csak a teteje kategória jó,denesdr írta: ↑2020.06.05., pén. 20:02Szia, köszi!gyongyhalas írta: ↑2020.06.05., pén. 19:36Szia !
Nézd csak meg ...talán próbáld ki azzal amivel ők teszteltek...legalább lesz véleményed neked is a tesztről ..![]()
https://www.av-online.hu/hifi/nad-c-510-dac-teszt_1726
Ha valaki megdobna kölcsönbe egy AQ Carbonnal, még lehet, hogy ki is próbálnám, bár az alábbi oldal tanúsága szerint alul maradt egy jóval olcsóbb Belkin Gold ellen. Mindenesetre tapasztalatnak lehet jó lenne
Mondom mégegyszer, ha így marad minden a hangban akkor sem dőlök a kardomba, csak hallani szeretném azt a különbséget amiről néhányan beszélnek.
http://www.audioland.hu/index.php?optio ... &Itemid=83
viszont azok, ha nem is annyira usb-ben, de tényleg jók.
Részemről is egy

Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
Szia, köszi!gyongyhalas írta: ↑2020.06.05., pén. 19:36Szia !
Nézd csak meg ...talán próbáld ki azzal amivel ők teszteltek...legalább lesz véleményed neked is a tesztről ..![]()
https://www.av-online.hu/hifi/nad-c-510-dac-teszt_1726
Ha valaki megdobna kölcsönbe egy AQ Carbonnal, még lehet, hogy ki is próbálnám, bár az alábbi oldal tanúsága szerint alul maradt egy jóval olcsóbb Belkin Gold ellen. Mindenesetre tapasztalatnak lehet jó lenne

Mondom mégegyszer, ha így marad minden a hangban akkor sem dőlök a kardomba, csak hallani szeretném azt a különbséget amiről néhányan beszélnek.
http://www.audioland.hu/index.php?optio ... &Itemid=83
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6002
Én is csak javasolni tudom a Suprát. Tapasztalatból. Illetve akit ismerek, hogy kipróbálta, még senki nem panaszkodott. Ha azzal is sértőek a magasak, akkor nem az USB kábelben kell keresni a bibit, szerintem (különben is nagy az esélye, hogy jelenleg sem az USB kábel a "ludas" - szintén szerintem)denesdr írta: ↑2020.06.05., pén. 19:52Köszönöm! Lehet teszek vele egy próbát, árban sem tűnik vészesnek, nem úgy mint a tápkábelnél, amivel ha szintén az ajánlott Suprát raknám be, mindjárt 150k lenne a beruházás, ami lehet, hogy másnak potom összeg, de nálam kábelre bőven a lélektani határ felett van. Ott egyelőre marad a PC-s zsinór.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett