Shimano írta: ↑2020.06.09., kedd 15:24
lehoako írta: ↑2020.06.09., kedd 14:06
Nézz be a "kábelkészítés házilag"-ba. Kupáld ki Magad a témában, tapasztalj, felesleges, hogy nepperek meg tolvajok lenyúljanak.
Így is lehet,viszont a sok kicsi,azaz olcsóbb próbálkozás idővel összességében nagyra tud duzzadni.
Apróságnak tűnő dolgokon múlik sokszor az hogy jó vagy nem az lesz az eredmény.Egy hálódrótnál,de akár egy hagsugárzókábelnél is nagy szerepet játszhat a végeredményben a rákötött csati minősége,vagy inkább az odavalósága is mint azt hinnénk,és azt megtalálni nem is olyan egyszerű.
Én pl mostanában akartam a régóta használtak helyett "jobb" csatikkal megkínálni a hangsugárzódrótomat,és ez olyan jól sikerült mutatvány lett,hogy csak lestem hogy hová tűnt az eddigi jó hangom.Tehát ezzel a nagy jóakarással sikerült is elqrnom a hangot,szóval nagyon nem mindegy az sem hogy mi lóg a drótok végén,meg az sem hogy az hogyan is van szerelve.
Ezektől függetlenül persze hajrá a diy szekciónak,csak odafigyeléssel műveljük.
Csak a hibáinkból tanulhatunk. Nemrég ráléptem pár jóakaratú árus tyúkszemére, amikor leírtam, hogy pl nálam egy érzékeny és transzparens rendszer hangját vette el a ródiumos hangfaldrót végére tett villa, az ezüst vagy ezüstözött banándugó viszont ugyanannak a rendszernek szárnyakat adott. Kaptam is faltól-falig az anyázást, nyilván rossz hírét keltettem a bizniszelt motyójuknak. Meg jött a csordauszítás, hogy kábel "kell", hogy megmentse a rendszer hangját, meg inkább vegyek "normális" komponenseket, ne menjünk bele, ne tépjünk fel begyógyult sebeket.
El kell olvasni a Kábelkészítés...- topikot, aztán az olvasottakból kitalálni, hogy az ember mire költse a tanulópénzt. Meg rögtön felismerni majd utána, hogy ki volt, aki értékes tanácsot adott, és ki volt, akit más hajtott. Hogy aki bazira ajánlgatja ezt vagy azt a konkrét gyártmányt, amit, mit tesz Isten, épp lehet is nála kapni, korábban hányszor írt pl kábelDIY-os hsz-t, hányszor vett részt kábelteszten, hányszor hallott különbséget kábelek miatt a saját rendszerén, vagy pl mennyi alázat van benne afelé a jelenség felé, hogy attól, hogy ő nem hallja, még más, jobb hallás és jobb rendszer okán hallhatja... Vannak, akik nagy mellénnyel szektázták meg hívőzték azokat, akiknek volt hozzá fülük meg rendszerük, aztán, hipp-hopp, ők is meghallották, és azóta már nemcsak 0ák megy 1esek közlekednek ebben-abban a kábelben, hanem, hogyismondják... zene.
Ha bele akarja magát ásni vki, hogy mitől szól jobban ez vagy az a kábel, minden lehetőség a rendelkezésére áll.
Nem vallatlak, de nem tökvéletlenül ródiumos csatit tettél a réz hangfaldrót végére, mint én?