adamthebrave írta: ↑2019.11.01., pén. 11:23
A Linux elég nagy kaput nyitott nekem a lejátszási variációk világára. Megtört az 5-6 éve stabil JRiver/Jplay egyeduralma.
Van egy Holod Spring2-es DAC-om, ami miatt ragaszkodom a DSD256-ba való konvertáláshoz és a 2 gépes lejtészáshoz.
Az alábbi variációkat próbáltam ki (rendelkezem Audiolinux, JRiver, HQP3 licenszekkel):
- ControlPC: win2016server + HQPlayer3 + Roon - AudioPC: Audiolinux NAA/Roonbridge: elég drága összeállítás, jól működik, hangra is jó
- ControlPC: Audiolinux + Roon - AudioPC: Audiolinux NAA/Roonbridge: kicsit drága összeállítás, jól működik, hangra is jó
- ControlPC: win2016server + HQPlayer3 - AudioPC: Audiolinux NAA/Roonbridge: jól működik, hangra is jó, de a HQP távirányíthatósága eléggé kezdetleges
- ControlPC: Audiolinux + HQPlayer4 + Jriver - AudioPC: Audiolinux NAA/Roonbridge: elég drága összeállítás, még nem próbáltam, a HQP4 Emedded közel 90e HUF
- ControlPC: Audiolinux + LMS/SoX - AudioPC: Audiolinux Squeezelite: olcsó, papíron jónak tűnik, de nem tudtam beállítani a DSD konverziót, nem megy fejlesztő weboldala, így nem lehet az egy hiányzó plugint (3C-PO) letölteni. Az LMS távirányíthatósága, kezelhetősége fényévekre van akár a Roon, akár a JRiver színvonalától.
Tanácsot szeretnék kérni merre induljak:
A verzió: ControlPC: Audiolinux + HPQ4E + Jriver, AudioPC: Audiolinux + NAA
B verzió: ControlPC: Audiolinux + Roon, AudioPC: Audiolinux + Roonbridge
C verzió: ControlPC: Audiolinux + LMS/C3-PO, AudioPC: Audiolinux + Squeezelite (ha be lehet állítani és működésre bírni)
Az A egy nagyobb kiadással jár, a B pedig évente kisebbel, de mindig, a C-hez rendelkezem mindennel, max. egy 2-3 000 Ft-os programot kell tabletre megvenni.