Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 323
Kapcsolat:

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: vlaca »

SSS írta:
2018.12.03., hétf. 14:59
Ez engem is érdekelne. Az új volumio lejátszóban pl. thinkerboard van.
[/quote]

igen, ezért keltette fel az én érdeklődésemet is. Próbáltam utána keresni, viszonylag kevés info van de azok pozitív változásról számolnak be, mármint az Asus esetében az RPI-hez képest.
[/quote]

Igen, kevés infó van, ráadásul nálam i2s dac van, de egy Allo Kali reclocker is van köztük :)
Még egy Allo Isolatort be lehetne rakni a szendvicsbe, akkor galvanikusan is leválasztja a dac-ot az RPI-ről.
Aztán az a kérdés hogy ha ezek után cserélek boardot akkor mizu? :smile29:
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb

Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 124

Hozzászólás Szerző: SSS »

[/quote]

[/quote]

igen, ezért keltette fel az én érdeklődésemet is. Próbáltam utána keresni, viszonylag kevés info van de azok pozitív változásról számolnak be, mármint az Asus esetében az RPI-hez képest.
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Kapcsolat:

SSS írta:
2018.12.03., hétf. 14:17
Én is tapasztalattal rendelkezők segítségét kérném.

Hallott már valaki Raspberryt, és Asus Thinkerboardot egymás mellett/után. Esetleg allo sparkyt, vagy az allo usbbridge-el van tapasztalata valakinek?

https://www.allo.com/sparky/usbridge.html

Köszi előre is.
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 124

Hozzászólás Szerző: SSS »

Én is tapasztalattal rendelkezők segítségét kérném.

Hallott már valaki Raspberryt, és Asus Thinkerboardot egymás mellett/után. Esetleg allo sparkyt, vagy az allo usbbridge-el van tapasztalata valakinek?

https://www.allo.com/sparky/usbridge.html

Köszi előre is.
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Kapcsolat:

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata ethernet-isolator-al?( Offline vagy Tidal streamelés.)

Pl. sotm iso-cat6:

https://www.sotm-audio.com/sotmwp/engli ... /iso-cat6/

Vagy “normál” ipari/medical grade trafós leválasztó:

https://www.s-e.hu/MI-1005-Ethernet-lev ... 0/100/1000

gondolkodik.gif
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404

Gilberto

Hozzászólás Szerző: Gilberto »

dpeti1970 írta:
2018.11.29., csüt. 11:46
Urak! Tud-e valaki okosat mondani nekem , Pio n50a az adott készülék, 256gb ssd-t köthetek-e rá?
Én 128 Gb Adata Premier Pro ssd-t használok a Pio N30-hoz.
Nekem azzal tökéletesen működik. Egy Axagon usb házban csücsül.
Szerintem minden gond nélkül viszi a 256 Gb-ot is.

A fat32 formázással volt egy kis gubanc. De öcsém valahogy megoldotta....

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1526

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Foncsor írta:
2018.11.27., kedd 20:28
PgSpa írta:
2018.11.27., kedd 08:25
Ha visszaolvasol, én már több alkalommal dicsértem, kb. egy éve használom, nekem bejött.
Az az eszköz, ami szinte nem is észrevehető egy rendszerben... csak ha nem lenne.
Köszönöm a válaszod.
Megnéztem az előző hozzászólásokat is, csak gondoltam talán bővült a felhasználók köre, tapasztalataik.
Tapasztalatom az, hogy még mindig nagyon jó, árát tekintve kiváltképp. És ahogy korábban írták, egy komolyabb konvertert is ki tud szolgálni. Én most egy Hegel HD12-t kötöttem rá és igencsak jól működnek együtt. :)

dpeti1970
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 103

Hozzászólás Szerző: dpeti1970 »

Urak! Tud-e valaki okosat mondani nekem , Pio n50a az adott készülék, 256gb ssd-t köthetek-e rá?

Foncsor
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Foncsor »

PgSpa írta:
2018.11.27., kedd 08:25
Ha visszaolvasol, én már több alkalommal dicsértem, kb. egy éve használom, nekem bejött.
Az az eszköz, ami szinte nem is észrevehető egy rendszerben... csak ha nem lenne.
Köszönöm a válaszod.
Megnéztem az előző hozzászólásokat is, csak gondoltam talán bővült a felhasználók köre, tapasztalataik.

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 435

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Foncsor
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Foncsor »

Szervusztok!
Yamaha WXC-50 -el kapcsolatban van valakinek tapasztalata? " Szakmai, felhasználói" vélemény?
Előre is köszönöm!
Foncsor

HoriTon
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 577

Hozzászólás Szerző: HoriTon »

Hallott már valaki Lindemann Audio Limetree Network-ot szólni? Milyen szintre kell elképzelni? Eléggé friss termék, nem találtam róla teszteket.
CD futómű: Jadis JD2
DAC: Pro-ject Dac Box rs2
Digitális futómű: Auralic Aries Femto (tuningolt ház,táp)
Deck: Nakamichi LX5
Erősítő: HoriTon AN SE 300B
Hangfal: Audio Note E/LX Hemp kit
Kábelek: HiDiamond D8; AQ Thunder; Nordost H2; ValhallA Aura, Aurora
Elosztó: Fisch Audiotechnik reference line

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 83

Hozzászólás Szerző: wwwolfman »

jattila48 írta:
2018.11.23., pén. 14:10
Válasz wwwolfman-nak:
Most, hogy írtad, neked Pioneer N-70A lejátszód van, megnéztem azt is. Ígéretesnek tűnik, kb. ugyanannyiba is kerülne mint a Marantz. Milyen tapasztalataid vannak vele? Lehet, hogy jobb lenne mint a Marantz.
Hát, először is nekem sosem volt Marantzom. Hallottam azért néhány eszközt, lejátszót, sztereó és házimozi erősítőt. Rosszul egyik sem szólt - de soha nem kapott el a birtoklási vágy az irányukban. Ha ez az N70 projekt nem jött volna össze, lehet, hogy én is egy Marantz irányába mozdulok el. Illetve mégsem, mert ha az N70 nem lett volna meg, maradok az N50-nél...

Szóval nekem jobb, mint a Malac, de én ebben az irányban kissé elfogultnak vagyok mondható. Ugyanakkor nálam nagy plusz pont volt az XLR kimenet, amivel a Pioneer rendelkezik, ellentétben a Marantzzal. Másrészről amikor anno az N50-et nézegettem, éppen egy XLR-es Cambridge StreamMagic volt a szorító másik sarkában, amiben még előfok is volt, és az N50-est ennek ellenére tartottam meghallgatás alapján ígéretesebbnek.

Nem tudom, mennyire sikerült megragadnom a lényeget. Jó lett volna már elsőre is az XLR, volt is olyan gép, ami tudta, mégsem azt választottam. Aztán elolvastam egy rakat tesztet az N70-ről, és annak alapján (meg persze annak alapján, amit az N50 mutatott) úgy döntöttem, hogy ha tovább megyek, akkor N70-re, vagy nem megyek tovább.

Én XLR-en keresztül használom. Úgy egy jó kategóriával jobb a hang, mint az N50-nel volt. A különbség RCA kimeneteken keresztül s megvan, de nem olyan szignifikáns. Én ajánlom mind a kettőt. Már ha találsz belőlük, mert ezek nem nagyon szoktak hetekig az aprón nyaralni: amikor én vettem, nagyjából tízen álltak mögöttem, az N50-re éppen hét jelentkező volt... Szóval kapós.

jattila48
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: jattila48 »

Válasz wwwolfman-nak:
Most, hogy írtad, neked Pioneer N-70A lejátszód van, megnéztem azt is. Ígéretesnek tűnik, kb. ugyanannyiba is kerülne mint a Marantz. Milyen tapasztalataid vannak vele? Lehet, hogy jobb lenne mint a Marantz.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 871

Hozzászólás Szerző: tottyi »

jattila48 írta:
2018.11.23., pén. 13:40
Egyelőre úgy néz ki, a Marantz na8005 mellett maradok. Egy hét múlva megyek Angliába, ott 429 fontért meg tudom venni. A Tidal klienst pedig megoldom laptoppal USB-n keresztül. Vagy Raspberry Pi-vel optikai/koax kábelen keresztül (HiFiBerry Digi+ Pro). Melyik jobb megoldás? Egyébként van valakinek tapasztalata a Marantz-cal? Hasonló áron van nála jobb DAC?
Havernak is olyan Marantz lejatszoja van csak kisebb osztaly es o a Spotify-t bluetoothon oldja meg tabletrol.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

jattila48
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Egyelőre úgy néz ki, a Marantz na8005 mellett maradok. Egy hét múlva megyek Angliába, ott 429 fontért meg tudom venni. A Tidal klienst pedig megoldom laptoppal USB-n keresztül. Vagy Raspberry Pi-vel optikai/koax kábelen keresztül (HiFiBerry Digi+ Pro). Melyik jobb megoldás? Egyébként van valakinek tapasztalata a Marantz-cal? Hasonló áron van nála jobb DAC?

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó

Gyanítom ha ez kérdésként felmerült, simán elvagy mqa nélkül is. Nekem is felcsillant a szemem, hogy hohó, a Bubbleupnp szépen ki tudja streamelni a tidalt az N70-re, namajd lesz itt mqa-hallgatás.... Aztán amikor a tidal tájékoztatott, hogy ez bizony csak pc-n keresztül megy, kicsit lelombozódtam, de aztán rájöttem, hogy sok felvétel még így is jobb, mint némelyik :D biztonsági másolatom, meg lehet, hogy vannak a rendszer tájékán nagyobb rendezgetni valók is, hogy egy esetleges mqa-t teljes értékűen tudjak élvezni, úgyhogy úgy ítéltem meg, hogy kipróbálni kipróbálnám, de érdemben úgysem az mqa felvételek lesznek többségben a repertoárban.

jattila48
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Szerintetek mennyire "fontos", hogy egy hálózati lejátszó MQA lejátszásra legyen képes? Valóban van hallható különbség ha pl. a Tidal-ról szoftveres dekódolás után "csak" 96/24-ben játszom le az MQA fájlt, mintha MQA képes lejátszóval 192/24-ben? Egyelőre alig vannak MQA lejátszók. Van ez a Bluesound node 2i, de ha jól értem, ez nem használható önálló DAC-ként (miért?). Attól, hogy egy DAC MQA képes, még nem biztos, hogy jobb minőségű, mint egy "hagyományos" DAC. Ez így van? Az említett MQA képes Bluesound és a nem MQA Marantz NA8005 DAC minőségben hogy viszonyulnak egymáshoz? Valamelyik megvásárlásán gondolkozok, de nem tudom eldönteni melyik lenne jobb. Meglévő CD lejátszót szeretnék rákötni (esetleg NAS-t is), ezt a Bluesound-dal nem lehet? A Marantz-zal biztos lehet, de az nem tudja az MQA-t. "Sima" 96/24 lejátszásban melyik jobb?

balfie
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: balfie »

Sziasztok!
Van egy 55" Q7F 4K Sík Smart QLED TV-m, és egy Elite erősítőm 2 hangfallal. Ma vásároltam egy Google chromcast audio kábelt, hogy az erősítőn keresztül tudjam hallani a tv hangját. Sehogyan sem sikerül hangra bírni. A telefont csípőből felismerte, mivel ugyanazon a wifin futnak. A tv is ezen a wifin van. Mégsem hallani a hangját. H E L P.

jattila48
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hálózati lejátszót szeretnék venni, ki is néztem a Marantz NA8005-öt, vagy az ND8006-ot. Utóbbi egy CD lejátszót is tartalmaz, de azt tudnám nélkülözni, mivel van egy Marantz OSE6000-esem. Hálózati lejátszásra melyik alkalmasabb, melyiknek jobb a DAC-ja?

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó

wittao írta:
2018.11.18., vas. 16:38
Egyetertek. Azert irtam csak a Teac-ot, mert a Pionak csak 5 digit magas a kijelzoje (lehet 6 is nem tudom pontosan), es el lehet navigalgatni a mappakban, ha eleg kozel vagy. Teac-nal mindenkeppen ra vagy utalva a vezerloszoftverre, ami egy elegge idegtepo valami volt szamomra.
Nem is a sorossága, hiszen grafikus kijelző. Meg reálisan egy pontmátrixost sem látsz 5-6 méterről...

A szoftveres része az idióta.... Vagy görgessen, vagy lapozzon, de ne lapoztasson húsz soronként... Vagy ha már, akkor legyen villámgyors...

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7665

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

BLX írta:
2018.11.18., vas. 16:28
Köszönöm mindenkinek a tippeket és javaslatokat.
Utána fogok nézni ezeknek. :smile53:
Mostanában van az apróban Auralic LE is, esetleg azt is érdemes lenne számításba venni, ha elég csak a digit futómű, DAC nem kell bele.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1037

Hozzászólás Szerző: BLX »

Köszönöm mindenkinek a tippeket és javaslatokat.
Utána fogok nézni ezeknek. :smile53:

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 435

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Ha csak a hálózati lejátszás fontos, pl. Yamaha vonalon is körülnéznék. A NP S 303, vagy a WXC 50 is rendelkezik digitális kimenetekkel, és a MusicCast nekem nagyon bevált, jól, egyszerűen kezelhető. Utóbbinak én a DACját is használom, az se rossz.

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó

wittao írta:
2018.11.17., szomb. 09:04
BLX írta:
2018.11.16., pén. 20:28
Hálózati lejátszót keresek, ha tudtok kérlek segítsetek:
Futóműnek használnám külső DAC-kal. Hálózatról flac, online Tidal, MQA lenne a forrás.
iOS-es eszközről is lehessen irányítani az jó lenne.

Eddig ezeket nézegettem: Pioneer N50-AE, Teac NT503, Bluesound Node 2i

Ezek közül melyik lenne a legjobb vétel? Más típus mi lehet amit érdemes még megfontolni?

:smile53:
+1 a Pioneer vagy TEAC mellett.
Mindkettőt nyúztam már, sőt még egy CA Streammagic-et is. A TEAC-nak a belső dac-ja hozzám közelebb áll (AKM), mint a Pioneer SABRE chip-je, de mivel külső DAC-kal használod, így szinte mindegy is. (még egy + pont a RIF miatt :) ).
A vezérlő szoftvert tekintve a TEAC programozóit egy szeneslapáttal megcsapkodnám amiatt a szoftver miatt, úgyhogy összességében mégis a Pioneer-t vinném haza.
...hát azért a pioneerosokra is tartaláekolnék pár fülest... :smile29:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”