Szia!sutemenyx írta: ↑2018.12.10., hétf. 15:09Urak lenne egy kérdésem. Eddig egy marantz na6005-öst használtam nagy megelégedéssel. Nagyon kényelmes, hogy van airplay, telefonrol tudom streamelni az apple musicot. Ezen felül néha használom a NAS-rol lejatszos képességét is. Optikai bemenetet is néha etetem appletv-vel. Eddig azthittem tökjo minöségű a DAC benne, de tegnap átalakitottam egy Denon DNP720AE kimenetet, amiben egy AK dac van, csak gyarilag borzalmas áramkörben. Gyárilag nagyon ronda hangja van, még a magyar teszt szerint is érdemes áldozni egy bármilyen külső dacra hozzá. Tegnap megcsinaltam normalisan, hogy bufferelt kimenet legyen, és a némítás ne tranzisztorokkal, hanem relével. Most a Denon jócskán legyorsulta minőségben a Marantz-ot, és meglepődtem. És hát most felmerült a kérdés bennem, hogy akkor tulajdonkeppen mi a francot erdemes venni. Amúgyis nézegettem az uj marantz na6006/nd8006-ost, szimpatikus hogy azok már tudnak nativban tidalt streamelni és plusz kidobták a francba a halálokádék javás szar oprendszert, és az egészet lecsereltek a HEOS-os örületre.
Viszont megnéztem az uj marantzokban ESS9016 DAC van, ami sima consumer grade DAC, amit mindenféle tömeglejatszokba ajánl az ESS. A nagyobbik modellben is ugyanez a DAC van sajnos. Mostanság épp kerestem Topping D10 DAC/Headamp. Abban 9018k2, ami már audophile grade a gyártó szerint. Szóval elbizonytalanodtam, mert szolgáltatásában a marantz tökjó. ( bár nemtudom tudja-e azt az mqa vagy mi formatumot, ami kell a tidalhoz) Ellenben miért nem futja egy normális dac-ra? Melóban fejhallgatóval egy Audioengine D1-et hallgatok, amiben szinten AK dac van. Ez is jobb talán, mint az na-ban levö cs4398. Szóval mit vegyek?
- marantz + kulso valami dac, ami tetszik
- audio pc + dac, de akkor oda a kenyelem
- auralic jellegű cucc + dac
- mi egyéb van még?
Ha nagyon jó hangot akarsz akkor audio pc + dac (tud ez is kényelmes lenni.)
Ha nagyon nagyon jó hangot akarsz akkor Core Audio PC...
Legjobban akkor fogod elhinni ha végighallgatgatod a lehetőségeket. (bár azt nem tudni milyen rendszer van utána)
Én a lehető legjobb hangot kerestem amit egy digitális forrás nyújtani tud, volt egy egymilliós lélektani határom amit erre rászánnék, végighallgattam pár dolgot, komoly hálózati lejátszót is, és végül az lett amit az elején is sejtettem: Core Audio PC - sajnos a lélektani határt túllépve...