Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangsugárzó építés

Vendég

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata gyári hangfal átfestéséről?
Jamo centert akarok feketére festeni (gyárilag sötét alma) vagy lefóliázni.
Esetleg vállal ilyet valaki?
üdv
Laci

Vendég

Hangsugárzó építés

Köszönöm szépen, akkor marad a régi hangfalam.

Kérdés, mit szeretnél leváltani. Nem tudom, ismered-e a gyárit. Ha nem, akkor érdemes tudnod, hogy ez a "közepes" semmiképpen sem mondható gyalázatosnak. Viszont, az utánépítéshez is kell szaktudás, érzék, és tapasztalat (elég ritkán szokott véletlenül összejönni). Ha kb. nulláról indulsz, akkor inkább a használtpiacon érdemes körülnézni. Ahogy látom, a jobbakért se kérnek vészesen többet, mint a szinte hallgathatatlanokért...

(A gyárival 100%-osan egyező hangszórókra nincs sok esélyed. A katalógusban található hangszórókat némi
-természetesen feláras- változatással rendelik, és ezzel nincsenek egyedül...)

Quadlipi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 180

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Quadlipi »

Sziasztok!

Érdeklődöm, valaki épített-e már közületek ProAc Response 2.5 hangfalat.

Neten böngészek valami leírás után, de eddig nem sok használható tervet találtam, illetve a hangszórók pontos típusát se sikerült fellelnem.

Ha valaki tudna kész tervrajzot a dobozra, illetve bármi hasznos információt, ami kevés angoltudással menne, kérem ossza meg velem.

Fapaci az AV-n épített egyet.
"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
diyaudio.hu  facebook/Audophile Room

evola
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 76

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: evola »

Szia, a Proac tudtommal nem regelt be a fórumra, úgyhogy itt biztos nem:-) Az ismert próbálkozások a gyárihoz képest vagy rosszak, vagy átlagosak. Persze neten mindenki a saját tákolmányait dicséri, nagyjából a valós hangminőségtől függetlenül. Nincs ebben semmi megvetendő, én is ezt tenném, ha exhibicionista lennék és/vagy önigazolást keresnék:-)

Köszönöm szépen, akkor marad a régi hangfalam.
Teac VRDS 10, Audio Note Dac 3, ProAc Response D25, Hegel H1, Vibavoice Omega 500
Viard Audio HD20 , Audioquest Rocket 44
AN Isis táp , Audio Note AN-VX,
Guizu Elemento
Feliks Audio Elise + Sennheiser HD800 + Audio GD Reference 5.32 + WireWorld Micro Platinum Eclipse 7 USB, AN Isis RCA + táp

Vendég

Hangsugárzó építés

...

Szia, a Proac tudtommal nem regelt be a fórumra, úgyhogy itt biztos nem:-) Az ismert próbálkozások a gyárihoz képest vagy rosszak, vagy átlagosak. Persze neten mindenki a saját tákolmányait dicséri, nagyjából a valós hangminőségtől függetlenül. Nincs ebben semmi megvetendő, én is ezt tenném, ha exhibicionista lennék és/vagy önigazolást keresnék:-)

evola
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 76

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: evola »

Sziasztok!

Neten böngészek valami leírás után, de eddig nem sok használható tervet találtam, illetve a hangszórók pontos típusát se sikerült fellelnem.

Ha valaki tudna kész tervrajzot a dobozra, illetve bármi hasznos információt, ami kevés angoltudással menne, kérem ossza meg velem.
Teac VRDS 10, Audio Note Dac 3, ProAc Response D25, Hegel H1, Vibavoice Omega 500
Viard Audio HD20 , Audioquest Rocket 44
AN Isis táp , Audio Note AN-VX,
Guizu Elemento
Feliks Audio Elise + Sennheiser HD800 + Audio GD Reference 5.32 + WireWorld Micro Platinum Eclipse 7 USB, AN Isis RCA + táp

rozsad
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 8

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: rozsad »

Attól függ mit akarsz ! Ha olyan kétutast , ami egy szélessávú hangszórót egészít ki egy sub segítségével , akkor ezek jók , ha csak középsugárzónak szeretnéd használni őket , akkor inkább valami mást kellene keresned . De , miért nem keresel kész terveket inkább ? Olyanokat , amik jól vannak dokumentálva .

Szia!
Egy háromutas közepeként gondoltam. A kész terveken .... még gondolkodom.
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Üdv.

rozsad
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hangsugárzó építés

Széles vászon a moziban van, a motoros hangszóró pedig még nem kiforrott találmány. Nagyon drága,és nehezen beszerezhető.A linkeltek pedig normál elektrodinamikus elven működő hangszórók.

Szia!
Akkor javítanék.
Széles vásznú alatt a szélessávú hangszórót értettem, a motor alatt pedig a magát hangszórót.
A kérdésem még aktuális.
Köszönöm,Üdv.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Sziasztok!
Köszönöm a segítséget.
Nem vettem meg, csak keresgélek.(kellőképpen hiányos ismeretekkel)
Szélles vásznú motort használnátok középsugárzónak?
pl. ezt:
My link
vagy ezt:
My link
Köszönöm, Üdv.

Attól függ mit akarsz ! Ha olyan kétutast , ami egy szélessávú hangszórót egészít ki egy sub segítségével , akkor ezek jók , ha csak középsugárzónak szeretnéd használni őket , akkor inkább valami mást kellene keresned . De , miért nem keresel kész terveket inkább ? Olyanokat , amik jól vannak dokumentálva .

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Próbálkoztam az LspCAD progival gyorsan rájöttem, hogy gépészként maradnom kell az AutoCAD-nél...
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: szamóca »

pl. ezt:
My link
vagy ezt:
My link

Széles vászon a moziban van, a motoros hangszóró pedig még nem kiforrott találmány. Nagyon drága,és nehezen beszerezhető.A linkeltek pedig normál elektrodinamikus elven működő hangszórók.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

rozsad
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hangsugárzó építés

Hallole!

Én ezt tölcsérbe sem igazán ajánlanám,csak akkor ha már egy pár építésén túl vagy! De nézd meg magad:

A zöld egy 1,2m-es 46l-s míg a lila egy 2,2mes 85l-e tölcsér szimulációja. Ezekből is az látszik hogy ezzel a QTS-el a nagyobb dobozokat kedveli.
Ha Br be rakod akkor, azzal kell számolnod hogy ugyan úgy mint a SeasW8-as, 250Hz-től fokozatosan esik a frekiátvitele. A legjobb/legkonnyebben elérhető eredményt egy zártban nyújtaná de akkor is mélyhiányos lenne.
Ha még nem vetted meg akkor azt ajánlom keress más típust,ez nekem is nagy kihívás lenne!

Sziasztok!
Köszönöm a segítséget.
Nem vettem meg, csak keresgélek.(kellőképpen hiányos ismeretekkel)
pl. ezt:
My link
vagy ezt:
My link
Köszönöm, Üdv.

Klang
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 90

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Klang »

Igen reflex dobozról van szó de ahogy a fórumtárs és én is írtam egy tölcsérnek jobban örülne

Hallole!

Én ezt tölcsérbe sem igazán ajánlanám,csak akkor ha már egy pár építésén túl vagy! De nézd meg magad:

A zöld egy 1,2m-es 46l-s míg a lila egy 2,2mes 85l-e tölcsér szimulációja. Ezekből is az látszik hogy ezzel a QTS-el a nagyobb dobozokat kedveli.
Ha Br be rakod akkor, azzal kell számolnod hogy ugyan úgy mint a SeasW8-as, 250Hz-től fokozatosan esik a frekiátvitele. A legjobb/legkonnyebben elérhető eredményt egy zártban nyújtaná de akkor is mélyhiányos lenne.
Ha még nem vetted meg akkor azt ajánlom keress más típust,ez nekem is nagy kihívás lenne!

Quadlipi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 180

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Quadlipi »

Szia! Köszönöm a választ.
A 12-15 liter zárt doboz?
Ezek szerint reflex dobozba nem megfelelő?
Üdv.

127-es EBP-vel egyértelműen reflexbe is jó.
"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
diyaudio.hu  facebook/Audophile Room

Barkács
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 113

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Barkács »

Üdv.

Igen reflex dobozról van szó de ahogy a fórumtárs és én is írtam egy tölcsérnek jobban örülne

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1234

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: violin »

Kevésbé értek hozzá, de a 0.2 alatti Qts érték nem túl jó tudtommal. Főleg zárt dobozhoz.
De javítsatok ki, ha rosszul tudom, szeretném bővíteni a tudásom.

De jó....tölcsérbe...
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 839

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Üdv.

Kevésbé értek hozzá, de a 0.2 alatti Qts érték nem túl jó tudtommal. Főleg zárt dobozhoz.
De javítsatok ki, ha rosszul tudom, szeretném bővíteni a tudásom.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

rozsad
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hangsugárzó építés

Ha nem téved a program akkor 12-15 literes doboz kb.50Hz.De tölcséres is szóba jöhet.A magassal nem lesz gond mehet mellé.Az infó csak tájékoztató jellegü nem ártana egy mérés hogy tuti legyen

Üdv.

Barkács
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 113

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Barkács »

Sziasztok!
Néhány kérdésem lenne a hozzá értőkhöz.
A megadott adatokból mi várható ettől a motortól egy kétutas dobozban?
My link

Esetlegesen ezzel a magassal
My link

Köszönöm választ.(jöhet privátban is)
Üdv.

Ha nem téved a program akkor 12-15 literes doboz kb.50Hz.De tölcséres is szóba jöhet.A magassal nem lesz gond mehet mellé.Az infó csak tájékoztató jellegü nem ártana egy mérés hogy tuti legyen

rozsad
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hangsugárzó építés

Sziasztok!
Néhány kérdésem lenne a hozzá értőkhöz.
A megadott adatokból mi várható ettől a motortól egy kétutas dobozban?
My link

Esetlegesen ezzel a magassal
My link

Köszönöm választ.(jöhet privátban is)
Üdv.

szilvás
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 53

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: szilvás »

Tanácsot kérnék, Scan-speak D2606/920000 dóm és 18W/8424G00 mély-középből szereltek- e hangfalat, mit tudnak ezek a hangszórók.

Köszi, Szilvás

Nem ismerősek ezek a hangszórók?

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Igen, én is erre gondoltam hsz ügyben. Esetleg tudod, hogy hol lehet fellelni a váltó rajzát? Előbb-utóbb talán találok két mélyközepet.

Vagy készítek egy álló dobozt, másból.
Esetleg ismered ezeket? P21W-20, D25TG-85

Hétvégére megjönnek a 470nF Remix kondik a magashoz. Majd beszámolok róla priviben, ha már voltál szíves kiokosítani. Vettem is belőle rögtön 20 db-ot.

Ezek is jó hangszórók , van egy tervem hozzá ha érdekel .

Red75
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Valahol meg van a rajza , de nem sokra mész vele , mert a mélysugárzót már nagyon régen nem gyártja a Vifa . A magasat most is be lehet szerezni , akár használtan is , nagyon sok dobozban használják .

Igen, én is erre gondoltam hsz ügyben. Esetleg tudod, hogy hol lehet fellelni a váltó rajzát? Előbb-utóbb talán találok két mélyközepet.

Vagy készítek egy álló dobozt, másból.
Esetleg ismered ezeket? P21W-20, D25TG-85

Hétvégére megjönnek a 470nF Remix kondik a magashoz. Majd beszámolok róla priviben, ha már voltál szíves kiokosítani. Vettem is belőle rögtön 20 db-ot.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Esetleg tudja valaki, hogy a SandARt 2 dobozokban milyen váltó volt anno? Vagy a váltási frekit? Elég erősen érik bennem egy után építés, persze lehet, hogy gondban leszek a hsz-kkal.

Valahol meg van a rajza , de nem sokra mész vele , mert a mélysugárzót már nagyon régen nem gyártja a Vifa . A magasat most is be lehet szerezni , akár használtan is , nagyon sok dobozban használják .

Red75
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Esetleg tudja valaki, hogy a SandARt 2 dobozokban milyen váltó volt anno? Vagy a váltási frekit? Elég erősen érik bennem egy után építés, persze lehet, hogy gondban leszek a hsz-kkal.

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”