Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
Általában a hifiről
Hát ami azt illeti elég nagy kört futottál... nagyon kedvellek, és őszintén kívánom, hogy révbe érj a zenehallgatásban, de valahogy ez a nyavalyás hobbi nehezen engedi el az embert. Kíváncsian várom, hogy alakul nálad a zenehallgatás/rendszer építés/leépítés.
Egy beírásodra reagálnék. Talán itt alább nevettél a virtuális föld eszközökön. Pedig ezeket nem érdemes kizárni az érdeklődési körből, persze normális, elfogadható árú változatban.
Előbb utóbb vesz egy Heed-t,úgy alakul.
Cables hidd el hogy van zene és élmény a demag,a virtuális föld,meg az egyéb kütyük nélkül is.Mindenki próbálkozik mert kíváncsi,de akinek a zene élvezete fontosabb mint a játék a hifis kütyükkel,az előbb utóbb felhagy ezekkel,és összeállít egy olyan rendszert,ami jól szól még egy hokedlin is.
Én elhiszem hogy sok rendszernek kell a varázslat,de azok nem jó rendszerek,mert idegesítően,vagy punnyadtan szólnak a speckó kábelek és kiegészítők nélkül.És itt most az átlag megfizethető rendszerekről beszélek,nem a hájend csillagáron mértekről.
Ha feltesszük azt a kérdést magunknak egy audiofil rendszert hallgatva hogy mi is az ami zavar benne,akkor a legtöbbször a gyengébb minőségű lemezek zavaróan punnyadt,vagy a hűvös rideg megszólalása a válasz,és erre nem megoldás kábeleket és kiegészítőket próbálni,mert nem lesz jó így sem.Egy jó rendszer kell,ami még egy hokedlin,lecsupaszítva minden kütyütől is jól szól.Egy ilyen rendszernek jobban is lehet örülni,mint egy karácsonyfaként felcicomázottnak.
Hát ami azt illeti elég nagy kört futottál... nagyon kedvellek, és őszintén kívánom, hogy révbe érj a zenehallgatásban, de valahogy ez a nyavalyás hobbi nehezen engedi el az embert. Kíváncsian várom, hogy alakul nálad a zenehallgatás/rendszer építés/leépítés.
Egy beírásodra reagálnék. Talán itt alább nevettél a virtuális föld eszközökön. Pedig ezeket nem érdemes kizárni az érdeklődési körből, persze normális, elfogadható árú változatban.
Az egyszerűsítés ott kezdődik vagy végződik(?) hogy beteszel egy virtuális földet jófajta, persze ocsó kábellel? De, teszem azt, hova kössem ezt a virtuál földet egy FIIO-Xy, vagy ájfon és hasonló mobil-teló playereknél?
Szerintem ha rendeznének elégedettség/rendszer ár bajnokságot, akkor mégis csak egy jobb fajta mobilteló+agybadugós TESCO-s füles vinné a pálmát, mert igazából a teló az anélkül is van hogy zenélnénk, tehát nem zenére van beruházva, így vehetjük a hifi költséget 0Ft-al. Egy jobb-közepes agybadugós és mikrofonos fülest meg mégis csak vesz az ember a telóhoz, hogy ne kelljen a tepsi méretű telóval a fülét masszírozni, egyébként is zsíros lenne tőle a kijelzője. Szóval ezzel előállt a világbajnok győztes, ennek zeneminőségnek elégedettségi faktora legyen 1, ez osztva 0Ft+0Ft=0Ft-al, azaz tart a végtelenbe.
De baj van, ehhez nem lehet jó fajta olcsó kábelt kínálni, pláne áramkondicionálót, az alátétek, állványok sem játszanak zenélés közepette, mert az elégedettség/költség faktor gyorsan közelítene 1 vagy még egynél kisebb számhoz..
Na akkor most mi legyen?
Általában a hifiről
Az egyszerűsítés ott kezdődik vagy végződik(?) hogy beteszel egy virtuális földet jófajta, persze ocsó kábellel? De, teszem azt, hova kössem ezt a virtuál földet egy FIIO-Xy, vagy ájfon és hasonló mobil-teló playereknél?
Szerintem ha rendeznének elégedettség/rendszer ár bajnokságot, akkor mégis csak egy jobb fajta mobilteló+agybadugós TESCO-s füles vinné a pálmát, mert igazából a teló az anélkül is van hogy zenélnénk, tehát nem zenére van beruházva, így vehetjük a hifi költséget 0Ft-al. Egy jobb-közepes agybadugós és mikrofonos fülest meg mégis csak vesz az ember a telóhoz, hogy ne kelljen a tepsi méretű telóval a fülét masszírozni, egyébként is zsíros lenne tőle a kijelzője. Szóval ezzel előállt a világbajnok győztes, ennek zeneminőségnek elégedettségi faktora legyen 1, ez osztva 0Ft+0Ft=0Ft-al, azaz tart a végtelenbe.
De baj van, ehhez nem lehet jó fajta olcsó kábelt kínálni, pláne áramkondicionálót, az alátétek, állványok sem játszanak zenélés közepette, mert az elégedettség/költség faktor gyorsan közelítene 1 vagy még egynél kisebb számhoz..
Na akkor most mi legyen?
Általában a hifiről
Nem hogy nem próbáltam (ezért is írtam, gondolom), tovább egyszerűsítem vagy ha úgy tetszik "butítom" a rendszerem. Halvány reményem azért van arra, hogy a hang nem feltétlen lesz rosszabb. Semmi divat szarság nem érdekel már, még az alátétek is kikerülnek a rendszerből, úgy tűnik. Az egészhez Dragonweed doboza adta meg az alapot. Ezeket mindegy mire kötöm, mindennel rohadt jól szólnak. Persze máshogy, de valahogy sose rosszul. Lassan az egész rendszerem lesz annyiba, mint 1 éve a kábeleim. Most mi lesz!?
Általában a hifiről
...Lassan az egész rendszerem lesz annyiba, mint 1 éve a kábeleim. Most mi lesz!?
latom korabban rossz fele hagytad magad terelni :-)))
nekem még próbára sem volt draga kabelem (mondjuk a kabel ára mint legolcsobb komponensé a rendszerben), de szeretek zenet hallgatni, es sokszor ad örömöt, jo erzest.
persze nem mondom, hogy idealis vagy optimalis a rendszerem, de nekem elég jó. ez azt jelenti: jo zenet hallgatni, de nem zarkozok el - szerintem racionalis árú - upgrade-ek kiprobalasok elöl.
Általában a hifiről
Lassan zenét fogsz hallgatni, legalábbis úgy tűnik, ebbe az irányba indultál el.
Lassan a zenére fogsz figyelni, nem a hangokra.
...Lassan az egész rendszerem lesz annyiba, mint 1 éve a kábeleim. Most mi lesz!?
Általában a hifiről
Nem hogy nem próbáltam (ezért is írtam, gondolom), tovább egyszerűsítem vagy ha úgy tetszik "butítom" a rendszerem. Halvány reményem azért van arra, hogy a hang nem feltétlen lesz rosszabb. Semmi divat szarság nem érdekel már, még az alátétek is kikerülnek a rendszerből, úgy tűnik. Az egészhez Dragonweed doboza adta meg az alapot. Ezeket mindegy mire kötöm, mindennel rohadt jól szólnak. Persze máshogy, de valahogy sose rosszul. Lassan az egész rendszerem lesz annyiba, mint 1 éve a kábeleim. Most mi lesz!?
Felnőtté válás....
Általában a hifiről
Az ég világon semmi nem lesz
Ha neked így tetszik, hallgasd örömmel. Elvégre ez a lényeg ... nem?
Auralic Aries LE streamer - Musical Fidelity A1008 CD Pro - Musical Fidelity A1008 - IQ 4180 AT
Zidoo z9s lejátszó - Primare SPA25 erősítő - IQ 4180 AT, B&W HTM61, IQ 2240 AT hangfalszett
Zidoo z9s lejátszó - Primare SPA25 erősítő - IQ 4180 AT, B&W HTM61, IQ 2240 AT hangfalszett
-
Vendég
Általában a hifiről
Kipróbáltad?
Általában a hifiről
Azért ha a kislábujjunk virtuálisan földelve van, az működik itt is, gondolom.
Kipróbáltad?
Auralic Aries LE streamer - Musical Fidelity A1008 CD Pro - Musical Fidelity A1008 - IQ 4180 AT
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1298
Általában a hifiről
Köszönöm szépen!
Ui.: kasumi-nak ment volna.
Ok!
Általában a hifiről
Vagy 2 év múlva azt mondják kész ennyi elérték a legjobb hangot. Miközben soha nem hallottak mást pedig lehet, hogy az akkor is jobb lesz!
Lehet egyszer mégis lapos lesz a föld is?!
Köszönöm szépen!
Ui.: kasumi-nak ment volna.
- SoundMania
- Törzsgárda

Általában a hifiről
Nemá. Lazíts kicsit. Van élet az LP-n túl is.
Szerencsére nem mindenkinek. Még.
- SoundMania
- Törzsgárda

Általában a hifiről
ők a legjobbat fogják kihozni a pc-ből.
nem lesz igényük a cd-re, lp-re, de a zenére talán igen.
kollégákkal beszélgettünk múltkor, 40-50-es korosztály, hogy bizony a gyerekek már nem tudják mi az a negatív, vagy hogy néz ki, nyilván amíg nem mutatják meg nekik. mert a világ kissé elszakadt, az "öregek" már nem azt használják. max. nosztalgiaból, vagy "művészet miatt".
Vagy 2 év múlva azt mondják kész ennyi elérték a legjobb hangot. Miközben soha nem hallottak mást pedig lehet, hogy az akkor is jobb lesz!
Lehet egyszer mégis lapos lesz a föld is?!
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni. El akarom adni a B&W DM601.S2 hangfal páromat. Tudnátok segíteni abban, hogy mi a reális piaci értéke jelenleg ennek a párosnak?
Kinevettetni nem szeretném magam, viszont bagóért sem válnék meg tőlük.
Köszi előre is..
Üdv.!
Próbáld meg itt!
Itt van néhány korábbi hirdetés. Ezek alapján szerintem kitalálható az ár:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=2044965
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=1953390
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=1939882
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=2108851
- kasumi
- V.I.P.

- Értékelés: 455
Általában a hifiről
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni. El akarom adni a B&W DM601.S2 hangfal páromat. Tudnátok segíteni abban, hogy mi a reális piaci értéke jelenleg ennek a párosnak?
Köszi előre is..
Üdv.!
Próbáld meg itt!
Itt van néhány korábbi hirdetés. Ezek alapján szerintem kitalálható az ár:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=2044965
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=1953390
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=1939882
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=2108851
Újratervezés
Általában a hifiről
1x-1x talán. De általában ( minden esetben) inkàbb jobbra vágyom. Sajnálom azokat akik ilyennel rendszeresen be akarják érni. Meg azokat akiket ilyen szöveggel rá is beszélnek.
Gyakorlatilag már fel nőtt egy generáció ami nem, vagy alig látott /hallott lemezjátszót. Most van felnövőben az amelyik már cd játszót sem. De mit várunk így?!
Nemá. Lazíts kicsit. Van élet az LP-n túl is.
.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 705
Általában a hifiről
1x-1x talán. De általában ( minden esetben) inkàbb jobbra vágyom. Sajnálom azokat akik ilyennel rendszeresen be akarják érni. Meg azokat akiket ilyen szöveggel rá is beszélnek.
Gyakorlatilag már fel nőtt egy generáció ami nem, vagy alig látott /hallott lemezjátszót. Most van felnövőben az amelyik már cd játszót sem. De mit várunk így?!
ők a legjobbat fogják kihozni a pc-ből.
nem lesz igényük a cd-re, lp-re, de a zenére talán igen.
kollégákkal beszélgettünk múltkor, 40-50-es korosztály, hogy bizony a gyerekek már nem tudják mi az a negatív, vagy hogy néz ki, nyilván amíg nem mutatják meg nekik. mert a világ kissé elszakadt, az "öregek" már nem azt használják. max. nosztalgiaból, vagy "művészet miatt".
RegaBrio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
Általában a hifiről
Sziasztok!
Köszi előre is..
- SoundMania
- Törzsgárda

Általában a hifiről
Íme a példa, mennyire nem szükséges hardveres "szent grál" a zene élvezetéhez. A tabhoz nem kell hálózati jelkondicionáló, szűrő, 'olvasólámpa' és kábelvudu sem..., ölég a flac is. Csak maga a lényeg: a zene legyen jó!1x-1x talán. De általában ( minden esetben) inkàbb jobbra vágyom. Sajnálom azokat akik ilyennel rendszeresen be akarják érni. Meg azokat akiket ilyen szöveggel rá is beszélnek.Gyakorlatilag már fel nőtt egy generáció ami nem, vagy alig látott /hallott lemezjátszót. Most van felnövőben az amelyik már cd játszót sem. De mit várunk így?!
-
Vendég
Általában a hifiről
Íme a példa, mennyire nem szükséges hardveres "szent grál" a zene élvezetéhez. A tabhoz nem kell hálózati jelkondicionáló, szűrő, 'olvasólámpa' és kábelvudu sem..., ölég a flac is. Csak maga a lényeg: a zene legyen jó!
Azért ha a kislábujjunk virtuálisan földelve van, az működik itt is, gondolom.
Általában a hifiről
Tegnap este esett meg velem. Szokásommá vált lefekvéskor ágyban fejre pakolni egy nem hájend zárt fülest, amit egy 7,5"-os tabletről zenélek a rámásolt flac zenékkel, miközben persze még nézegetek neten ezt-azt, vagy olvasok rajta ebook könyvet. Zenével harmonikusabban kerülök alfa állapotba, de a tegnap választott zenével ez nem akart bekövetkezni, nem jön álom a szememre, annyira magával ragadó az élmény.
Íme a példa, mennyire nem szükséges hardveres "szent grál" a zene élvezetéhez. A tabhoz nem kell hálózati jelkondicionáló, szűrő, 'olvasólámpa' és kábelvudu sem..., ölég a flac is. Csak maga a lényeg: a zene legyen jó!
.
-
Vendég
Általában a hifiről
Úgy gondolod, egy képzett muzsikus mindenféle, még erősen korlátos, kötött, tradicionális műfajokban is képes magas szinten helytállni, ha vezetik? Vannak kétségeim e téren és eszembe villan néhány csúfos műfaji egyveleg, mikor amúgy igen jó zenészek csináltak hülyét magukból a színpadon.
Olyan is van amiről írsz. Pl. Branford Marsalis pár évvel ezelőtt a Matáv Szmfónikusokkal fellépett a MÜPA-ban és eljátszotta Ralph Waughan Williams oboaversenyét.
Ti.egyszer hallotta Albrecht Meyertől és annyira megtettszett neki, hogy kedve támadt szoprán szaxofonra átírva előadni nagyközönség előtt. Bár ne tette volna. Nagy fiaskó volt.
-
Vendég
Általában a hifiről
A hozzászólásod első felével - a karmesterekről és a zenekar összhangjáról - alapvetően egyetértek.
De a Fesztiválzenekar szerintem azért nem játszik jól barokkot, mert nem az a "szakmája". Ezen még Savall sem segítene. Mint ahogyan Savall sem játssza-játszatja jól azokat a darabokat, melyek a repertoárja "szélén" vannak.
Szvsz, persze.
A debreceni Kodály Kórus Kamp Salamon megérkezte előtt nem sokat tudott a korhű barokk előadásmódról. Aztán tőle megtanulták.
Nem véletlen egyébként a histórikus előadásmód különválása. Nagyon speciális felkészültséget igényel mind hangszeres, mind elméleti szinten. A korhű hangszereken való játékot ugyanúgy meg kell tanulni mint bármely más klasszikus hangszeren való játékot. Egy modern oboán játszó zenész nem tud játszani a barokk oboán csak akkor, ha azt a hangszert is megtanulta. Barokk oboánál más a nád, mások a hangok fogásai (rengeteg a villa fogás), nincs oktávbillentyű és emiatt akárcsak a fuvolánál átfúvásos módszerrel lehet egy oktávval feljebb játszani. És ugyanez a másság elmondható az összes barokk korabeli hangszerről. De attól, hogy vki tud játszani egy barokk hegedűn vagy trombitán még nem biztos, hogy azt stílusosan is teszi. A stílusismeretnek találkoznia kell a biztos hangszerkezeléssel is.
A Fesztivál Zenekar zenészeitől nem elvárható, hogy a saját modern hangszerük korhű változatán is tudjanak játszani, pláne nem úgy ahogyan az histórikus zenekarok esetén elvárt és megszokott. Amúgy a modern hangszerekkel is elő lehet adni barokk darabokat a korstílus előírásainak megfelelően és bár a hangzás nem lesz olyan mint egy histórikus zenekar esetén, de azért a kapott élmény még így is az eredetihez nagyon megközelítő lehet. Hangsúlyozom: lehet! De nem biztos. Ergó: ha Jordi Savall egyszer elmagyarázza azt bárkinek, hogy hogyan kell egy hemiolát tagolni, vagy hogy egy trillát a felső váltóhangról kezdjük és legalább 3 féleképpen el lehet játszani stílusosan és ő most azt kéri amelyik neki a legszimpatikusabb, akkor azt a zenészek - megfelelő felkészültség esetén - könnyedén meg tudják valósítani. Bevallom kicsit furcsa nekem is amikor modern hangszerekkel histórikus felfogásban játszanak, de én konkrétan azt is nagyon tudom élvezni, pláne ha kvalitásos muzsikusok művelik.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11201
- Kapcsolat:
Általában a hifiről
Ha a Fesztivál Zenekar nem játszott jól barokkot az kizárólag a karmester hibája lehetett...
Úgy gondolod, egy képzett muzsikus mindenféle, még erősen korlátos, kötött, tradicionális műfajokban is képes magas szinten helytállni, ha vezetik? Vannak kétségeim e téren és eszembe villan néhány csúfos műfaji egyveleg, mikor amúgy igen jó zenészek csináltak hülyét magukból a színpadon.
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Általában a hifiről
A karmesterekből alapvetően kétféle van. Van amelyik kitapossa a zenészekből a jó teljesítményt ( Karajan ) és van amelyik partnerként tekintve a muzsikusokat ráveszi őket arra, hogy tudásuk legjavát önszántukból adják ( Bernstein ). Pl. amikor Bernstein Bp-en koncertezett kifejezetten kérte, hogy vezényelhesse a zeneakadémia zenekarát. Mivel Brahms 1. szimfóniája volt műsoron ezért az akadémisták is ezt próbálták meg betanulni, de nem sok sikerrel. Mindig szétcsúsztak a szólamok. Rendesen be is voltak rezelve emiatt. Aztán jött Bernstein, lazán kiállt a fiatalok elé és pár mozdulattal mindent a helyére rakott, hirtelen a semmiből összeállt a darab és annyira élvezték a próbát, hogy életük végéig nem fogják elfelejteni.
Egy koncert sikeréhez alapvetően fontos a karmester zenei koncepciója, felkészültsége és embersége. Ha valamelyik hibádzik akkor a muzsikus hajlamos lazsálni. Ha a Fesztivál Zenekar nem játszott jól barokkot az kizárólag a karmester hibája lehetett. Mert vagy paraszt volt, vagy nem ismerte a stílus jellemzőit, és/vagy nem kérte számon a zenészektől, és mivel azok azt csinálják amit a karmester kér ezért csak annyit nyújtottak amennyit a karmester is megkövetelt.
Ergo: ha a karmester nem tud jól játszani az egyébként rendkívűl magasan képzett zenészekből álló hangszerén (zenekar) az az ő hibája és nem a zenészeké. Ugyanakkor nem feltétlen szükséges a világ legjobb zenekara az emlékezetes produkcióhoz. Kevésbé felkészült zenészek is tudnak varázslatos pillanatokat teremteni, viszont ehhez elengedhetetlenül szükséges egy kitűnő karmester akinek a zenei vízióját teljesen a saját ügyüknek érzik.
A hozzászólásod első felével - a karmesterekről és a zenekar összhangjáról - alapvetően egyetértek.
De a Fesztiválzenekar szerintem azért nem játszik jól barokkot, mert nem az a "szakmája". Ezen még Savall sem segítene. Mint ahogyan Savall sem játssza-játszatja jól azokat a darabokat, melyek a repertoárja "szélén" vannak.
Szvsz, persze.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
-
Vendég
Általában a hifiről
létezik karmesteri zenei produkció zenekar nélkül, netán vice versa? nem
de ettől a nyilvánvalóságtól függetlenül, a Fesztiválzenekart én még nem hallottam barokk zenét 'jól' játszani , legyenek bár "a világ legjobb tíz zenekara" között , szemben (ha már magyar) pl. a Savaria Barokk Zenekarral (és segítőikkel) - akik pedig (hivatalosan) közelében sincsenek "a világ tíz legjobb zenekara"-nak
A karmesterekből alapvetően kétféle van. Van amelyik kitapossa a zenészekből a jó teljesítményt ( Karajan ) és van amelyik partnerként tekintve a muzsikusokat ráveszi őket arra, hogy tudásuk legjavát önszántukból adják ( Bernstein ). Pl. amikor Bernstein Bp-en koncertezett kifejezetten kérte, hogy vezényelhesse a zeneakadémia zenekarát. Mivel Brahms 1. szimfóniája volt műsoron ezért az akadémisták is ezt próbálták meg betanulni, de nem sok sikerrel. Mindig szétcsúsztak a szólamok. Rendesen be is voltak rezelve emiatt. Aztán jött Bernstein, lazán kiállt a fiatalok elé és pár mozdulattal mindent a helyére rakott, hirtelen a semmiből összeállt a darab és annyira élvezték a próbát, hogy életük végéig nem fogják elfelejteni.
Egy koncert sikeréhez alapvetően fontos a karmester zenei koncepciója, felkészültsége és embersége. Ha valamelyik hibádzik akkor a muzsikus hajlamos lazsálni. Ha a Fesztivál Zenekar nem játszott jól barokkot az kizárólag a karmester hibája lehetett. Mert vagy paraszt volt, vagy nem ismerte a stílus jellemzőit, és/vagy nem kérte számon a zenészektől, és mivel azok azt csinálják amit a karmester kér ezért csak annyit nyújtottak amennyit a karmester is megkövetelt.
Ergo: ha a karmester nem tud jól játszani az egyébként rendkívűl magasan képzett zenészekből álló hangszerén (zenekar) az az ő hibája és nem a zenészeké. Ugyanakkor nem feltétlen szükséges a világ legjobb zenekara az emlékezetes produkcióhoz. Kevésbé felkészült zenészek is tudnak varázslatos pillanatokat teremteni, viszont ehhez elengedhetetlenül szükséges egy kitűnő karmester akinek a zenei vízióját teljesen a saját ügyüknek érzik.