Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
- plc
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 28
- Kapcsolat:
Általában a hifiről
Mindennek van hatása, ezt nem vitatom. Biztosan van a virtuális földnek is.
Igazából magamon röhögök elsősorban, mikor végiggondolom, mit hogy csinálok/tam.
A kérdés az, mi az aminek van értelme. Többször nekifutottam az elengedésnek, aztán felizzott a parázs megint.
Ez nem a volt rendszereim hibája, nem azért cseréltem le őket, mert rosszak lettek volna, kis kivétellel mindből tudtam elég jó hangot csinálni. A hiba bennem van.
Pár alaptézis leülepedett azért bennem.
A szobát/helyiséget akusztikailag kezelni kell, amennyire lehetséges, tökéletes úgyse lesz csak nagy ritkán és csak viszonylag nagy helyiség.
Kell egy jó hangsugárzó, az egy nagyon kritikus pont.
És kell egy egységes elektronika egy hozzá illő, jó, nem feltétlen drága kábelezéssel.
Pl most van nálam egy kis Rega rendszer, ami külön hifis paramétereiben mindenben gyengébb az én rendszeremnél, mégis valahogy kerekebb, egységesebb a hangja. Tehát mindenképp rendszerben érdemes gondolkozni, eddigi összes tapasztalatom alapján. Mindez csak az én receptem, nem általános érvényű és nem jelenti, hogy más elképzelés mentén ne lehetne jó rendszert építeni, viszont így biztosan egyszerűbb.
Ha az én esetemet nézzük, akkor lesz vége ennek az egésznek, ha fejben elengedem a hangzási versenyt, már csak azért is, mert mindennél van jobb. Érdekes módon egyébként az élet más területein, más hobbikban sosem voltam ilyen, mindig egy józan szinten tudtam maradni.
Remélem, hogy sikerül végleg elengedni ezeket a dolgokat, mert ez engem nem tesz boldogabbá, sőt, hogy megy az állandó útkeresés. Mindenki megmondja, hogy mer olcsó vackokat vettem csak, meg még pénzt kellett volna tenni bele. No, a befektetett pénz és az elért hangminőség közt volt a legkevésbé szoros az összefüggés. Mindenkinek ráadásul más receptje van, de én bármelyikkel is főztem, nem ízlett igazán, nem éreztem hogy nah, megvan, max ideig-óráig. Azt a hangot, amivel maradéktalanul elégedett lettem volna, még soha sehol nem hallottam, sok rendszerben tetszett ez vagy az, de úgy ánblokk mindenhol volt valami bajom. Itt is lehet bennem van a hiba.
Viszont zenét hallgatni minden olyan rendszeremmel tudtam, ami nem nagyon valamilyen, főleg nem éles hangú, az a halálom. Lehet ez az egész hifi nem nekem való, meg kell hagynom SoundManianak.
Nem akarsz egy jó fejhallgatót, amin örömmel hallgathatnál - mindenféle - zenét és vége a hangfallal és erősítőkkel szenvedésnek, mert úgy látom ennek sosem lesz vége...?!? Példul egy sztatikusat? Gondolkodj rajta, hátha mégis megszeretnéd... (szerintem ez a legmagasabb szint a konzerv zene reprodukálásában, pláne, ha idővel megtanulod és képes leszel a teret is a helyére tenni!)
A ZENE BENNED SZÓL!
Általában a hifiről
Milyen jó lesz neki, amikor már az ízekre sem kell figyelnie. Elég ha leül enni.
.
- charlie-obrian
- V.I.P.

- Értékelés: 366
Általában a hifiről
Lehet ezt szajkózni, sokszor szokták is. Engem nem érdekel, én hallom amit hallok.
Egyetértek. Nálam épp most konkréten egy gemkapoccsal jobban (méghozzá lényegesen jobban) szól a Bartók rádiótunerrel, mint online...
Pedig csak egy Denon DRA335R+Akg 340-nel hallgatom, az "antennámról" nem is beszélve!
"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)
"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)
Általában a hifiről
Ismerős érzés. És nem múlik!
Köszi,jól megvigasztaltál.
Majd szólok Zsoltnak hogy ha lesz nála egy szép példány,akkor gondoljon rám,és tegye el nekem.
Tiszta hülyének érzem magam,de tényleg szarul esett mikor megváltam tőle.
Már azon agyaltam hogy szólok a futárnak hogy hozza vissza,de nem akartam a vásárlóval így kitolni.
Általában a hifiről
Azt is figyelembekell venni a rendszerépítésnél hogy milyenek a zenehallgatási szokásaink,és milyen zenéket hallgatunk.Ha sok a régi gyengébb minőségű lemezünk,akkor ne erőltessük a nagyfelbontású rendszereket mert csak a nyűg lesz vele.Sokan mondják hogy a jó és nagyfelbontású rendszereken minden jobb,de ez azért nem fedi teljesen a valóságot,mert pl egy esti halk zenehallgatásnál idegesítő tud lenne az ami nagyobb hangerőn még jónak tűnt.Esténként amúgy is jobban hallunk mindent,és ha ilyenkor az arcunkba kapjuk a valóságot,tehát a gyengébb minőséget kihegyezett formában,az nem nagyon esik jól.
Általában a hifiről
Lassan a zenére fogsz figyelni, nem a hangokra.
Milyen jó lesz neki, amikor már az ízekre sem kell figyelnie. Elég ha leül enni.
"Áldozat nélkül nincs veszteség"
- gyt
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 237
Általában a hifiről
Nem hittem volna hogy egy készülékhez így lehet kötődni,de most már tudom hogy lehet.
Ismerős érzés. És nem múlik!
Heed, Soulines, Power-R
Általában a hifiről
Egyetértek.
Pont ilyen cuccokat vettem én is (pl.: THIEL CS6).
Még nem tudtam olyan vacak erősítővel hallgatni, hogy nem tetszett a hangja.
......Egy jó rendszer kell,ami még egy hokedlin,lecsupaszítva minden kütyütől is jól szól.....
Általában a hifiről
Én ezt úgy módosítanám, hogy sok felhasználónak kell a varázslat.
Ha boldogabb tőle tegye,csak tegye rendbe elötte az alapokat.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11204
- Kapcsolat:
Általában a hifiről
Én elhiszem hogy sok rendszernek kell a varázslat...
Én ezt úgy módosítanám, hogy sok felhasználónak kell a varázslat.
Általában a hifiről
asebestyen Neked az a hang kell szerintem ami nekem is.Pl egy obelisk si mk2 hosszútávon is úgy zenél,hogy eszedbe sem jut lecserélni.Neked is az lehet a fontos hogy minden jól szóljon,ne akarjon elkápráztatni rögtön,de vonjon be a zenébe,és azt tegye úgy hogy állandóan jól essen zenét hallgatni vele.
Én eladtam az enyémet de baromira bánom.Na nem azért mert az új nem jó,ha nem azért mert sok örömet okozott,és szarul esett mikor egy hirtelen felindulásból elengedttem a kezét,és másnak adtam.
Nem hittem volna hogy egy készülékhez így lehet kötődni,de most már tudom hogy lehet.
Előbb utóbb ha alkalmam lesz rá,szerzek is egyet.Hallgatni nem biztos hogy fogom,de jól esik majd birtokolni,ebben biztos vagyok.
-
Vendég
Általában a hifiről
Hát ami azt illeti elég nagy kört futottál... nagyon kedvellek, és őszintén kívánom, hogy révbe érj a zenehallgatásban, de valahogy ez a nyavalyás hobbi nehezen engedi el az embert. Kíváncsian várom, hogy alakul nálad a zenehallgatás/rendszer építés/leépítés.
Egy beírásodra reagálnék. Talán itt alább nevettél a virtuális föld eszközökön. Pedig ezeket nem érdemes kizárni az érdeklődési körből, persze normális, elfogadható árú változatban.
Mindennek van hatása, ezt nem vitatom. Biztosan van a virtuális földnek is.
Igazából magamon röhögök elsősorban, mikor végiggondolom, mit hogy csinálok/tam.
A kérdés az, mi az aminek van értelme. Többször nekifutottam az elengedésnek, aztán felizzott a parázs megint.
Ez nem a volt rendszereim hibája, nem azért cseréltem le őket, mert rosszak lettek volna, kis kivétellel mindből tudtam elég jó hangot csinálni. A hiba bennem van.
Pár alaptézis leülepedett azért bennem.
A szobát/helyiséget akusztikailag kezelni kell, amennyire lehetséges, tökéletes úgyse lesz csak nagy ritkán és csak viszonylag nagy helyiség.
Kell egy jó hangsugárzó, az egy nagyon kritikus pont.
És kell egy egységes elektronika egy hozzá illő, jó, nem feltétlen drága kábelezéssel.
Pl most van nálam egy kis Rega rendszer, ami külön hifis paramétereiben mindenben gyengébb az én rendszeremnél, mégis valahogy kerekebb, egységesebb a hangja. Tehát mindenképp rendszerben érdemes gondolkozni, eddigi összes tapasztalatom alapján. Mindez csak az én receptem, nem általános érvényű és nem jelenti, hogy más elképzelés mentén ne lehetne jó rendszert építeni, viszont így biztosan egyszerűbb.
Ha az én esetemet nézzük, akkor lesz vége ennek az egésznek, ha fejben elengedem a hangzási versenyt, már csak azért is, mert mindennél van jobb. Érdekes módon egyébként az élet más területein, más hobbikban sosem voltam ilyen, mindig egy józan szinten tudtam maradni.
Remélem, hogy sikerül végleg elengedni ezeket a dolgokat, mert ez engem nem tesz boldogabbá, sőt, hogy megy az állandó útkeresés. Mindenki megmondja, hogy mer olcsó vackokat vettem csak, meg még pénzt kellett volna tenni bele. No, a befektetett pénz és az elért hangminőség közt volt a legkevésbé szoros az összefüggés. Mindenkinek ráadásul más receptje van, de én bármelyikkel is főztem, nem ízlett igazán, nem éreztem hogy nah, megvan, max ideig-óráig. Azt a hangot, amivel maradéktalanul elégedett lettem volna, még soha sehol nem hallottam, sok rendszerben tetszett ez vagy az, de úgy ánblokk mindenhol volt valami bajom. Itt is lehet bennem van a hiba.
Viszont zenét hallgatni minden olyan rendszeremmel tudtam, ami nem nagyon valamilyen, főleg nem éles hangú, az a halálom. Lehet ez az egész hifi nem nekem való, meg kell hagynom SoundManianak.
Általában a hifiről
Hát ami azt illeti elég nagy kört futottál... nagyon kedvellek, és őszintén kívánom, hogy révbe érj a zenehallgatásban, de valahogy ez a nyavalyás hobbi nehezen engedi el az embert. Kíváncsian várom, hogy alakul nálad a zenehallgatás/rendszer építés/leépítés.
Egy beírásodra reagálnék. Talán itt alább nevettél a virtuális föld eszközökön. Pedig ezeket nem érdemes kizárni az érdeklődési körből, persze normális, elfogadható árú változatban.
Előbb utóbb vesz egy Heed-t,úgy alakul.
Cables hidd el hogy van zene és élmény a demag,a virtuális föld,meg az egyéb kütyük nélkül is.Mindenki próbálkozik mert kíváncsi,de akinek a zene élvezete fontosabb mint a játék a hifis kütyükkel,az előbb utóbb felhagy ezekkel,és összeállít egy olyan rendszert,ami jól szól még egy hokedlin is.
Én elhiszem hogy sok rendszernek kell a varázslat,de azok nem jó rendszerek,mert idegesítően,vagy punnyadtan szólnak a speckó kábelek és kiegészítők nélkül.És itt most az átlag megfizethető rendszerekről beszélek,nem a hájend csillagáron mértekről.
Ha feltesszük azt a kérdést magunknak egy audiofil rendszert hallgatva hogy mi is az ami zavar benne,akkor a legtöbbször a gyengébb minőségű lemezek zavaróan punnyadt,vagy a hűvös rideg megszólalása a válasz,és erre nem megoldás kábeleket és kiegészítőket próbálni,mert nem lesz jó így sem.Egy jó rendszer kell,ami még egy hokedlin,lecsupaszítva minden kütyütől is jól szól.Egy ilyen rendszernek jobban is lehet örülni,mint egy karácsonyfaként felcicomázottnak.
Az egyszerűsítés ott kezdődik vagy végződik(?) hogy beteszel egy virtuális földet jófajta, persze ocsó kábellel? De, teszem azt, hova kössem ezt a virtuál földet egy FIIO-Xy, vagy ájfon és hasonló mobil-teló playereknél?
Szerintem ha rendeznének elégedettség/rendszer ár bajnokságot, akkor mégis csak egy jobb fajta mobilteló+agybadugós TESCO-s füles vinné a pálmát, mert igazából a teló az anélkül is van hogy zenélnénk, tehát nem zenére van beruházva, így vehetjük a hifi költséget 0Ft-al. Egy jobb-közepes agybadugós és mikrofonos fülest meg mégis csak vesz az ember a telóhoz, hogy ne kelljen a tepsi méretű telóval a fülét masszírozni, egyébként is zsíros lenne tőle a kijelzője. Szóval ezzel előállt a világbajnok győztes, ennek zeneminőségnek elégedettségi faktora legyen 1, ez osztva 0Ft+0Ft=0Ft-al, azaz tart a végtelenbe.
De baj van, ehhez nem lehet jó fajta olcsó kábelt kínálni, pláne áramkondicionálót, az alátétek, állványok sem játszanak zenélés közepette, mert az elégedettség/költség faktor gyorsan közelítene 1 vagy még egynél kisebb számhoz..
Na akkor most mi legyen?
Általában a hifiről
Az egyszerűsítés ott kezdődik vagy végződik(?) hogy beteszel egy virtuális földet jófajta, persze ocsó kábellel? De, teszem azt, hova kössem ezt a virtuál földet egy FIIO-Xy, vagy ájfon és hasonló mobil-teló playereknél?
Szerintem ha rendeznének elégedettség/rendszer ár bajnokságot, akkor mégis csak egy jobb fajta mobilteló+agybadugós TESCO-s füles vinné a pálmát, mert igazából a teló az anélkül is van hogy zenélnénk, tehát nem zenére van beruházva, így vehetjük a hifi költséget 0Ft-al. Egy jobb-közepes agybadugós és mikrofonos fülest meg mégis csak vesz az ember a telóhoz, hogy ne kelljen a tepsi méretű telóval a fülét masszírozni, egyébként is zsíros lenne tőle a kijelzője. Szóval ezzel előállt a világbajnok győztes, ennek zeneminőségnek elégedettségi faktora legyen 1, ez osztva 0Ft+0Ft=0Ft-al, azaz tart a végtelenbe.
De baj van, ehhez nem lehet jó fajta olcsó kábelt kínálni, pláne áramkondicionálót, az alátétek, állványok sem játszanak zenélés közepette, mert az elégedettség/költség faktor gyorsan közelítene 1 vagy még egynél kisebb számhoz..
Na akkor most mi legyen?
Általában a hifiről
Nem hogy nem próbáltam (ezért is írtam, gondolom), tovább egyszerűsítem vagy ha úgy tetszik "butítom" a rendszerem. Halvány reményem azért van arra, hogy a hang nem feltétlen lesz rosszabb. Semmi divat szarság nem érdekel már, még az alátétek is kikerülnek a rendszerből, úgy tűnik. Az egészhez Dragonweed doboza adta meg az alapot. Ezeket mindegy mire kötöm, mindennel rohadt jól szólnak. Persze máshogy, de valahogy sose rosszul. Lassan az egész rendszerem lesz annyiba, mint 1 éve a kábeleim. Most mi lesz!?
Általában a hifiről
...Lassan az egész rendszerem lesz annyiba, mint 1 éve a kábeleim. Most mi lesz!?
latom korabban rossz fele hagytad magad terelni :-)))
nekem még próbára sem volt draga kabelem (mondjuk a kabel ára mint legolcsobb komponensé a rendszerben), de szeretek zenet hallgatni, es sokszor ad örömöt, jo erzest.
persze nem mondom, hogy idealis vagy optimalis a rendszerem, de nekem elég jó. ez azt jelenti: jo zenet hallgatni, de nem zarkozok el - szerintem racionalis árú - upgrade-ek kiprobalasok elöl.
Általában a hifiről
Lassan zenét fogsz hallgatni, legalábbis úgy tűnik, ebbe az irányba indultál el.
Lassan a zenére fogsz figyelni, nem a hangokra.
...Lassan az egész rendszerem lesz annyiba, mint 1 éve a kábeleim. Most mi lesz!?
Általában a hifiről
Nem hogy nem próbáltam (ezért is írtam, gondolom), tovább egyszerűsítem vagy ha úgy tetszik "butítom" a rendszerem. Halvány reményem azért van arra, hogy a hang nem feltétlen lesz rosszabb. Semmi divat szarság nem érdekel már, még az alátétek is kikerülnek a rendszerből, úgy tűnik. Az egészhez Dragonweed doboza adta meg az alapot. Ezeket mindegy mire kötöm, mindennel rohadt jól szólnak. Persze máshogy, de valahogy sose rosszul. Lassan az egész rendszerem lesz annyiba, mint 1 éve a kábeleim. Most mi lesz!?
Felnőtté válás....
Általában a hifiről
Az ég világon semmi nem lesz
Ha neked így tetszik, hallgasd örömmel. Elvégre ez a lényeg ... nem?
Auralic Aries LE streamer - Musical Fidelity A1008 CD Pro - Musical Fidelity A1008 - IQ 4180 AT
Zidoo z9s lejátszó - Primare SPA25 erősítő - IQ 4180 AT, B&W HTM61, IQ 2240 AT hangfalszett
Zidoo z9s lejátszó - Primare SPA25 erősítő - IQ 4180 AT, B&W HTM61, IQ 2240 AT hangfalszett
-
Vendég
Általában a hifiről
Kipróbáltad?
Általában a hifiről
Azért ha a kislábujjunk virtuálisan földelve van, az működik itt is, gondolom.
Kipróbáltad?
Auralic Aries LE streamer - Musical Fidelity A1008 CD Pro - Musical Fidelity A1008 - IQ 4180 AT
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1298
Általában a hifiről
Köszönöm szépen!
Ui.: kasumi-nak ment volna.
Ok!
Általában a hifiről
Vagy 2 év múlva azt mondják kész ennyi elérték a legjobb hangot. Miközben soha nem hallottak mást pedig lehet, hogy az akkor is jobb lesz!
Lehet egyszer mégis lapos lesz a föld is?!
Köszönöm szépen!
Ui.: kasumi-nak ment volna.
- SoundMania
- Törzsgárda

Általában a hifiről
Nemá. Lazíts kicsit. Van élet az LP-n túl is.
Szerencsére nem mindenkinek. Még.
- SoundMania
- Törzsgárda

Általában a hifiről
ők a legjobbat fogják kihozni a pc-ből.
nem lesz igényük a cd-re, lp-re, de a zenére talán igen.
kollégákkal beszélgettünk múltkor, 40-50-es korosztály, hogy bizony a gyerekek már nem tudják mi az a negatív, vagy hogy néz ki, nyilván amíg nem mutatják meg nekik. mert a világ kissé elszakadt, az "öregek" már nem azt használják. max. nosztalgiaból, vagy "művészet miatt".
Vagy 2 év múlva azt mondják kész ennyi elérték a legjobb hangot. Miközben soha nem hallottak mást pedig lehet, hogy az akkor is jobb lesz!
Lehet egyszer mégis lapos lesz a föld is?!