Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6383

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

venomer írta:
2022.12.07., szer. 22:42
Diszkrét spoilerezési lehetőséget! Szükség van rá. Akadnának gondolatok, kérdések, így le van fojtva mind.
Épp mostanában volt szó errl. Megvan a diszkrét spoilerezési lehetőség, csak talán nem figyeltél: viewtopic.php?p=2748418#p2748418
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

Diszkrét spoilerezési lehetőséget! Szükség van rá. Akadnának gondolatok, kérdések, így le van fojtva mind.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

zx07 írta:
2022.11.19., szomb. 14:07
LA BREA 2. ÉVAD

Lassan végzünk a második évaddal. Nem tudom ki, hogy van vele, de amennyire jó és eredeti volt az első évad, olyan lapos, eseménytelen a második. Persze megy a cselekmény valamerre, de valahogy erőltetett lett a történet. Itt az idősíkok közti mozgás olyan lett, mint amikor a LIDL-ből átmegyek az ALDI-ba mert nem kaptam kristálycukrot…
Én már az elsőnél is ezt éreztem, épphogy átcsúszott a nézhetőségi szűrőn, cserébe menet közben sem javult és lehetett végigszenvedni. Volt egy másik, vele párhuzamosan futó S01, ott űrhajós-leszbikus főszál volt, annak várom a folytatását. Meg a címét, hogy eszembe jusson.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 983

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Aszpirin írta:
2022.12.05., hétf. 17:57
Im Westen nichts Neues (Nyugaton a helyzet változatlan - 7.5/10

Egy "kissé" szabados adaptáció, ami mély filozófiai tartalom helyett az első világháború nyugatil állófrontjának borzalmait és abszurditását mutatja be, igen realisztikusan, egy kiskatona szemszögéből - meglehatősen szájbarágva az üzenetet.

Amikor valami túl realisztikusra sikerül (mint pl. Mel Gibson Passiója), akkor rendesen megkapja a kritikát, hogy "hatásvadász". Alighanem így lesz/van ez ezzel a filmmel is. Gyomorforgatóan és igen durván realisztikus, és a "hatásvadászatra" a - szerintem zseniális - filmzene még rárak egy nagy lapáttal. De milyen is legyen egy film, ami érzékeltetni akarja, hogyan hal meg egyetlen - gyakorlatilag álló - frontvonalon usque hárommillió ember, teljesen értelmetlenül?
Bár nagyon eltér az alapjául szolgáló regénytől, ezt én most én is inkább megbocsátanám neki, mert nagyon a fotelhoz szögez, és bár a karakterekkel nem igazán lehet sem azonosulni, sem megszeretni, sem meggyűlölni őket, szerencsére nem is igazán kell, mert éppen elég ezt a brutális borzalmat így utólag, több mint száz év távlatából, külső nézőpontból két és fél órában átélni... a háborút, amiben először jeent meg egy csomó, a gyilkolászást korábban soha nem látott hatékonysági szintre emelő technikai találmány.

Aki szereti a (realisztikus) háborús filmeket, annak kötelező darab. De vigyázat, ez tényleg...

youtu.be/MR758Zt_u0w

Nagyon jó a film, tökéletesen lehozza a világháború borzalmait, mintha ott ültem volna a lövészárokban a csata kellős közepén és nézni azt sok értelmetlen halált amit a felső vezetés hozott a fedezék biztonságában…
Anno láttam az eredetit is azt is jól megcsinálták… :D :D leborulok.gif
"Az igazi barát szemből támad."

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: zx07 »

DeLorean írta:
2022.12.05., hétf. 19:58
zx07 írta:
2022.11.26., szomb. 10:19
1899

Megnéztük mind a 8 részét. Szerintem jó sorozat, nézhető. A poént itt nem lövöm le. A 8-ból kell azért 6-7 rész mire gyanússá válnak a dolgok. A színészek jól játszanak. A hangok különösen tetszettek még a magyar szinkronban is. A szokásos kötelező LMBTQ szálat el tudtam volna engedni. A Dark c. három évados - elég jól sikerült sorozat - szerzői csinálták. Aki szereti a sci-fit, annak tetszeni fog.
Utsó rész jön holnap.

Nem tudom szebben fogalmazni - mijafax?
Egy szót sem értek belőle. Semmit. Kevés volt a 7 rész.
Persze tudom, hogy ez volt a koncepció és a rendező is direkt kiemelte, hogy szuper érzés, hogy a néző tanácstalan - de ennyire?????
A Dark az egyik kedvenc sorozatom egyébként...

Na ennek ellenére nagyon jó sorozat és csak remélni tudom, hogy a végén a szálak kisimúlnak és összeáll a kép!

:tutiok:
Kell hozzá a 8. rész és főleg annak a vége... :)
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

Im Westen nichts Neues (Nyugaton a helyzet változatlan - 7.5/10

Egy "kissé" szabados adaptáció, ami mély filozófiai tartalom helyett az első világháború nyugatil állófrontjának borzalmait és abszurditását mutatja be, igen realisztikusan, egy kiskatona szemszögéből - meglehatősen szájbarágva az üzenetet.

Amikor valami túl realisztikusra sikerül (mint pl. Mel Gibson Passiója), akkor rendesen megkapja a kritikát, hogy "hatásvadász". Alighanem így lesz/van ez ezzel a filmmel is. Gyomorforgatóan és igen durván realisztikus, és a "hatásvadászatra" a - szerintem zseniális - filmzene még rárak egy nagy lapáttal. De milyen is legyen egy film, ami érzékeltetni akarja, hogyan hal meg egyetlen - gyakorlatilag álló - frontvonalon usque hárommillió ember, teljesen értelmetlenül?
Bár nagyon eltér az alapjául szolgáló regénytől, ezt én most én is inkább megbocsátanám neki, mert nagyon a fotelhoz szögez, és bár a karakterekkel nem igazán lehet sem azonosulni, sem megszeretni, sem meggyűlölni őket, szerencsére nem is igazán kell, mert éppen elég ezt a brutális borzalmat így utólag, több mint száz év távlatából, külső nézőpontból két és fél órában átélni... a háborút, amiben először jeent meg egy csomó, a gyilkolászást korábban soha nem látott hatékonysági szintre emelő technikai találmány.

Aki szereti a (realisztikus) háborús filmeket, annak kötelező darab. De vigyázat, ez tényleg...

youtu.be/MR758Zt_u0w
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Apaci72
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 163

Hozzászólás Szerző: Apaci72 »

TROLL
Sikerült összeollózni a korábbi szörnyes-dínós-katasztrófafilmes kliséket.
Plakát alapján jónak igérkezett...
Nekem 10/1
Csatolmányok
troll.jpg
troll.jpg (3.13 MiB) Megtekintve 2828 alkalommal
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Power-R - Kontaset

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Fortitude - most szántam rá magam, kár volt. Kevés kifejteni valója volt, de azt legalább jól elnyújtotta, vontatott összhatás keletkezett. Három vonalon gondolta forgatókönyv és a rendező az alappillért, ebből egy felettébb infantilis és elnyújtott, egy trigger pedig a jó öreg erőszak. Némileg cinikus kérdésem: erőszak nélkül nem megy? :/// Megettem volna anélkül is, értem, a többség nem, "kellett" bele. A harmadik sci-fi vonulat egynek megtette, azt szerettem. Elnézve a ténykedéseinket lehet, hogy nem is lesz annyira fikció ez a szintje az alakulásoknak. Az arcba tolt megkerülhetetlen előzetes és előző rész tartalmának megidézése mégjobban angolossá tette azt, ami amúgy is az volt. A helyszín és annak klímájával járó hangulat az összes szempontot figyelembe véve is elengedhetetlen volt, ez szintén tetszett.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 267

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Alex_Aston írta:
2022.12.04., vas. 17:05
Néhány érdekesség a Mélység titka című filmről.
Nekem nagy kedvencem amúgy, bármennyiszer újra tudom nézni.

https://port.hu/cikk/tv/10-teny-es-tito ... icle-89216
Köszönöm a cikket!

Gyermekkoromban tátott szájjal bámultam a moziban, azon ritka filmek egyike, amit pár napon belül még egyszer megnéztem.
Az más kérdés, hogy felnőtt fejjel újranéztem és megállapítottam, hogy bántóan didaktikus, ahogy az Avatar is - de a gyermekkori moziélményt (annak emlékét) ez sem tudta el/megrontani.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3972

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Néhány érdekesség a Mélység titka című filmről.
Nekem nagy kedvencem amúgy, bármennyiszer újra tudom nézni.

https://port.hu/cikk/tv/10-teny-es-tito ... icle-89216
Csak a Marantz! :-D

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Aszpirin írta:
2022.11.29., kedd 16:47
Fantasztikus, de a kérdés az, miért nincs ez lekódolva rendesen, hogy ha rányomok a gombra, akkor legyen ott valami ilyesmi?
[SPOILER] adj egy címet a szövegednek dikkmán
the quick brown fox jumps over the lazy dog
Így már elég egyértelmű lenne. Na mindegy.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

robi20064 írta:
2022.11.28., hétf. 16:31

Amugy van spoiler
[spoiler]tag[/spoiler]
elvileg.

edit: max nem mukodik :D
Dehogynem!!! :-) Csak a nyitó tag-ben a spoiler kulcsszó után egyenlőségjellel kell adni egy rövid címet neki, és máris megy, voilá!!!
Így:

Kód: Egész kijelölése

[spoiler=Katt ide, ha tudni akarod a végét]
Nem hal meg a srác, minden rendben lesz, és boldogan élnek, amíg meg nem halnak
[/spoiler]
Eredmény:
[SPOILER] Katt ide, ha tudni akarod a végét
Nem hal meg a srác, minden rendben lesz, és boldogan élnek, amíg meg nem halnak

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 853

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Egy morgós figura miatt ne töröltesd magad. ;)
Szerintem!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

kargidje írta:
2022.11.28., hétf. 19:13
Még jó, hogy az első részből nem derül ki mi lesz a köv. 9...stb részben. Valószínű így nem lenne értelme egyetlen sorozatnak sem.
leborulok.gif Igazatok van, ezután én is leírom miben mi történt. leborulok.gif
Amit leírtam, közvetlen az első képkocka. A maradék pedig abszolút nem a lényeg, hanem a töltelék. Direkt kihangsúlyoztam, hogy csupa töltelék jelenettel van tele az első rész, és nem is igazán volt jó. De nem ítéltem elsőre egy rész alapján és megnéztem a 2. 3. részt, ahol kezdődik az érdemi rész, és nem is írtam azokról a részekről egy büdös mukkot sem. Ha most scaurus nézi meg, aki hajlamos mindent az első 20-30 perc után megítélni, kb. azt írta volna le, hogy hulladék első rész, ne nézzétek tovább. De ígérem, legközelebb nem írok semmit.

TPG
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: TPG »

Sziasztok
Egy kis segítséget kérek. Keresek egy filmet és hátha itt tud valaki segíteni. Nagyon régen láttam, még valamikor a 80-as években. Nácik voltak benne ezért gondolom a második világ háború korában játszódott. Egy hegy oldalában volt egy nyílás, bejárat amit vizsgáltak. Bent sötét volt, valami barlang szerűség és valami ,talán a gonosz? Nem nagyon emlékszem másra.
Talán egy gát volt még ott? Lehet ez nem sok. de hátha valaki rá ismer.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 462

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Még jó, hogy az első részből nem derül ki mi lesz a köv. 9...stb részben. Valószínű így nem lenne értelme egyetlen sorozatnak sem.
leborulok.gif Igazatok van, ezután én is leírom miben mi történt. leborulok.gif

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

-KP- írta:
2022.11.28., hétf. 17:00
robi20064 írta:
-KP- írta:
2022.11.28., hétf. 15:13

Tényleg hatalmas spoiler volt :rolleyes: Amit írtam az a legelső jelenete filmnek, és a 2. 3. részről nem írtam semmit. De ha akarod, akkor jelentsd a modiknak és töröltesd.
Amugy van spoiler
[spoiler]tag[/spoiler]
elvileg.

Tudom, hogy van, és azt is, hogy nem működik :D De az első rész annyira jelentéktelen a rákövetkezőkhöz képest, annyira fillernek érződik, hogy fel se merült bennem, hogy ezen fog valaki problémázni.

"Az esküvő után egy egyébként teljesen korrekt akciórész jön, hogy utána megint totál leüljön a rész. Hogy aztán az epizód legvégére eljussunk oda, ahol a rész kezdődött."
Ebben benne van az egész 1. rész története.
Ja, mivel te írtad így nem gond senkinek, bocs. leborulok.gif

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

robi20064 írta:
-KP- írta:
2022.11.28., hétf. 15:13
kargidje írta:
2022.11.28., hétf. 14:37

Köszönjük a spoilert! leborulok.gif
Ha már ennyire belejöttél, hétvégi lottószámokat is megírhatnád...
Tényleg hatalmas spoiler volt :rolleyes: Amit írtam az a legelső jelenete filmnek, és a 2. 3. részről nem írtam semmit. De ha akarod, akkor jelentsd a modiknak és töröltesd.
Amugy van spoiler
[spoiler]tag[/spoiler]
elvileg.

Tudom, hogy van, és azt is, hogy nem működik :D De az első rész annyira jelentéktelen a rákövetkezőkhöz képest, annyira fillernek érződik, hogy fel se merült bennem, hogy ezen fog valaki problémázni.

Apaci72
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 163

Hozzászólás Szerző: Apaci72 »

zx07 írta:
2022.11.26., szomb. 10:19
1899

Megnéztük mind a 8 részét. Szerintem jó sorozat, nézhető. A poént itt nem lövöm le. A 8-ból kell azért 6-7 rész mire gyanússá válnak a dolgok. A színészek jól játszanak. A hangok különösen tetszettek még a magyar szinkronban is. A szokásos kötelező LMBTQ szálat el tudtam volna engedni. A Dark c. három évados - elég jól sikerült sorozat - szerzői csinálták. Aki szereti a sci-fit, annak tetszeni fog.

1899-netflix-review-1200x720.jpg
Tényleg jó. Elég para-komor. Viszont cserébe megjelenítő próbáló is :D
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Power-R - Kontaset

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

kargidje írta:
2022.11.28., hétf. 14:37
-KP- írta:
2022.11.28., hétf. 12:10
Apaci72 írta:
2022.11.25., pén. 11:29
Ez a sorozat is jónak igérkezik.
Bár a főszereplő nő nagyon fura. Vagy öreg, vagy a plasztika miatt gondolkodik.gif

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

-KP- írta:
2022.11.28., hétf. 12:10
Apaci72 írta:
Bár a főszereplő nő nagyon fura. Vagy öreg, vagy a plasztika miatt gondolkodik.gif
Megnéztem az eddig kijött 3 részt:

Első rész elég gyenge. 10 perc akció 40perc szófosás. A legnagyobb bajom az időrendiséggel volt. Gyűlölöm,mikor az elején megmutatják mi történik, majd visszamegyünk az időben, és megmutatják, hogy jutottunk el oda. A walking deadtől kezdve sokszor sok helyen csinálták ezt, sose kedveltem. Úgy kezdődik a rész, hogy a női főszereplőnk slamasztikába kerül. Majd utána visszamegyünk az időben, látjuk az esküvőjét, meg egyéb dolgokat. Nyúzzák,mint a rétestésztát. Az esküvő után egy egyébként teljesen korrekt akciórész jön, hogy utána megint totál leüljön a rész. Hogy aztán az epizód legvégére eljussunk oda, ahol a rész kezdődött. Mindegy, bevezető rész megvolt, pipa.

Nem akarok spoilerezni a második rész jelentősen javul az elsőhöz képest, a harmadik rész pedig még jobb. A bevezető részen túl kell esni, ne kaszáljátok el még ott. Adjatok esélyt a további részeknek. Én maradok a folytatásra.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Lemmy9.1 írta:
2022.11.28., hétf. 12:43
Ajánlanám a Fekete Madár (Black Bird) minisorozatot.
Nem egy egyszerű sorozat, annyi szent. :smile32:

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 853

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Ajánlanám a Fekete Madár (Black Bird) minisorozatot.
6 rész és ennyi.
Ezeket szeretem, mert nem kell 1-2 évet várni a folytatásra úgy, hogy el is felejtődik a sztori.
Apple Tv+.
Igaz történet alapján, nekünk nagyon csúszik az ilyesmi. Ray Liotta is játszik benne, nem néz ki jól szegény, tudjuk is mi lett a vége.
Black-Bird-1.-evad.jpg
Black-Bird-1.-evad.jpg (160.43 KiB) Megtekintve 2367 alkalommal
Szerintem!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Apaci72 írta:
Kép

Megnéztem az eddig kijött 3 részt:

Első rész elég gyenge. 10 perc akció 40perc szófosás. A legnagyobb bajom az időrendiséggel volt. Gyűlölöm,mikor az elején megmutatják mi történik, majd visszamegyünk az időben, és megmutatják, hogy jutottunk el oda. A walking deadtől kezdve sokszor sok helyen csinálták ezt, sose kedveltem. Úgy kezdődik a rész, hogy a női főszereplőnk slamasztikába kerül. Majd utána visszamegyünk az időben, látjuk az esküvőjét, meg egyéb dolgokat. Nyúzzák,mint a rétestésztát. Az esküvő után egy egyébként teljesen korrekt akciórész jön, hogy utána megint totál leüljön a rész. Hogy aztán az epizód legvégére eljussunk oda, ahol a rész kezdődött. Mindegy, bevezető rész megvolt, pipa.

Nem akarok spoilerezni a második rész jelentősen javul az elsőhöz képest, a harmadik rész pedig még jobb. A bevezető részen túl kell esni, ne kaszáljátok el még ott. Adjatok esélyt a további részeknek. Én maradok a folytatásra.

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: zx07 »

Alex_Aston írta:
2022.11.27., vas. 19:11
A galaxis őrzői: Ünnepi különkiadás

https://m.imdb.com/title/tt13623136/

Szerencsére nem akarja magát komolyan venni, ez a kis lazaság pont jól jött szerintem, így ünnepekhez közeledve. Persze nem hasunkat fogva röhögős film, de vannak benne nem erőltetett vicces jelenetek.
Semmiképpen sem kidobott idő megnézni.

The_Guardians_of_the_Galaxy_Holiday_Special_poster.jpg
Pont az előbb néztük meg a gyerekekkel... Egyetértek a leírtakkal. Jópofa húzás a stúdiótól, hogy erre a karácsonyi szösszenetre összeállt a stáb, kb. 40 perc.
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”