Épp mostanában volt szó errl. Megvan a diszkrét spoilerezési lehetőség, csak talán nem figyeltél: viewtopic.php?p=2748418#p2748418
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6383
Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Diszkrét spoilerezési lehetőséget! Szükség van rá. Akadnának gondolatok, kérdések, így le van fojtva mind.
Én már az elsőnél is ezt éreztem, épphogy átcsúszott a nézhetőségi szűrőn, cserébe menet közben sem javult és lehetett végigszenvedni. Volt egy másik, vele párhuzamosan futó S01, ott űrhajós-leszbikus főszál volt, annak várom a folytatását. Meg a címét, hogy eszembe jusson.zx07 írta: ↑2022.11.19., szomb. 14:07LA BREA 2. ÉVAD
Lassan végzünk a második évaddal. Nem tudom ki, hogy van vele, de amennyire jó és eredeti volt az első évad, olyan lapos, eseménytelen a második. Persze megy a cselekmény valamerre, de valahogy erőltetett lett a történet. Itt az idősíkok közti mozgás olyan lett, mint amikor a LIDL-ből átmegyek az ALDI-ba mert nem kaptam kristálycukrot…
Aszpirin írta: ↑2022.12.05., hétf. 17:57Im Westen nichts Neues (Nyugaton a helyzet változatlan - 7.5/10
Egy "kissé" szabados adaptáció, ami mély filozófiai tartalom helyett az első világháború nyugatil állófrontjának borzalmait és abszurditását mutatja be, igen realisztikusan, egy kiskatona szemszögéből - meglehatősen szájbarágva az üzenetet.
Amikor valami túl realisztikusra sikerül (mint pl. Mel Gibson Passiója), akkor rendesen megkapja a kritikát, hogy "hatásvadász". Alighanem így lesz/van ez ezzel a filmmel is. Gyomorforgatóan és igen durván realisztikus, és a "hatásvadászatra" a - szerintem zseniális - filmzene még rárak egy nagy lapáttal. De milyen is legyen egy film, ami érzékeltetni akarja, hogyan hal meg egyetlen - gyakorlatilag álló - frontvonalon usque hárommillió ember, teljesen értelmetlenül?
Bár nagyon eltér az alapjául szolgáló regénytől, ezt én most én is inkább megbocsátanám neki, mert nagyon a fotelhoz szögez, és bár a karakterekkel nem igazán lehet sem azonosulni, sem megszeretni, sem meggyűlölni őket, szerencsére nem is igazán kell, mert éppen elég ezt a brutális borzalmat így utólag, több mint száz év távlatából, külső nézőpontból két és fél órában átélni... a háborút, amiben először jeent meg egy csomó, a gyilkolászást korábban soha nem látott hatékonysági szintre emelő technikai találmány.
Aki szereti a (realisztikus) háborús filmeket, annak kötelező darab. De vigyázat, ez tényleg...
youtu.be/MR758Zt_u0w
Nagyon jó a film, tökéletesen lehozza a világháború borzalmait, mintha ott ültem volna a lövészárokban a csata kellős közepén és nézni azt sok értelmetlen halált amit a felső vezetés hozott a fedezék biztonságában…
Anno láttam az eredetit is azt is jól megcsinálták…
"Az igazi barát szemből támad."
Kell hozzá a 8. rész és főleg annak a vége... :)DeLorean írta: ↑2022.12.05., hétf. 19:58Utsó rész jön holnap.zx07 írta: ↑2022.11.26., szomb. 10:191899
Megnéztük mind a 8 részét. Szerintem jó sorozat, nézhető. A poént itt nem lövöm le. A 8-ból kell azért 6-7 rész mire gyanússá válnak a dolgok. A színészek jól játszanak. A hangok különösen tetszettek még a magyar szinkronban is. A szokásos kötelező LMBTQ szálat el tudtam volna engedni. A Dark c. három évados - elég jól sikerült sorozat - szerzői csinálták. Aki szereti a sci-fit, annak tetszeni fog.
Nem tudom szebben fogalmazni - mijafax?
Egy szót sem értek belőle. Semmit. Kevés volt a 7 rész.
Persze tudom, hogy ez volt a koncepció és a rendező is direkt kiemelte, hogy szuper érzés, hogy a néző tanácstalan - de ennyire?????
A Dark az egyik kedvenc sorozatom egyébként...
Na ennek ellenére nagyon jó sorozat és csak remélni tudom, hogy a végén a szálak kisimúlnak és összeáll a kép!
![]()
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV
- Aszpirin
- V.I.P.

Im Westen nichts Neues (Nyugaton a helyzet változatlan - 7.5/10
Egy "kissé" szabados adaptáció, ami mély filozófiai tartalom helyett az első világháború nyugatil állófrontjának borzalmait és abszurditását mutatja be, igen realisztikusan, egy kiskatona szemszögéből - meglehatősen szájbarágva az üzenetet.
Amikor valami túl realisztikusra sikerül (mint pl. Mel Gibson Passiója), akkor rendesen megkapja a kritikát, hogy "hatásvadász". Alighanem így lesz/van ez ezzel a filmmel is. Gyomorforgatóan és igen durván realisztikus, és a "hatásvadászatra" a - szerintem zseniális - filmzene még rárak egy nagy lapáttal. De milyen is legyen egy film, ami érzékeltetni akarja, hogyan hal meg egyetlen - gyakorlatilag álló - frontvonalon usque hárommillió ember, teljesen értelmetlenül?
Bár nagyon eltér az alapjául szolgáló regénytől, ezt én most én is inkább megbocsátanám neki, mert nagyon a fotelhoz szögez, és bár a karakterekkel nem igazán lehet sem azonosulni, sem megszeretni, sem meggyűlölni őket, szerencsére nem is igazán kell, mert éppen elég ezt a brutális borzalmat így utólag, több mint száz év távlatából, külső nézőpontból két és fél órában átélni... a háborút, amiben először jeent meg egy csomó, a gyilkolászást korábban soha nem látott hatékonysági szintre emelő technikai találmány.
Aki szereti a (realisztikus) háborús filmeket, annak kötelező darab. De vigyázat, ez tényleg...
youtu.be/MR758Zt_u0w
youtu.be/MR758Zt_u0w
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Apaci72
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 163
TROLL
Sikerült összeollózni a korábbi szörnyes-dínós-katasztrófafilmes kliséket.
Plakát alapján jónak igérkezett...
Nekem 10/1
Sikerült összeollózni a korábbi szörnyes-dínós-katasztrófafilmes kliséket.
Plakát alapján jónak igérkezett...
Nekem 10/1
- Csatolmányok
-
- troll.jpg (3.13 MiB) Megtekintve 2828 alkalommal
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Power-R - Kontaset
Fortitude - most szántam rá magam, kár volt. Kevés kifejteni valója volt, de azt legalább jól elnyújtotta, vontatott összhatás keletkezett. Három vonalon gondolta forgatókönyv és a rendező az alappillért, ebből egy felettébb infantilis és elnyújtott, egy trigger pedig a jó öreg erőszak. Némileg cinikus kérdésem: erőszak nélkül nem megy? :/// Megettem volna anélkül is, értem, a többség nem, "kellett" bele. A harmadik sci-fi vonulat egynek megtette, azt szerettem. Elnézve a ténykedéseinket lehet, hogy nem is lesz annyira fikció ez a szintje az alakulásoknak. Az arcba tolt megkerülhetetlen előzetes és előző rész tartalmának megidézése mégjobban angolossá tette azt, ami amúgy is az volt. A helyszín és annak klímájával járó hangulat az összes szempontot figyelembe véve is elengedhetetlen volt, ez szintén tetszett.
Köszönöm a cikket!Alex_Aston írta: ↑2022.12.04., vas. 17:05Néhány érdekesség a Mélység titka című filmről.
Nekem nagy kedvencem amúgy, bármennyiszer újra tudom nézni.
https://port.hu/cikk/tv/10-teny-es-tito ... icle-89216
Gyermekkoromban tátott szájjal bámultam a moziban, azon ritka filmek egyike, amit pár napon belül még egyszer megnéztem.
Az más kérdés, hogy felnőtt fejjel újranéztem és megállapítottam, hogy bántóan didaktikus, ahogy az Avatar is - de a gyermekkori moziélményt (annak emlékét) ez sem tudta el/megrontani.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3972
Néhány érdekesség a Mélység titka című filmről.
Csak a Marantz! :-D
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1723
Fantasztikus, de a kérdés az, miért nincs ez lekódolva rendesen, hogy ha rányomok a gombra, akkor legyen ott valami ilyesmi? Így már elég egyértelmű lenne. Na mindegy.
- Aszpirin
- V.I.P.

Dehogynem!!! :-) Csak a nyitó tag-ben a spoiler kulcsszó után egyenlőségjellel kell adni egy rövid címet neki, és máris megy, voilá!!!
Így:
Kód: Egész kijelölése
[spoiler=Katt ide, ha tudni akarod a végét]
Nem hal meg a srác, minden rendben lesz, és boldogan élnek, amíg meg nem halnak
[/spoiler]- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
Egy morgós figura miatt ne töröltesd magad. 
Szerintem!
- -KP-
- V.I.P.

Amit leírtam, közvetlen az első képkocka. A maradék pedig abszolút nem a lényeg, hanem a töltelék. Direkt kihangsúlyoztam, hogy csupa töltelék jelenettel van tele az első rész, és nem is igazán volt jó. De nem ítéltem elsőre egy rész alapján és megnéztem a 2. 3. részt, ahol kezdődik az érdemi rész, és nem is írtam azokról a részekről egy büdös mukkot sem. Ha most scaurus nézi meg, aki hajlamos mindent az első 20-30 perc után megítélni, kb. azt írta volna le, hogy hulladék első rész, ne nézzétek tovább. De ígérem, legközelebb nem írok semmit.
- TPG
- Nincs visszaút

- Értékelés: 1
Sziasztok
Egy kis segítséget kérek. Keresek egy filmet és hátha itt tud valaki segíteni. Nagyon régen láttam, még valamikor a 80-as években. Nácik voltak benne ezért gondolom a második világ háború korában játszódott. Egy hegy oldalában volt egy nyílás, bejárat amit vizsgáltak. Bent sötét volt, valami barlang szerűség és valami ,talán a gonosz? Nem nagyon emlékszem másra.
Talán egy gát volt még ott? Lehet ez nem sok. de hátha valaki rá ismer.
Egy kis segítséget kérek. Keresek egy filmet és hátha itt tud valaki segíteni. Nagyon régen láttam, még valamikor a 80-as években. Nácik voltak benne ezért gondolom a második világ háború korában játszódott. Egy hegy oldalában volt egy nyílás, bejárat amit vizsgáltak. Bent sötét volt, valami barlang szerűség és valami ,talán a gonosz? Nem nagyon emlékszem másra.
Talán egy gát volt még ott? Lehet ez nem sok. de hátha valaki rá ismer.
Még jó, hogy az első részből nem derül ki mi lesz a köv. 9...stb részben. Valószínű így nem lenne értelme egyetlen sorozatnak sem.
Igazatok van, ezután én is leírom miben mi történt. 
-KP- írta: ↑2022.11.28., hétf. 17:00Tudom, hogy van, és azt is, hogy nem működikDe az első rész annyira jelentéktelen a rákövetkezőkhöz képest, annyira fillernek érződik, hogy fel se merült bennem, hogy ezen fog valaki problémázni.
"Az esküvő után egy egyébként teljesen korrekt akciórész jön, hogy utána megint totál leüljön a rész. Hogy aztán az epizód legvégére eljussunk oda, ahol a rész kezdődött."
Ebben benne van az egész 1. rész története.
Ja, mivel te írtad így nem gond senkinek, bocs.
De az első rész annyira jelentéktelen a rákövetkezőkhöz képest, annyira fillernek érződik, hogy fel se merült bennem, hogy ezen fog valaki problémázni.
- -KP-
- V.I.P.

Tudom, hogy van, és azt is, hogy nem működikrobi20064 írta: ↑2022.11.28., hétf. 16:31Amugy van spoiler
[spoiler]tag[/spoiler]
elvileg.
edit: max nem mukodik![]()
- Apaci72
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 163
Tényleg jó. Elég para-komor. Viszont cserébe megjelenítő próbáló iszx07 írta: ↑2022.11.26., szomb. 10:191899
Megnéztük mind a 8 részét. Szerintem jó sorozat, nézhető. A poént itt nem lövöm le. A 8-ból kell azért 6-7 rész mire gyanússá válnak a dolgok. A színészek jól játszanak. A hangok különösen tetszettek még a magyar szinkronban is. A szokásos kötelező LMBTQ szálat el tudtam volna engedni. A Dark c. három évados - elég jól sikerült sorozat - szerzői csinálták. Aki szereti a sci-fit, annak tetszeni fog.
1899-netflix-review-1200x720.jpg
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Power-R - Kontaset
- -KP-
- V.I.P.

Köszönjük a spoilert!-KP- írta: ↑2022.11.28., hétf. 12:10Megnéztem az eddig kijött 3 részt:
Első rész elég gyenge. 10 perc akció 40perc szófosás. A legnagyobb bajom az időrendiséggel volt. Gyűlölöm,mikor az elején megmutatják mi történik, majd visszamegyünk az időben, és megmutatják, hogy jutottunk el oda. A walking deadtől kezdve sokszor sok helyen csinálták ezt, sose kedveltem. Úgy kezdődik a rész, hogy a női főszereplőnk slamasztikába kerül. Majd utána visszamegyünk az időben, látjuk az esküvőjét, meg egyéb dolgokat. Nyúzzák,mint a rétestésztát. Az esküvő után egy egyébként teljesen korrekt akciórész jön, hogy utána megint totál leüljön a rész. Hogy aztán az epizód legvégére eljussunk oda, ahol a rész kezdődött. Mindegy, bevezető rész megvolt, pipa.
Nem akarok spoilerezni a második rész jelentősen javul az elsőhöz képest, a harmadik rész pedig még jobb. A bevezető részen túl kell esni, ne kaszáljátok el még ott. Adjatok esélyt a további részeknek. Én maradok a folytatásra.
Ha már ennyire belejöttél, hétvégi lottószámokat is megírhatnád...
Ajánlanám a Fekete Madár (Black Bird) minisorozatot.
6 rész és ennyi.
Ezeket szeretem, mert nem kell 1-2 évet várni a folytatásra úgy, hogy el is felejtődik a sztori.
Apple Tv+.
Igaz történet alapján, nekünk nagyon csúszik az ilyesmi. Ray Liotta is játszik benne, nem néz ki jól szegény, tudjuk is mi lett a vége.
6 rész és ennyi.
Ezeket szeretem, mert nem kell 1-2 évet várni a folytatásra úgy, hogy el is felejtődik a sztori.
Apple Tv+.
Igaz történet alapján, nekünk nagyon csúszik az ilyesmi. Ray Liotta is játszik benne, nem néz ki jól szegény, tudjuk is mi lett a vége.
Szerintem!

Megnéztem az eddig kijött 3 részt:
Első rész elég gyenge. 10 perc akció 40perc szófosás. A legnagyobb bajom az időrendiséggel volt. Gyűlölöm,mikor az elején megmutatják mi történik, majd visszamegyünk az időben, és megmutatják, hogy jutottunk el oda. A walking deadtől kezdve sokszor sok helyen csinálták ezt, sose kedveltem. Úgy kezdődik a rész, hogy a női főszereplőnk slamasztikába kerül. Majd utána visszamegyünk az időben, látjuk az esküvőjét, meg egyéb dolgokat. Nyúzzák,mint a rétestésztát. Az esküvő után egy egyébként teljesen korrekt akciórész jön, hogy utána megint totál leüljön a rész. Hogy aztán az epizód legvégére eljussunk oda, ahol a rész kezdődött. Mindegy, bevezető rész megvolt, pipa.
Nem akarok spoilerezni a második rész jelentősen javul az elsőhöz képest, a harmadik rész pedig még jobb. A bevezető részen túl kell esni, ne kaszáljátok el még ott. Adjatok esélyt a további részeknek. Én maradok a folytatásra.
- -KP-
- V.I.P.

Megnéztem az eddig kijött 3 részt:
Pont az előbb néztük meg a gyerekekkel... Egyetértek a leírtakkal. Jópofa húzás a stúdiótól, hogy erre a karácsonyi szösszenetre összeállt a stáb, kb. 40 perc.Alex_Aston írta: ↑2022.11.27., vas. 19:11A galaxis őrzői: Ünnepi különkiadás
https://m.imdb.com/title/tt13623136/
Szerencsére nem akarja magát komolyan venni, ez a kis lazaság pont jól jött szerintem, így ünnepekhez közeledve. Persze nem hasunkat fogva röhögős film, de vannak benne nem erőltetett vicces jelenetek.
Semmiképpen sem kidobott idő megnézni.
The_Guardians_of_the_Galaxy_Holiday_Special_poster.jpg
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV