Sorozat ajánló(?)
2 éve ledaráltam a Warrior Nun című sorozat első évadát ami 10 részből állt. Egy amerikában népszerű képregénysorozat adaptációja. Egy évszázadok óta fenn álló rend áll a középpontban fiatal harcos apácákkal, akik legfőképp démonokkal harcolnak. Egy tisztességes iparosmunka volt. Sokkal de sokkal rosszabbra számítottam. Nem mondanám hogy rossz, de azt sem, hogy túlzottan jó. De számomra élvezhető volt. Imdb-n 7pont körüli átlaggal, rottenen 68%-os értékeléssel. A harcos nunák fiatalok, helyesek, és kedvelhetőek. A vallásos szál nincs túltolva benne. A 40kilós csajszi megtermett férfiakat jobbra balra dobálja dilemmát is azzal oldják meg, hogy egy

gyűrűjét hordja a rend vezetője, ami hatalmas erőt ad neki, na meg azzal, hogy jól kiképzik őket, mint a nindzsákat

Az első 4-5 rész nem annyira akciódús, mert azért karakterizálnak is. Az évad végi csattanó pedig kifejezetten tetszett, de nem lövöm le a poént. Egyetlen dolog, ami kifejezetten borzalmas, az a cgi.
Nem mondom hogy tűkön ülve várva, de úgy voltam vele, ha jön az új évad, megnézem azt is. Aztán múlt héten kijött ki az új évad. Ráadásul nem tudtam, csak miután orrba szájba Chris Evans új nőjéről szóló hírekbe bukkantam. Aki történetesen a sorozat főszereplője. Felnéztem IMDB-re, és csupa 8-as meg 9-es feletti értékelések vannak az egyes epizódokra. Na mondom, még a végén felfejlődött a sorozat. Aztán szembesültem vele, hogy 2 évvel ezelőtti darám eredményeképp kb. semmire nem emlékeztem már a sorozatból pár jelenetet leszámítva. Újranéztem az első évadot, és csak utána álltam neki a másodiknak. Sajnos véleményem szerint nem lett jobb a második évad. Hanem rosszabb lett. Még úgy is, hogy az első évad jó pár része azzal telik, ahogy a főszereplőnk keresi önmagát. Az első évadnál még úgy ahogy működött a kitalált világ, de itt a második évadban mindenki meghülyül kb. Jönnek a logikai bukfencek, a saját maguknak teljesen ellentmondó karakterek, a full irracionálisan viselkedő és cselekvő személyek. A nunák továbbra is kedvelhetőek és szerethetőek, de megint kapunk kötelező új PC karaktert, aki inkább elvesz, mint hozzáad a sorozathoz. Viszont jó sok bunyó van benne az első évadhoz képest. Sejtésem szerint innen fakadhat az előző évadhoz képesti magasabb értékelés. Több benne jóval az akció, a bunyó, a robbanás, de cserébe az egész történet egy igazi zs kategóriás lett, pedig előtte se volt shakespear-i remekmű. Mondanom sem kell, nem igazán élveztem a 2. évadot, és nem is tudom jó szívvel ajánlani senkinek. Én elcsesztem az időmet rá, ti ne tegyétek.