Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 735

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: Quetz »

MGMART írta:
2020.06.05., pén. 10:05
venomer írta:
2020.06.04., csüt. 19:54
Nekem nem. Itt a megértés az szálak elvarrása, ha úgy tetszik.
Jogos.Egy ideje már én sem írok egy sort se.No nem azért mert nem nézek filmeket amiket ajánlhatnék.
A mozis fórum elment egy olyan irányba, ami már régen nem arról szól amiről kellene.Egyszóval trágya lett.
A régi fórumozók zöme akik miatt érdemes volt olvasni a fórumot, már nincs aktívan köztünk.Abbahagyták a posztolást, bezárták a saját mozis topikjukat, kérték az oldalról a törlésüket.Helyüket átvették grafikonelemző megmondóemberek.Bevitték a málnásba a kezdőket a tudományos laboreredményeken alapuló házimoziépítéssel. Értem én, hogy van ennek létjogosultsága, csak a kevesebb néha több.Amikor azt látom, hogy kis alapterületű alacsony belmagasságú helyiségekbe egy komplett kereskedelmi mozit próbálnak beszuszakolni, irgalmatlan munkát energiát, pénzt fektetnek be azért, hogy a végén a mérések grafikonjait a többiek kielemezzék és lefikázzák akkor szomorú vagyok.Amikor azt látom, hogy több milliós rendszereket bontanak meg , újra meg újra mert még a jó sem elég jó akkor szomorú vagyok.Ez a hobbi nem erről szól.Ez a hobbi a filmekről szól, azok szeretetéről.Minden más csak eszköz , hogy minél inkább átjöjjön az amit a rendező akart.Ezt nagyon sokan szem elő tévesztik az "út" során.Szóval Venomer befűztem egy öltést, majd a többiek elvarrják.....
Onnan is nézheted, hogy ez az egyetlen magyar fórum, ahol értelmes segítséget kaphatsz, ha szeretnél egy házimozi szobát építeni magadnak, de kihagynád a shakti köveket, a végtelen kábelpróbálgatást, a woodoot és a miszticizmust... szóval egyszerűen csak egy jó mozit szeretnél és filmeket nézni.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 503

Hozzászólás Szerző: MGMART »

venomer írta:
2020.06.04., csüt. 19:54
Jogos.Egy ideje már én sem írok egy sort se.No nem azért mert nem nézek filmeket amiket ajánlhatnék.
A mozis fórum elment egy olyan irányba, ami már régen nem arról szól amiről kellene.Egyszóval trágya lett.
A régi fórumozók zöme akik miatt érdemes volt olvasni a fórumot, már nincs aktívan köztünk.Abbahagyták a posztolást, bezárták a saját mozis topikjukat, kérték az oldalról a törlésüket.Helyüket átvették grafikonelemző megmondóemberek.Bevitték a málnásba a kezdőket a tudományos laboreredményeken alapuló házimoziépítéssel. Értem én, hogy van ennek létjogosultsága, csak a kevesebb néha több.Amikor azt látom, hogy kis alapterületű alacsony belmagasságú helyiségekbe egy komplett kereskedelmi mozit próbálnak beszuszakolni, irgalmatlan munkát energiát, pénzt fektetnek be azért, hogy a végén a mérések grafikonjait a többiek kielemezzék és lefikázzák akkor szomorú vagyok.Amikor azt látom, hogy több milliós rendszereket bontanak meg , újra meg újra mert még a jó sem elég jó akkor szomorú vagyok.Ez a hobbi nem erről szól.Ez a hobbi a filmekről szól, azok szeretetéről.Minden más csak eszköz , hogy minél inkább átjöjjön az amit a rendező akart.Ezt nagyon sokan szem elő tévesztik az "út" során.Szóval Venomer befűztem egy öltést, majd a többiek elvarrják.....

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: R.G. »

Quetz írta:
2020.06.04., csüt. 21:18
Én pl. most találtam ezt a trailert és jókat vigyorogtam. Visszahozta a régi HK mozi hőskorát:

youtu.be/tRrseIiQEK0
mint valami Dzseki Csenes őrűlt misszió vagy mi. Elég abszurdnak tűnik ebből :tutiok:
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

Quetz
Beköltözött
Beköltözött

Én pl. most találtam ezt a trailert és jókat vigyorogtam. Visszahozta a régi HK mozi hőskorát:

youtu.be/tRrseIiQEK0
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

robi20064 írta:
2020.06.04., csüt. 20:09
Szerintem itt csak neked fontos a szalak elvarrasanak igenye, de ha csak igy tudsz vagy akarsz tovabblepni akkor keresd nyugodtan a mogottes okokat. Esetleg alternativakent lepj be egy filmes FB csoportba es/vagy fizess elo HBO GO-ra / Netflix-re ha eddig meg nem tetted volna.
Hát Robikám, nem érted te ezt.:P Volt itt olyan ajánlás, amire amúgy nem találtam volna rá. Az itteni régi ajánlások, beszélgetések hangulata nincs meg máshol. Mondjuk pont egy ilyen arrogáns megnyilvánulás hiányzott a témához.

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: R.G. »

Elkezdtuk nezni A Szamkiszervezett sorozatot. Valami konnyed vigjatekot kerestunk. Az amcsi es indiai kultura keverve egy minden vackot amerikaban eladni akaro indiai csapattal indiai helyszinrol amcsi fonokkel. Egyelore nagyon tetszik, bevaltotta a konnyed vigjatek kategoriat. Van egy hangulata a filmnek. Ajanlom minden esti lefekves elott akar, hisz csak 20 percesek a reszek. Kicsit eroltetett, de jokat nevetunk rajta
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

venomer
V.I.P.
V.I.P.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Hogy látjátok, érdemes azon agonizálni, hogy ez a topik gyakorlatilag megszűnt? A facebookos filmes csoportok a nagyobb ludasak ebben vagy a streaming szolgálatások?

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 688

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Penny Dreadful: City of Angels - 10 részből 5 alapján: 8/10

Véres, erőszakos, tele fondormányos x@rkeveréssel, szexualitással, rasszizmussal, miszticizmussal és mindig van benne valamilyen tánc.

Los Angeles a II. v.háború kitörése előtt egy évvel, mexikóiakkal, nácikkal, és zsidókkal, ahol mindenki a saját érdekét védi (vagy éppen a családjáét) .

youtu.be/_WqFMwMiF3I
Rega Brio/ DacMagic200M/ TMP táp/ Revox B226/ Pc/ Hivox zárt 3 utas/ hangfalkábel és rca: HiDiamond D3, tápkábel: Isotek Evo3 Premier és Initium ill. Hivox, koax: QED QE6200 , usb a/b: Oyaide, ethernet: Audioquest Forest

Firekiller
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 353

Hozzászólás Szerző: Firekiller »

kpykpy írta:
2020.05.25., hétf. 18:47
Igen, a sebesség csökkenésről tudtam, de már elvileg feloldották. Kinti fórumokon volt téma múlt héten.
Idehaza még nem lett feloldva...

kpykpy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 33
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: kpykpy »

tonee73 írta:
2020.05.25., hétf. 20:36
kpykpy írta:
Al Pachino
http://letmegooglethat.com/?q=al+pacino
jogos... bocsi 31_1_21.gif :fekverohog:
Samsung 65Q9FN
Anthem AVM60
ApollonAudio NCMP6200/NC500DualMono
Adam Audio GTC77/88/ANF10, Svs sb-2000
AQ forest, Inakustik Silver Premium, Supra
i5 6600k/Fatal1ty Z170/32Gb ddr4/MSI 3080Ti/Acer predator X35
Beyer DT990+Steinberg UR12
Psx,Ps2-3-4-5,Xbox360,XboxOneX,Wiiu,Switch

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6361

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

kpykpy írta:
Al Pachino
http://letmegooglethat.com/?q=al+pacino
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

kpykpy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Kapcsolat:

Köszönöm mindkettőtöknek.

Most néztem bele újra és most is ugyanolyan szarnak látom (az elején mikor Al Pachino beszél a rendőrrel, a rendőr arca durván szemcsés, meg úgy kb minden szereplő arca) Lehet akkor vmi digitális javítás v hasonló lehet bekapcsolva a tv-n, csak az a fura, h erre eddig egyik másik film sem volt "allergiás". Amúgy még arra is gondolok, h a csomagváltásnak is lehet köze hozzá, mert amikor sima HD csomagom volt, akkor is belenéztem már a filmbe de nem rémlik ilyen fokú képzaj, de most már a 4K-s csomag van előfizetve, ahol a HD tartalmakat a netflix skálázhatja és szerintem ez lehet a bibi.

Igen, a sebesség csökkenésről tudtam, de már elvileg feloldották. Kinti fórumokon volt téma múlt héten.

Max ezt a filmet csak lemezről nézem meg, bár túlságosan kényelmessé teszi az embert a netflix :)
Samsung 65Q9FN
Anthem AVM60

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6162

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Ma reggel a bejegyzés hatására direkt kikerestem a Scarface-t a netflixen, és elindítottam. Semmi problémát nem láttam (a főcím kezdő képsorai a kubai menekülthullámról eredeti felvételek, azok eredetileg is rossz minőségűek, de az első jelenet, ahol Al Pacinót kérdezi ki a rendőrség, mar teljesen pompázatos). Arra gyanakszom, hogy valami ideiglenes gebaszt fogtál ki éppen, vagy az internetkapcsolattal lehetett ideiglenes probléma valahol, vagy a Netflix híre káosztesztjébe futottál bele (ez nem vicc, tényleg csinálják, ráadásul élesben, de most nem mennék bele technikai részletekbe).
Próbáld ki ismét ma, és ha még mindig rossz a minőség, akkor nyilvánvalóan tévedek :rolleyes:
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 197

Hozzászólás Szerző: Spiky03 »

Nem nálad van a hiba.
A Netflix csökkentette a minőséget a koronavírus miatt, hog ne legyen a hálózatok annyira leterhevle.
Azt írták elvileg 1 hónapig lesz csak, de még mindig ilye.
Valahol láttam egy cikket, hogy rövidesen folyamatosan visszaállnak a normál minőségre.
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect

kpykpy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Kapcsolat:

sziasztok!

netflixes-ektől kérdeznél: nézte már valaki a Sebhelyes arcút (Scarface) netflix-en?
Ott ugye nem 4k-s hanem a sima HD verzió van feltöltve, jelzi is, h HD kép és 5.1-es hang, de elindítva a filmet, olyan szörnyű a képminőség, h nem tudtam hirtelen sírjak vagy nevessek.

Vmi külön beállítás kell esetleg ehhez a filmhez vagy simán szartak bele?

Lemezes sima HD bluray-en nézve ugyanazon a rendszeren, mintha egy másik film lenne (mintha 360p-s videot hasonlítanék youtube-on 2160p-hez). Netről szedett 720p-s verziónak is klasszisokkal jobb a minősége, mint netflixen...

Pár jó sorozat amiket a héten néztem Netflixen, nem tudom más írta-e már: Lucifer(akció-vígjáték), Locked & Key(misztikus),
Narcos és Narcos mexico (kokain). HBO Go-n pedig a Csodatévők(vígjáték, igényes szinkron)
Samsung 65Q9FN
Anthem AVM60

redbulova
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 75

Hozzászólás Szerző: redbulova »

Nem rossz film csak az akció jelenetek elég gagyik. Mondjuk a költségvetés is sovány volt...

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Ha valakinek tetszett a Pear Harbour akkor itt lesz mellé a “folytatás is” megtörtént eseményeket dolgoz fel a Midway,ami bővelkedik akciójelenetekben és kevésbé pátoszos mint az előd.
Érdemes megnézni!

https://www.imdb.com/title/tt6924650/

Quetz
Beköltözött
Beköltözött

The Old Guard, Netflix trailer:

youtu.be/aK-X2d0lJ_s

Tenet full trailer:

youtu.be/L3pk_TBkihU

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 688

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Into The Night 7/10 I. évad

Belga sorozat, ahol egy repülőgépbe zárva (kényszerből) különböző nemzetiségű és sorssal megáldott ember menekül a Nap fénye elől...

Pörgős részekkel, (kisebb logikai bakikkal), kb. fél órás részekkel. Remélem lesz második évada is!

youtu.be/ZGosoC7q_po
Rega Brio/ DacMagic200M/ TMP táp/ Revox B226/ Pc/ Hivox zárt 3 utas/ hangfalkábel és rca: HiDiamond D3, tápkábel: Isotek Evo3 Premier és Initium ill. Hivox, koax: QED QE6200 , usb a/b: Oyaide, ethernet: Audioquest Forest

Quetz
Beköltözött
Beköltözött

robi20064 írta:
2020.02.18., kedd 23:46
Az SW fanoknak akiket kiabranditott a VII/VII/IX. Nagyjabol 6 ev utan ugy tunik az animacios Clone Wars kap egy befejezo evadot ;)
Végignéztem az évadot, a Rogue One óta a legjobb SW filmet hozták össze. Kiválóan alkalmas leöblíteni az utolsó trilógiát.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

GTomi írta:
2020.04.29., szer. 18:06
kargidje írta:
2020.04.28., kedd 08:54

A Wall Street pillangói
10 perc után feladtam.
Pedig annyira nem rossz, van benne pár- ha nem is túl erős - dramaturgiai fordulat, klasszikus barátok voltunk, de egyikünk többet akart, de nem egy gengszterfilmes befejezéssel.

JLo meg a korához képest jól néz ki :D
Nem akartam tudni.. Ez már spoiler. Ha a többség lehurrog, akkor nem az, de nekem ez már az.

A barokkos témát néztem, franciás unalomba fulladt, a téma persze jó volt. Zseráldinnyó Depártyiőt ki lehetett volna hagyni - mindenhova sok és nem is lehet alkalmas, de hát ez a közönségfilmes vonulata. Halálig tartó összetartozás a drámában haláleset miatt. Megtörve, felemás és paradox módon gymásra utalva.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Avglas írta:
2020.05.03., vas. 11:07
Léghajósok (2019) 7/10

Az alábbi kritika elolvasása után kaptam kedvet a film megnezéséhez. Egyáltalán nem bántam meg, sőt! Aki szereti a kosztümös és egyben kalandfilmeket annak merem ajánlani egy délutáni mozira.

A lárványvilág - ahogy a kritika is írja - valóban pazar!

http://acinemanias.com/premier_kritikak.php?id=6697
Valóban finom a látvány, ez egyből projektorért kiált ... :napsut: ... de felújítás alatt a mozi-nappali. sad.gif

Extraction (2020) - Tyler Rake: A kimenekítés
pörgős, durván nyers és véres amerikai akcióáradat. A megszokott túlzásokkal, de itt valahogy elnézhető illetve továbbvisz a darálás. Egyszer simán full hm rendszeren meg ... :smile32:

Jó, a "Pillangósnak" nekiállok majd megint, valamikor.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Avglas írta:
2020.05.03., vas. 11:07
Léghajósok (2019) 7/10

Az alábbi kritika elolvasása után kaptam kedvet a film megnezéséhez. Egyáltalán nem bántam meg, sőt! Aki szereti a kosztümös és egyben kalandfilmeket annak merem ajánlani egy délutáni mozira.

Gyorsan meg is néztem.
Jó kis film volt ez.Egészen bámulatos ,hogy a lovas kocsik korában milyen magasba emelkedtek.7/10 nálam is

Avglas
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 131

Hozzászólás Szerző: Avglas »

Léghajósok (2019) 7/10

Barco Optix Cinemascope * Seymour CenterStage XD 120" 2.35:1 * Dune HD Pro 4K II * Anthem AVM60 * Emotiva xpa3 * LabGruppen PDX3000 * IMG Stageline STA2000D * Crown XLS1502 * 7.3.4 * JBL 3677 * JBL 8330 * Beckersound b1000x2, JBL4645B * Synology ds418j

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”