Több független dolgot is összeraktál itt, ha jól értem, szerinted:MGMART írta: ↑2020.06.05., pén. 10:05Jogos.Egy ideje már én sem írok egy sort se.No nem azért mert nem nézek filmeket amiket ajánlhatnék.
A mozis fórum elment egy olyan irányba, ami már régen nem arról szól amiről kellene.Egyszóval trágya lett.
A régi fórumozók zöme akik miatt érdemes volt olvasni a fórumot, már nincs aktívan köztünk.Abbahagyták a posztolást, bezárták a saját mozis topikjukat, kérték az oldalról a törlésüket.Helyüket átvették grafikonelemző megmondóemberek.Bevitték a málnásba a kezdőket a tudományos laboreredményeken alapuló házimoziépítéssel. Értem én, hogy van ennek létjogosultsága, csak a kevesebb néha több.Amikor azt látom, hogy kis alapterületű alacsony belmagasságú helyiségekbe egy komplett kereskedelmi mozit próbálnak beszuszakolni, irgalmatlan munkát energiát, pénzt fektetnek be azért, hogy a végén a mérések grafikonjait a többiek kielemezzék és lefikázzák akkor szomorú vagyok.Amikor azt látom, hogy több milliós rendszereket bontanak meg , újra meg újra mert még a jó sem elég jó akkor szomorú vagyok.Ez a hobbi nem erről szól.Ez a hobbi a filmekről szól, azok szeretetéről.Minden más csak eszköz , hogy minél inkább átjöjjön az amit a rendező akart.Ezt nagyon sokan szem elő tévesztik az "út" során.Szóval Venomer befűztem egy öltést, majd a többiek elvarrják.....
- mozis fórum trágya lett
- a mostani fórumozókért nem érdemes már olvasni a fórumot, mert a régi jók helyét átvették a grafikonelemzők - ez már a házimozis topikokra vonatkozik, ha jól értam
- a filmek szeretete fontosabb, mint az azokat közvetítő eszközöké (saját megj: ez régi motívum már hifis körökben, ami fel-fel bukkan újra és újra, de eddig főleg hifis kontextusban, mert a házimozisoknál - amióta itt vagyok a fórumon - én mindig is láttam a technikáért és a mérésekért rajongást, úgyhogy ez a vélekedés egy új színfolt - képviseld házimozis oldalról, kérlek)
Nos, mindez kicsit off itt, mert ugye itt filmeket kellene ajánljunk, vagy arról társalognunk. Remélhetőleg azért itt még születnek jó ajánlók. Nekem szokásom volt, illetve törekedtem, hogy egy picit többet is írjak egy-egy filmről, mint a "nekem tetszett", csak nálam is az a gond mostanában, hogy - főleg amióta home office-ban dolgozom, paradox módon - gyakorlatilag szinte 0 mennyiségű filmet nézek meg. Ha nézel filmeket, kérlek ajánld, itt még nem látom, hogy rossz lenne a hangulat... (remélem azzal mindenki tisztában van, hogy az ízlések ezen a téren is nagyon különbözőek, és nem veszi senki sértésnek, ha mondjuk a kedvenc filmje valaki másnak nem tetszik).
Én továbbra is azt támogatnám és javasolnám, hogy ez a topik a filmekről és azok szeretetéről szóljon - legyen bármilyen műfaj. Ha valakinek van jó élménye, írja meg, a saját szavaival. Ha rossz élménye van, írja meg azt is. Ebből nem kell(ene) rossz hangulat szülessen.