Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
- pärt
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 5067
Re: Kerékpározás
Lóbalzsam, tőgykenőcs...valami humán szert nem használnak a biciklista urak, vagy mindenki csak állatorvosokkal barátkozik? 

alexxa:
A JutaVit lóbalzsam hot termék ideális a fáradt, visszeres, megterhelt lábakra. Segít a sérülések, reumatikus fájdalmak pillanatnyi csillapításában. A fájó testrészekbe való masszírozásával melegíti az adott területet, aktivál és frissítő érzést ad. Az egyes összetevők gyulladáscsökkentő hatása csökkenti a görcsöket és izomfájdalmakat.
Természetes módon serkenti a kezelt terület vérellátását és védi a vénákat és artériákat.
A JutaVit lóbalzsam hot termék ideális a fáradt, visszeres, megterhelt lábakra. Segít a sérülések, reumatikus fájdalmak pillanatnyi csillapításában. A fájó testrészekbe való masszírozásával melegíti az adott területet, aktivál és frissítő érzést ad. Az egyes összetevők gyulladáscsökkentő hatása csökkenti a görcsöket és izomfájdalmakat.
Természetes módon serkenti a kezelt terület vérellátását és védi a vénákat és artériákat.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
én kizárt dolog, Ti voltatok bespeedezve, én csak mentem veletekpärt írta: ↑2023.05.04., csüt. 12:21Én szellemi energiákkal is tudok célozni.![]()
Azt hiszem, ezt nem érdemes kenegetni, ki kell várni, hogy magától helyre jöjjön. Ez a műtött lábamnál szokott jelentkezni szezon elején, ha nem ésszel terhelem. Hát most pont ez volt, a két beszpídezett vadegérrel elkapott a mehetnék.Már nagyon hiányzott a hosszú bezártság után.
Érdekes, hogy nem az ízületben jelentkezik, hanem a térdhajlatban, meg a térdem külső részén egy ponton.![]()

amúgy a HOT-ban ott láttam meg a lehetőséget, amikor térdműtét után mennem kellett fizikoterápiára. egy kis vízzel átitatott pántot szereltek a térdemre és aprócsak kis áramütésekkel ingerelték a nyirokereket,ami gyorsítja a gyógyulást (nyilván megkérdeztem, mit művelnek velem, szeretem tudni mi, miért és hogyan működik. Csak a hifit nem tudom,de az már ígymaradt

A HOT (és nem a hideg, ami elterjedtebb) valami hasonlót művelhet. Gyulladt ízületnek sokszor pl a melegvízes fürdőzés nem annyira tesz jót, de ez a lúbalzsam, mintha máshogy hatna. nálunk a versenyzőurak verseny előtt kenegették magukat ilyennel (főleg comb és vádli,... végülis, mi mást?

mindenesetre annyit érzek,hogy ma már egy laza Z1-Z2-be felülök a bringára, pedig igencsak sántítottam még tegnap. erőltetni nem fogom, de forgatni szerintem nem fog ártani neki.
patikában hajlamosak a sokakl kisebb kiszerelésű HOT krémet ajánlani, sokkal drágábban, én nem is tudom, hol vettem... tesco, vagy patika, passz. ez a bazi nagy tégelyes, kb fél kg volt 1200 körül.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Nehéz ilyenkor bármit is mondani.
- pärt
- Hazajáró lélek

Beszpídezett vadegér

Azt hiszem, ezt nem érdemes kenegetni, ki kell várni, hogy magától helyre jöjjön. Ez a műtött lábamnál szokott jelentkezni szezon elején, ha nem ésszel terhelem. Hát most pont ez volt, a két beszpídezett vadegérrel elkapott a mehetnék.
Már nagyon hiányzott a hosszú bezártság után.
Érdekes, hogy nem az ízületben jelentkezik, hanem a térdhajlatban, meg a térdem külső részén egy ponton.
- pärt
- Hazajáró lélek
Én szellemi energiákkal is tudok célozni.

Azt hiszem, ezt nem érdemes kenegetni, ki kell várni, hogy magától helyre jöjjön. Ez a műtött lábamnál szokott jelentkezni szezon elején, ha nem ésszel terhelem. Hát most pont ez volt, a két beszpídezett vadegérrel elkapott a mehetnék.

Érdekes, hogy nem az ízületben jelentkezik, hanem a térdhajlatban, meg a térdem külső részén egy ponton.

Neeeee, ne engedd elrevox írta: ↑2023.05.04., csüt. 09:12próbáléd ki a hot lóbalzsamot. semmi extra, 1000Ft körüli jó, bármelyik patikából, hipermarketből. térdre vagy a hideg adja,vagy a meleg, nekem most épp a meleg tűnik megoldásnak. nem kiabálom el, de bekentem este és most reggel és valamivel jobb. csak utána moss kezet alaposan vagy 3szor és még ezután is csak óvatosan nyúlj a szemedbe,szádba,orrodba és elengedett kézzel pisálj![]()

próbáléd ki a hot lóbalzsamot. semmi extra, 1000Ft körüli jó, bármelyik patikából, hipermarketből. térdre vagy a hideg adja,vagy a meleg, nekem most épp a meleg tűnik megoldásnak. nem kiabálom el, de bekentem este és most reggel és valamivel jobb. csak utána moss kezet alaposan vagy 3szor és még ezután is csak óvatosan nyúlj a szemedbe,szádba,orrodba és elengedett kézzel pisálj

halfnote.hu
halfnote.hu
- edzoba
- Fórumlakó
- Értékelés: 172
- Kapcsolat:
Üdv, Rotor, Absolute Black és Sram ovált hajtottam outin és MTB-n is. Kéttányéros rendszerrel a váltás beállítása kihívásos volt nekem. MTB-n nem is sikerült elfogad6óan, feladtam. Outin jobb, de pl. a keresztbe lánc futást kevésbé tolerálja (kistányéron a lánc a nagyot súrolgatja) A Rotor timing állítható, erőmérővel szoftverrel optimalizálható. Az AB a különböző méretekhez különböző timingot és ovalitást állít be gyárilag. Meg kell szokni az izmoknak, de ezután elég egyértelmű a jobb hajtás érzet nekem. Ha több bringa van érdemes emiatt mindegyikre egységesen használni. MTB-n kicsit ebike érzés, a technikás emelkedőkön nem kapar el olyan könnyen. A Sram ovalitása és timingja sztem nagyon jól eltalált (32T). MTB-n már nem fogok kereket használni soha most úgy gondolom. Outimon elméletemmel ellentétben kerek van:) Az AB annyira szép, hogy lehet még egyszer nekifutok. A különböző első váltókkal (ST, CT, ST+CT) lehet variálni, a Rotor kis insertet is gyárt hogy az átdobót kicsit előrébb helyezze. Merev váltó konzol nagyon kell, mert a váltás nagyobb erőt igényel. Karbon konzol (Scott Addict SL) egyálatlán nem volt képes elváltani, kerek maradt.asebestyen írta: ↑2023.05.03., szer. 23:45Szaktársak!
Aki próbált már ovál lánctányérokat, írhatna néhány sort a tapasztalatairól.
Előre is köszi,
ákos
iFi audio Zen Stream+LHY Audio LPS ǀ Gustard R26+LHY Audio OCK-1 ǀ AUDIONET AMP I V2 ǀ Dynaudio Audience 40+REL T5i ǀ Perfect Acoustic elemek ǀ ENTREQ Vibbeater ǀ iFi audio DC Blocker ǀ Supra kábelek
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7664
A mostani ovál rendszerek pont fordítva működnek, mint a régi Shimano. De köszi!Vinkler írta: ↑2023.05.04., csüt. 06:40Pár évig használtam Shimano Biopace lánctányért. Nekem nem jött be, nem ereztem vele akkora forgatási előnyt és utána hosszú évekbe telt ismét kialakítani a jó körkörös lábmozgást. Pedig viszonylag rövid ideig használtam. (Talán 2 szezon) Végül egyébként azért tértem vissza, mert elkezdett fájni a térdem. Van aki bírja, van aki nem. Én nem bírtam.asebestyen írta: ↑2023.05.03., szer. 23:45Szaktársak!
Előre is köszi,
ákos

Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 9108
Pár évig használtam Shimano Biopace lánctányért. Nekem nem jött be, nem ereztem vele akkora forgatási előnyt és utána hosszú évekbe telt ismét kialakítani a jó körkörös lábmozgást. Pedig viszonylag rövid ideig használtam. (Talán 2 szezon) Végül egyébként azért tértem vissza, mert elkezdett fájni a térdem. Van aki bírja, van aki nem. Én nem bírtam.asebestyen írta: ↑2023.05.03., szer. 23:45Szaktársak!
Előre is köszi,
ákos
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7664
Szaktársak!
Előre is köszi,
ákos
Előre is köszi,
ákos
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
eggen, a tiszatavi szél nem lebecsülendő, felér egy heggyel

nekem amúgy kezdett jobb lenni, ha ésszel csináltam, értelmes melegítéssel, már 6-8%-okat tudtam vele ügyesen menni (zwiften, de az talán xarabb,mint élőben), meg ha tempózni kellett, ha nem sóztam el a levest, egybenmaradt, de tegnap a 20% odbaxott neki hidegen

majd motorzunk, uncsi már a bicaj

halfnote.hu
halfnote.hu
Mondjuk térd ügyben jobb, ha hallgatok: hetek óta terveztem, hogy na most már aztán tényleg nekikezdek gurulgatni, ehhez képest még egy darabig csak kutyát sétáltatok, de ott is kerülöm kaptatót.
- pärt
- Hazajáró lélek
Már május van, idén egész sokáig kikímélted a térded.

Mondjuk térd ügyben jobb, ha hallgatok: hetek óta terveztem, hogy na most már aztán tényleg nekikezdek gurulgatni, ehhez képest még egy darabig csak kutyát sétáltatok, de ott is kerülöm kaptatót.
ja,amúgy nekem is pittyegett a telefon, hogy valaki lájkolta, gondoltam, Te leszel.. röhögtem magamban, majd megunod, ha meglátod, hány 2kilis pálya lesz benne

halfnote.hu
halfnote.hu
persze, mer melegítés free pályákon, de azok rövidek (2km... jól rá is baxtam az egyikre...

ócsó hús leve

halfnote.hu
halfnote.hu
Jött az értesítés,hogy mentél. Ránéztem,kiléptem. Rögtön jött a következő értesítés. És ez vagy 4-5x. 

amúgy a görgős appok terén ez valami fétis, vagy ferdehajlam, hogy tele van olyan emelkedőkkel, amire értelmes ember neki se vág? Ezek tuti versenyeznek ,ki tud xarabb emelkedőt betenni. de értelmes pálya egy sincs,amin lehetne egy jó intervallt csinálni, csak a hegyre fel, de olyan rohandj le stílusban. már nem a free-re gondolok, azok nyilván olyanok,amilyenek,de amikor előfizettem a tacx-et, azon is csak baxom nagy emelkedők voltak, kb 8% minimummal 

halfnote.hu
halfnote.hu
a mélypont nem ez volt, hanme előtte,amikor próbáltam váltani
ott 3,5km/h és 25rpm
de sikerült 35rpm-re felrúgni

halfnote.hu
halfnote.hu
én is ügyes voltam... tegnap felültem hidegen görgőre és melegítésnek kinéztem egy ingyenes tacx pályát... 8%...15%... 20%... 23%

megtanultam a magyarok istenét, ráadásul még a 70kg súly volt beírva... a neo2 25%-ig tudja az emelkedőszimulációt és az elsőváltóm nem dobta le, már nem volt értelmes pedálfordulat

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára revox 2023.05.03., szer. 14:09-kor.
halfnote.hu
halfnote.hu
Köszönöm!
A záró autó Tótvázsony környékén hagyott el egy elég hosszú emelkedőn. Szerencsére a nagyobb kaptatókat a táv első felébe rakták, de még így is okosan kellett nyomni neki, nehogy idő előtt kipukkanjon a lufi
A záró autó Tótvázsony környékén hagyott el egy elég hosszú emelkedőn. Szerencsére a nagyobb kaptatókat a táv első felébe rakták, de még így is okosan kellett nyomni neki, nehogy idő előtt kipukkanjon a lufi

Japán vonal: Accuphase, Denon
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold
Nagy nagy gratula! Tulajdonképpen azt mondták, avg 30-ig lesz teljes útzár, lényegében ott voltál. Megérdemelted az útzáratst81 írta: ↑2023.05.02., kedd 21:35No, lement az első Balatonfondo, ezer feletti indulóval.
Örültem, hogy az útzárat fenn tartották az olyan kocabringásnak is mint én. Nyilván az ott élőknek és az utakon várakozóknak kellemetlen volt, hogy sokkal hosszabbra nyúlt a "karantén" az előzetesen jelzettnél.
Abszolútban előkelő 184. lettem az 535-ből, 28,8 -as átlaggal:-)
Nagyon jól esett, hogy ennyi emberrel tudtam együtt tekerni, jókat lejtőzni, megizzadni az emelkedőkön és a célnál sprintelni egy utolsót. Remélem, hogy idén még sikerül egy pár versenyen részt venni, mert fantasztikus élmény.

Hajrá a következőre

No, lement az első Balatonfondo, ezer feletti indulóval.
Örültem, hogy az útzárat fenn tartották az olyan kocabringásnak is mint én. Nyilván az ott élőknek és az utakon várakozóknak kellemetlen volt, hogy sokkal hosszabbra nyúlt a "karantén" az előzetesen jelzettnél.
Nagyon jól esett, hogy ennyi emberrel tudtam együtt tekerni, jókat lejtőzni, megizzadni az emelkedőkön és a célnál sprintelni egy utolsót. Remélem, hogy idén még sikerül egy pár versenyen részt venni, mert fantasztikus élmény.
Japán vonal: Accuphase, Denon