Kitiltottam
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Off
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5979
Re: Off
Vigyázz, ez nem szarkeverés, hanem nagyon adathalászat-gyanús...
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2874
- Kapcsolat:
Kezdődik itt is a szarkeverés..
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
Re: Hegel H190
fine music & cinema: toroid power isolation->>> zidoo >> Rotel RSX 1550 >> JM Lab Tantal 505
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8918
Köszönöm, mindenkinek, hogy a kérésemnek megfelelően a releváns témában folytattátok a beszélgetést!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Vinkler
- Adminisztrátor
Re: Focal JMLab
A megfelelő helyen.

- -CB-
- Beköltözött
- Értékelés: 1209
Re: Focal JMLab
Ha csak az kell, hogy rendesen bummogjon-ciccegjen, arra egy SAL boombox is jó... De egy igényes elektronikus zenében azért vannak jó akusztikus hangok, összetett effektek, extrém mélyek és extra jó színpadkép. Ha a rendszer rendesen közvetíti, Teljesen el lehet merülni az akusztikus nirvánában :-)
- Vinkler
- Adminisztrátor
Re: Szerintem valami túlságosan drága
Teljesen mindegy, hogy ki mit ért, vagy nem ért. Az efajta stílusnak nem fogunk teret adni ezen a fórumon!
- Vinkler
- Adminisztrátor
Nincs gyengébbek kedve! Megkérlek, hogy a továbbiakban ezt a stílust máshova tartogasd!
- solarsurfer
- Nincs visszaút
- Értékelés: 38
Re: Altec Lansing 604-8g model 17 utángyártott dobozban eladó
A pókok már benne vannak az árban?
hang: Tannoy Legacy Arden | erő: Luxman L-590AXII + Aurorasound VIDA MkII | analóg: Thorens TD-1601 + Phasemation PP-300 | digi: Node + Chord Qutest | kábel: Black Rhodium
Re: Conrad Johnson CAV50 integrált csöves
Erről a szép és ritka erősítőről nem ártana több jó kép, körbe - karikába...
-
- Nincs visszaút
- Értékelés: 30
Re: Emotiva XMC1 processor
Én az XMC2-vel jártam így. Elvileg jobbnak, de legalább ugyanolyannak kéne lennie, mint az xmc1, de valahogy mégis más volt és nem tetszett. Valamit nagyon eltaláltak az xmc1-nél.
Re: Emotiva XMC1 processor
Jól is teszed. Nem szabad ezt elkótyavetyélni. Épp nincs rá mozgás, de meg fog jönni rá a vevő előbb-utóbb, mert egy remek proci és ennyiért nincsen más alternatíva. Én is éppen azon vagyok, hogy szerzek hozzá egy komoly végfokot és megmarad. Hiába járt nálam mostanság pár jobbnál jobb avr, a feelinget amit az xmc-1 adott, semmi nem adta vissza.
Atmos ide vagy oda, ezzel én mindennél jobban élveztem a mozizást.
Atmos ide vagy oda, ezzel én mindennél jobban élveztem a mozizást.

NAD 787 v3 Dirac, Atmos.
KEF R900 + R300 + R600c
2x Arendal 1723 1V Avalanche 800 sub + Mini DSP HD
Dune Max Vision + Epson 9400 / LG G23 77"
Stewart Fix keretes vászon 117".
Vincent Audio SV-233 + Cocktail Audio streamer
És egy remek kis család, akikkel mindezt élvezem közösen. :-)
KEF R900 + R300 + R600c
2x Arendal 1723 1V Avalanche 800 sub + Mini DSP HD
Dune Max Vision + Epson 9400 / LG G23 77"
Stewart Fix keretes vászon 117".
Vincent Audio SV-233 + Cocktail Audio streamer
És egy remek kis család, akikkel mindezt élvezem közösen. :-)
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6183
Nem jogászkodik itt senki, csak bátorkodtam felhívni a figyelmed arra, hogy itt vannak szabályok amiket szokás betartani.Oceanmaster írta: ↑2024.05.05., vas. 20:51Minden biztonsági szabályzat hosszabb, mint kéne. Én egy hifi imádó oldalt kerestem, a jogászkodás nem a világom. Persze írtam már hasonló dolgokat, de én mérnök vagyok, és inkább ezzel foglalkoznék. A címlapon legalább 4 fejezetről van szó, tehát nem a söralátétről van szó. De nem vitatkozni akarok, ha itt a jogászkodás ennyire fontos, akkor itt nincs helyem. Megint igazad van. :)
Innentől pedg a felesleg megy az off-ba, hogy ne ezzel toljuk a hirdetést.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
-
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Minden biztonsági szabályzat hosszabb, mint kéne. Én egy hifi imádó oldalt kerestem, a jogászkodás nem a világom. Persze írtam már hasonló dolgokat, de én mérnök vagyok, és inkább ezzel foglalkoznék. A címlapon legalább 4 fejezetről van szó, tehát nem a söralátétről van szó. De nem vitatkozni akarok, ha itt a jogászkodás ennyire fontos, akkor itt nincs helyem. Megint igazad van. :)
Légyszi küld el a linket ahol 210 ért van ez a kábel
Kösz
Kösz
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6183
Már ne haragudj, de ez itt most nem az én problémám. Ráadásul ez a szabályzat nem olyan hosszú mint a Háború és Béke.Oceanmaster írta: ↑2024.05.05., vas. 17:26Igazad van, természetesen. De Te elolvastál minden szabályzatot, amit eléd raktak? A bankok, biztosítók, áruházak, ebay paypal, vodafone... soroljam? Mert ha igen, akkor sok másra nincs időd...ja és persze nem elolvasni, hanem megérteni, megjegyezni, és emlékezni. 60 felett hetente, mert az ember már nem a régi. Értem én, hogy nektek csak a Tiétek fontos, de ezzel mindenki így van. Nekünk meg itt egy raklap olvasnivaló... de lehetne vizsgákat is rendezni időnként, cseles tesztekkel. Bocs, hogy szóltam...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
-
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Igazad van, természetesen. De Te elolvastál minden szabályzatot, amit eléd raktak? A bankok, biztosítók, áruházak, ebay paypal, vodafone... soroljam? Mert ha igen, akkor sok másra nincs időd...
ja és persze nem elolvasni, hanem megérteni, megjegyezni, és emlékezni. 60 felett hetente, mert az ember már nem a régi. Értem én, hogy nektek csak a Tiétek fontos, de ezzel mindenki így van. Nekünk meg itt egy raklap olvasnivaló... de lehetne vizsgákat is rendezni időnként, cseles tesztekkel. Bocs, hogy szóltam...

- poto
- Újonc fórumos
- Értékelés: 2
Re: Neotech 1001 rca 70 cm
Üdvözlöm!
Nos, elnézést kérek, eddig nem volt időm válaszolni.
Nem emlékszem, hogy önt vala is a rendszerem közelébe engedtem volna..., bár ki tudja... Mindenesetre nem nyert: van 2 pár ilyen kábelem, s arra gondoltam, egységesítek, azonban minden jel szerint nem ezzel. A kábel ára – mostani adatok szerint – 212.386 Ft + ÁFA, ami, ugye, nem ugyanaz.
Ámbár, jómagam már nem csodálkozom semmin sem egy olyan országban, ahol akként gondolkodnak, ezek után vélhetően ön is, hogy:
- egy koszlott iparifém-darabot szentként tisztelnek,
- becses elődeik a Szíriusz (A)-ról, vagy talán a B-ről (nem tudhatom) röppentek ide,
- és végezetül, a Világ, de legalábbis a Föld szívcsakrájához imádkoznak.
Sorolhatnám még...
Valóban jó ez a kábel, de a dugót, azt le kell cserélni.
Maradok tisztelettel...
Nos, elnézést kérek, eddig nem volt időm válaszolni.
Nem emlékszem, hogy önt vala is a rendszerem közelébe engedtem volna..., bár ki tudja... Mindenesetre nem nyert: van 2 pár ilyen kábelem, s arra gondoltam, egységesítek, azonban minden jel szerint nem ezzel. A kábel ára – mostani adatok szerint – 212.386 Ft + ÁFA, ami, ugye, nem ugyanaz.
Ámbár, jómagam már nem csodálkozom semmin sem egy olyan országban, ahol akként gondolkodnak, ezek után vélhetően ön is, hogy:
- egy koszlott iparifém-darabot szentként tisztelnek,
- becses elődeik a Szíriusz (A)-ról, vagy talán a B-ről (nem tudhatom) röppentek ide,
- és végezetül, a Világ, de legalábbis a Föld szívcsakrájához imádkoznak.
Sorolhatnám még...
Valóban jó ez a kábel, de a dugót, azt le kell cserélni.
Maradok tisztelettel...
Re: Neotech 1001 rca 70 cm
Üdv
A kábel métere 270 eft /m + dugó. Rendkívüli kábel ott! ahol jó minőségű minden egyéb a rendszerben. Ha valamelyik láncszem gyenge akkor a kábel kíméletlen.
Szóval lehet maganál amúgy is csalódást okozna.
A kábel métere 270 eft /m + dugó. Rendkívüli kábel ott! ahol jó minőségű minden egyéb a rendszerben. Ha valamelyik láncszem gyenge akkor a kábel kíméletlen.
Szóval lehet maganál amúgy is csalódást okozna.
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1723
Re: Általában a hifiről
Visszaélsz a moderátorok jószándékával. Sok helyen már rég kidobtak volna.
Semmi értelme a hatalmi tébolyodnak, lapozz kérlek

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3276
A hazugság és a valamit nem jól tudni két teljesen más dolog. Érdemes utána nézni.
Amúgy ennek az egésznek mi az értelme....?
Amúgy ennek az egésznek mi az értelme....?

Csak a Marantz! :-D
- kammerer
- Nincs visszaút
- Értékelés: 117
Re: Általában a hifiről
"Mi az a kilenc egyértelmű hazugság? Világosíts fel."Aszpirin írta: ↑2024.05.03., pén. 14:24Mi az a kilenc egyértelmű hazugság? Világosíts fel.kammerer írta: ↑2024.05.03., pén. 13:33És ha szöveged érdeméhez illően lereagálom, hogy jelen esetben sikerült írnod két bekezdést öt mondattal, amiben fő helyen (első bekezdés) kilenc közvetlen, ténybeli, a másik fél lealacsonyítását célzó egyértelmű hazugság van, valamint mellékesen (második bekezdés) két mundérvédelmi csúsztatásos hazugság, amely mellékes kettőt megfelelő hozzáállás esetén betudhatnék tévedésnek is? Akkor most mi következik? Az első bekezdésedet (tendencia nálad) reagálja le a moderátortársad, vagy az én arról szóló ténymegállapításomat?
Hogy mi következik? Az, hogy előbb-utóbb alkalmazni fogom az idézett szabályzat pontokat. Hatalmi pozícióból, teljesen szabályosan, mert méár úgyis rámakasztottad ezt. Illetve elmondom a "moderátortársamnak" (aki nem mellesleg a fórum tulaja) a helyzetet: vagy én, vagy te. Mert a lóf.nak is van vége, és nálam már túl közel van.
Ennyi.
Egyrészt tudod te azt. Másrészt hiába világosítalak fel, ha nem vagy hajlandó.
Tessék:
"Vagyis röviden: csináltál egy fórumot, ahol a Te játékszabályaid alapján folyik a diskurzus (?), és nem mond ellent senki az enyhén szólva is megmosolyogtató móricka-elméleteidbe (ez nem személyeskedés, nem rólad szól, hanem arról, amiket írkálsz). Na látod, így kell ezt. Csak azt nem értem, akkor miért kell itt "szélmalomharcot vívnod" a sok AVX-es fanatikus bitperfektista Shannon-Nyquist-epigonnal? Megvan a saját homokozód, hát hajrá."
1. "csináltál egy fórumot"
Hazugság. Nem én csináltam. Öt plusz valahányan csináltuk, abból az öt alapító voltunk az egyenlők között még egyenlőbb. Ráadásul az általad "lereagált" szövegemből is látszik a megfelelő helyeken a TÖBBES SZÁM első személy. Még ráadásabbul ha nem ismered valaminek a történelmét, ne hazuggy bele kitalációkat.
2. "ahol a Te játékszabályaid alapján folyik a diskurzus"
Hazugság. Az alapítók (öt plusz néhány) és nagyrészt a tagság játékszabályai szerint folyik a diskurzus. Helyenként praktikusan folyamatában alakítva a felmerült igények szerint. Ezek praktikus igények, nem pedig rendszabályi jellegűek. Hovatovább azon a Fórumon nincsenek "játékszabályok", főleg nincsen írásban lefektetve ilyesmi, ugyanis egy kultúrszalonban nincs ilyen írott szabályokra szükség, a kultúrközösség kulturálisan diskurál magával. És ha nagy ritkán szükség van moderációs intézkedésre, az sose az én ügyem volt eddig, hanem vezetőtársaimé, hovatovább az alakuláskor jó darab időre én kifejezetten lemondtam az admin és moderációs tisztségről, hogy véletlenül se legyen módja se bárkinek is tőlem várni, hogy én játékszabályozzak. Véletlenül se legyen alkalmam rátelepedni a Fórumra a kiterjedt személyiségemmel. Nincsenek ott játékszabályok. Értelmesen kommunikálunk. 2-3 ember emiatt önmaga eltávozott, értelmetlen kommunikácóhoz szokva, amire nem volt vevő a KÖZEG - néhányan pedig érdeklődés hiányában elmaradtak. Egyvalaki lett kitiltva abból a Fórumból, aki eddig mindenhonnan, innen is már nagyon sokszor ki lett tiltva, de az ő esetében is én ragaszkodtam a megtartásához, és vezetőtársaim a kizárásához.
3. "és nem mond ellent senki"
Ugye erre a szintre nem kell reagálnom?! Erre a szintre már az óvodában se kell reagálnom, ugye?! Azért annyit: ezzel szerinted hány embert alázol porig?! Lásd 4-es pont:
4. "az enyhén szólva is megmosolyogtató móricka-elméleteidbe"
Ugye, ha "nem mond ellen senki", akkor a tagokkal és a nem tagként résztvevőkkel együtt mintegy kétszáz ember az "általam evégett csinált" fórumon nem mond ellent, mert:
a; nem mer ellentmondani, félelemből - nálunk fortélyos félelem igazgat
b; kizárólag ugyanolyan megmosolyogtató móricka-elméletekkel rendelkezik, mint amilyenekkel én, másra nem képes
c; egyéb.
(No és figyelj, megint bekerültél abba a halmazba, amit fererencz ilyenkor nem ért, hogy ki kivel van. Megint azok halmazába estél, akik átjárnak ide is a Prohardverről megmenteni az eleve lila köd, eleve életre alkalmatlan, eleve móricka-elméletes, eleve konzumidióta "a hifisták" lelkét-testét önmaguktól. Megint reagáltál fererencznek, hogy szerinted összetéveszt valakivel, mert te következetesen a tudomány művelőjeként estél át ebbe a purifikátori halmazba.)
5. "ez nem személyeskedés"
Hazugság. Echte személyeskedés, a másikat megalázni próbáló céljaid érdekében (megint) olyan lealázó megállapításokat tettél sorozatban, amihez nem ismered a valóságot, ráadásul löttyös indulatodban másokat is bevonsz a lealázásba azért, hogy egyvalakit alázhass.
6. "nem rólad szól, hanem arról, amiket írkálsz"
Hazugság. Ez bizony nem arról szól, amit irkálok. Ez rólad szól, lásd mint fent, 5-ös pont. Vannak, akik az alapján kritizálnak, amiket irkálok, van, amikor te is ezt teszed. Nagyon sokszor pedig puszta cicaharc (nem csak velem szemben, mint említettem, magad is elismergetted néha bizonyos kiélezett események UTÁN, hogy bizony nem mindig viselkedtél se sportszerűen, se kulturáltan). Néha pedig nem érted, amit írok, és azért hülyeségezed le - én integratív elme vagyok, átfogóan látom át az ismereteket (lehet, hogy te általában nem vagy annyira integratív hajlamú és képességű, mint én - megfontolandó).
7. "Na látod, így kell ezt."
Hazugság. Többmindenre is vonatkozhat az előző pontokból, ezért aszerint hazugság, hogy mely pontokra vonatkozik.
8. "Csak azt nem értem, akkor miért kell itt"
Hazugság. Nagyon is érted, sőt pontosan tudod, hiszen ott van elmondva a szövegemben, amelyből azt a... izét sikerült kihüvelyezned, amit most itt elemzek. El van mondva, hogy miért szólalgattam meg többévtizedes nemmegszólalás után.
9. "miért kell itt "szélmalomharcot vívnod"
Hazugság. Vív a fene szélmalomharcot. Beszélgetek - azzal, aki akar. Aki nem akar, azt ignorálom. Nem mellesleg megjegyzem szélmalomharc témában, amikor a diagnet típusú magatartásra teszek kritikai megjegyzést, sokadmagaddal tetszikeled, amikor felhívom a figyelmet arra, amiben félig-meddig igaza is lehet az ő szélmalomharcában, az botrány, azt már csak egyen-ketten tetszikelik a törzsgárdából. Ha néha sokat beszélek, az azért van, mert akik reagálnak a szövegemre, azok számára vitapartnerként rendelkezésére állok - kivéve azok számára (VoidX, fererencz, denesdr), akik még a Prohardveren váltak az ignoráltjaimmá, velük régóta eleve nem kommunikálok. Ugyebár éppen ők azok, akikkel szemben a sokszor egymással civakodó társaságotok okkal szorosan összezár, hiszen titeket purifikálni járnak ide - is.
10. "Megvan a saját homokozód, hát hajrá."
Hazugság. Lásd mint fent. Ugyebár semmiféle saját homokozóm nincsen, erre kínosan vigyáztam is mindig.
Azért mondtam kilencnek a valójában tizet, mert nem számítottam bele a "Na látod így kell ezt."-et a valamelyes többértelműsége miatt. De ha már felkérést intéztél a tájékoztatásra, beleszámítom, ne maradj tájékozatlanul.
"Mert a lóf.nak is van vége, és nálam már túl közel van."
De ne akard az én seggembe tolni.
("Elefes." - Ottlik: Iskola a határon)
(És amikor éppen kifejezetten ebbéli minőségében beszélgetek/vitatkozok itt vele hosszasan (mert vele lehet), nem kell folyton felhívnod a figyelmemet, hogy T. a Fórum tulaja. Éppen ekként beszélgetek itt (is) vele - meg "a saját homokozómban" is.)
Szerk.:
Hja, és mégegy. Eleddig emlékeim szerint nem neveztem AVX-eseket fanatikusnak ("fanatikus bitperfekcionistáknak"). Egyet se, nemhogy sokat. A fanatikusok az idejáró prohardveresszakértők - őket se szoktam fanatikusnak nevezni, de esetükben történhetett már ilyen, mert ők azok. Elvileg a bitperfekcionisták is az idejáró prohardveresszakértők - ezért is lepődget meg fererencz is, amikor AVX-esek is beleesnek olyan egyáltalánnemtudományos magatartásformákba, amikért ti is okkal kárhoztatjátok az idejáró prohardveresszakértő jezsuita purifikátorokat.
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára kammerer 2024.05.03., pén. 16:44-kor.
Lakott sziget-Bogár a hangyabolyban-Válaszd az életet