Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Top3 legemlékezetesebb filmzene-élmény, kinek mi? Jelenet- és hangulatfestőkre gondolok, nem betétdalra. Elborultabb élmények előnyben.
John Williams zenéit sztem nem kell bemutatni, mesteri szinte mindig. A két dolog amit kiemelsz sztem neki megy a legjobban. Top hármat nem tudok mondani, mert több is van neki.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Top3 legemlékezetesebb filmzene-élmény, kinek mi? Jelenet- és hangulatfestőkre gondolok, nem betétdalra. Elborultabb élmények előnyben.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 693
van új része a star treknek, illetve a dán hídnak(broen/bron) utolsó, 4. évada is elkezdődött.
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1699
Nekem is megvolt a Blade Runner. Az első rész nagyon nem jött be. Gyerekkoromban láttam egyszer, pár éve újra néztem. Valódi kínszenvedéssel felérő volt. Az új rész jobban tetszett. A feeling nagyon jó, de többször éreztem rétestészta effektust. Szerintem sok volt a 2 óra 43 perc.. Egy 10/7-et adok rá nagy jóindulattal.
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Tegnap este megnéztem, 1 az egyben az első rész, hangulatilag, történetileg, hosszú nézések, itt bizony gondolkodni kell a nézőnek felhívással.
Szerintem valamit félreértettél, ha azt hiszed, egy az egyben az első rész. Nagyon nem, sőt: merészen gondolja újra a különbségek lehetőségét/eltűntét.
Ugyan kult film lett az első részből, sosem volt a szívem csücske. Gyereknek roppantul untam, persze mondhatni gyerekfejjel nem nőttem fel hozzá. Aztán megnéztem még vagy kétszer, felnőttként. Valóban egy fokkal jobb lett ugyan, megértettem pár nagy kérdést amire a film fókuszál.
Biztos sikerült?
Ettől függetlenül továbbra is azt éreztem, nem döntötték el, művészieskedni vagy szórakoztatni akarnak? Utóbbi elemből jóval kevesebb van benne, így maradjunk a művészibb vénánál.
Neked minden bizonnyal ez a mániád. Nem is nagyon tudsz mit kezdeni azzal, ami a kettő között van. Pedig létezik ilyen, még neve is van: midcult.
Az új rész egy az egyben ugyanezt az érzést hozta elő belőlem, párszor beuntam, a zene néha átment idegesítő szintre, hirtelen a Dunkirk ugrott be pár pillanatra. A látványvilág is full ugyanaz, rengeteg homályos, ködbe burkolózó épület.
Szerintem nem zenéről, inkább hangsávról (soundtrack) van szó, ami az atmoszférát hivatott megteremteni. Szerintem elég jól sikerült.
Furcsa látvány a vegyítés a high-tech és az ódon jelleget öltő kütyük. A hang brutális. A történet, hát nekem kissé izzadságszagú, és valahogy valószerűtlen is, X évvel ezelőtt sikerült, ami később nem.
A "high-tech" és az "ódon" jelleg vegyítése a cyberpunk stílusjegye. Ebből is látszik, hogy nem csak nézni kellene a filmet, hanem tudni is, mit lát az ember, mert ez a tudás adott esetben az élvezet része (amennyiben a hiánya tönkreteszi, vagy megakadályozza az élvezetet). A történet "valószerűségét" egy sci-fi esetében számon kérni pedig...
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
Nem csak a sztori érthetősége miatt. Azt egy óvodás is magáévá teszi.
Akkor egy filmen mit kell még érteni, ha nem a történetet?
Egy kérdés, a szakiktól.
A Blade Runner 2049 külön is nézhető film, vagy csak az első résszel együtt érdemes?
Én nem láttam az elsőt, vagyis csak részleteket, de valahogy leesett miről is szól a 2049.
Gosling fiú tényleg kevés benne
Blade Runner 2049
Ez kell a májamnak.
Lenyűgöző utazás, rendkívüli képi világ, és a "hol a határ" téma feszegetése is a filmtőrténet egyik legegnagyszerűbb jelenete által tálalva, és beleégetve a retinámba.
Talán a Zimmer "zene" néha sok, és Ryan Gosling meg kevés, mint alakítás.
Többször nézős, kultszagú.
Képkapkodós, repülőemberes filmrajongók csak óvatosan.
Kapja a 9,5/10-et
Tegnap este megnéztem, 1 az egyben az első rész, hangulatilag, történetileg, hosszú nézések, itt bizony gondolkodni kell a nézőnek felhívással. Ugyan kult film lett az első részből, sosem volt a szívem csücske. Gyereknek roppantul untam, persze mondhatni gyerekfejjel nem nőttem fel hozzá. Aztán megnéztem még vagy kétszer, felnőttként. Valóban egy fokkal jobb lett ugyan, megértettem pár nagy kérdést amire a film fókuszál. Ettől függetlenül továbbra is azt éreztem, nem döntötték el, művészieskedni vagy szórakoztatni akarnak? Utóbbi elemből jóval kevesebb van benne, így maradjunk a művészibb vénánál. Az új rész egy az egyben ugyanezt az érzést hozta elő belőlem, párszor beuntam, a zene néha átment idegesítő szintre, hirtelen a Dunkirk ugrott be pár pillanatra. A látványvilág is full ugyanaz, rengeteg homályos, ködbe burkolózó épület. Furcsa látvány a vegyítés a high-tech és az ódon jelleget öltő kütyük. A hang brutális. A történet, hát nekem kissé izzadságszagú, és valahogy valószerűtlen is, X évvel ezelőtt sikerült, ami később nem.
10/6-nál nem tudnék többet adni rá.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Mondjuk, jó kérdés, hogy a Blade Runner (1982) melyik verzióját nézze az ember, mert van belőle 7(!).
Ami nevetséges.
Ebből 5 benne van a 2007-es ultimate kiadásban, illetve a 2012-es 30. évfordulós kiadásban.
Ráadásul, az eredeti mozi verzió és későbbi (hosszabb) verziók befejezése is eltér(ő értelmezésre ad lehetőséget).
Szintén nevetséges, hogy interjúk szerint Scott és Ford is másképp értelmezi.
Gratulálok...
Ismerettségi körben azóta is vitás, melyik a jobb.
(Valószínűleg ugyanolyan jók, csak mások.)
Szerintem rosszul öregedett, nekem ma már érdektelen, nem igazán éreztem motivációt az új megtekintésére.
Kivárok, hátha majd ebből is lesz "végső vágás".
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
1000 eve lattam,es ennek meg neki sem ultem..kivancsi leszek!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Meg kéne nézned igen, és a hosszabbat mindenféleképp a vége miatt.
Sőt, van 3 animációs rövidfilm is ami nem árthat.
Ne szopass
Azt hittem megúszom
Blade Runner 2049
Ez kell a májamnak.
Lenyűgöző utazás, rendkívüli képi világ, és a "hol a határ" téma feszegetése is a filmtőrténet egyik legegnagyszerűbb jelenete által tálalva, és beleégetve a retinámba.
Talán a Zimmer "zene" néha sok, és Ryan Gosling meg kevés, mint alakítás.
Többször nézős, kultszagú.
Képkapkodós, repülőemberes filmrajongók csak óvatosan.
Kapja a 9,5/10-et
Te estleg meg is válaszolhatnád, amit az imént kérdeztem?
Egy kérdés, a szakiktól.
A Blade Runner 2049 külön is nézhető film, vagy csak az első résszel együtt érdemes?
A képesség háttere, hogyanja, célja lehetett volna forszírozva még a filmben, így, lényegi körítés nélkül egy picit hülyeség-érzettel tudtam zárni az élményt, egyébiránt végig magán hordozza az A film kellemes jegyeit, így tetszett. Hiszem, hogy a lassabb tempó mélységeket hordoz, itt részletgazdagabb érzelmieket, jól súlyozott tartalmi megjelenítést kell érteni ezalatt. A nyelv általi más struktúra és ritmika pedig az egészséges tejszínhab. A norvég itt most jót jelöl, jól ráérzett ZolaBa fórumtárs.
Hát srácok, jogos észrevételek. Siettem is, menésben, mobilról, míg el nem felejtem, de a fő oka más. Az pedig az, hogy valami eltört bennem. Nevezzetek mimózalelkűnek, de mégiscsak belső érzelmieket megpendítő alkotásokról folyik itt a karakterizálás, ami egy vivőközeggel bár, de az ember veleje, az vetül képernyőre egy-egy beszámoló, elemzés, társalgás kapcsán ebben a topikban. S nekem nagyon nem hiányzak az, hogy e kapcsán jöjjön egy Csutka és humornak mondott szurkálódásokkal mindezt torpedózza, persze rendszeresen. Szeretném, ha ez nem így lenne, talán egyszer tudok megint írni ide, szerettem, de jelenleg nem tudok sajnos.
Én annak örülök jobban,ha rizsa nélkül vannak a film ajánlók!
Szeretem magam eldönteni,hogy megnézem vagy sem.
A képesség háttere, hogyanja, célja lehetett volna forszírozva még a filmben, így, lényegi körítés nélkül egy picit hülyeség-érzettel tudtam zárni az élményt, egyébiránt végig magán hordozza az A film kellemes jegyeit, így tetszett. Hiszem, hogy a lassabb tempó mélységeket hordoz, itt részletgazdagabb érzelmieket, jól súlyozott tartalmi megjelenítést kell érteni ezalatt. A nyelv általi más struktúra és ritmika pedig az egészséges tejszínhab. A norvég itt most jót jelöl, jól ráérzett ZolaBa fórumtárs.
Hát srácok, jogos észrevételek. Siettem is, menésben, mobilról, míg el nem felejtem, de a fő oka más. Az pedig az, hogy valami eltört bennem. Nevezzetek mimózalelkűnek, de mégiscsak belső érzelmieket megpendítő alkotásokról folyik itt a karakterizálás, ami egy vivőközeggel bár, de az ember veleje, az vetül képernyőre egy-egy beszámoló, elemzés, társalgás kapcsán ebben a topikban. S nekem nagyon nem hiányzak az, hogy e kapcsán jöjjön egy Csutka és humornak mondott szurkálódásokkal mindezt torpedózza, persze rendszeresen. Szeretném, ha ez nem így lenne, talán egyszer tudok megint írni ide, szerettem, de jelenleg nem tudok sajnos.
- ZolaBA
- Törzsvendég

- Értékelés: 1754
A "Norvég" szerintem sokat mondó jelző! én egyből levettem, hogy vélhetőleg egy jó film de speciális hangulat kell hozzá, úgyhogy ugrottam is )
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Thelma (2017) - norvég Szerintem pályázhatnál minden idők legrövidebb filmajánlója címre
- ValhallA
- Tizezresek klubja

- Értékelés: 7211
Akiknek tetszett a Narcos érdemes egy próbát tennie az El Chapo-val.
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
Thelma (2017) - norvég
Tegnap este fejeztük be a Broadchurch tavalyi, harmadik évadát. Én kedvelem azt a krimit, ami nem az izgalmakra, hanem a bűnre helyezi a hangsúlyt, és engedi kibontakozni az érzelmeket - a műfajnak ebben a válfajában Olivia Coleman és David Tennant éppúgy otthon vannak, ahogyan a mellékszereplők. Nem hiszem, hogy ilyen szintű színészi játékot bármelyik amerikai sorozatban látni (de ha valaki megcáfol, azt szívesen veszem). A gond inkább a krimi részével volt ennek az évadnak, mert sikerült túlbonyolítani rendesen - és feleslegesen; meg talán a felhasznált motívumokban is lehetett volna egy kicsit újítani (fáklyás felvonulás helyett telefonos világítás, tényleg nem jutott jobb eszébe a forgatókönyvírónak?). A fenséges angol tájat bemutató, az örökségfilmek hagyományából származó, hangsúlyos, ám szenvtelen vágóképek mellett voltak még iszonyatosan emlékezetes képsorok. Nem akarok spoilerezni: elég, ha az ember belenéz az első húsz percébe az első epizódnak.
Tetszett: 8/10, és ha lesz negyedik évad, azt is nézni fogjuk.
Akkor megvan a következő sorozat.
Mi a Banshee 4 évadát fejeztük be tegnap, nagyon tetszett a sorozat, tényleg volt benne minden ami izgalmassá tesz egy jó mozit. A vége felé már a folyamatos múltba történő visszatekintések miatt egy kicsit "csapongó" lett a történet vezetése (ezen aztán segített mikor már kiírták, hogy x hónappal ezelőtt...), de eseményekben, fordulatokban, jól megformált karakterekben nem volt hiány. Ajánlott sorozat: 8/10.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Tegnap este fejeztük be a Broadchurch tavalyi, harmadik évadát. Én kedvelem azt a krimit, ami nem az izgalmakra, hanem a bűnre helyezi a hangsúlyt, és engedi kibontakozni az érzelmeket - a műfajnak ebben a válfajában Olivia Coleman és David Tennant éppúgy otthon vannak, ahogyan a mellékszereplők. Nem hiszem, hogy ilyen szintű színészi játékot bármelyik amerikai sorozatban látni (de ha valaki megcáfol, azt szívesen veszem). A gond inkább a krimi részével volt ennek az évadnak, mert sikerült túlbonyolítani rendesen - és feleslegesen; meg talán a felhasznált motívumokban is lehetett volna egy kicsit újítani (fáklyás felvonulás helyett telefonos világítás, tényleg nem jutott jobb eszébe a forgatókönyvírónak?). A fenséges angol tájat bemutató, az örökségfilmek hagyományából származó, hangsúlyos, ám szenvtelen vágóképek mellett voltak még iszonyatosan emlékezetes képsorok. Nem akarok spoilerezni: elég, ha az ember belenéz az első húsz percébe az első epizódnak.
Tetszett: 8/10, és ha lesz negyedik évad, azt is nézni fogjuk.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6379
A kanapén.
B@kker, fotelból már nem is? Akkor hagyom.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Gomorrah 3. evadjat hol lehet nezni?
"Ha a gazdagok harcolnak a szegények ellen, akkor azt háborúnak nevezik. Ha pedig a szegények küzdenek a gazdagok ellen, azt terrorizmusnak hívják."
Ha az tetszett,akkor nézd meg ezt is.(ha még nem láttad)
Láttam már, köszi!
Mindenkinek köszönöm, aki a LION-t ajánlotta. Szép film. 7/10
Ha az tetszett,akkor nézd meg ezt is.(ha még nem láttad)