Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

A Blade Runnderből az 1. rész volt a jobb szerintem. Akkoriban volt mire reflektálnia, ma már tökéletesen okafogyott forgatókönyv-alap (a jó sci-fikért persze élünk-halunk). Megvolt a para: elveszik-e a munkáinkat a robotok, a digitalizálódás hajnala, a mesterséges intelligencia témája is kezdett beszivárogni a köztudatba, mint a  személyi számítógép-ipar hozadéka. Ma ezek lerágott csontok, nem megmozgatók. A hangulata, tempója is illeszkedik a fentiekhez. Az összhangulat pedig szuper, de hangulat is csak úgy van, ha aktualitás van. Úgyhogy ha élhetek ezzel a műfajba illő képzavarral, éppen hogy a jelen-jövő felett járt el az idő. Ami az ember saját kis aranykorszakában vésődik az meg különben sem avul el soha. Elkoptatni persze el lehet, ha túltoljuk a nosztalgiát, csak óvatosan....

Filmzenék: jól visszahozza a feelinget, de velem olyan is volt, hogy míg a film alatt a Broken Flowers trackjei nagyon ütősek voltak, külön hallgatva egy sem tetszett.

Illúzió lerombolása: habár nem rossz érv, évtizedek távlatáról beszélünk, nyugodtan újranézhető, emlékek torzultak, kiesett majd' az egész. Arról nem is beszélve, hogy kisgyerek vagy fiatal fejjel látva valami egészen máshogy súlyozódik, igen kis %-a értelmeződik a mondanivalóból, utalásokból, ezek finom összefüggéseiből. Egy dédelgetett, erősen hiányos emlék vagy a mű mind teljesebb befogadása a fontosabb?

Érdemesebb az 1. részhez, de bármi ilyenhez egy lassabb állapotot választani, de még nem elalvósat. Ha belealszik az ember sem baj, annál tovább van jelen az élmény. Több idő van értelmezni, úszkálni a kis kreált világban.

Írjatok egy rendezőt, akire szerintetek érdemes figyelni.

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 503

Hozzászólás Szerző: MGMART »

Tegnap a videa-n megpróbáltam megnézni a '82 filmet. A feléig bírtam, aztán abba hagytam. Akkoriban nem láttam, a mostani mércével mérve, nekem (nekünk) nem jött be. Valamikor majd sorra veszem a mostani (UHD-s) verziót. Nem várok tőle sokat így nem is csalódok, ha mégis jó lesz, akkor majd örülök!   

Tegnap előtt Ferde ház (Crooked House), tegnap Dr. Szöszi mostani filmje (Home Again). Ha valaki nagyon unatkozik, esti hírek helyett tv-n jó lesz mindkettő.

Én pont ezért nem nézek újra szinte egy régi filmet sem, mert nem akarom lerombolni azt az illúziót és élmény amit valamikor sráckoromban adtak.Más életkorban más szemmel más világban láttuk ezeket a régi klasszikusokat és sajnos ha beismerjük ha nem eljárt sokuk fölött az idő.Nyilván vannak kivételek de ezek inkább a szabályt erősítik.

Amúgy a folytatás minden szempontból erősebb mint a régi.Illene vetítőn nézni

Régen sok filmzenei cd-t vettem.Ha át akarom élni egy régi film után belémégett érzéseket, benyomásokat  elég beraknom a film zenéjét cd-n.Tökéletesen visszaránt abba hangulatba amit akár tizen-huszonéve ezelőtt filmnézés közbe éreztem.

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Pedig a Suburra-val is bizonyítottak. Izgalmas, bűnügyi thriller.
Az jó film!

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

Blade Runner 2049

Méltó folytatása a régi klasszikusnak.Minden tekintetben igazi moziélmény.Nálam jobb mint a régi. 10/10
A teljes megértéshez ajánlott ismerni az 1982-est.Atyaég, így leírva durva 36 éve készült.....Érdemes  itt-ott utánaolvasni rengeteg érdekes infót lehet találni akár a régi akár az új filmmel kapcsolatban.

Tegnap a videa-n megpróbáltam megnézni a '82 filmet. A feléig bírtam, aztán abba hagytam. Akkoriban nem láttam, a mostani mércével mérve, nekem (nekünk) nem jött be. Valamikor majd sorra veszem a mostani (UHD-s) verziót. Nem várok tőle sokat így nem is csalódok, ha mégis jó lesz, akkor majd örülök!   

Tegnap előtt Ferde ház (Crooked House), tegnap Dr. Szöszi mostani filmje (Home Again). Ha valaki nagyon unatkozik, esti hírek helyett tv-n jó lesz mindkettő.

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Star Wars felnőtteknek, erre kíváncsi leszek:
http://www.slashfilm.com/dune-remake-st ... illeneuve/
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 670

Hozzászólás Szerző: GTomi »

4. rész

Hifilala, az rendben, de azt érzem, kezd átnyúlni a klasszikus, értelmetlen erőszakba. Különbség van a kettő közt. 

lesz benne még fordulat bőven
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Blade Runner 2049

Méltó folytatása a régi klasszikusnak.Minden tekintetben igazi moziélmény.Nálam jobb mint a régi. 10/10
A teljes megértéshez ajánlott ismerni az 1982-est.Atyaég, így leírva durva 36 éve készült.....Érdemes  itt-ott utánaolvasni rengeteg érdekes infót lehet találni akár a régi akár az új filmmel kapcsolatban.

Felkaptam film közbe a fejem mikor az angol szövegbe bevillant egy magyar bekiabálás.Érdemes megvárni a stáblistát , ugyanis a szépen felfelé kúszó nevek legalább fele magyar.

már az első részben is van magyar mondat, így a hagyomány folytatódik

nagy részét itt forgatták, nem volt véletlen, hogy HF "csak úgy" felbukkant budapesti bringaboltban,éttermekben
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Nézhetetlen egy szemét. Mindig is rüheltem az olaszokat, xxxxxxxxxxxxxxxxxxx.

Pedig a Suburra-val is bizonyítottak. Izgalmas, bűnügyi thriller. 10/7

JaSSeR
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 53

Hozzászólás Szerző: JaSSeR »

En most kezdtem bele a 3. evadba szerintrm igen jo sorozat.
"Ha a gazdagok harcolnak a szegények ellen, akkor azt háborúnak nevezik. Ha pedig a szegények küzdenek a gazdagok ellen, azt terrorizmusnak hívják."

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó

Nem is tudtam, hogy a legújabb Star Wars filmben szerepel Bruce Lee

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11023
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Ezt  Andy Vajna nemzeti filmbiztosnak köszönhetjük ? Vagy alapból ennyire benne vagyunk már a nemzetközi filmgyártásba?
Nem köthető egyetlen emberhez, de Magyarország igen kedvelt forgatási helyszín. Egy lista a közelmúlt és a közeljövő munkáiból.

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 197

Hozzászólás Szerző: Spiky03 »

Ezt  Andy Vajna nemzeti filmbiztosnak köszönhetjük ? Vagy alapból ennyire benne vagyunk már a nemzetközi filmgyártásba?

A kedvezőbb ÁFÁnak.
Itt kedvezőbbek a díjak, mint más országokban és ezért jönnek hozzánk előszeretettel filmet forgatni.
Nah meg már azért alakult pár "filmfogatási" helyszín is.
Pl ugye ott van a Korda, meg van már Rákospalotán is vagy merre.
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó

A film nagy részét Budapesten és az etyeki Korda stúdióban forgatták, de nem csak a helyszínt adtuk, hanem a stáb nagy része is magyar szakemberekből állt.

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó

Az újban ez van:
"Mi van, te bádogkatona? Hazaestél végre? Azt hiszed, kellesz valakinek? Esnél hasra, te semmirekellő!"

Kívülről tudod az egészet? Lefogadom, hogy vagy 10-szer megnézted

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Az újban ez van:
"Mi van, te bádogkatona? Hazaestél végre? Azt hiszed, kellesz valakinek? Esnél hasra, te semmirekellő!"
"Lóf@szt te vagy a Bladerunner!""Hát hogyne!"
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 197

Hozzászólás Szerző: Spiky03 »

Az első részben is van magyar szöveg ha eredeti nyelven nézi az ember.
Elvileg ebben is van, igaz én még csak szinkronosan láttam a moziban, de tervbe van eredeti nyelven is megnézni, már kikölcsönöztem. Sőt majd megy a polcra is az első rész mellé BD-n.

Nekem is jobban bejött, mint az első rész. Első perctől kezdve beszippant az a világ, nagyon jól tovább vitték az első rész hangulatát.

Nem is tűnt fel a moziban, hogy 2 és fél óra a film!

MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11023
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Felkaptam film közbe a fejem mikor az angol szövegbe bevillant egy magyar bekiabálás.Érdemes megvárni a stáblistát , ugyanis a szépen felfelé kúszó nevek legalább fele magyar.
A film nagy részét Budapesten és az etyeki Korda stúdióban forgatták, de nem csak a helyszínt adtuk, hanem a stáb nagy része is magyar szakemberekből állt.

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó

Blade Runner 2049

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1421

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Már Lacy elsütötte.
S már akkor is szakadtunk...

venomer
V.I.P.
V.I.P.

hol tartasz benne?
4. rész
  Hifilala, az rendben, de azt érzem, kezd átnyúlni a klasszikus, értelmetlen erőszakba. Különbség van a kettő közt.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Túl sok az erőszak a Westworldben.Egy erőszakos világot mutat be.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Túl sok az erőszak a Westworldben.

hol tartasz benne?

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

érdemes hátteret is olvasgatni esetleg:

http://cultura.hu/kultura/alan-alexande ... tortenete/

nem mellesleg a wd féle verziónak nem igazából van köze a könyvhöz (igaz történet alapján ), ott a figurák mindenféle embertípusokat jelenítenek meg.

mármint a könyvben jelenítek

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Túl sok az erőszak a Westworldben.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 434

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Micimaci és társaival vigyázni:
http://www.lelkititkaink.hu/micimacko_pszichiatria.html

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”