Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3772

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Ezt meg csak úgy. Tök jópofa :D
Arról már olvastam anno, hogy nem létező szörny hangokat sokszor disznó-majom-miegyéb állatok hangjából keverik össze.
De, hogy ilyen egyszerű hangokat is így állítsanak elő, az érdekes.

https://port.hu/cikk/mozi/sosem-talalna ... gn=content

Az ember törekszik az élethű hang vissza adásra mozi alatt is, aztán kamu az egész :smile29:
Csak a Marantz! :-D

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2021.06.08., kedd 17:52
A Sun (Yangguang puzhao) - 9/10

Tudom, hogy már a cím miatt is szinte senkit nem fog érdekelni az írásom, mert
- nem hollywoodi produkció - taiwani film, mandarin nyelven
- nem fantasy, nem scifi, nem szuperhősös, nem képregény-adaptáció - egyszóval nem "divatos"
- Netflixen megy, és nincs hozzá magyar felirat, tehát sajnos kell tudni mondjuk angolul (esetleg mandarinul), hogy értelmezni tudjuk a párbeszédeket
- több mint két órás
- komoly, cseppet sem könnyed

Cserébe viszont ezt kapjuk:
- egy nagyon jó, izgalmasnak is nevezhető kerek történetet, sok váratlan fordulattal, zseniális befejezéssel (csillagos tízes a forgatókönyv)
- a szerepüket komolyan vevő, nem túljátszó színészeket, akik azért képesek úgy előadni, hogy ne kelljen mindent szájbarágni egy narrátor segítségével
- csodálatos zenét és remekbe szabott képi világot
- azt a megfoghatatlan és leírhatatlan hangulatot, ami a legjobb keletázsiai filmekből árad
- és azt az érzést, hogy kaptunk valamit egy filmtől, és hogy ezt a filmet sokáig nem fogjuk elfelejteni

Mindezt ismét egy távolkeleti produkciótól. A Netflixen
Ez egy nagyon jó film, tehát ajánlom. Csak felnőtteknek illetve nagykamaszoknak.
Kissé sértő ez a hozzáállás, én személy szerint több koreai filmet is ajánlottam már itt. ;)

Köszi az ajánlást, imdb pontszám is biztató. Felirat meg jó eséllyel található hozzá a neten.

Ha esetleg valaki nem ismeri A tégla eredetijét, amit gyakorlatilag lemaradtak, és sok Oscart nyert, annak ajánlom az Infernal Affairst. Mert ez az igazi.
https://m.imdb.com/title/tt0338564/

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6219

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

A Sun (Yangguang puzhao) - 9/10

Tudom, hogy már a cím miatt is szinte senkit nem fog érdekelni az írásom, mert
- nem hollywoodi produkció - taiwani film, mandarin nyelven
- nem fantasy, nem scifi, nem szuperhősös, nem képregény-adaptáció - egyszóval nem "divatos"
- Netflixen megy, és nincs hozzá magyar felirat, tehát sajnos kell tudni mondjuk angolul (esetleg mandarinul), hogy értelmezni tudjuk a párbeszédeket
- több mint két órás
- komoly, cseppet sem könnyed

Cserébe viszont ezt kapjuk:
- egy nagyon jó, izgalmasnak is nevezhető kerek történetet, sok váratlan fordulattal, zseniális befejezéssel (csillagos tízes a forgatókönyv)
- a szerepüket komolyan vevő, nem túljátszó színészeket, akik azért képesek úgy előadni, hogy ne kelljen mindent szájbarágni egy narrátor segítségével
- csodálatos zenét és remekbe szabott képi világot
- azt a megfoghatatlan és leírhatatlan hangulatot, ami a legjobb keletázsiai filmekből árad
- és azt az érzést, hogy kaptunk valamit egy filmtől, és hogy ezt a filmet sokáig nem fogjuk elfelejteni

Mindezt ismét egy távolkeleti produkciótól. A Netflixen
Ez egy nagyon jó film, tehát ajánlom. Csak felnőtteknek illetve nagykamaszoknak.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Pooli1971
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 246

Hozzászólás Szerző: Pooli1971 »

Sziasztok!

Tegnap este a Cinemaxon futottam bele egy 2015-ös moziba Bíborhegy címmel.
Nem azt mondom, hogy felejthetetlen alkotás, de ...
Nem idegenkedtem a horror filmektől, sokat néztem meg, köztük kevés jót. Nem is tudom
ezt ide soroljam-e, van szerelem, horror, misztikum a fimben. Ami nagyon nagyon tetszett
az a megjelenítés! Olyan jelenetek vannak a filmben amire sokáig emlékezni fogok.
Mint említettem néztem már horrort bőven, de itt ahogy bizonyos jelenetek ábrázolva vannak,
szerintem kimagasló teljesítmény. Majdnem be kellet csuknom a szemem :rolleyes:
Szinek, nagyon szép képi világ, zene és jó színészi teljesítmények viszik ezt a mozit!

https://www.imdb.com/title/tt2554274/
Onkyo NS-6170 > Hydra Next Nano > DestinY Purer 3.8MK High-End Hybrid Amplifier > Hydra Next H.R.C Graphene > KEF R 500 Tápkábelek Hydra Next és Colossus. Biztik szintén Józsitól. Éjszaka : Redmi Note 11 PRO - Bluesound nod 2i -Sennheiser HD 58X-Helot 2x headphone tube amp

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 447

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Amennyire nem bírtam a Johannes Wickman filmeket, amióta a tévében 1-2 hetente megy valamelyik rész, eléggé elkapott. Mondjuk nagyon kellett hozzá a még 1080i-ben is eléggé brutál képi világ. Tök sötétben oleden büntet rendesen még így is ... :smile53:
Hát várós a 4. rész. Remélem nem nagyon lesz ugri-bugri Donni Yen, és komolyra veszik a figuráját. :smile32:

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

IP MAN in the house! :D

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1485

Hozzászólás Szerző: Cutler »

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 452

Hozzászólás Szerző: kasumi »

kargidje írta:
2021.06.03., csüt. 21:19
Quetz írta:
2021.05.31., hétf. 19:38
Kingsglaive: Final Fantasy XV

Még csak az elején tartok, de meglepően monumentális képileg és hangilag is. És a render minősége sem hagy sok kívánnivalót, annak ellenére, hogy 5 éves alkotás.

Ha szereted a "mindent bele" + brutál látványos/igényes japán animációs filmeket:
Ez talán nem annyira monumentális,de mégis egészen különleges a hangulata és a történetvezetése. Nagy kedvencem:

youtu.be/bdtINtlDFI4
Újratervezés

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11181
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Aszpirin írta:
2021.06.03., csüt. 19:24
Én meg belenéztem jobb híján a Suits 8. évadjába... (magyarul talán "Brilliáns elmék", ha jól emlékszem)
Csak nekem tűnik úgy, hogy nagyon elfáradt ez a sorozat?
Az első 2 évad nagyon penge volt, bár ez a jogász világ igencsak távol áll tőlem. Aztán valami eltört, a további évadok már teljesen mást adnak. Belenéztem, de néhány perc után töröltem, mint a legtöbb sorozatot, amik csak viszik az időt, de nem adnak cserébe semmit.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Ha animáció, akkor utóbbi időben nekem ez jött be nagyon.
Kubo és a varázshúrok
https://m.imdb.com/title/tt4302938/

Durva, hogy az egész stop motion. Rengeteg jelenetnél azt gondoltam, hogy sima CGI. De nem. Minden díszlet. Elképesztő a látvány, és a történet is jó, meg az egész hangulata.
Erősen ajánlott kategória nálam. Egy úgy látom az imdb szavazók között is.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 447

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Quetz írta:
2021.05.31., hétf. 19:38
Kingsglaive: Final Fantasy XV

Még csak az elején tartok, de meglepően monumentális képileg és hangilag is. És a render minősége sem hagy sok kívánnivalót, annak ellenére, hogy 5 éves alkotás.

Ha szereted a "mindent bele" + brutál látványos/igényes japán animációs filmeket:

youtu.be/1vdw0If6Zzg

youtu.be/wAQ-nHNZj8A

youtu.be/r37ARGRJC-k

youtu.be/tvAa9TpPE1w

youtu.be/L3Z0GFMjR5E

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

Én meg belenéztem jobb híján a Suits 8. évadjába... (magyarul talán "Brilliáns elmék", ha jól emlékszem)
Csak nekem tűnik úgy, hogy nagyon elfáradt ez a sorozat? Konkrétan árnyéka a régi Suits-nak, nincs benne már Mike (könyörgöm, számomra ő a fő-fő karaktere a Suits-nak...), Louis labilis karaktere már teljesen eltúlzott, a történetvezetés egy vicc (a forgatókönyvírót ki kellett volna rúgni) és az új szereplők hogyismondjam.... nem annyira "csúcsok", főleg a szőke nagymenő csaj...
Nem tudom, hogy kibírom-e a végéig. 5/10 Talán nem kellene több Suits-évadot készíteni. Már ezt az évadot sem kellett volna. Így is elég szép kort ért meg, méltán. Nyugodjék békében.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 452

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Üdvözletem!

Néhány tapasztalat a közelmúltból:

Spiral: From the Book of Saw
https://www.imdb.com/title/tt10342730/
Végtelenül gyenge!!! :smile33:

12 Angry Men
https://www.imdb.com/title/tt0050083/
Erősen ajánlott!

Ozark
https://www.imdb.com/title/tt5071412/
Bár olvastam elmarasztaló véleményeket itt a fórumon, szerintem egy jó sorozat! Ajánlott!

Tom Clancy's Without Remorse
https://www.imdb.com/title/tt0499097/
Néha úgy érzem, nem akarok sokat agyalni egy-egy történeten; csak "robbantsuk fel a világot"! Ez a film ilyen napokra jó. Leköt; nem túl sok, nem túl kevés, pont elég.

Wrath of Man
https://www.imdb.com/title/tt11083552/
Revolver, Blöff, stb. - ez meg valahol a kanyarban...
Újratervezés

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Cutler írta:
2021.06.03., csüt. 15:01
Szerintem valamit félreérthettél. Nem lesz folytatása a sorozatnak, igy nagyszerű üzlet se lesz. Ez egy egyszeri alkalom volt, hogy a 6 szereplő összejött egy műsor erejéig, a készítőkkel és több mellékszereplővel. 🤷‍♂️
Sok év után összehozták őket és felvettek velük egy komplett filmet, ezt értettem folytatásként, de valóban nem vagyok képben Jóbarátok kérdésben.

Ne fogadj arra, hogy ez nem nagyszerű üzlet! Egy jól irányzott lépéssel sikerült ismét feltüzelni a rajongókat, akik örömmel költenek újabb dollárokat kedvenc sorozatukhoz kapcsolódó dolgokra.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

fapaci írta:
2021.06.03., csüt. 14:12
...Hatalmas igény volt a sorozat folytatására, vélhetően nagyszerű üzlet is lesz....
Szerintem valamit félreérthettél.
Nem lesz folytatása a sorozatnak, igy nagyszerű üzlet se lesz.
Ez egy egyszeri alkalom volt, hogy a 6 szereplő összejött egy műsor erejéig, a készítőkkel és több mellékszereplővel. 🤷‍♂️

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

fapaci írta:
2021.06.03., csüt. 14:12
Alex_Aston írta:
2021.06.03., csüt. 08:56
Szerintem pofátlanul nagy összegek ezek. Engem szinte felháborít.
Nevezheted pofátlanul magas összegnek, bár ez nem egy rendkívül magas gázsi azokban a körökben. A színészek erős alkupozícióban voltak és ezt ki is használták. Hatalmas igény volt a sorozat folytatására, vélhetően nagyszerű üzlet is lesz, ilyenkor minden ceruza vastagabban fog. Idehaza sem ismeretlen ez a hozzáállás, a celebek köreiben néha vérlázító összegek mozognak.
Végülis nem arról szól az egész, hogy a bevételből, az egyéb költségek és gázsik kifizetése mellett, mennyi jusson a színészeknek vs mennyi legyen a produkciós cég profitja? Persze mi kívánhatnuk azt, hogy legyen "normális" fizetésük, a profit helyett pedig a maradék pénzt a harmadik világ rászorulói között osszák szét, de az amerikai vadkapitalizmus (bocs, szépnevén "amerikai álom") nem erről szól. Teljesen egyetértek azzal, hogy erős alkupozícióban voltak, kihasználták, és vélhetőleg azért kapták meg, mert így is bőven nyereséges (volt) a produkció. Hogy sok magyar ember számára, főleg forintra átszámolva, ezek az összegek "vérlázítóak", az egyrészt sajnos a modernkori történelmünk lenyomataként létrejött társadalmi beidegződés (khm...), másrészt viszont teljesen irreleváns, mert a "minden világok legjobbika" így működik.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Alex_Aston írta:
Nevezheted pofátlanul magas összegnek, bár ez nem egy rendkívül magas gázsi azokban a körökben. A színészek erős alkupozícióban voltak és ezt ki is használták. Hatalmas igény volt a sorozat folytatására, vélhetően nagyszerű üzlet is lesz, ilyenkor minden ceruza vastagabban fog. Idehaza sem ismeretlen ez a hozzáállás, a celebek köreiben néha vérlázító összegek mozognak.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 445

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Alex_Aston írta:
2021.06.03., csüt. 11:13

Persze, amíg sz@r van, légy is lesz.

De nálam ez már a pofátlanság/tisztességtelen haszon kategória. Mondjuk ez az én bajom, ők meg sz@rnak rá.
Azért ez a hír a jéghegy csúcsa. Tulajdonképpen ezt nem az egy epizódért kapták, hanem mert éveken át letettek valamit az asztalra, ami tetszett a közönségnek, ezért hajlandóak kifizetni. A legelső epizódért töredékét kapták gondolom, a sorozat végére már szépen felkúszott az összeg.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1715

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Cutler írta:
2021.06.03., csüt. 10:08
Alex_Aston írta:

https://index.hu/mindekozben/poszt/2021 ... kiadasert/
Miért is?
Sima üzletről van szó.
Ha ennyit kifizettek nekik, akkor nagy valószínűség szerint, ennek többszöröse landolt a producerek zsebében. Ez utóbbi nem háborít fel?
Soha nem értettem, ha valaki ilyen sima üzleteken, mint a filmbiznisz vagy akár egy sportolói szerződés háborog. Rohadt sok pénzről van szó, de soha nem kellene elfelejteni, hogy ez mindig egy befektetés, a producerek, tulajdonosok részéről, ami az esetek többségében megtérül nekik.
Nekem semmi problémám azzal, ha egy színész, sportoló nagy pénzt kér.
A főnökeik meg majd eldöntik, hogy mégéri nekik kockáztatni vagy sem.
Erre (is) azt szoktam mondani, hogy senkit nem tilt semmi, lehet nyugodtan utánuk próbálkozni.

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 736

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Alex_Aston írta:
2021.06.03., csüt. 11:13

De nálam ez már a pofátlanság/tisztességtelen haszon kategória. Mondjuk ez az én bajom, ők meg sz@rnak rá.
Te is kérhetsz hasonló összegeket ha elmész színésznek, csak fel kell áldoznod cserébe a magánéleted.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Cutler írta:
2021.06.03., csüt. 10:08
Alex_Aston írta:

Miért is?
Sima üzletről van szó.
Ha ennyit kifizettek nekik, akkor nagy valószínűség szerint, ennek többszöröse landolt a producerek zsebében. Ez utóbbi nem háborít fel?
Soha nem értettem, ha valaki ilyen sima üzleteken, mint a filmbiznisz vagy akár egy sportolói szerződés háborog. Rohadt sok pénzről van szó, de soha nem kellene elfelejteni, hogy ez mindig egy befektetés, a producerek, tulajdonosok részéről, ami az esetek többségében megtérül nekik.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

Alex_Aston írta:

Miért is?
Sima üzletről van szó.

Pooli1971
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 246

Hozzászólás Szerző: Pooli1971 »

Alex_Aston írta:

Kedves Alex!
Nyilván igazad van, de nagyon egyszerű a válasz : Erre van igény /vagy fizetőképes kereslet/
gondolkodik.gif
Onkyo NS-6170 > Hydra Next Nano > DestinY Purer 3.8MK High-End Hybrid Amplifier > Hydra Next H.R.C Graphene > KEF R 500 Tápkábelek Hydra Next és Colossus. Biztik szintén Józsitól. Éjszaka : Redmi Note 11 PRO - Bluesound nod 2i -Sennheiser HD 58X-Helot 2x headphone tube amp

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 263

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Alex_Aston írta:
2021.05.18., kedd 07:30
Lemmy9.1 írta:
2021.05.18., kedd 07:20
Erőszakik. 31_1_21.gif
Amilyen jó film, olyan hülye magyar cím...

Meg a Nyolcadik? utas- és Bolygó neve halál is elég béna fordítás szerintem.
Mondjuk, az amerikaiak se jobbak a címadásban, mert pl. az Erőszakik tényleg béna magyar cím, de az eredeti In Bruges se jobb, csak másképp béna.

Pár napos cikk:
https://port.hu/cikk/mozi/301-szornyu-m ... icle-73842
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”