Vágás mellett lekapcsolod a szubot, megméred a frontot, aztán kihúzod a frontot és megméred a szubot.
(Én centerrel mértem, de jól volt beállítva, nem kellett tolni sehová.)

Ha a keresztváltás karakterére vagy kíváncsi, közeltéri méréseket csinálj és ne REW szoftverrel!

Okay. Vélhetően a hangsugárzók eltérő fázismenete okozza a különbséget. Ha nem csak hangnyomás görbéket látnánk, hanem a többi paramétert is, sokkal magabiztosabban lehetne nyilatkozni. Néhol egymást támogatják, néhol egymás ellen dolgoznak. Elektronikus fázistolás és/vagy átpozicionálás hozhat megoldást.
Röviden igen. Nyilván a 100hz-es vágás az nem egy éles vágás, hanem a sub lefutás+front felfutás.
Én úgy értelmezem, hogy arra kíváncsi hogy a front+szub görbéjén az alsó 100Hz alatti tartománynál miért különbözik a görbe attól mint amikor külön megmérte a szubot.

Már negyedszer olvasom, de még mindig nem értem a mondataidat. Mire is vagy kíváncsi?

Köszönöm. Jó, hogy itt, mert én ott nem szoktam nézelődni.
Gondolom 4 méteren nagyobb hangerővel dolgoztak.Az ábra inkább csak szemléltetni akarja,hogy mennyit változtat az akusztika.

Miként sikerült kisebb hangnyomást mérnie 1 méterre a hangsugárzótól, mint 4 m távolságból?
Nálad is hasonló lesz a helyzet nemsoká.R.G. írta: ↑2020.02.09., vas. 20:30Ahogy a kollega hallgatja az nem mindennnapidjkoxi írta: ↑2020.02.09., vas. 20:24Nem értem a kék grafikon lényegét a vöröshöz képest. Miért nem ugyanúgy mértél?Quetz írta: ↑2020.02.09., vas. 19:16
Még egy változás történt a rendszerben, már 2db Crown XLS1502 hajtja a mélynyomókat bridge módban. Ez 1500w/4ohm maximális teljesítmény jelent. EQ elött pedig -19dB a minidsp-ben és -4 az AVR-ben, azaz -23dB csillapítás adott 85dB-t a hallgatási pontban. EQ után -7-re változtattam minidsp beállítását. Ezzel 120+dB hangnyomást mértem RTA-val a 60Hz környékén. Megjött az IMAX érzés.
Hangfal setup.jpg
Ez a terem kb 11x18m alapterületű és 7-8m magas. A Wattok szerint mélyben kevesebb van jelen a mozidhoz képest, és el nem tudom képzelni milyen lehet ekkora hangnyomás egy kisebb térben.![]()

Az AVR-ek az LFE csatornán érkező jelen +10dB-t emelnek. Ha beküldesz 20-80Hz tartományra rózsazajt a centerre mondjuk és mérsz 80dB-t, akkor ugyanazt a jelet az LFE csatornára küldve 90dB-t fogsz kapni. Hogy amikor csak a subot akartam mérni, akkor miért nem húztam ki a center kábelt és mértem úgy? Mert LFE csatorna jelére csak az "LPF for LFE" beállítás van hatással, a 80Hz crossover nem. Nekem meg csak az LFE görbéje kellett az EQ-hoz. (A REW méréshez ajánlott hangnyomás szintje: háttérzaj + 40dB)

Ne hasonlítsd össze a szub wattokat meg amit a magasnak adsz. Nagyságrend beli különbségek vannak. Meg úgy látom zenei setup van. Quetz gondolom mozis demójeleneteken mért, ahol elég jól fel van turbózva mesterségesen a szubbasszus tartomány.djkoxi írta: ↑2020.02.09., vas. 20:24Nem értem a kék grafikon lényegét a vöröshöz képest. Miért nem ugyanúgy mértél?Quetz írta: ↑2020.02.09., vas. 19:16
Még egy változás történt a rendszerben, már 2db Crown XLS1502 hajtja a mélynyomókat bridge módban. Ez 1500w/4ohm maximális teljesítmény jelent. EQ elött pedig -19dB a minidsp-ben és -4 az AVR-ben, azaz -23dB csillapítás adott 85dB-t a hallgatási pontban. EQ után -7-re változtattam minidsp beállítását. Ezzel 120+dB hangnyomást mértem RTA-val a 60Hz környékén. Megjött az IMAX érzés.
Hangfal setup.jpg
Ez a terem kb 11x18m alapterületű és 7-8m magas. A Wattok szerint mélyben kevesebb van jelen a mozidhoz képest, és el nem tudom képzelni milyen lehet ekkora hangnyomás egy kisebb térben.

Ez azèrt van ,mert nem referencia hangerőn diszkózol! RCFdjkoxi írta: ↑2020.02.09., vas. 20:24Nem értem a kék grafikon lényegét a vöröshöz képest. Miért nem ugyanúgy mértél?Quetz írta: ↑2020.02.09., vas. 19:16
Hangfal setup.jpg
Ez a terem kb 11x18m alapterületű és 7-8m magas. A Wattok szerint mélyben kevesebb van jelen a mozidhoz képest, és el nem tudom képzelni milyen lehet ekkora hangnyomás egy kisebb térben.

Ahogy a kollega hallgatja az nem mindennnapidjkoxi írta: ↑2020.02.09., vas. 20:24Nem értem a kék grafikon lényegét a vöröshöz képest. Miért nem ugyanúgy mértél?Quetz írta: ↑2020.02.09., vas. 19:16
Hangfal setup.jpg
Nem értem a kék grafikon lényegét a vöröshöz képest. Miért nem ugyanúgy mértél? Ez a terem kb 11x18m alapterületű és 7-8m magas. A Wattok szerint mélyben kevesebb van jelen a mozidhoz képest, és el nem tudom képzelni milyen lehet ekkora hangnyomás egy kisebb térben.Quetz írta: ↑2020.02.09., vas. 19:16

Bölcs gondolat. A számháború gyerekeknek való.

Oké, csak úgy tűnt mintha nekem címezted volna a kommentet.

Valóban. Ezért hangsúlyoztam, hogy én a gyári kalibrációról beszélek. KP pedig a két beszerzési forrás közötti különbségre volt kíváncsi.