Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Cable Talk?
Csatlakozom.
Tizenéve ezt használom és nem cserélném le!
Néha felbukkan az apróban,lehet van most is,nagyon jó ár/érték arányú kábel.
Kábelezzünk
sziasztok,
Öcsémnek keresnék relatíve olcsó, de jó hangú hfalkábelt, s a legtöbb jót a Van Damme és Gotham kábelekről írnak odakint. van valakinek tapasztalata ezekkel kapcsolatban, vagy esetleg tud valaki valami egyéb, hasonló árfekvésű alternatívát javasolni? nekem sajna az ún. olcsó (NEM! bántani akarok senkit ) hfalkábeleket illetően tkp. semmi élményem nincs, Arnold kábeleit kivéve - de azoknál alacsonyabb árban kellene valami 'minőségi' darab. egyetlen műszaki szempont az alacsony kapacitás - a többi a Hang . köszi
Mi a baj a DNM Resonnal? Drága?
Kábelezzünk
Sziasztok,
Kellene nekem viszonylag gyorsan 11m kábel CA 650 és Dali Ikon sub közé. Tudtok ajánlani valami jó és megfizethető kábelt?
Supra Sublink-ről van tapasztalat?
Köszi.
Szükség megoldásként én egyszerü xy mikrofonkábelt használok most 10m-t és jól teszi a dolgát ,vdh source volt előtte és hagminőség terén nem vettem észre romlást!
5e volt dugókkal szereléssel.
Kábelezzünk
Ez az optikai a Whitelight mellett a legjobb volt anno...
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... %A1bel-1m/
Ott úgy emlékszem az MkII változattal hasonlították! Mi lehet a difi a sima és az MkII között?
Elég merev a külseje, írták...de legalább nehezen törik!
(Egyébként pont nemrég rendeltem egy kábelt külhonból, ezért asszem kihagyom.)
.
Kábelezzünk
Köszi!
Ők nem tartanak belőle. Mostanában vették át a forgalmazását, de nem rendeltek belőle.
Ez az optikai a Whitelight mellett a legjobb volt anno...
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... %A1bel-1m/
Kábelezzünk
Sziasztok,
Kellene nekem viszonylag gyorsan 11m kábel CA 650 és Dali Ikon sub közé. Tudtok ajánlani valami jó és megfizethető kábelt?
Supra Sublink-ről van tapasztalat?
Köszi.
Erősítők: Dussun DS-99 + (Isotek Elite), Cambridge Audio Azur 540R V2 Front: Dali Ikon 6 Center: Dali Ikon Vokal 2 Surround: Dali Ikon 2 Sub: ML Dynamo Forrás: Debian -> Slimdevices SqueezeBox, Slimdevices Transporter Hangfalkábel: Xindak FS-2 IC: Xindak FA-1 TV: Pioneer PDP-507XD
Kábelezzünk
A cég honlapja szerint a Streamaudió.
Köszi!
Ők nem tartanak belőle. Mostanában vették át a forgalmazását, de nem rendeltek belőle.
.
Kábelezzünk
A cég honlapja szerint a Streamaudió.
Kábelezzünk
Nálam messze-messze ez a Harmonic Technology vált be a legjobban, az otthoni lácomban is bőven vállalható darab, hasonló árú, vagy kicsit drágább S/PDIF kanócokkal is felveszi a versenyt.
Hazánkban ki forgalmazza?
.
Kábelezzünk
Fontos a vezető szál és a csatlakozó illesztése is, a csatlakozó pontos méretére is oda kell figyelni a gyártónak, ezek mind mérhető hibákat okoznak.
Egyetértek, de szerintem amelyik gyártó hajlandó üveget használni, az már figyel másra is. Legalábbis így illene...
Kábelezzünk
Ha bárki komoly optikai kábelt keres, akkor a lényeg, hogy üveg legyen és legyen valamiféle normális anyag körülötte, ami a fény stabil haladását segíti...
A többi csak köret.
Kábelezzünk
Nem oxidálódik, ..........
De ha aranyozás helyett pl. krómozva lenne, akkor sem oxidálódna. Egyébként, optikai kábelnél nem mindegy, hogy oxidálódik-e fém rész, aminek semmi szerepe a jelátvitelben?
.
Kábelezzünk
Egy olvasnivaló a jobbakról:
http://www.audiodrom.cz/en-version/254.html
Köszi!
Komolyan vehető különbségekről nem írt az író/tesztelő - legalább is a 'google segít' fordító szerint!
Egyre inkább afelé hajlok több éves véleményem felülírva - a mostanában hallottak és olvasottak alapján - hogy nem olyan rossz csatlakozási mód ez, mint elkönyvelték itt-ott!
Vannak/lehetnek előnyei is és tud jól szólni...Pár napja hallgatom az Aq Forest-et, és egyenletes, sima, zajszegény, zenei hangja van! Nem érzékelek dinamika csökkenést, sem problémákat a sávszéleken.
.
Kábelezzünk
Nem oxidálódik, és persze igen jól hangzik a specifikációban!
Egy példa: "24 karátos aranyozott gallér..." Pazar!
Meg azt is, hogy a gyártó odafigyelt a legapróbb részletekre is és nem a leggagyibbat akarja a vevőkre sózni.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Kábelezzünk
.
Ha már optikai kábel: Valaki magyarázza már meg nekem, optikai kábelnél mi a jelentősége, hogy aranyozott-e a csatlakozó, vagy nem.
Nem oxidálódik, és persze igen jól hangzik a specifikációban!
Egy példa: "24 karátos aranyozott gallér..." Pazar!
.
Kábelezzünk
.
Ha már optikai kábel: Valaki magyarázza már meg nekem, optikai kábelnél mi a jelentősége, hogy aranyozott-e a csatlakozó, vagy nem.
.
Kábelezzünk
Optikai kábelek!
Kérlek írjátok le tapasztalatitokat az optikai kábelek között érzékelt különbségeket illetően a 10-30e ft kategóriákban.
Tudom, a HiFi-ben a koax jobbnak tartott illesztés, jó magam is ezt használom évek óta transport - Dac vonalon.
Viszont jelenleg bekapcsolódott a láncba egy multimedia player is, amin sajna csak optikai digitális kijárat létezik.
Most ezzel hallgatom: http://www.crutchfield.com/S-YJrHZS6jTw ... -feet.html
Meglepően jól szól a külső Dac-al, nem igazán érzékelem a sokak által emlegetett dinamika csökkenést ill. a sávszélek hiányát.
Viszont a bogár megmozdult: mekkora különbségek vannak árban felfelé optikai kábelek között, mondjuk 10 - 20 - 30e forintos ugrásnál? Ki mit hallott?
(Többet nem szívesen szánnék rá )
A Nordost Whitelight Glass és a VDH Optocoupler MKII volt a legjobb, mikor keresettek voltak.
A Nordost nekem is van, szerintem elég jó. És ugye rendes üvegszál, nem műanyag...
Egy olvasnivaló a jobbakról:
http://www.audiodrom.cz/en-version/254.html
Aztán talán ez az AR sem rossz:
http://www.hififutar.hu/index.php?P=1&K=3&ID=5994
Kábelezzünk
Ezek szerint nem tudod, milyen lett volna drágábbal!
A kérdésem viszont pont erre irányult! Az optikai kábelek közötti különbség 10-30e-ig.
(Hogy melyik készülék milyen kábelt "érdemel meg", ebben nem mindig a saját elgondolásunk a nyerő. )
Valóban nem. Egy Dvico 6500-ról beszélek, ( kíváncsiságból vettem) azon van koax kimenet is, de ha egy Stockholm-mal sem nyújtott számomra maradandót, optikai vonalon nem is próbáltam továbblépni, így lapátra került.
Kábelezzünk
Erről sokat olvastam fórumokon. Ezek szerint a drágább optikai kábelek kamukéró marketting szülte darabok?
Az viszont érdekes, hogy tudtommal a Toshiba-n kívül más nem gyárt Toslink aljzatot, ami ugye tartalmazza az átalakítót is.
A Dac-om a hazánkban kapható "legkomolyabbal" rendelkezik, ami kb. 3e ft. Ha félre vagyok informálva, kérlek javítsatok ki.
Nem feltétlen kamukéró, hiszen számít a közvetítő anyaga, de kell hozzá a jó adó és vevő átalakító is és kérdés, hogy a médialejátszódban milyen lehet.
Én úgy tudom, hogy ma már nem csak a Toshiba gyárt ilyen aljzatot, de javítsatok, ha tévedek.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Kábelezzünk
A helyzet az, hogy nagyban a készülék optikai átalakítója a meghatározó, mint maga a kábel.
Erről sokat olvastam fórumokon. Ezek szerint a drágább optikai kábelek kamukéró marketting szülte darabok?
Az viszont érdekes, hogy tudtommal a Toshiba-n kívül más nem gyárt Toslink aljzatot, ami ugye tartalmazza az átalakítót is.
A Dac-om a hazánkban kapható "legkomolyabbal" rendelkezik, ami kb. 3e ft. Ha félre vagyok informálva, kérlek javítsatok ki.
.
Kábelezzünk
Optikai kábelek!
Kérlek írjátok le tapasztalatitokat az optikai kábelek között érzékelt különbségeket illetően a 10-30e ft kategóriákban.
Tudom, a HiFi-ben a koax jobbnak tartott illesztés, jó magam is ezt használom évek óta transport - Dac vonalon.
Viszont jelenleg bekapcsolódott a láncba egy multimedia player is, amin sajna csak optikai digitális kijárat létezik.
A helyzet az, hogy nagyban a készülék optikai átalakítója a meghatározó, mint maga a kábel.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Kábelezzünk
Az orvosi kvarc üvegszálból gyártott audioquestek nagyon jók, sajnos a kácsa kínálatában már nem szerepelnek.Nekem meg volt a nálunk kapható legnagyobb aq, én is médialejátszóhoz használtam, szerintem partiban volt a középkategóriás coaxokkal. Nordost Silver Shadow -ra cseréltem le ez azért hallhatóan jobb, vagy csak más.
Kábelezzünk
Sajnos ettől a kábeltől én sem jutottam feljebb, nem volt olyan forrásom, ami "megérdemelte volna" a drágább optikait, és azóta ez a médialejátszó is kikerült a rendszerből.
Ezek szerint nem tudod, milyen lett volna drágábbal!
A kérdésem viszont pont erre irányult! Az optikai kábelek közötti különbség 10-30e-ig.
(Hogy melyik készülék milyen kábelt "érdemel meg", ebben nem mindig a saját elgondolásunk a nyerő. )
.
Kábelezzünk
Sajnos ettől a kábeltől én sem jutottam feljebb, nem volt olyan forrásom, ami "megérdemelte volna" a drágább optikait, és azóta ez a médialejátszó is kikerült a rendszerből.