Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Sziasztok,
Kellene nekem viszonylag gyorsan 11m kábel CA 650 és Dali Ikon sub közé. Tudtok ajánlani valami jó és megfizethető kábelt?
Supra Sublink-ről van tapasztalat?
Köszi.
Szükség megoldásként én egyszerü xy mikrofonkábelt használok most 10m-t és jól teszi a dolgát ,vdh source volt előtte és hagminőség terén nem vettem észre romlást!
5e volt dugókkal szereléssel.
Kábelezzünk
Ez az optikai a Whitelight mellett a legjobb volt anno...
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... %A1bel-1m/
Ott úgy emlékszem az MkII változattal hasonlították! Mi lehet a difi a sima és az MkII között?
Elég merev a külseje, írták...de legalább nehezen törik!
(Egyébként pont nemrég rendeltem egy kábelt külhonból, ezért asszem kihagyom.)
.
Kábelezzünk
Köszi!
Ők nem tartanak belőle. Mostanában vették át a forgalmazását, de nem rendeltek belőle.
Ez az optikai a Whitelight mellett a legjobb volt anno...
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... %A1bel-1m/
Kábelezzünk
Sziasztok,
Kellene nekem viszonylag gyorsan 11m kábel CA 650 és Dali Ikon sub közé. Tudtok ajánlani valami jó és megfizethető kábelt?
Supra Sublink-ről van tapasztalat?
Köszi.
Erősítők: Dussun DS-99 + (Isotek Elite), Cambridge Audio Azur 540R V2 Front: Dali Ikon 6 Center: Dali Ikon Vokal 2 Surround: Dali Ikon 2 Sub: ML Dynamo Forrás: Debian -> Slimdevices SqueezeBox, Slimdevices Transporter Hangfalkábel: Xindak FS-2 IC: Xindak FA-1 TV: Pioneer PDP-507XD
Kábelezzünk
A cég honlapja szerint a Streamaudió.
Köszi!
Ők nem tartanak belőle. Mostanában vették át a forgalmazását, de nem rendeltek belőle.
.
Kábelezzünk
A cég honlapja szerint a Streamaudió.
Kábelezzünk
Nálam messze-messze ez a Harmonic Technology vált be a legjobban, az otthoni lácomban is bőven vállalható darab, hasonló árú, vagy kicsit drágább S/PDIF kanócokkal is felveszi a versenyt.
Hazánkban ki forgalmazza?
.
Kábelezzünk
Fontos a vezető szál és a csatlakozó illesztése is, a csatlakozó pontos méretére is oda kell figyelni a gyártónak, ezek mind mérhető hibákat okoznak.
Egyetértek, de szerintem amelyik gyártó hajlandó üveget használni, az már figyel másra is. Legalábbis így illene...
Kábelezzünk
Ha bárki komoly optikai kábelt keres, akkor a lényeg, hogy üveg legyen és legyen valamiféle normális anyag körülötte, ami a fény stabil haladását segíti...
A többi csak köret.
Kábelezzünk
Nem oxidálódik, ..........
De ha aranyozás helyett pl. krómozva lenne, akkor sem oxidálódna. Egyébként, optikai kábelnél nem mindegy, hogy oxidálódik-e fém rész, aminek semmi szerepe a jelátvitelben?
.
Kábelezzünk
Egy olvasnivaló a jobbakról:
http://www.audiodrom.cz/en-version/254.html
Köszi!
Komolyan vehető különbségekről nem írt az író/tesztelő - legalább is a 'google segít' fordító szerint!
Egyre inkább afelé hajlok több éves véleményem felülírva - a mostanában hallottak és olvasottak alapján - hogy nem olyan rossz csatlakozási mód ez, mint elkönyvelték itt-ott!
Vannak/lehetnek előnyei is és tud jól szólni...Pár napja hallgatom az Aq Forest-et, és egyenletes, sima, zajszegény, zenei hangja van! Nem érzékelek dinamika csökkenést, sem problémákat a sávszéleken.
.
Kábelezzünk
Nem oxidálódik, és persze igen jól hangzik a specifikációban!
Egy példa: "24 karátos aranyozott gallér..." Pazar!
Meg azt is, hogy a gyártó odafigyelt a legapróbb részletekre is és nem a leggagyibbat akarja a vevőkre sózni.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Kábelezzünk
.
Ha már optikai kábel: Valaki magyarázza már meg nekem, optikai kábelnél mi a jelentősége, hogy aranyozott-e a csatlakozó, vagy nem.
Nem oxidálódik, és persze igen jól hangzik a specifikációban!
Egy példa: "24 karátos aranyozott gallér..." Pazar!
.
Kábelezzünk
.
Ha már optikai kábel: Valaki magyarázza már meg nekem, optikai kábelnél mi a jelentősége, hogy aranyozott-e a csatlakozó, vagy nem.
.
Kábelezzünk
Optikai kábelek!
Kérlek írjátok le tapasztalatitokat az optikai kábelek között érzékelt különbségeket illetően a 10-30e ft kategóriákban.
Tudom, a HiFi-ben a koax jobbnak tartott illesztés, jó magam is ezt használom évek óta transport - Dac vonalon.
Viszont jelenleg bekapcsolódott a láncba egy multimedia player is, amin sajna csak optikai digitális kijárat létezik.
Most ezzel hallgatom: http://www.crutchfield.com/S-YJrHZS6jTw ... -feet.html
Meglepően jól szól a külső Dac-al, nem igazán érzékelem a sokak által emlegetett dinamika csökkenést ill. a sávszélek hiányát.
Viszont a bogár megmozdult: mekkora különbségek vannak árban felfelé optikai kábelek között, mondjuk 10 - 20 - 30e forintos ugrásnál? Ki mit hallott?
(Többet nem szívesen szánnék rá )
A Nordost Whitelight Glass és a VDH Optocoupler MKII volt a legjobb, mikor keresettek voltak.
A Nordost nekem is van, szerintem elég jó. És ugye rendes üvegszál, nem műanyag...
Egy olvasnivaló a jobbakról:
http://www.audiodrom.cz/en-version/254.html
Aztán talán ez az AR sem rossz:
http://www.hififutar.hu/index.php?P=1&K=3&ID=5994
Kábelezzünk
Ezek szerint nem tudod, milyen lett volna drágábbal!
A kérdésem viszont pont erre irányult! Az optikai kábelek közötti különbség 10-30e-ig.
(Hogy melyik készülék milyen kábelt "érdemel meg", ebben nem mindig a saját elgondolásunk a nyerő. )
Valóban nem. Egy Dvico 6500-ról beszélek, ( kíváncsiságból vettem) azon van koax kimenet is, de ha egy Stockholm-mal sem nyújtott számomra maradandót, optikai vonalon nem is próbáltam továbblépni, így lapátra került.
Kábelezzünk
Erről sokat olvastam fórumokon. Ezek szerint a drágább optikai kábelek kamukéró marketting szülte darabok?
Az viszont érdekes, hogy tudtommal a Toshiba-n kívül más nem gyárt Toslink aljzatot, ami ugye tartalmazza az átalakítót is.
A Dac-om a hazánkban kapható "legkomolyabbal" rendelkezik, ami kb. 3e ft. Ha félre vagyok informálva, kérlek javítsatok ki.
Nem feltétlen kamukéró, hiszen számít a közvetítő anyaga, de kell hozzá a jó adó és vevő átalakító is és kérdés, hogy a médialejátszódban milyen lehet.
Én úgy tudom, hogy ma már nem csak a Toshiba gyárt ilyen aljzatot, de javítsatok, ha tévedek.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Kábelezzünk
A helyzet az, hogy nagyban a készülék optikai átalakítója a meghatározó, mint maga a kábel.
Erről sokat olvastam fórumokon. Ezek szerint a drágább optikai kábelek kamukéró marketting szülte darabok?
Az viszont érdekes, hogy tudtommal a Toshiba-n kívül más nem gyárt Toslink aljzatot, ami ugye tartalmazza az átalakítót is.
A Dac-om a hazánkban kapható "legkomolyabbal" rendelkezik, ami kb. 3e ft. Ha félre vagyok informálva, kérlek javítsatok ki.
.
Kábelezzünk
Optikai kábelek!
Kérlek írjátok le tapasztalatitokat az optikai kábelek között érzékelt különbségeket illetően a 10-30e ft kategóriákban.
Tudom, a HiFi-ben a koax jobbnak tartott illesztés, jó magam is ezt használom évek óta transport - Dac vonalon.
Viszont jelenleg bekapcsolódott a láncba egy multimedia player is, amin sajna csak optikai digitális kijárat létezik.
A helyzet az, hogy nagyban a készülék optikai átalakítója a meghatározó, mint maga a kábel.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Kábelezzünk
Az orvosi kvarc üvegszálból gyártott audioquestek nagyon jók, sajnos a kácsa kínálatában már nem szerepelnek.Nekem meg volt a nálunk kapható legnagyobb aq, én is médialejátszóhoz használtam, szerintem partiban volt a középkategóriás coaxokkal. Nordost Silver Shadow -ra cseréltem le ez azért hallhatóan jobb, vagy csak más.
Kábelezzünk
Sajnos ettől a kábeltől én sem jutottam feljebb, nem volt olyan forrásom, ami "megérdemelte volna" a drágább optikait, és azóta ez a médialejátszó is kikerült a rendszerből.
Ezek szerint nem tudod, milyen lett volna drágábbal!
A kérdésem viszont pont erre irányult! Az optikai kábelek közötti különbség 10-30e-ig.
(Hogy melyik készülék milyen kábelt "érdemel meg", ebben nem mindig a saját elgondolásunk a nyerő. )
.
Kábelezzünk
Sajnos ettől a kábeltől én sem jutottam feljebb, nem volt olyan forrásom, ami "megérdemelte volna" a drágább optikait, és azóta ez a médialejátszó is kikerült a rendszerből.
Kábelezzünk
Optikai kábelek!
Most ezzel hallgatom: http://www.crutchfield.com/S-YJrHZS6jTw ... -feet.html
Meglepően jól szól a külső Dac-al, nem igazán érzékelem a sokak által emlegetett dinamika csökkenést ill. a sávszélek hiányát.
Viszont a bogár megmozdult: mekkora különbségek vannak árban felfelé optikai kábelek között, mondjuk 10 - 20 - 30e forintos ugrásnál? Ki mit hallott?
(Többet nem szívesen szánnék rá )
.
Kábelezzünk
Sziasztok!
Nem tudom, jó helyen kérdezek-e (ha nem, kérem irányítsatok a megfelelő helyre)? Szeretnék végre normális hangfalkábelt vásárolni, mivel eddig a lassan húsz évvel ezelőtt vásárolt kéttszer ötméteres fene tudja milyen rézkábeleimet használtam erre célra, azonban a rendszerem egyéb komponenseit alaposan fejlesztettem. Persze most sem a legdrágább highend készülékeim vannak, éppen ezért olcsó, de jó minőségű, allround kábelre lenne szőkségem a belépő-, vagy a középkategóriából szereletlenül. Mivel az analógos hangzást szeretném erősíteni a jelenlegi túl precíz, túl steril, de jól definiált mellett, így biztosan nem ezüstvezetős kábelre volna szükségem - bár ehhez valószínűleg ti sokkal jobban értetek. Hol keressek? Esetleg ajánljatok biztos befutókat, konkrét típusokat, olyanakoat, amelyekkel nem igazán lehet befőrödni, s nem speciális készülékek közé ajánlottak. Az egyszerűség kedvéért 2x4 méterre lenne legalább szükségem, s a biwire sem kizárt. A maximum rászánt összeg 20-25 ezer forint. Tudom, ez elég kevés, így elsősorban használt kábelek között keresgélnék.
Köszönöm előre is!
Nálam a Project-Audio Connect it hangsugárzókábele bevált. Elég olcsó, kb. 1600Ft/m, dugókkal együtt kijön a megjelölt összegből.