Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

Kábelezzünk

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5291

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fülelek »

mer tobb a dezinformáció mint a valoság -ez speciel igaz

mer van kábelgyártó haverom (olasz, márkát nem mondok). belelátok a woodoo-ba. látom az o szemétségeit is -ez is igaz, ravasz az olasz

mer van pár éves tapasztalatom "vakteszt" kategoriában meg hasonlo hulyeségekben -volt néhány látássérült ismerősöm, mindent éppúgy ítéltek, mint a látók a kvázi vaktesztben  (a kvázi vakteszt, amikor tudjuk, hogy melyik kettő(esetleg három) kábel szerepel, de nem tudjuk, mikor melyik van csatlakoztatva)

mer vannak fizikai torvények -ez sajnos nem elegendő indok ma már, hiszen a zene nemcsak fizika, hanem lelki folyamat is, ami még nincs egzaktul definiálva. És itt van a qtya elásva...

mer a kábel woodoo hulyeség és dezinformácio -nagyobbrészt igaz

mer amirol sokan itt irogatnak az nem kábelezzunk kategoriába tartozik hanem hitkérdés -de hát hadd irogassanak

mer sok "bejáratás" f@szsag. inkább tartozik az álmodozás kategoriában. a csodára várás foleg lelki gyakorlatok kozepette mondjuk meghozza az elvárt hatást (a csoda eros hitélet mellett bekovetkezik) -Ámen!

http://www.youtube.com/watch?v=GH2-4D32azo

spendorman
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 81

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: spendorman »

...Na de akkor mi a bánatos manóért kell piszkálni a többiek hülyeségnek tűnő játékát...

mer tobb a dezinformáció mint a valoság
mer van kábelgyártó haverom (olasz, márkát nem mondok). belelátok a woodoo-ba. látom az o szemétségeit is
mer van pár éves tapasztalatom "vakteszt" kategoriában meg hasonlo hulyeségekben
mer vannak fizikai torvények
mer a kábel woodoo hulyeség és dezinformácio
mer amirol sokan itt irogatnak az nem kábelezzunk kategoriába tartozik hanem hitkérdés
mer sok "bejáratás" f@szsag. inkább tartozik az álmodozás kategoriában. a csodára várás foleg lelki gyakorlatok kozepette mondjuk meghozza az elvárt hatást (a csoda eros hitélet mellett bekovetkezik)

és még sorolhatnám.

ilyen bejáratásos dolgok exponenciálisan fokozzák azt a kozép europai (poszt kommunista) ferdehajlamot, miszerint ha valami jo cuccra nincs pénz, akkor az olcso kevésbé jó minoségu berendezés minoségének javulása SZINTE NULLA befektetéssel elérheto. vagy filléres tuninggal...

nem mondom hogy nem mukodik, mert mukodik. ha valaki nagyon el akar valamit hinni, azt el is hiszi.

engedtesség meg nekem hogy lehessek szkeptikus kicsit, jó? :-) meg kicsit vicces

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

érdekes, spendorember és nyolckerékhajtásos uram tréfás hozzászólásai azt a benyomást keltik, hogy egész biztos hülyeség a kábel bejáratás, egyáltalán a kábeltopik jelentős hányada is, hiszen a kábelek egy bizonyos műszaki színvonal fölött (R-C-L paraméterek) nagyságrendekkel kisebb torzításúak, mint az audio fogat bármely eleme, ergo nem is hallatszhat (!), azaz kár foglalkozni evvel.
Ehhez képest bizonyára jó sok időt és pénzt elköltöttek már kábelügyből kifolyólag, azaz némi vizet "prédikál és bort iszik" szaga van hozzászólásaiknak.
Tudomásul kell venni, hogy még vannak olyan ködfoltok a mérés-hangminőség korrelációjában, amit nem ismerünk, vagy aki ismeri, nem nyilatkozik, mert vagy a jelenlegi mérések nem megfelelőek, és csak  ezeket ismeri el az audio mérnöki társaság, vagy nyilatkozik -közismert dolgokat vagy hülyeségnek tűnő okfejtéseket.
Akinek olyan audio fogata van, amelyik a tulajdonos szerinti tetszési indexe egy kábelcsere/bejáratás eredményeképp a mínusz sávból átlendül a plusz sávba, annak igenis sokat jelent a kábel. Akinek meg nagyon jó cucca van -mondjuk spendormannek, azt nem érdekli ez a téma, hiszen ha kicserélné az egyik összekötő kábelét egy hamára, még akkor is kellően jó maradna a hangminőség.
Na de akkor mi a bánatos manóért kell piszkálni a többiek hülyeségnek tűnő játékát?   

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3197

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

Fülelek okfejtése a hangszóró bejáródásáról (mérve is kimutatható) érdekes...és hát valljuk meg, melyikünk "bejáratott" készüléke lesz újra specifikálva, ezért magam részéről kissé értelmetlennek látom ezt feszegetni.
.

spendorman
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Engem az is érdekel, hogy magában a mérőműszerben, amivel mértek, be voltak-e járatódva az alkatrészek, illetve, hogy a mérőműszer kábele bejáratott volt-e, amikor mértek vele, vagy sem. Mert gondolom, ha a Hi-Fi-nél ezek nem elhanyagolható tényezők, akkor pláne nem elhanyagolható azoknál a műszereknél, amivel a Hi-Fi készülékeket, berendezéseket mérik.

.

na ez az... a méromuszereket (etalonok), amelyekkel azokat a méromuszereket mérik, amelyekkel az audiokomponenseket mérik szintén be kel járatni :-) . az etalonok bemérését egyenesen a vatikánban végzik... A pápa kulfoldi utazása alatt (mivel kulfoldon nem tud etalont kalibrálni) rabbiképzok novendékei is végezhetik ezt az áldásos tevékenységet, amennyiben az etalon kalibrálása nem eseik szombatra. Szombaton (a pápa abszenciája miatt) csak  Chandra Mohan Jain (OSHO) végezhet mérést a szombat reggeli teljes spirituális megtisztulás után....http://www.youtube.com/watch?v=6D7rWLzloOI

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Magassugárzóknál jóval kevesebb idő kell és sokkal kisebb (időnként nulla) a különbség.
A kábelek bejáródási ideje nagyon eltérő. Pl. a vacak kábelek 200 óra után is vacakok maradnak

A vacakból tényleg soha nem lesz jó... pár napja Hosszú fórumtársal mi is fejtegettük, hiszen eleve nem egetrengető változásokról szól a dolog.

Ami az új magassugárzókkal időnként vagy pl. a dac ic-kel történik, azért érdekes. Mitől lesznek kicsit simább, finomabb hangúak pár hét/hónap után? Kb. 4 hónappal ezelött a dac-om elszállt.... A gyártó - szerintem Te is jól ismered - cserélt benne 3 db mérve is teljesen egyforma chip-et, pontosan ugyan azt a fajtát, mint ami benne volt, semmi egyebet. Mondta is, hogy kell neki néhány hét, hogy újra a régi legyen. Maximálisan igaza lett. Feleségem is hallotta kintről a konyhából. Az első napokban nyersebb volt..."több a magas" - mondta (egyébként igen jó füle van ) A lényeg, hogy mostanra (kb.4hó non stop áram alatt) lett nagyjából olyan, mint amilyen előtte volt. Érdekes tapasztalat volt számunkra.
.

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

gondolkodjunk kicsit.... ha lehet
ha az elozo elméletek valósak, akkor

a világ osszes audio cuccának mérési eredményei valótlanok vagy hibásak.

leegyszerusítem:

gyártósorrol cucc lekerul... mérés, tesztek... csomagolás... felhasználó
felhasználó... kicsomagolása... bejáratás... paraméterek megváltozása

számomra tokonszúrás

Engem az is érdekel, hogy magában a mérőműszerben, amivel mértek, be voltak-e járatódva az alkatrészek, illetve, hogy a mérőműszer kábele bejáratott volt-e, amikor mértek vele, vagy sem. Mert gondolom, ha a Hi-Fi-nél ezek nem elhanyagolható tényezők, akkor pláne nem elhanyagolható azoknál a műszereknél, amivel a Hi-Fi készülékeket, berendezéseket mérik.

.

spendorman
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

gondolkodjunk kicsit.... ha lehet
ha az elozo elméletek valósak, akkor

a világ osszes audio cuccának mérési eredményei valótlanok vagy hibásak.

leegyszerusítem:

gyártósorrol cucc lekerul... mérés, tesztek... csomagolás... felhasználó
felhasználó... kicsomagolása... bejáratás... paraméterek megváltozása

számomra tokonszúrás

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11184
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Az igazán jó kábelek meg csak nagyon kicsit változnak és nem sokáig.
Azok a kábelek járódnak be hosszú ideig és nagy (érdekes, mindig pozitív) változással, amelyeket jó kábelnek hisznek.

Ebben bizony lehet igazság. Azon kábeleimet kellett sokáig járatni, amik aztán hosszabb távon nem igazán váltak be a legtöbb rendszerben.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Egy hangyányit még a bejáródásról hitetleneknek

Novicsento hangsugárzók esetében szinte egyöntetű a Hifista közösség álláspontja, hogy kell nekik "járódási idő" valódi kvalitásaik maximalizálódásához. (Szkeptikusok nyilván itt is akadnak.) Mi járódik a hangsugárzókban? Csupán a membrán perem? A magassugiban?   Ezen kívül mi a helyzet az új elektronikákkal? (pl. erősítő / Dac) A tudományos magyarázat / megértés persze itt is elég homályos...

Azt nem értem, ha bizonyos elektronikai alkatrészek - némelyik vezeték tartalommal - áram/feszültség alatt idővel tudnak valamelyest a fül számára kellemesebbé válni, akkor a villamos energiát szállító hosszúkás alakú "alkatrész", nevezzük kábelnek miért kivétel ez alól?   

Segítsetek, ha selejtes a logikám!   

A hangszóróknál a központosító pille az, aminek bejáratás kell, mert végső rugalmasságát úgy éri el. Járatlan és 50 órát (kellő membrán kitéréssel) járt mély hangszóró rezonancia frekvenciái között akár 10-15% eltérés is lehet (a bejáratottnak mindig mélyebben van a rezonanciája). Magassugárzóknál jóval kevesebb idő kell és sokkal kisebb (időnként nulla) a különbség. 
A kábelek bejáródási ideje nagyon eltérő. Pl. a vacak kábelek 200 óra után is vacakok maradnak
Az igazán jó kábelek meg csak nagyon kicsit változnak és nem sokáig.
Azok a kábelek járódnak be hosszú ideig és nagy (érdekes, mindig pozitív) változással, amelyeket jó kábelnek hisznek.

madibalage
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 231

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: madibalage »

Majd írd le a tapasztalatokat...
A szinergia fontos.

Jövő7en bekerül a jelútba az új madzag és beszámolok! Az ezüstöt nyomokban sem szereti a rendszerem....

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Doky »

Már vettem egy régebbi Hydra kábelt, az lesz vágva. Volt már Fapaci ic-m és nagyon nem illett a rendszerembe...Majd írd le a tapasztalatokat...A szinergia fontos.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Egy hangyányit még a bejáródásról hitetleneknek

Novicsento hangsugárzók esetében szinte egyöntetű a Hifista közösség álláspontja, hogy kell nekik "járódási idő" valódi kvalitásaik maximalizálódásához. (Szkeptikusok nyilván itt is akadnak.) Mi járódik a hangsugárzókban? Csupán a membrán perem? A magassugiban?   Ezen kívül mi a helyzet az új elektronikákkal? (pl. erősítő / Dac) A tudományos magyarázat / megértés persze itt is elég homályos...

Azt nem értem, ha bizonyos elektronikai alkatrészek - némelyik vezeték tartalommal - áram/feszültség alatt idővel tudnak valamelyest a fül számára kellemesebbé válni, akkor a villamos energiát szállító hosszúkás alakú "alkatrész", nevezzük kábelnek miért kivétel ez alól?   

Segítsetek, ha selejtes a logikám!   

.

madibalage
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Keresd meg pl Fapacit hogy csináljon egy ilyen kábelt!
Már vettem egy régebbi Hydra kábelt, az lesz vágva. Volt már Fapaci ic-m és nagyon nem illett a rendszerembe...

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Egy tuningolt Pioneer N30-hoz kell. Az előlapján van az "A" hüvely és a vinyó háza is "A" csatis, szóval ilyen gyári kábel a mesében sincs...Mivel már volt párszor szétszedve a lejátszó, kiderült, hogy az előlapi usb csati - csak ez az egy van rajta - jó hosszú hurka káábellel megy hátra az alaplapra, ahol egy 4 tűs dugóval csatlakozik. Ezért gondoltam, hogy veszek egy jobb usb - Hydrasound/Néhai - amiről le lesz vágva a "B" csati és rá lesz forrasztva az alaplapi tűkre, a másik vége megy a vinyóba!Keresd meg pl Fapacit hogy csináljon egy ilyen kábelt!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

madibalage
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Egy tuningolt Pioneer N30-hoz kell. Az előlapján van az "A" hüvely és a vinyó háza is "A" csatis, szóval ilyen gyári kábel a mesében sincs...Mivel már volt párszor szétszedve a lejátszó, kiderült, hogy az előlapi usb csati - csak ez az egy van rajta - jó hosszú hurka káábellel megy hátra az alaplapra, ahol egy 4 tűs dugóval csatlakozik. Ezért gondoltam, hogy veszek egy jobb usb - Hydrasound/Néhai - amiről le lesz vágva a "B" csati és rá lesz forrasztva az alaplapi tűkre, a másik vége megy a vinyóba!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1715

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Annyi szépséghibája van a dolognak, hogy szét kell vágjam a kábelt, mert annak nem látom értelmét, hogy 10 cm-t lecserélek és az usb csatitól az alaplapi csatlakozóig ugyanaz a gagyi kábel megy..

ja hogy nem hátlapi csatlakozáshoz kell?

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Annyi szépséghibája van a dolognak, hogy szét kell vágjam a kábelt, mert annak nem látom értelmét, hogy 10 cm-t lecserélek és az usb csatitól az alaplapi csatlakozóig ugyanaz a gagyi kábel megy..Szerintem jó is meg nem is ha szétvágod a kanócot...Mert pl tápkábel, IC kábel csere esetében sem cserélik, cseréljük a készülék belső kábeleit (főként a nem visszaállíthatóság miatt)...
Milyen médiapléjerről van szó?

madibalage
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

kérj el egy kábelt próbára. 
Annyi szépséghibája van a dolognak, hogy szét kell vágjam a kábelt, mert annak nem látom értelmét, hogy 10 cm-t lecserélek és az usb csatitól az alaplapi csatlakozóig ugyanaz a gagyi kábel megy..

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1715

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Felteszem a kérdést, bár úgyis ki fogom próbálni - előtte és utána is lehet ám köpködni hitetlenkedni: vinyó és médialejátszó közé (nem NAS és társai, hanem olyan médiajátszó, ami a forrás és vinyón van a flac) van-e értelme (mint minden más esetben szvsz IGEN) a tacskós gyári kábel helyére valami komolyabb usb madzagot belógatni??? Mert ugye 0ák és1ek folynak, de ha dac és pc között van, akkor hátha itt is, ha meg nem, akkor jobban fog kinézni a hájend univerzális soros busz kábel...

kérj el egy kábelt próbára. 

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

vinyó és médialejátszó közé ... van-e értelme (mint minden más esetben szvsz IGEN) a tacskós gyári kábel helyére valami komolyabb usb madzagot belógatni???

Mivel -mint látjuk- a prejudikáció már megtörtént, így nem lehet kétséges az eredmény sem.

.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

És ez a 2000-dik hozzászólás... ez "jel"!
Már csak volt!
.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Felteszem a kérdést, bár úgyis ki fogom próbálni - előtte és utána is lehet ám köpködni hitetlenkedni: vinyó és médialejátszó közé (nem NAS és társai, hanem olyan médiajátszó, ami a forrás és vinyón van a flac) van-e értelme (mint minden más esetben szvsz IGEN) a tacskós gyári kábel helyére valami komolyabb usb madzagot belógatni??? Mert ugye 0ák és1ek folynak, de ha dac és pc között van, akkor hátha itt is, ha meg nem, akkor jobban fog kinézni a hájend univerzális soros busz kábel...
Hallgasd meg és döntsd el.
Ha occóbb féle a media villantód, füleld meg WAV-al is - tudom semmi értelme, de azért még is...
.

madibalage
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

prando
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 160

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: prando »

Hát igen is meg nem is....
Gondolkodtam rajta, de olvastam ilyet is meg olyat is.
Volt akinek a nagyobb keresztmetszet nem jött be annyira (terjengősebb mélyek lettek).
Gondoltam első próbálkozásnak ez is jó lesz.
Jó is lett.
Biztosan lesz majd egy második is, valószínű az már egykristály OFC kábel lesz....
Van jelölt (Furutech alpha 3) de még kicsit drága lenne a 12 méter ebből....
Tényleg jobb lenne előtte kipróbálni valahogy.
Jelenleg a falon kívül megy, majd a véglegeset beépítem valahogy (na de nem a falban már így is zsúfolt és szűkre szabott villanyszerelős csőben).
Esetleg kábelcsatornába...asszonyfaktor miatt.
Mondjuk most is durva mert narancs színű a kábel:)

Azért szívesen olvasnék itt a témáról még tapasztalatokat stb.

Üdv

Tény, hogy jobb lett volna feltételes módban írni. Én a 3x10 mm2 kábelt a falba építettem, épp tapétázás volt. Levéstem a vakolatot, bele a 3 eret, megtámogattam pár helyen szöggel és rávakoltam. A kábel végét beszuszakoltam az elosztó egyik dugaljába. Ami engem akkor este meggyőzött az az, hogy a tv-t bekapcsolva azt mondta a feleségem, milyen jó ma a kép (nem tudott a konkrét kábelváltozásról akkor még). És tényleg, élethűbbnek tűntek a színek. A hangban is hallottam pozitív változást, de nem volt nagy mértékű. Ennek ellenére megérte, Kis lépés is lépés.
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”