Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 429

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Aszpirin írta:
2023.05.15., hétf. 19:43
Ahol a folyami rákok énekelnek - 9/10
Tegnap belefutottam egy igen-igen jó filmbe az HBO Max-on, amit csak azért nem méltatok hosszasan, mert most nincs rá hangulatom/kedvem. Krimi + törvényszéki tárgyalás + szomorú felnőtté válás + igen erős családi dráma + némi romantika összegyúrva egy nagyon élvezhető kiváló filmbe, a végen egy igen váratlan de zseniálisan beadagolt csavarral. Majdnem tökéletes. Csak azért nem 10, mert a megjelenéséről kissé nehezen hihető a lápilány számkivetett, mocsárban és mocsárból élő volta.
Mindenképpen ajánlott.
Ez a Nell, a remetelány 2022-es verziója?

Amúgy valóban nem kicsit hiteltelen a kiscsaj világvégi elvonulása. :rolleyes:

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1498

Hozzászólás Szerző: Szalon »

Netflix…
Csatolmányok
IMG_6236.jpeg
IMG_6236.jpeg (85.9 KiB) Megtekintve 2092 alkalommal
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3276

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

venomer írta:
2023.05.22., hétf. 18:15

Delicatessen is úrjratekintve, az meg máshogy, másért jó.

Már csak azért is szerethető a kamara, mert nincs mellébeszélés, nem a vágás vagy más tehetsége menti meg az adott színészt a tehetségtelenségétől.
Ó igen, a Delicatessen egy zseniális, de mindenképpen egyedi film. :D Én nagyon szeretem.
Jean-Pierre Jeunet sok másik filmjét is tudom ajánlani, mindre jellemző egy sajátos, és felismerhető képi világ:
Elveszett gyerekek városa - jó kis fantasy, egyáltalán nem kisgyerekeknek
https://www.imdb.com/title/tt0112682/?r ... mg_t_15_dr

Hosszú jegyesség - na ez már egy komolynak számító film, és szerintem nagyon jó.
https://www.imdb.com/title/tt0344510/?r ... mg_t_12_dr

Micsmacs - aki szerette a Delicatessent, annak ez is tetszeni fog. Egy jó nagy marhaság, a jó értelemben véve :smile29:
https://www.imdb.com/title/tt1149361/?r ... mg_t_11_dr

És, ha már kamara darab, akkor tudom ajánlani Az öldöklés istene című filmet. Kiváló színészek, remek mozi, amiben szerintem talán sokan részben magukra is ismerhetnek egy-egy jelenetben :napsut:

https://www.imdb.com/title/tt1692486/?r ... 25C3%25A9s
Csak a Marantz! :-D

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

Alex_Aston írta:
2023.05.21., vas. 12:05
Én is csatlakozom, nagyon jó film.
Még anno láttam, és megmaradt bennem, mint maradandó alkotás. Ahol a film játszódik, és ami történt, az alapján egyáltalán nem meglepő a lassú tempó.
Ha már lassú tempó, újratekintve a Spirál című, többségében magyar múvi. Gondoltam élek az ember adta igényemmel és a bolygólakótársak véleményeire is rákeresek, hát kivételesen ostoba irományok kerültek képernyőre, de még kritikából is akadt vállalhatatlan, szerintem általános iskolás lehetett az írója. Jó egy film ez, nem is kell bele több, aki hiányt érzett a szkriptek hosszában, annak nem jött le a képi, érzelmi mondanivaló, nem élt eleget. Kevéssel is beszédes mind a kép, mind a szereplő. Tudom sajnálni azt, akinek tömény didaktizusmra vagy "beindulásra" van szüksége egy filmnél, hogy az érjen valamit. Sosem tudhatjuk mikor szakad vége a hátra dőlésnek, megérkezettségnek. Nézni meg.

Delicatessen is úrjratekintve, az meg máshogy, másért jó.
Alex_Aston írta:
És bár kamaradarab, de gyakorlatilag nincs üresjárata
Már csak azért is szerethető a kamara, mert nincs mellébeszélés, nem a vágás vagy más tehetsége menti meg az adott színészt a tehetségtelenségétől. Pont a hype miatt kerültem én is, de a soraid után teszek egy próbát Frézer bácsival. Mindig is kiakasztott a mindent is eladó, felülprezentált tekintete , de reménykedem egy Robert Patisznoun-féle szintlépésben nála is.
Alex_Aston írta:
Saját tapasztalatom szerint általában az általad leírt dolgok is következnek az ilyen filmeknél.
IMDB-ontszám nézegetése már spoilernek számítana. Különben is esőtánc jelleggel nézem meg, a megnézéstől kellemes csalódásként illene funkcionálnia. Nem állítom, hogy mindig bejön. :) Azon is gondolkodtam közben, hogy ezek az egyének tudják mihez adják a nevüket? Látják a készre vágott anyagot egyáltalán? Nem voltam még forgatáson, bizonyára vannak árulkodó jegyek, meg a pénz is kell, de nem biztos, hogy jó a szájíz már leszerződve, elköteleződve. Kár, na.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

venomer írta:
2023.05.21., vas. 14:33
Mindcage (Angyalok gyilkosa) - békebeli nyomozós, amiért kár. Alacsony költségvetéssel, összecsapva, nem igaz, hogy egy autós jelenethez CGI kell, abból is a még 90-es években is a vállalhatatlanabbak közé tartozó színvonalon. Hozta a hangulatot, az alappillérek szintjén minden együtt volt: működő nyomozós klisék, kockaarcú szőke néni, szokásos díszletek, eszközök, öltözékek, sztori, bejáratott nevek, mégis sikerült fájó pontokkal lehúzni az összhatást. Martin Lawrence-t nehéz volt az első percekben komolyan venni nem vicces szerepében, de később belerázódott. John Malkovich-ot nem először láthatjuk képek társaságában (Ízlésficam), nem lett fiatalabb ő sem.
Néztem, hogy ez a film 4,5 ponton áll az imdb-n. Tudom, mindenki adjon a saját véleményére, de azért ez igencsak kevéske pontocska.
Saját tapasztalatom szerint általában az általad leírt dolgok is következnek az ilyen filmeknél.

Nekem túl rövid az életem ahhoz, hogy ilyenek nézésének nekikezdjek, miközben sokkal ígéretesebb filmek is tucatjával állnak sorban megnézésre várva. :rolleyes:

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

A bálna - The Whale

https://www.imdb.com/title/tt13833688/

Hú, ez egy nagyon erős alkotás. Kicsit féltem tőle, mert amikor valamit ennyire hypolnak már előre is, ott azért sokszor csalódás a végeredmény, próbáltam minél kevesebb infót megtudni róla (mint úgy általában mindig, mert sokszor az ajánlások már a él mozit elmesélik előre...).
Na, itt aztán semmiféle csalódás nem volt. Csak ültem a végén pár percig, mikor ment a stáblista.
Megérdemelt volt Brendan Fraser magasztalása, mert ahogy eljátssza ezt a nem is tudom, talán 300kg-os? emberkét, aki a saját életének a rabja emiatt, az valami frenetikus. És bár kamaradarab, de gyakorlatilag nincs üresjárata, minden apróság a végére összeáll, de nem is akárhogyan.

Nagyon erősen ajánlott kategória részemről.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1684

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Alex_Aston írta:
2023.05.22., hétf. 15:12
nemtomm írta:
2023.05.21., vas. 14:05
Tctronic írta:
Wind River - Gyilkos nyomon (2017)
Nagyon jó az a film igaz kicsit nehezen indul de szenzációs :D :D :D leborulok.gif
Akinek bejön ez a zsáner, esetleg lessetek rá Eric Bana The Dry című filmjére.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1684

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Lemmy9.1 írta:
2023.05.22., hétf. 09:22
Cutler írta:
2023.05.20., szomb. 19:49
Aszpirin írta:

Mindenképpen ajánlott.
Ez jó volt, köszi az ajánlást! :tutiok:
Bár a csavar a film végén eléggé egyértelmű volt, de ennyi baj legyen.
Igen, nagyon jó volt. Ajánlom én is.
És gyönyörű a főszereplő leányzó.
Ha szeretnéd még nézni a leanyzót, ajánlom a Gabriel Byrne féle Világok Harca sorozatot.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

nemtomm írta:
2023.05.21., vas. 14:05
Tctronic írta:
Nagyon jó az a film igaz kicsit nehezen indul de szenzációs :D :D :D leborulok.gif
Még anno láttam, és megmaradt bennem, mint maradandó alkotás. Ahol a film játszódik, és ami történt, az alapján egyáltalán nem meglepő a lassú tempó. És ez így is van jól, hisz ez nem egy Marvel féle csihi-puhi film, még akkor sem, ha a két főszereplő speciel pont ilyen filmekben is szerepel(t) ugyanúgy egymás mellett :D

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 736

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Cutler írta:
2023.05.20., szomb. 19:49
Aszpirin írta:
Tegnap belefutottam egy igen-igen jó filmbe az HBO Max-on, amit csak azért nem méltatok hosszasan, mert most nincs rá hangulatom/kedvem. Krimi + törvényszéki tárgyalás + szomorú felnőtté válás + igen erős családi dráma + némi romantika összegyúrva egy nagyon élvezhető kiváló filmbe, a végen egy igen váratlan de zseniálisan beadagolt csavarral. Majdnem tökéletes. Csak azért nem 10, mert a megjelenéséről kissé nehezen hihető a lápilány számkivetett, mocsárban és mocsárból élő volta.
Mindenképpen ajánlott.
Igen, nagyon jó volt. Ajánlom én is.
És gyönyörű a főszereplő leányzó.
Szerintem!

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Mindcage (Angyalok gyilkosa) - békebeli nyomozós, amiért kár. Alacsony költségvetéssel, összecsapva, nem igaz, hogy egy autós jelenethez CGI kell, abból is a még 90-es években is a vállalhatatlanabbak közé tartozó színvonalon. Hozta a hangulatot, az alappillérek szintjén minden együtt volt: működő nyomozós klisék, kockaarcú szőke néni, szokásos díszletek, eszközök, öltözékek, sztori, bejáratott nevek, mégis sikerült fájó pontokkal lehúzni az összhatást. Martin Lawrence-t nehéz volt az első percekben komolyan venni nem vicces szerepében, de később belerázódott. John Malkovich-ot nem először láthatjuk képek társaságában (Ízlésficam), nem lett fiatalabb ő sem.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 923

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Tctronic írta:
Egy hegyvidéki, mindentől távol eső helyen egy indián lány holttestét találják meg a hóban 10 km-re mindentől. A nyomozás nehézkesen halad, a helynek, a körülményeknek megfelelően nagyon vontatottan. Az egész film lassú, nehézkesen vánszorog amire a párbeszédek és a szereplők monológjai is ráerősítenek. Már épp kezdtem megunni ,amikor a film kb 10 percre őrült sebességet vált, (nem lövöm le a poént hátha még valaki nem látta) de ez a 10 perc durván új értelmet ad a filmnek, teljesen más dimenzióba repíti.
Nagyon tetszett, számomra felkavaró, elgondolkodtató, és (talán) maradandó is. Nem pontoznám mert a pontozás mindig szubjektív szerintem.
"Az igazi barát szemből támad."

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2714

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Egy hegyvidéki, mindentől távol eső helyen egy indián lány holttestét találják meg a hóban 10 km-re mindentől. A nyomozás nehézkesen halad, a helynek, a körülményeknek megfelelően nagyon vontatottan. Az egész film lassú, nehézkesen vánszorog amire a párbeszédek és a szereplők monológjai is ráerősítenek. Már épp kezdtem megunni ,amikor a film kb 10 percre őrült sebességet vált, (nem lövöm le a poént hátha még valaki nem látta) de ez a 10 perc durván új értelmet ad a filmnek, teljesen más dimenzióba repíti.
Nagyon tetszett, számomra felkavaró, elgondolkodtató, és (talán) maradandó is. Nem pontoznám mert a pontozás mindig szubjektív szerintem.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Aszpirin írta:
Mindenképpen ajánlott.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Biztos vagyok, hogy ma délelőtt hozzám hasonlóan nagyon sokan fűnyírással/kaszálással fárasztották magukat a szombati megérdemelt ebéd előtt, a végre megérkezett jó időben. Nem vagyok a délután alvól fajta, szóval ebéd után leültem megnézni valamit pihenésként még az esti miccs-sütős kertiparti előtt.
A választásom erre esett: Still - Michael J. Fox élete. Az AppleTV+-on.
A lehető legjobb választásnak bizonyult. Nagyon régen láttam ennyire jól összerakott, és összességében is ennyire jó életrajzi dokumentumfilmet.
Motiváló, felemelő, inspiráló és megható. Masfél óra, ami szinte észrevétlenül elrepül, mert beszippant. Zseniális alkotás.
Részemről 10/10, és feltétlenül ajánlott. Nézzétek meg!
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Átjáróház - meg is zavarodtam minimum kétszer a nézése alatt komolyan, magyar produkcióban igényes fényképezés? Elfogadjuk, minél több ilyet. Szerepet kapott Kulka János is, nem tudom képes lett volna-e szöveges szereplésre is, mindenesetre jól megoldották, a karakter pedig jól állt neki. Az atmoszféra is szuper, Galla bácsi pedig a bónusz. Örülök, hogy elkészült, jól szórakoztam. :smile53:

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Mindenképpen ajánlott.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Alex_Aston írta:
2023.05.15., hétf. 11:28
No meg nálam a 6/10 a gyenge eresztés kategória, mint a 3*-os Google értékelt hely, ami a nem ajánlott kategória.

Nem kell ebbe többet bele látni. :smile53:
Ajánlom figyelmedbe az utolsó előtti bekezdésemet, különösen az abban található “ajánlom” szót. Nem kell többet belelátni, elég csak odáig ellátni ;)
Egy 10-es skála azért 10-es, hogy a gagyi kategória 5 alatt legyen jóval, 5 körül pedig a közepes. Az, hogy neked a 6 már nem ajánlottat jelent, a Te ügyed. Én lineáris skálát alkalmazok.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
2023.05.15., hétf. 11:28
Amúgy nekem a film hangulata, megvalósítása hozta azt, amit kb. elvártam. Nálam inkább 7 pont, azaz már ajánlott kategória.
Alapvetően életrajzi, brand témájú filmnél a történetvezetés íve, hitelessége, szórakoztató mivolta legyen rendben, mint gerinc, szerintem, de számos erre vállalkozó rendezésnél csak összecsapott eredmény képes kipruttyanni a folyamat végén, vállalhatatlanság-közeli vágómunka mellett, szigorúan mélységek nélkül, végigszaladva a témán. Szóval ahol ezeket a lényegi részeket nem sikerül megugorni ott tényleg a hangulat marad az érdemi ütőkártya, egy nosztalgiázáshoz viszont nem kell film. Az már becsülendőnek számít, ha látszik az arra irányuló törekvés, hogy nem nyílt színi pénzcsinálásról van szó. Az Air még épp becsúszik ebbe az értékelhető kategóriába. Óvatos hozzányúlást igényel minden ilyen mélyre beivódott, akár készítői, akár nézői oldalról.

Kapcsolódó: A Mindent egy lapra Adam Xendlerrel nekem kellemes meglepetés volt és nem csak az előzetes alulvárakozás miatt, önmagától is jó.

Mivel látom, Lemmy-ben még mindig benne forog a múltkori sokk, így meleg szívvel ajánlanék egy mozit, de Aszpirin és robi is ugyanúgy élvezni fogják. Figyelem, csak ők hárman tekinthetik meg. Area Q (2011) (A körzet)

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 736

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Színész óriás lehet, mert 192 centi magas.
Színészóriás semmiféleképp. ;) :D
Szerintem!

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2023.05.15., hétf. 11:16

Ajánlom az értő olvasást mindenkinek, Neked is. Olvasd végig még egyszer. NEM húztam le, annyit írtam, hogy SEMMI nem emeli ki a többi hasonló kaptafára írt amerikaiálom-filmek közül.
A zenén kívül csak negatívumokat írtál. ;)

No meg nálam a 6/10 a gyenge eresztés kategória, mint a 3*-os Google értékelt hely, ami a nem ajánlott kategória.

Nem kell ebbe többet bele látni. :smile53:

Amúgy nekem a film hangulata, megvalósítása hozta azt, amit kb. elvártam. Nálam inkább 7 pont, azaz már ajánlott kategória.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Alex_Aston írta:
2023.05.15., hétf. 10:25
Aszpirin írta:
2023.05.13., szomb. 15:46
Air (2023) - 6/10
Én nem húznám le ennyire. Szerintem teljesen rendben volt ez a film. Ami miatt készült, azt szerintem hozzá, és közben kapunk nagy adag nosztalgia faktort is a 80-as évekről. És úgy gondolom az is tök rendben volt, hogy inkább a hátteret mutatták be.

Ben Affleck valóban nem egy színész óriás, viszont rendezőként azért tett az asztalra több igen jó filmet. Szerintem jobb rendező, mint színész, ez nem is kérdés.
Néhány szerep azért jól állt neki, pl. a Könyvelő. Az tök jó kis film, többször is meg lehet nézni.

Szóval én ajánlom bárkinek ezt a filmet.
Ajánlom az értő olvasást mindenkinek, Neked is. Olvasd végig még egyszer. NEM húztam le, annyit írtam, hogy SEMMI nem emeli ki a többi hasonló kaptafára írt amerikaiálom-filmek közül. Márpedig ez nálam ennyi pontot ér. Ezt a véleményemet tartom, és ha nem így érzed, akkor mondd, mi az, ami miatt szerinted valóban ott a helye a 7-esek között (IMDB-pontszámban), azon kívül, hogy egy Amerikában rendkívül népszerű figura (Michael Jordan) érintett a filmben (miközben nem is az általa megvalósított amerikai álomról van szó, hanem arról, miként szerezte meg a többmilliárdos bizniszt a Nike-nek egy egyébként ismeretlen, és a történelem által is elfelejtésre ítélt Nike-alkalmazott. Abban talán egyetérthetünk, hogy Michael Jordan akkor is (megérdemelten) sztár lett volna, ha történetesen az Adidas-t vagy Converse-t reklámozta volna (max. nem lett volna annyi pénze).
Ismétlem: ebben a filmben nem annak a történetét látjuk, hogyan lesz Michael Jordan-ból Michael Jordan. Még csak azét sem, hogy hogyan fedezik fel - a történet idején már nem volt senki, a világ legnagyobb sporcégei versenyeztek érte. Hanem azét, hogy hogyan szerezi meg egy Falk nevű figura a nagy bizniszt a Nike-nak. Ennyi. Ezért kell rajongani. Hogy a Nike-nak valaki milliárdos bizniszt hozott össze. Jó példája annak, hogy az úgynevezett amerikai álomban mi a siker mértékegysége.
De mindettől eltekintve, szerintem sincs baj a filmmel. Az én pontjaimat viszont fenntartom. Ez a film SEHOL nincs egy King Richard vagy akár a Tetris mellett a műfajban. Azokért tényleg lehet filmként rajongani. Az Air viszont nem tud menekülni a Ben Affleck-.es középszerűségből. Jó iparosmunka, oszt' ennyi.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2023.05.13., szomb. 15:46
Air (2023) - 6/10
Én nem húznám le ennyire. Szerintem teljesen rendben volt ez a film. Ami miatt készült, azt szerintem hozzá, és közben kapunk nagy adag nosztalgia faktort is a 80-as évekről. És úgy gondolom az is tök rendben volt, hogy inkább a hátteret mutatták be.

Ben Affleck valóban nem egy színész óriás, viszont rendezőként azért tett az asztalra több igen jó filmet. Szerintem jobb rendező, mint színész, ez nem is kérdés.
Néhány szerep azért jól állt neki, pl. a Könyvelő. Az tök jó kis film, többször is meg lehet nézni.

Szóval én ajánlom bárkinek ezt a filmet.

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2714

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

A következő három nap (2010)
Kicsit le vagyok maradva film ügyileg, csak most láttam de tetszett. Russell Crow főszereplésével egy izgalmas szabadulós, menekülős film, de azért nem teljesen sablonosan. Mi történik ha egy tisztességes embert ok nélkül elítélnek, hogyan lesz a Toyota Prius-os tanárból a felesége kiszabadítója és a család egyben tartója. Mint minden film, így ez is túloz de közben teljesen hihetőnek, olykor realisztikusnak tűnik a történet. Már-már családi film(?)
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 601

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

Én úgy tudom, hogy Jordan nem járult hozzá és nem kívánt szerepelni sem a filmben. (nem indokolta miért)
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”