Alex_Aston írta: ↑2023.05.21., vas. 12:05
Én is csatlakozom, nagyon jó film.
Még anno láttam, és megmaradt bennem, mint maradandó alkotás. Ahol a film játszódik, és ami történt, az alapján egyáltalán nem meglepő a lassú tempó.
Ha már lassú tempó, újratekintve a
Spirál című, többségében magyar múvi. Gondoltam élek az ember adta igényemmel és a bolygólakótársak véleményeire is rákeresek, hát kivételesen ostoba irományok kerültek képernyőre, de még kritikából is akadt vállalhatatlan, szerintem általános iskolás lehetett az írója. Jó egy film ez, nem is kell bele több, aki hiányt érzett a szkriptek hosszában, annak nem jött le a képi, érzelmi mondanivaló, nem élt eleget. Kevéssel is beszédes mind a kép, mind a szereplő. Tudom sajnálni azt, akinek tömény didaktizusmra vagy "beindulásra" van szüksége egy filmnél, hogy az érjen valamit. Sosem tudhatjuk mikor szakad vége a hátra dőlésnek, megérkezettségnek. Nézni meg.
Delicatessen is úrjratekintve, az meg máshogy, másért jó.
És bár kamaradarab, de gyakorlatilag nincs üresjárata
Már csak azért is szerethető a kamara, mert nincs mellébeszélés, nem a vágás vagy más tehetsége menti meg az adott színészt a tehetségtelenségétől. Pont a hype miatt kerültem én is, de a soraid után teszek egy próbát Frézer bácsival. Mindig is kiakasztott a mindent is eladó, felülprezentált tekintete , de reménykedem egy Robert Patisznoun-féle szintlépésben nála is.
Saját tapasztalatom szerint általában az általad leírt dolgok is következnek az ilyen filmeknél.
IMDB-ontszám nézegetése már spoilernek számítana. Különben is esőtánc jelleggel nézem meg, a megnézéstől kellemes csalódásként illene funkcionálnia. Nem állítom, hogy mindig bejön. :) Azon is gondolkodtam közben, hogy ezek az egyének tudják mihez adják a nevüket? Látják a készre vágott anyagot egyáltalán? Nem voltam még forgatáson, bizonyára vannak árulkodó jegyek, meg a pénz is kell, de nem biztos, hogy jó a szájíz már leszerződve, elköteleződve. Kár, na.