Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3502

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

22 minutes ago, hosszu said:

Ezt sokáig én is így gondoltam, majd a villanyórától a hangszórókig tartó teljes ezüst kábelezésemet "lecseréltem" rézre (ami nagy előrelépést jelentett) - de lehet, hogy nem jó a rendszer és / vagy nem volt jó az ezüstkábel...

Az még egyszer sem merült fel benned, hogy nem a töméntelen ablakon kidobott nagy-tisztaságú, aranyat is nyomokban tartalmazó G3-G5-G6-G7?? Siltech drótjaidban voltak a hangzási anomáliák, nevezzük egyszerűsítve visításnak? Ehhez hasonló vélekedést én még elvétve sem láttam olvastam ezen anyagú Siltech kábeleket használóktól. Tehát te mégis a Siltech ezüstben hallottad a hibákat, ez nagyon nagyon ritka kivétel, de nyugodtan írhatjuk, a rendszer többi tagjával (is) lehetett a baj.

/Miközben te meg vagy győződve arról, nálad precízebben, finomabban Magyarországon alig akad aki korrektebbül hangolja, vagy túlhangolja? a rendszerét/

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: hosszu »

1 hour ago, vidor2009 said:

Egy jó rendszerben egy jó ezüst kábel mellett soha!!!,soha!!! nem rúghat labdába réz kábel!

Ezt sokáig én is így gondoltam, majd a villanyórától a hangszórókig tartó teljes ezüst kábelezésemet "lecseréltem" rézre (ami nagy előrelépést jelentett) - de lehet, hogy nem jó a rendszer és / vagy nem volt jó az ezüstkábel...

longkft.hu/audioblog/

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Ha érdekel, akkor itt található a HDMI 1.4 specifikáció. A lényeg, hogy 3 adat csatorna van: TMDS0-2, amik az XLR-hez hasonlóan működnek. A csatornákon magas illetve alacsony feszültségszint jelenik meg, amit vevő mintavételez. Az átküldött bitek ráadásul nem az eredeti kép és hang bitjei, hanem TMDS átvitelre optimalizált újrakódolt bitek.

Ebből levezethető, hogy a HDMI kábelnek, készüljön is bármilyen anyagból, nincs az analóg kábelekhez hasonló frekvencia módosító hatása. Ami különbséget hallhatsz rendszerek illetve kábelek között, hogy a hibakorrekció rá van bízva a vevőre. Ez a korrekció lehet például becslés/interpoláció, vagy akár a hibás csomag eldobása, figyelmen kívül hagyása. A szabvány 1:10^9 vagy jobb hibaarányt enged meg. Tehát egy működő olcsó kábel ugyanúgy szól, mint egy drága. 

Még egy lényeges információ, hogy a kép és hang ugyanazon a fizikai vezetékeken kerül továbbításra, tehát ha a hanggal probléma van, akkor a képpel sokkal több probléma lesz, hiszen kb 20x akkora sávszélességet kíván meg a video. Tehát ebben az esetben a hangzásbeli problémák egyértelműen láthatóak lesznek.

Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 390

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

29 minutes ago, tanczi said:

Rosszul látod, nem vettem magamra ;-)

mondjuk érdekel, hogy generále írtad az ezüstöt, analóg v Hdmi vagy all-in. (Nekem all-sehogy, de a hdmi-kre nem szánnék annyi időt, mint korábban az egyéb kábelezésre tettem.)

ezért kértem véleményt, konkrét tapasztalatot.

Régebben én is így gondoltam,ma már másképpen látom!

Egy jó rendszerben egy jó ezüst kábel mellett soha!!!,soha!!! nem rúghat labdába réz kábel!

(Valószínűleg nem hallottam minden réz kábelt,de úgy gondolom,hogy elég sokat ahhoz,hogy ez legyen a véleményem!)

Gyuri

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 298

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: béres-jános »

5 perce, tanczi írta:

mondjuk érdekel, hogy generále írtad az ezüstöt, analóg v Hdmi vagy all-in. (Nekem all-sehogy, de a hdmi-kre nem szánnék annyi időt, mint korábban az egyéb kábelezésre tettem.)

Elsősorban Analóg vonalon értettem! Hdmi-vel nem foglalkozom! Nem mozizom ezért arról nem tudok véleményt alkotni! Biztos hogy ott sem mindegy a kábel milyensége.

Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tanczi »

2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Látom magadra vetted! Pedig csak általánosságban jegyeztem meg hogy ez egy tévhit az ezüst kábelekkel kapcsolatban!

Várlak szeretettel,és biztos hogy más lesz a véleményed.

Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum

tanczi
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

13 minutes ago, béres jános said:

Szerintem ideje lenne már ezen a tévhiten túllépni hogy az ezüst kábel visít meg csilingel!! Esetleg az ezüstnek nevezett vackokra lehet ez igaz! Egy EZÜST kábel nem visít!!! Ha gondolod eljöhetsz hozzám és meg is győződhetsz róla magad is.

OK, majd ha ilyet hallok, túllépek rajta. (Eddig még nem sikerült.) Tisztelettel köszönöm a felajánlást, élni fogok vele a közeljövőben, kereslek majd privátban.

Ha valakinek a hsz-em többségéhez / fő csapásvonalához konkrétuma is van (X hdmi kábel, ZS hdmi kábel), annak is nagyon fogok örülni 

/Mert ha jól figyeltem, eddig a zárójeles másfél sorra jött 2 válasz.../

TÜŰ Bendegúz

tanczi
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

2 hours ago, Hiccusz said:

Hujjujjujjuj. Kibújt dzsini a palackból...

Nem értem, de köszi a véleményt, sokra megyek vele.

TÜŰ Bendegúz

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

3 órája, tanczi írta:

HDMI-kábel témában szeretnék egy kis eszmecserét, tanácsot, tapasztalatcserét.

Vettem mostanában pár HDMI-kábelt: a célja a játszogatás, hátha a rendszeremnek jobb lesz a hangja valamelyiktől 

Eddig főleg a kék színű InAkustik Premium-ot használtam (és meg voltam vele elégedve!). Mivel 2 hm-rendszerem van sok összetevővel (BD, media player, Xbox, set-top box, dokkoló), ezért kell bőven HDMI.

Tanácsolták, hogy csere után ne alkossak egyből véleményt (bár az analóg IC-knél ezt bátran megteszem), mert kell pár nap az "összeszokásnak" (készülékek, fülem), ezért most a legdrágább kábellel kapcsolatban (használt 1m / 30e HUF) nem is írok semmit...

A lényeg: olyan tanácsot kérek tapasztaltaktól

akiknek komolyabb házimozijuk van és ezen már túlvannak, ill.

azoktól, akik 'egyszerre' már jó pár hdmi-kábelt összehallgattak, és hallottak közte különbséget),

hogy Nektek HANG ALAPJÁN mi jött be, és hogy tudnátok leírni a különbségeket / adott kábel árnyalatnyi másságát, előnyét.

Köszi előre is.

(Bónusz kérdés: ugye itt is igaz, hogy az ezüst-tartalmú HDMI-kábel - mint az analóg IC-knél - jobban sikít, azaz "csilingelőbbek a magasai"? (Ami nekem nagyon nem jön be.) Vagy ezen nem kell különösebben csodálkozni?)

Szerintem ideje lenne már ezen a tévhiten túllépni hogy az ezüst kábel visít meg csilingel!! Esetleg az ezüstnek nevezett vackokra lehet ez igaz! Egy EZÜST kábel nem visít!!! Ha gondolod eljöhetsz hozzám és meg is győződhetsz róla magad is.

Mendark
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 89

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Mendark »

Új kábel a fejhallgatónak . Mogami 2697 x2méter, Neutrik NP3X-B, Rean RT3FC-B

Kicsit még "kajabál" de jó lesz ez, érzem!

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1421

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

1 órája, tanczi írta:

...hogy Nektek HANG ALAPJÁN mi jött be, és hogy tudnátok leírni a különbségeket / adott kábel árnyalatnyi másságát, előnyét.

Köszi előre is.

(Bónusz kérdés: ugye itt is igaz, hogy az ezüst-tartalmú HDMI-kábel - mint az analóg IC-knél - jobban sikít, azaz "csilingelőbbek a magasai"? (Ami nekem nagyon nem jön be.) Vagy ezen nem kell különösebben csodálkozni?)

Hujjujjujjuj. Kibújt dzsini a palackból...

tanczi
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

HDMI-kábel témában szeretnék egy kis eszmecserét, tanácsot, tapasztalatcserét.

Vettem mostanában pár HDMI-kábelt: a célja a játszogatás, hátha a rendszeremnek jobb lesz a hangja valamelyiktől 

Eddig főleg a kék színű InAkustik Premium-ot használtam (és meg voltam vele elégedve!). Mivel 2 hm-rendszerem van sok összetevővel (BD, media player, Xbox, set-top box, dokkoló), ezért kell bőven HDMI.

Tanácsolták, hogy csere után ne alkossak egyből véleményt (bár az analóg IC-knél ezt bátran megteszem), mert kell pár nap az "összeszokásnak" (készülékek, fülem), ezért most a legdrágább kábellel kapcsolatban (használt 1m / 30e HUF) nem is írok semmit...

A lényeg: olyan tanácsot kérek tapasztaltaktól

akiknek komolyabb házimozijuk van és ezen már túlvannak, ill.

azoktól, akik 'egyszerre' már jó pár hdmi-kábelt összehallgattak, és hallottak közte különbséget),

hogy Nektek HANG ALAPJÁN mi jött be, és hogy tudnátok leírni a különbségeket / adott kábel árnyalatnyi másságát, előnyét.

Köszi előre is.

TÜŰ Bendegúz

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9070

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Én utóljára, amikor még használtam hangsugarzó kábelt, azok végén WBT 0610 cu figyelt. Szerintem korrekt kis dugó és az ára sem annyira gáz.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lehoako »

9 minutes ago, avl2 said:

darabja, igaz ? akkor 8db dugo kb. 24000 HUF

Igen és ér is valamit... Ezüst Note banán.

A kácsás semmirekellés 16000 HUF, ami nem ér semmit. Nem tudom, jobban megéri-e... Sokaknak biztos. De jó, hogy eddig senki sem akarta megmérni a banándugók hangját.  :-)

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: avl2 »

55 minutes ago, lehoako said:

...nettó 6 Font, szóval 3 ezer alatt ez is megáll 

darabja, igaz ? akkor 8db dugo kb. 24000 HUF

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

4 minutes ago, asebestyen said:

Ja persze, számítani számít, hisz rontani sokat tud.  VF-em nincs és úgy tűnik nem is lesz.  

Falból vaskarika? :-)

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7650

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Just now, Vinkler said:

De miiiiiééééért?

Mer nem elég jó hozzá a hallásom meg a rendszerem, meg hát cegíny is vagyok.

Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9070

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

2 minutes ago, asebestyen said:

Ja persze, számítani számít, hisz rontani sokat tud.  VF-em nincs és úgy tűnik nem is lesz.  

De miiiiiééééért?
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Just now, lehoako said:

Áki! Többet számít, mint akármelyik VF-ed... 

Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

2 minutes ago, asebestyen said:

Áki! Egy dugó hogy tudna javítani a hangon? Mindjárt betekerem rézdróttal a bokádat!

Áki! Többet számít, mint akármelyik VF-ed... 

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

26 minutes ago, lehoako said:

Hali!

Jó hírek, pláne, h a Dynokon még vannak kiegészítő lukak.  Örömmel veszem, h beírod a tapsztalataidat, ha valakit érdekelne, az enyémeket is megtalálná a Dyno-topikban, mindössze 500 oldalt kéne visszaolvasni. :-)

Egyelőre csupaszvégezzél, semmi sem sürgős, próbáltam most csinálni 3 képet a butafonommal a Note-banánjaimról, de sajnos a netes képek sokkal jobbak, ide is húzok egyet megint, könnyebb, ha hamarabb kezded szokni, legalább vizuálisan. Amiatt pusholom, hogy életem legnagyobb revelációja volt. A Hificollective-en nettó 6 Font, szóval 3 ezer alatt ez is megáll (sajnálom, h 2000-es banánokkal nem jött be a terved, az 8x2000=16E...). Nem akarlak befolyásolni (dehogynem) a jobb hang irányába, de olyan hangot csinál rézkábelnek, hogy még a Lexust meg az Isist is el lehet viselni vele (pedig nem lieblingjeim a mostani ANUK-kábelek,) komolyabb rézkábelnek (OCOS) meg szárnyakat ad. Hót komoly, hallottam!!! Na, akkor, kérem szépen...? 

Áki! Egy dugó hogy tudna javítani a hangon? Mindjárt betekerem rézdróttal a bokádat!

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

2 hours ago, nagygabor1982 said:

Szia!

Valóban sokféle hangot csikartam ki a rendszerből az elmúlt 2 hét alatt, volt közte kácsás kábel, kínai nordost (ami előtt le a kalappal egyébként!), Van Damme, Schmidt. 

A Schmidt most (ami marad természetesen) csupasz végekkel van beszorítva az erősítőbe is és a dynokba is, mert mint kiderült, van a dynokon lyuk és bőven befér viszonylag nagyobb keresztmetszet is. A Schmidt féle kábel oldalanként 1,8mm. 2x, megkockáztatom, 3x vastagabb ér is beleférne a dynokba. Sajna valóban nem egy WBT, de azért nincsen vele különösebb baj. 

Banándugó fronton annyira mérges vagyok, vásároltam 2 féle dugót a kácsából (még a Van Dammeokra), mindegyik egy hitvány szemét (szerelési és anyagminőségi szempontból. Nyilván nem 4000 ft/ db volt, csak 1000-2000 Ft-s banánok, de be sem kötöttem, mert rájuk nézni is rossz érzéseket vált ki belőlem.  Amiket én még szerettem, az az olcsó Nakamichi sima banánja és most van nekik olyan, hogy bele lehet szorítani a lyukba, és valami 10m2 átmérőt fogad. Én ezeket szeretem, nyilván nem komoly dugók, de jól szerelhetőek. Aztán, hogy a hangra milyen hatással vannak, azt inkább el sem merem képzelni. Így nem tudom, hogy egyáltalán próbálkozzak e valamiféle banánnal, vagy sem.

A Schmidt Ferenc egyébként azt tanácsolta, ha lehet, akkor ne, csakis csupaszon szorítós módszerrel.

Üdv,

G.

Hali!

Jó hírek, pláne, h a Dynokon még vannak kiegészítő lukak.  Örömmel veszem, h beírod a tapsztalataidat, ha valakit érdekelne, az enyémeket is megtalálná a Dyno-topikban, mindössze 500 oldalt kéne visszaolvasni. :-)

Egyelőre csupaszvégezzél, semmi sem sürgős, próbáltam most csinálni 3 képet a butafonommal a Note-banánjaimról, de sajnos a netes képek sokkal jobbak, ide is húzok egyet megint, könnyebb, ha hamarabb kezded szokni, legalább vizuálisan. Amiatt pusholom, hogy életem legnagyobb revelációja volt. A Hificollective-en nettó 6 Font, szóval 3 ezer alatt ez is megáll (sajnálom, h 2000-es banánokkal nem jött be a terved, az 8x2000=16E...). Nem akarlak befolyásolni (dehogynem) a jobb hang irányába, de olyan hangot csinál rézkábelnek, hogy még a Lexust meg az Isist is el lehet viselni vele (pedig nem lieblingjeim a mostani ANUK-kábelek,) komolyabb rézkábelnek (OCOS) meg szárnyakat ad. Hót komoly, hallottam!!! Na, akkor, kérem szépen...? 

nagygabor1982
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 201

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: nagygabor1982 »

16 órája, lehoako írta:

Örülök, h új, pozitív élmény ért Téged a kábelfronton :-)! 

Közhelyes leszek, Dynaudiod van, az utolsó forraszanyagcsöppet is meghallod. (Sokan a saját láncukkal annyi kábelélményt sem élnek át egy élet alatt, mint Te ez alatt a röpke pár hónap alatt, mióta kálváriádat járod ezügyben :-). ) A ládikóban a sugárzók mindent megmutatnak, ha nem sajnálod az időt a banándugóval való kütyüzésre, többfajtát kipróbálni, még sokkal többet kihozhatsz a hangból és nem kell semennyire se lemondanod a sávszélekről sem.

Kiderült, h alulról is van-e lyuk a banánaljzatodon, ha kitekered a szorítógyűrűt? Már csak kíváncsiságból is kérdezem, nagyon érdekelne, ha nem nagy kérés, nézd meg, lécci...

Köszönöm.

Szia!

Valóban sokféle hangot csikartam ki a rendszerből az elmúlt 2 hét alatt, volt közte kácsás kábel, kínai nordost (ami előtt le a kalappal egyébként!), Van Damme, Schmidt. 

A Schmidt most (ami marad természetesen) csupasz végekkel van beszorítva az erősítőbe is és a dynokba is, mert mint kiderült, van a dynokon lyuk és bőven befér viszonylag nagyobb keresztmetszet is. A Schmidt féle kábel oldalanként 1,8mm. 2x, megkockáztatom, 3x vastagabb ér is beleférne a dynokba. Sajna valóban nem egy WBT, de azért nincsen vele különösebb baj. 

Banándugó fronton annyira mérges vagyok, vásároltam 2 féle dugót a kácsából (még a Van Dammeokra), mindegyik egy hitvány szemét (szerelési és anyagminőségi szempontból. Nyilván nem 4000 ft/ db volt, csak 1000-2000 Ft-s banánok, de be sem kötöttem, mert rájuk nézni is rossz érzéseket vált ki belőlem.  Amiket én még szerettem, az az olcsó Nakamichi sima banánja és most van nekik olyan, hogy bele lehet szorítani a lyukba, és valami 10m2 átmérőt fogad. Én ezeket szeretem, nyilván nem komoly dugók, de jól szerelhetőek. Aztán, hogy a hangra milyen hatással vannak, azt inkább el sem merem képzelni. Így nem tudom, hogy egyáltalán próbálkozzak e valamiféle banánnal, vagy sem.

A Schmidt Ferenc egyébként azt tanácsolta, ha lehet, akkor ne, csakis csupaszon szorítós módszerrel.

Üdv,

G.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 934

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

11 perce, Meridián írta:

Jó a színe....férfias.....viszont a hangjáról nem tudok mit mondani....mert nincs neki......bedugod és élvezed a Zenét.

Tudod...persze...mire gondolok.....

Persze tudom 
"Az igazi barát szemből támad."

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”