Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1421

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

1 órája, tanczi írta:

...hogy Nektek HANG ALAPJÁN mi jött be, és hogy tudnátok leírni a különbségeket / adott kábel árnyalatnyi másságát, előnyét.

Köszi előre is.

(Bónusz kérdés: ugye itt is igaz, hogy az ezüst-tartalmú HDMI-kábel - mint az analóg IC-knél - jobban sikít, azaz "csilingelőbbek a magasai"? (Ami nekem nagyon nem jön be.) Vagy ezen nem kell különösebben csodálkozni?)

Hujjujjujjuj. Kibújt dzsini a palackból...

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tanczi »

HDMI-kábel témában szeretnék egy kis eszmecserét, tanácsot, tapasztalatcserét.

Vettem mostanában pár HDMI-kábelt: a célja a játszogatás, hátha a rendszeremnek jobb lesz a hangja valamelyiktől 

Eddig főleg a kék színű InAkustik Premium-ot használtam (és meg voltam vele elégedve!). Mivel 2 hm-rendszerem van sok összetevővel (BD, media player, Xbox, set-top box, dokkoló), ezért kell bőven HDMI.

Tanácsolták, hogy csere után ne alkossak egyből véleményt (bár az analóg IC-knél ezt bátran megteszem), mert kell pár nap az "összeszokásnak" (készülékek, fülem), ezért most a legdrágább kábellel kapcsolatban (használt 1m / 30e HUF) nem is írok semmit...

A lényeg: olyan tanácsot kérek tapasztaltaktól

akiknek komolyabb házimozijuk van és ezen már túlvannak, ill.

azoktól, akik 'egyszerre' már jó pár hdmi-kábelt összehallgattak, és hallottak közte különbséget),

hogy Nektek HANG ALAPJÁN mi jött be, és hogy tudnátok leírni a különbségeket / adott kábel árnyalatnyi másságát, előnyét.

Köszi előre is.

(Bónusz kérdés: ugye itt is igaz, hogy az ezüst-tartalmú HDMI-kábel - mint az analóg IC-knél - jobban sikít, azaz "csilingelőbbek a magasai"? (Ami nekem nagyon nem jön be.) Vagy ezen nem kell különösebben csodálkozni?)

2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9128

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Én utóljára, amikor még használtam hangsugarzó kábelt, azok végén WBT 0610 cu figyelt. Szerintem korrekt kis dugó és az ára sem annyira gáz.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lehoako »

9 minutes ago, avl2 said:

darabja, igaz ? akkor 8db dugo kb. 24000 HUF

Igen és ér is valamit... Ezüst Note banán.

A kácsás semmirekellés 16000 HUF, ami nem ér semmit. Nem tudom, jobban megéri-e... Sokaknak biztos. De jó, hogy eddig senki sem akarta megmérni a banándugók hangját.  :-)

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: avl2 »

55 minutes ago, lehoako said:

...nettó 6 Font, szóval 3 ezer alatt ez is megáll 

darabja, igaz ? akkor 8db dugo kb. 24000 HUF

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

4 minutes ago, asebestyen said:

Ja persze, számítani számít, hisz rontani sokat tud.  VF-em nincs és úgy tűnik nem is lesz.  

Falból vaskarika? :-)

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7665

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Just now, Vinkler said:

De miiiiiééééért?

Mer nem elég jó hozzá a hallásom meg a rendszerem, meg hát cegíny is vagyok.

Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9128

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

2 minutes ago, asebestyen said:

Ja persze, számítani számít, hisz rontani sokat tud.  VF-em nincs és úgy tűnik nem is lesz.  

De miiiiiééééért?
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Just now, lehoako said:

Áki! Többet számít, mint akármelyik VF-ed... 

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

2 minutes ago, asebestyen said:

Áki! Egy dugó hogy tudna javítani a hangon? Mindjárt betekerem rézdróttal a bokádat!

Áki! Többet számít, mint akármelyik VF-ed... 

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

26 minutes ago, lehoako said:

Hali!

Jó hírek, pláne, h a Dynokon még vannak kiegészítő lukak.  Örömmel veszem, h beírod a tapsztalataidat, ha valakit érdekelne, az enyémeket is megtalálná a Dyno-topikban, mindössze 500 oldalt kéne visszaolvasni. :-)

Egyelőre csupaszvégezzél, semmi sem sürgős, próbáltam most csinálni 3 képet a butafonommal a Note-banánjaimról, de sajnos a netes képek sokkal jobbak, ide is húzok egyet megint, könnyebb, ha hamarabb kezded szokni, legalább vizuálisan. Amiatt pusholom, hogy életem legnagyobb revelációja volt. A Hificollective-en nettó 6 Font, szóval 3 ezer alatt ez is megáll (sajnálom, h 2000-es banánokkal nem jött be a terved, az 8x2000=16E...). Nem akarlak befolyásolni (dehogynem) a jobb hang irányába, de olyan hangot csinál rézkábelnek, hogy még a Lexust meg az Isist is el lehet viselni vele (pedig nem lieblingjeim a mostani ANUK-kábelek,) komolyabb rézkábelnek (OCOS) meg szárnyakat ad. Hót komoly, hallottam!!! Na, akkor, kérem szépen...? 

Áki! Egy dugó hogy tudna javítani a hangon? Mindjárt betekerem rézdróttal a bokádat!

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

2 hours ago, nagygabor1982 said:

Szia!

Valóban sokféle hangot csikartam ki a rendszerből az elmúlt 2 hét alatt, volt közte kácsás kábel, kínai nordost (ami előtt le a kalappal egyébként!), Van Damme, Schmidt. 

A Schmidt most (ami marad természetesen) csupasz végekkel van beszorítva az erősítőbe is és a dynokba is, mert mint kiderült, van a dynokon lyuk és bőven befér viszonylag nagyobb keresztmetszet is. A Schmidt féle kábel oldalanként 1,8mm. 2x, megkockáztatom, 3x vastagabb ér is beleférne a dynokba. Sajna valóban nem egy WBT, de azért nincsen vele különösebb baj. 

Banándugó fronton annyira mérges vagyok, vásároltam 2 féle dugót a kácsából (még a Van Dammeokra), mindegyik egy hitvány szemét (szerelési és anyagminőségi szempontból. Nyilván nem 4000 ft/ db volt, csak 1000-2000 Ft-s banánok, de be sem kötöttem, mert rájuk nézni is rossz érzéseket vált ki belőlem.  Amiket én még szerettem, az az olcsó Nakamichi sima banánja és most van nekik olyan, hogy bele lehet szorítani a lyukba, és valami 10m2 átmérőt fogad. Én ezeket szeretem, nyilván nem komoly dugók, de jól szerelhetőek. Aztán, hogy a hangra milyen hatással vannak, azt inkább el sem merem képzelni. Így nem tudom, hogy egyáltalán próbálkozzak e valamiféle banánnal, vagy sem.

A Schmidt Ferenc egyébként azt tanácsolta, ha lehet, akkor ne, csakis csupaszon szorítós módszerrel.

Üdv,

G.

Hali!

Jó hírek, pláne, h a Dynokon még vannak kiegészítő lukak.  Örömmel veszem, h beírod a tapsztalataidat, ha valakit érdekelne, az enyémeket is megtalálná a Dyno-topikban, mindössze 500 oldalt kéne visszaolvasni. :-)

Egyelőre csupaszvégezzél, semmi sem sürgős, próbáltam most csinálni 3 képet a butafonommal a Note-banánjaimról, de sajnos a netes képek sokkal jobbak, ide is húzok egyet megint, könnyebb, ha hamarabb kezded szokni, legalább vizuálisan. Amiatt pusholom, hogy életem legnagyobb revelációja volt. A Hificollective-en nettó 6 Font, szóval 3 ezer alatt ez is megáll (sajnálom, h 2000-es banánokkal nem jött be a terved, az 8x2000=16E...). Nem akarlak befolyásolni (dehogynem) a jobb hang irányába, de olyan hangot csinál rézkábelnek, hogy még a Lexust meg az Isist is el lehet viselni vele (pedig nem lieblingjeim a mostani ANUK-kábelek,) komolyabb rézkábelnek (OCOS) meg szárnyakat ad. Hót komoly, hallottam!!! Na, akkor, kérem szépen...? 

nagygabor1982
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 201

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: nagygabor1982 »

16 órája, lehoako írta:

Örülök, h új, pozitív élmény ért Téged a kábelfronton :-)! 

Közhelyes leszek, Dynaudiod van, az utolsó forraszanyagcsöppet is meghallod. (Sokan a saját láncukkal annyi kábelélményt sem élnek át egy élet alatt, mint Te ez alatt a röpke pár hónap alatt, mióta kálváriádat járod ezügyben :-). ) A ládikóban a sugárzók mindent megmutatnak, ha nem sajnálod az időt a banándugóval való kütyüzésre, többfajtát kipróbálni, még sokkal többet kihozhatsz a hangból és nem kell semennyire se lemondanod a sávszélekről sem.

Kiderült, h alulról is van-e lyuk a banánaljzatodon, ha kitekered a szorítógyűrűt? Már csak kíváncsiságból is kérdezem, nagyon érdekelne, ha nem nagy kérés, nézd meg, lécci...

Köszönöm.

Szia!

Valóban sokféle hangot csikartam ki a rendszerből az elmúlt 2 hét alatt, volt közte kácsás kábel, kínai nordost (ami előtt le a kalappal egyébként!), Van Damme, Schmidt. 

A Schmidt most (ami marad természetesen) csupasz végekkel van beszorítva az erősítőbe is és a dynokba is, mert mint kiderült, van a dynokon lyuk és bőven befér viszonylag nagyobb keresztmetszet is. A Schmidt féle kábel oldalanként 1,8mm. 2x, megkockáztatom, 3x vastagabb ér is beleférne a dynokba. Sajna valóban nem egy WBT, de azért nincsen vele különösebb baj. 

Banándugó fronton annyira mérges vagyok, vásároltam 2 féle dugót a kácsából (még a Van Dammeokra), mindegyik egy hitvány szemét (szerelési és anyagminőségi szempontból. Nyilván nem 4000 ft/ db volt, csak 1000-2000 Ft-s banánok, de be sem kötöttem, mert rájuk nézni is rossz érzéseket vált ki belőlem.  Amiket én még szerettem, az az olcsó Nakamichi sima banánja és most van nekik olyan, hogy bele lehet szorítani a lyukba, és valami 10m2 átmérőt fogad. Én ezeket szeretem, nyilván nem komoly dugók, de jól szerelhetőek. Aztán, hogy a hangra milyen hatással vannak, azt inkább el sem merem képzelni. Így nem tudom, hogy egyáltalán próbálkozzak e valamiféle banánnal, vagy sem.

A Schmidt Ferenc egyébként azt tanácsolta, ha lehet, akkor ne, csakis csupaszon szorítós módszerrel.

Üdv,

G.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 934

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

11 perce, Meridián írta:

Jó a színe....férfias.....viszont a hangjáról nem tudok mit mondani....mert nincs neki......bedugod és élvezed a Zenét.

Tudod...persze...mire gondolok.....

Persze tudom 
"Az igazi barát szemből támad."

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 544

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: meridián »

1 órája, nemtomm írta:

Rózsaszínbe burkolva, végül is nem rossz, gondolom a hangja kárpótol  

Jó a színe....férfias.....viszont a hangjáról nem tudok mit mondani....mert nincs neki......bedugod és élvezed a Zenét.

Tudod...persze...mire gondolok.....
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

2 órája, Voyager írta:

Ennek az összehasonlításnak semmi értelme. Itt most csak arról van szó, hogyha kell, vagy szükséges dugó/villa, akkor nem mindegy, hogy milyen.

Értelme van, mert volt aki néhány kommenttel korábban a csupaszon passzintás ellen érvelt jóféle dugó felé terelgetve... Tehát ennyi egyéni vélemény sztem belefért. Peace.
.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 934

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

2 órája, Meridián írta:

Tömör rézkábel 2 eres,habosított szigetelés.

A külseje....passz....plüss tapintása van.

Rózsaszínbe burkolva, végül is nem rossz, gondolom a hangja kárpótol  

"Az igazi barát szemből támad."

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 544

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: meridián »

Tömör rézkábel 2 eres,habosított szigetelés.

A külseje....passz....plüss tapintása van.

Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2112

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Voyager »

5 perce, lehoako írta:

Semmi gond, a privi megvár. :-)

És melyik kábel a kedvenced közülük a milyen dobozzal...? :-)

Igazából nincs kedvencem... Van több hangsugárzóm is és mindegyik egy kicsit, vagy nagyon máshogy zenél a különböző kábelekkel. (Sonus F TOY Tower, Usher V 601, Quad 12L2, Canton fonum pc 60)

„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

1 minute ago, Voyager said:

És ez milyen alapanyag?

Valami plüssfélének nézem, de lehet, h tévedek... :-)

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

5 órája, Meridián írta:

Tessék Józsi!

És ez milyen alapanyag?

„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

22 órája, audioline írta:

Én még nem hallottam jobb hangú dugót a sima beszorításnál. Igaz, tízezreket sosem fogok csatikra költeni. És persze vannak kábelfélék, melyeknél kikerülhetetlen a villa/dugó használat. 

Ennek az összehasonlításnak semmi értelme. Itt most csak arról van szó, hogyha kell, vagy szükséges dugó/villa, akkor nem mindegy, hogy milyen.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

1 minute ago, Voyager said:

Van néhány...

Kimber 8TC, HiDiamond D1, Xindak FS-0.5,  Belden 9497, meg még egy-két AQ...  A PM-re is fogok válaszolni, ne haragudj, hogy eddig nem írtam.

Semmi gond, a privi megvár. :-)

És melyik kábel a kedvenced közülük a milyen dobozzal...? :-)

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

10 órája, lehoako írta:

El se hiszem, hogy végre ilyenekről is lehet posztolni errefelé, nem állandóan a placebózós acsarkodás van.

Voyager, Neked milyen hangfalkábeled van?

Van néhány...

Kimber 8TC, HiDiamond D1, Xindak FS-0.5,  Belden 9497, meg még egy-két AQ...  A PM-re is fogok válaszolni, ne haragudj, hogy eddig nem írtam.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

6 hours ago, nagygabor1982 said:

Sziasztok,

Tegnap kézhez kaptam Schmidt Ferenc újféle hangsugárzó kábelét.

Fantasztikus kábel. Vicces, de nem gondoltam volna, ránézésre meg aztán pláne nem. Nagy tere van, sokkal kiegyenlítettebb lett a hang. Sokkal lineárisabb, ezzel nincsenek annyira durva mélyek, sokkal feszesebb, koncentráltabb lett az egész.  Közép és magas tartományok szintjén olyan, mintha eddig le lettek volna takarva a hangsugárzók vagy valamiféle függöny lett volna előttük. Jó ez durván túlzásnak hangzik, pedig így van.

Ennek fényében, az eddigi kábelek csak maszatolások voltak, kivéve a Nordost Blue Heaven LS. Az hozott még jót nálam. De az nem 20.000,- 

Álmomban sem gondoltam volna, tényleg. Véget ért a kísérletezés. Még szerintem a több 100 ezres kategóriában is.

Csak ajánlani tudom. Nyilván rendszerfüggő is a dolog, de nekem - és még sokaknak, ahogy hallottam - bejött. Nagyon bejött. Persze biztosan van olyan is akinek nem és nem is fog. Mindenre ez sem jó. 

Aki hf kábelt keres, okvetlenül tegyen vele 1 próbát, azt ajánlom.

Örülök, h új, pozitív élmény ért Téged a kábelfronton :-)! 

Közhelyes leszek, Dynaudiod van, az utolsó forraszanyagcsöppet is meghallod. (Sokan a saját láncukkal annyi kábelélményt sem élnek át egy élet alatt, mint Te ez alatt a röpke pár hónap alatt, mióta kálváriádat járod ezügyben :-). ) A ládikóban a sugárzók mindent megmutatnak, ha nem sajnálod az időt a banándugóval való kütyüzésre, többfajtát kipróbálni, még sokkal többet kihozhatsz a hangból és nem kell semennyire se lemondanod a sávszélekről sem.

Kiderült, h alulról is van-e lyuk a banánaljzatodon, ha kitekered a szorítógyűrűt? Már csak kíváncsiságból is kérdezem, nagyon érdekelne, ha nem nagy kérés, nézd meg, lécci...

Köszönöm.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”