Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!
Vinyl - amit hallgatunk
- Bartfay
- V.I.P.

- Értékelés: 90
- Kapcsolat:
Vinyl - amit hallgatunk
Nagyon jó!!! Én tavaly az amazon.com -ról az USA verzióját rendeltem meg SZUPER. Nemrégen vettem észre a Bakelitfutár kínálatát és ott berendeltem egy jó 70ez-res lp csomagot, közte a Floyd legutoljára kiadott lp-jét a The Endless River. Fanatikus lp vásárló lettem.
neked megküldték már a csomagot? én már egy ideje küzdök velük, hogy legyenek kedvesek végre postázni. az utolsó válasz az volt, hogy már nem is tudják garantálni, hogy minden megrendelt lemezt megkapok, mert a boltból elviszik akik bemennek az utcáról...
JZZ.hu hanglemez webshop, Bartfay Audio
- Linn
- V.I.P.

- Értékelés: 66
Vinyl - amit hallgatunk
Sajnos nem hallottam még mert csak jövö héten érek haza...Már alig várom, hogy újra minőségi zenét hallgassak.
Nagyon jó!!! Én tavaly az amazon.com -ról az USA verzióját rendeltem meg SZUPER. Nemrégen vettem észre a Bakelitfutár kínálatát és ott berendeltem egy jó 70ez-res lp csomagot, közte a Floyd legutoljára kiadott lp-jét a The Endless River. Fanatikus lp vásárló lettem.
Solidsteel asztal, Isotek GII Sigmas tápszűrő
Linn Sondek Lp12,Mose-Hercules, Ittok LVII, EMT HSD 006 MC hangszedő
Marantz SA-15S1
Unison Research Sinfonia+Simply Phono,
Chario Aviator Cielo
Kábelek: EMANATION PRO 600
Marantz SA-15S1
Chario Aviator Cielo
Vinyl - amit hallgatunk
És milyen jól sikerült!
Sajnos nem hallottam még mert csak jövö héten érek haza...Már alig várom, hogy újra minőségi zenét hallgassak.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Vinyl - amit hallgatunk
Helló! Én megrendeltem az egész Led Zeppelin újrakiadás Lp sorozatot. Nos három helyről rendeltem: USA, Anglia, Bakelitfutár, és mindeggyiken ez a felirat szerepel:" MANUFACTURED IN GERMANY" . Némelyik lp jobb csatornája zajos, serceg. Elég nagy hiba szerintem.
Sajnos ezekkel az új kiadásokkal előfordul mostanában, hogy valami gyártási difi csúszik be. Ez azzal is összefügghet, hogy a növekvő lemezeladások miatt már nem járnak el a megfelelő alapossággal. Rossz az irány...
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
@Linn:azzal az új Zepp remaster sorozattal kapcsolatban,volt már egy pár levélváltás-fülelés errefele..talán a Zepp IV-es a leghaklisabb..ajánlott megoldások,a hiba enyhitésére:
-egy mosás lehet segithet
-olyan hangszedőnek a használata ahol cserélhető a tű (MM )
Egy pár éves fülelés-tesztelés jut még nekem ezzel kapcsolatban eszembe,ahol egy Pendercki felvétel volt körbejáratva,ilyen-olyan lemezjátszókon,és a sercegés mértéke nem volt egyforma annak a fügvényében is hogy ugyanaz a hangszedő volt használva (tűprofil forma kipipálva)..futómű/kar/phono kérdése is itt már belekeveredhet a dologba..no meg a gazda izlése
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2756
Vinyl - amit hallgatunk
@Linn:azzal az új Zepp remaster sorozattal kapcsolatban,volt már egy pár levélváltás-fülelés errefele..talán a Zepp IV-es a leghaklisabb..ajánlott megoldások,a hiba enyhitésére:
-egy mosás lehet segithet
-olyan hangszedőnek a használata ahol cserélhető a tű (MM )
Egy pár éves fülelés-tesztelés jut még nekem ezzel kapcsolatban eszembe,ahol egy Pendercki felvétel volt körbejáratva,ilyen-olyan lemezjátszókon,és a sercegés mértéke nem volt egyforma annak a fügvényében is hogy ugyanaz a hangszedő volt használva (tűprofil forma kipipálva)..futómű/kar/phono kérdése is itt már belekeveredhet a dologba..no meg a gazda izlése
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- Big
- V.I.P.

- Értékelés: 759
Vinyl - amit hallgatunk
Megleptem magam ...egy olasz könyvesboltba találtam. P1120784-2.jpg
És milyen jól sikerült!
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- Linn
- V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk
Helló! Én megrendeltem az egész Led Zeppelin újrakiadás Lp sorozatot. Nos három helyről rendeltem: USA, Anglia, Bakelitfutár, és mindeggyiken ez a felirat szerepel:" MANUFACTURED IN GERMANY" . Némelyik lp jobb csatornája zajos, serceg. Elég nagy hiba szerintem.
Marantz SA-15S1
Chario Aviator Cielo
Marantz SA-15S1
Chario Aviator Cielo
Vinyl - amit hallgatunk
Megleptem magam ...egy olasz könyvesboltba találtam. P1120784-2.jpg
Én a Led Zeppelin III és IV korongjával leptem meg magam, amit ma vettem át a posta pontban.
Ezek az új kiadások. Néztem is a webshop kínálatában, hogy ezek a lemezek werner kiadások még, de a legfrisebb (physical graffiti) már rhino kaadás.
- Linn
- V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk
Itthon is van: http://www.bakelitfutar.hu/index.php/vi ... -részletek
Marantz SA-15S1
Chario Aviator Cielo
Marantz SA-15S1
Chario Aviator Cielo
Vinyl - amit hallgatunk
Megleptem magam ...egy olasz könyvesboltba találtam.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
- dominique29
- V.I.P.

- Értékelés: 235
Vinyl - amit hallgatunk
Nem tudtam már szerkesztéssel kipótolni a végét:
PS: GTomi írására: ja igen, egy MM-ben kapható komolyabb és biztonságosan beazonosítható kiadás, mint amiket pl. a Music on Vinyl szokott kiadni, igen, az ugyanaz lesz, mintha bárhol máshol vennéd ugyanazt a Music on Vinyl kiadású lemezt. Ha az MM-ben valamiért olcsóbb az, akkor ott kell megvenni Nem utolsósorban ha esetleg kibontás után kiderül, hogy valami gyártási bibi van, vagy sérült a szállítás alatt, akkor MM-be vissza tudod vinni. Netes rendelésnél ez macerásabb, meg a legtöbbször a visszaküldést Te fizeted.
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)
- dominique29
- V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk
Félreértettél. Én nem az MM minőségét vitattam, hanem arra lettem volna kiváncsi, hogy az ott kapható Lp lemezek milyen kiadások. Avval Én is tisztában vagyok, hogy az MM nem ad ki Lp-ket, de sajnos sok negatív tapasztalatot hallani a mai kiadású Lp-ről. Hallottam olyanokat, hogy sok mai kiadású Lp, valamilyen tömörített formátumról, akár mp3-ról van vágva. Az ilyesmit szeretném elkerülni, csak ezért érdeklődtem.
Ok, értem, a válaszom azonban így is hasonló lenne.
Egyes becsomagolt hanglemezről csak komolyabb (netes) nyomozás után derülhet ki (és ez sem biztos) hogy valójában ki adta ki. Hogy milyen forrásból lett vágva, azt meg pláne nehéz kideríteni.
Igazad van abban, hogy látván a hanglemezek reneszánszát - értsd eladási számok exponenciális növekedését - sok kiadó vagy kiadók mellékcégeik kiadnak lazán CD-ről konvertált és préselt hanglemezeket. Hogy MP3-ból, az erős és életszerűtlen lenne, de CD-ről (PCM; 16-bit; 44,1 kHz) simán.
Külföldi fórumokon vannak guruk, akik utána tudnak járni, nyomoznak, és kiderítik a forrásokat, sok aktív fórumos veszi a fáradtságot és mivel rendelkeznek megfelelő hardverrel és programokkal, esetleg "berippelik" a hanglemezt, majd az így kapott fájl szoftverrel megjelenített hangspektrumából egyértelműen rámutatnak, hogy a terjedelmi plafonszintek illetve a hangmérnökök által ismert és alkalmazott "dúsító" és egyéb megjeleníthető trükkök alapján milyen forrás lehetett a lemezvágás musztere.
Megérzésem szerint az MM-ben is lehet venni CD-ről vágott hanglemezt. Mint ahogy bármelyik boltban is, talán a legelvetemültebben fanatikus lemezbarát által üzemeltetett boltban kerülhető el az ilyen, de ott is csak a bolt vezetőjén múlik. Hogy az arány (gyagyi és komoly analóg forrás között) rosszabb-e az MM-ben, mint mondjuk a Musicland új lemezkínálatában, azt nem tudnám megmondani.
Gagyi digit forrásra a régebbi, esetleg valami időben korlátozott jogvédelem lejárta utáni vagy kereskedelmileg népszerű + gyanúsan olcsó ár kombináció talán a legmegfoghatóbb jel. Persze vannak kivételek bőven!
Mivel nem létezik univerzális adatbázis, csak valamiféle lemezgyűjtési/vásárlási rutin + netes keresgélés tudja kialakítani a szűrést, és biztos abban is lehetnek tévedések. Én legalább is így érzem...
PS: GTomi írására: ja igen, egy MM-ben kapható komolyabb és biztonságosan beazonosítható kiadás, mint amiket pl. a Music on Vinyl szokott kiadni, igen, az ugyanaz lesz, mintha bárhol máshol vennéd ugyanazt a Music on Vinyl kiadású lemezt. Ha az MM-ben valamiért olcsóbb az, akkor ott kell megvenni
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 705
Vinyl - amit hallgatunk
Ezt nem tudom miért írtad. A Mediamarkt-nál belistázott importőrök (pl Music On Vinyl)) albumok ugyanazok, mint bárhol máshol. A Sony, Warner stb cégek dolgai is elérhetőek. Persze sajnos független kis kiadók termékei nincsenek. Azokat máshol kell keresni.
ugyanazt kapod. vettem mm-ben lp-t, semmiben nem különbözött, ugyanaz a kiadás volt, amit kint is kaphatsz.
RegaBrio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
Felejtős!!!
Azért ezt cizellálhatnád kicsit.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3301
Vinyl - amit hallgatunk
Felejtős!!!
Azért ezt cizellálhatnád kicsit.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Mivel a Media Markt nem saját maga gyártja a lemezeket, nincs olyan, hogy MM=valamilyen minőség.
Ez kb. olyan,mint ha azt kérdeznéd, hogy az MM-ben található mikró sütők milyen minőséget képviselnek
Hozzáteszem én kb 3 éve voltam utoljára MM-ben, akkor is hanglemezt néztem, és vettem is valamit, mivel az konkrétan relatíve olcsóbb volt, mint az egyéb lemezbeszerzési forrásaimnál.
Van jobb meg kevésbé jó...talán az elmondható, hogy nem az extra kivitelű lemezekre van fektetve a hangsúly, de persze vannak kivételek. Legalább is 3-4 éve még ezt tapasztaltam.
PS: persze kár a bakelitért...de nem kell túllihegni, biztosítékot gyorsan cseréld, LP ugyanúgy inkorrekt lenne, mert nem csak nagylemezek vannak az MM-ben
Félreértettél. Én nem az MM minőségét vitattam, hanem arra lettem volna kiváncsi, hogy az ott kapható Lp lemezek milyen kiadások. Avval Én is tisztában vagyok, hogy az MM nem ad ki Lp-ket, de sajnos sok negatív tapasztalatot hallani a mai kiadású Lp-ről. Hallottam olyanokat, hogy sok mai kiadású Lp, valamilyen tömörített formátumról, akár mp3-ról van vágva. Az ilyesmit szeretném elkerülni, csak ezért érdeklődtem.
- zoli73
- V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk
Mivel a Media Markt nem saját maga gyártja a lemezeket, nincs olyan, hogy MM=valamilyen minőség.
Ez kb. olyan,mint ha azt kérdeznéd, hogy az MM-ben található mikró sütők milyen minőséget képviselnek
Hozzáteszem én kb 3 éve voltam utoljára MM-ben, akkor is hanglemezt néztem, és vettem is valamit, mivel az konkrétan relatíve olcsóbb volt, mint az egyéb lemezbeszerzési forrásaimnál.
Van jobb meg kevésbé jó...talán az elmondható, hogy nem az extra kivitelű lemezekre van fektetve a hangsúly, de persze vannak kivételek. Legalább is 3-4 éve még ezt tapasztaltam.
PS: persze kár a bakelitért...de nem kell túllihegni, biztosítékot gyorsan cseréld, LP ugyanúgy inkorrekt lenne, mert nem csak nagylemezek vannak az MM-ben
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Felejtős!!!
Ne beszéljünk badarságokat!
De ha már ezt írtad, akár meg is indokolhatnád, hogy miért "felejtős", mert ez így nem nagy segítség.
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9626
Vinyl - amit hallgatunk
Felejtős!!!
Ne beszéljünk badarságokat!
De ha már ezt írtad, akár meg is indokolhatnád, hogy miért "felejtős", mert ez így nem nagy segítség.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Vinyl - amit hallgatunk
Felejtős!!!
Ezt nem tudom miért írtad. A Mediamarkt-nál belistázott importőrök (pl Music On Vinyl)) albumok ugyanazok, mint bárhol máshol. A Sony, Warner stb cégek dolgai is elérhetőek. Persze sajnos független kis kiadók termékei nincsenek. Azokat máshol kell keresni.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
Vinyl - amit hallgatunk
Szép estét Úrak!
Egy olyanról érdeklődnék, hogy a Média Marktban kapható Lp lemezek milyen minőséget képviselnek? Érdemes velük foglalkozni, vagy inkább felejtős? Egyre nagyobb a kínálat, és bizony láttam köztük néhány csábító lemezt. De ami totál kíverte nálam a bisztosítékot, hogy az Lp lemezek fölé, kb. 30 cm-es betükkel ki van írva: BAKELIT.
Felejtős!!!
- dominique29
- V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk
Szép estét Úrak!
Egy olyanról érdeklődnék, hogy a Média Marktban kapható Lp lemezek milyen minőséget képviselnek? Érdemes velük foglalkozni, vagy inkább felejtős? Egyre nagyobb a kínálat, és bizony láttam köztük néhány csábító lemezt. De ami totál kíverte nálam a bisztosítékot, hogy az Lp lemezek fölé, kb. 30 cm-es betükkel ki van írva: BAKELIT.
- zoli73
- V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk
Szép estét Úrak!
Az este kezembe akadt ez a lemez. Apósom gyűjteményében találtam. Most feltettem és nem bántam meg
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9626
Vinyl - amit hallgatunk
Az este kezembe akadt ez a lemez. Apósom gyűjteményében találtam. Most feltettem és nem bántam meg
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Vinyl - amit hallgatunk
Az érdekelne, hogy Magyarországon hol vállalnak hanglemez mosást? A bakeli.hu kizárt, nem hatásos állítólag.
A Net-en nem találok erre választ, ezért próbálkozom itt a fórumon. Köszönöm.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=1695044
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Vinyl - amit hallgatunk
Egészen véletlenül történt. Semmi akaratlagos dolog nem volt benne, csak így hozta az élet. Kedvek szottyant egy kis vinilezésre. A DM Songs os fait and Devotion lemezét hallgattam. Egy egy európai remaster kiadvámy (nem a MOV). Prímán szólt. De aztán szerencsétlenségemre (vagy szerencsémre?), feltettem a Led II. korongját. Az állam még mindig keresem. Van színpad, térben a zenészek. Hmmm. Nem is gondoltam volna, hogy ekkora különbség lehet a különböző stílusok között.
Vinyl - amit hallgatunk
Ewwan...
Mindenesetre az általam birtokolt változatok közül (beleértve a digit vinyl rippeket is) még mindig ez az a változat, amit a legszívesebben teszek fel, minden hibájával együtt...
Nézvén a Discogs-on, hogy hány (akár USA) kiadásban jelent meg LP-n ez az album, van bőven hova fejlesztenem ismereteimet és viszonyítási alapomat, és előző mondatom lehet elvesztené érvényét
Szerintem az USA nyomások közül például ez biztosan jó lenne:
http://www.discogs.com/Led-Zeppelin-Unt ... se/3242229
De egyébként bármelyik 4 számjegyű USA vagy kanadai szintén frankó. Azért van ennyi belőle, mert az USÁ-ban rengeteg présüzemben gyártották, és mindet külön-külön jelölik. Egyébként valószínüleg valami különbség még ezek között is van....
- dominique29
- V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk
Igen! Nem csalódtam benned, a gitárszóló előtti, még más hangszínnel játszott átvezető résznél kicsit tényleg kicsit túlvezéreltnek tűnik, meg a legvégén ua ennek a számnak egy kicsit a nyolcadokat ütő cintányér is kissé kásás.
A B-oldal végén is hasonló effektek hallhatók. Nincs mese szerintem ez ilyen lett. Korábban írtam, hogy 70-es évekbeli USA nyomásomon ennek nyoma sincs, pedig egy kicsit azt is megcsavarták....
Ewwan...
Mindenesetre az általam birtokolt változatok közül (beleértve a digit vinyl rippeket is) még mindig ez az a változat, amit a legszívesebben teszek fel, minden hibájával együtt...
Nézvén a Discogs-on, hogy hány (akár USA) kiadásban jelent meg LP-n ez az album, van bőven hova fejlesztenem ismereteimet és viszonyítási alapomat, és előző mondatom lehet elvesztené érvényét